Crypto: Hayu urang ngadamel GNU / Linux hébat deui! Kalayan Cryptocurrency?

Crypto: Hayu urang ngadamel GNU / Linux hébat deui! Kalayan Cryptocurrency?

Crypto: Hayu urang ngadamel GNU / Linux hébat deui! Kalayan Cryptocurrency?

Sadaya urang anu hirup sapopoé sareng gairah dina Dunya GNU / Linux, boh, sakumaha unggal dinten atanapi sering Pangguna sami, siga Profesional IT sareng / atanapi Pamekar patalina sareng éta, urang ngakuan gedé, penting jeung penting naon ayeuna Lisénsi / Linux Ubuntu, salaku bagian tina Dunya Parangkat Lunak Gratis sareng Sumber Terbuka, di daérah sapertos supercomputing, pusat data (sérver), panilitian ilmiah sareng anu sami atanapi langkung penting.

Nanging, ka Lisénsi / Linux Ubuntu Como sistem operasi Masih gaduh jalan anu panjang pikeun nalukkeun ku cara mayoritas lingkungan desktop komputer warga biasa, boh di bumi boh di kantor. Sedengkeun, Parangkat Lunak Gratis anu langkung ngora sareng proyék Open Source sapertos Cryptocurrency parantos ngalaman ledakan anu luar biasa dina dasawarsa terakhir ieu, ti saprak diciptakeunana Bitcoin. Akibatna, saurang ogé tiasa naros: Naon anu tiasa dilakukeun pikeun ngamangpaatkeun booming Cryptocurrency langkung milih GNU / Linux?

Bubuka Cryptocurrencies

Dina tulisan ieu urang moal mairan detil téknis atanapi kauangan ngeunaan CryptocurrenciesNanging, pikeun anu panginten anu resep kana topik ieu, urang gaduh tulisan saméméhna yén kami nyarankeun maca, sareng diantarana mangrupikeun hal-hal ieu dina urutan kronologis:

Tulisan anu aya hubunganana:
Amérika Latin sareng Spanyol: Proyék Blockchain kalayan Cryptocurrencies

Tulisan anu aya hubunganana:
Aset Crypto sareng Cryptocurrency: Naon anu kedah urang terang sateuacan ngagunakeun éta?
Tulisan anu aya hubunganana:
Blockchain, Cryptocurrencies sareng Telecommuting: Outlook pikeun 2020
Tulisan anu aya hubunganana:
Crypto-anarchism: Parangkat Lunak Gratis sareng Keuangan Teknologi, Masa Depan?

Leres, anjeun parantos maca ieu sareng / atanapi publikasi kami anu aya hubunganana sareng Dunya Crypto, atanapi anjeun terang poko na, sareng FinTech jeung / atawa Defi, pastina anjeun terang tina booming sareng pentingna ayeuna yén Bitcoin boga, gigireun Téknologi Blockchain dina jaman modéren sareng masarakat urang.

Cryptoanarchism

Crypto: Dunya bébas sareng terbuka

Kumaha carana Dunya Crypto ngajantenkeun GNU / Linux langkung ageung?

Ngalebetkeun topik anu dipikaresep ku urang, langkung saé nekenkeun deui yén, Cryptocurrency mangrupikeun produk sampingan tina filsafat pamekaran bébas sareng terbuka, siga:

"Kodeu sumber cryptocurrency biasana kabuka sareng gratis, sahingga ngajamin kamungkinan Inok permanén tina parangkat lunak sahingga mastikeun yén tindakan curang henteu dilaksanakeun sareng aranjeunna atanapi dina platform pangrojongna (Blockchain / Blockchain) , anu henteu sanés mangrupikeun buku akuntansi terdesentralisasi dimana transaksi dicatet sacara umum atanapi semi-umum sareng dimana kasaimbangan henteu aya hubunganana sareng pangguna, tapi sareng alamat anu aranjeunna kadali.". Crypto-anarchism: Parangkat Lunak Gratis sareng Keuangan Teknologi, Masa Depan?

Akibatna, sareng ku pangirangan logis, upami seueur komunitas masarakat, perusahaan bahkan nagara parantos mimiti hijrah, boh kagiatan komérsialna, kakayaan (dana) sareng bahkan kamungkinan «Mata uang Fiat Nasional» ieu téknologi desentralisasi sareng aset crypto digital:

Naha henteu logis yén GNU / Linux ogé ngalir ka arah ieu?

Tapi kumaha éta tiasa?

Pasti seueur, kalebet kuring nyalira, tiasa ngagaduhan ideu atanapi proposal, gumantung kana tingkatan élmu ngeunaan lapangan cenah téknologi jeung kauanganNanging, ngahijikeun tepatna 2 daérah ieu moal anéh yén, dina sababaraha waktos, Komunitas (Pamaké, Organisasi sareng / atanapi Yayasan anu terkenal) anu ngorbit di sakitar Lisénsi / Linux Ubuntu, Jeung software bébas jeung Sumber Terbuka bisa boga Aset crypto resmi, éta sasuai sareng sadaya ukuran anu diperyogikeun tina Kaamanan, Privasi, Anonimitas, Kabébasan sareng Éféktivitas anu anggotana ditungtut atanapi diarepkeun.

Pasti, seueur urang terang yén jalma anu aya hubunganana ti GNU / Linux World resep Richard Stallman teu gaduh pandangan anu positip nalika aranjeunna gaul Cryptocurrency + Pamaréntah, sareng urang terang pisan ngeunaan posisi na anu pikaresep téknologi pamayaran digital gratis nelpon Bengkel GNU, anu henteu ngadorong atanapi ngahargaan kana panggunaan Aset crypto gratis sareng terbuka, tapi manjangan panggunaan kuno, proprietary sareng katutup «Fiat Moneter Systems». Baca langkung seueur ngeunaan GNU / Taler di dieu.

Tulisan anu aya hubunganana:
Richard Stallman, henteu percanten ka bitcoin sareng nunjukkeun panggunaan GNU Taler
Tulisan anu aya hubunganana:
GNU Taler 0.7 parantos parantos dileupaskeun, kenalkeun sistem pembayaran éléktronik gratis ieu

Nanging, singgetna, kuring biasana salah sahiji jalma anu yakin yén a Cryptocurrency resmi pikeun Komunitas kami tiasa mempermudah sareng ngamajukeun diantara pangguna, komunitas sareng organisasi, aspek sapertos:

  1. Sumbangan sareng pembiayaan proyek.
  2. Kompensasi atanapi pamayaran kanggo tugas / bantosan / jasa / aplikasi.
  3. Promosi sareng masifisasi Distros GNU / Linux.

Pastina, "Anu saha" sareng "The kumaha"Éta bakal janten hal anu pikaresepeun pisan ningali kumaha kajadianana. Samentawis éta, waktos bakal teras maju, téknologi babarengan sareng éta, sareng pastina upami éta Téknologi Blockchain tungtungna sukses dina dunya kauangan global, éta moal anéh ningali dina sababaraha taun, henteu ngan ukur sababaraha taun "Cryptocurrency nasional" tapi ogé a Aset crypto resmi pikeun Komunitas kami.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan kumaha tiasa «El Mundo Cripto» mantuan tumuh «Mundo GNU/Linux» dina rohangan anu teu éléh, ngajantenkeun langkung populér, nguntungkeun sareng penting; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Yoshiki cenahna

    Sacara pribadi, kuring ngan ukur ngadukung cryptocurrency upami éta ngagaduhan jinis mékanisme téknis anu ngamungkinkeun anonimitas jalma anu tanggung jawab pikeun transaksi, upami pulisi tiasa ngaidentipikasi (atanapi gaduh kacurigaan anu leres-leres diadegkeun) yén transaksi éta tungtungna dilakukeun ngabiayaan sababaraha kagiatan ilegal anu parah, sapertos térorisme atanapi pornografi murangkalih. Tapi dina waktos anu sami kuring hoyong yén kaleungitan anonim ngan ukur tiasa kajantenan dina kaayaan sapertos kitu, sanés sanés anu sanés (ku sabab éta, mékanisme na henteu dianggo pikeun ngaleungitkeun nami pangguna anu sah). Kuring henteu terang upami dina téknis hal sapertos kieu bahkan mungkin, tapi pikeun prinsip étika, éta ngan ukur hiji-hijina anu kuring tingali tiasa ditarima.

    Mata uang digital anonim 100% mangrupikeun hal anu kuring moal pernah dukung. Ngalayanan penjahat dina piring pérak mangrupikeun mékanisme anu teu tiasa didétéksi ngarah tiasa dagang atanapi ngalaksanakeun tindakan anu paling pikasieuneun, kalayan minimal résiko. Kusabab ieu, sering nyarios yén "aranjeunna bakal ngalakukeun éta sareng atanapi henteu nganggo cryptocurrency", tapi éta mangrupikeun kaliru tina analogi palsu, sabab dua skenario disaruakeun enteng, saolah-olah sami atanapi sahenteuna mirip, padahal leres skenario lengkep beda. Mindahkeun bisnis sapertos pornografi murangkalih di dunya nyata, di jalanan, bahaya pisan, sareng kamungkinan ninggali tilas sareng tapak sagala rupa seueur; pulisi bakal ngagaduhan seueur cara pikeun ngahontal éta (naha sabab éta bisnis ampir ilang di taun 80an). Sabalikna, ngalakukeun éta dina internét ngalangkungan kapentingan anonimitas mutlak tiasa teu mungkin dideteksi, sareng ku sabab kitu kakuatan hukum tetep dihijikeun ku leungeun. Sareng éta nyababkeun henteu aya kaadilan sadayana korban (alias barudak) tina bisnis cenah, sareng sagala siksaan anu aranjeunna tiasa menderita (bahkan kaleungitan nyawa aranjeunna).

    Tangtosna, kuring terang yén ieu ogé ngagaduhan serangan balik: yén henteu aya total anonim dina jaringan, éta nunjukkeun yén pamaréntah tiasa terang sadayana tentang wargana sareng anu pastina tiasa bahaya (kadang * bahaya pisan), khususna di pamaréntahan pangarang sapertos Rusia, atanapi di diktator sapertos Cina (komo dina démokrasi sapertos EU atanapi USA, éta henteu merenah). Tapi sahenteuna dina kasus-kasus éta, salami aya sababaraha démokrasi, sok dimungkinkeun pikeun ngalaksanakeun aktivisme wargi sareng nentang tindakan sapertos kitu, milari undang-undang dina cara x, jsb. Aya rohangan pikeun manuver. Di sisi sanésna, jalma biasa henteu tiasa angkat sareng nyalametkeun barudak anu diculik ku jaringan pornografi, naha sababna kaayaan aranjeunna langkung parah.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Yoshiki. Hatur nuhun kana koméntar anjeun sareng sumbangan anu saé.

    2.    Jose Juan cenahna

      Upami anjeun tiasa gaduh 100% anonimitas sareng téknologi ayeuna, anjeun nganggo kartu jaringan (nirkabel) anu teu acan nyambung kana internét atanapi komputer anu dipaling (anu anjeun teu acan kajiret dina kaméra maok éta), «aircrack-ng ( perpustakaan) »Pikeun ngabobodo sareng nyambung ka jaringan batur (langkung saé WPA2), monero (ngarah henteu ngalacak jumlahna dina blok) sareng jaringan Tor (supados langkung sesah ngalacak palaku, ku alamat IP ).

  2.   nemecis1000 cenahna

    Dukungan pikeun cryptos anonim 100% sapertos Monero, masalah ngagunakeun mata uang anu tiasa dilacak (bitcoin) gancang-gancang ngarah kana sénsor sareng anjeun teu hoyong penegak hukum di sawatara titik pikeun ngetok panto anjeun sabab butuh artos anjeun pikeun ngabiayaan perang atanapi ngan saukur nyolong ti anjeun, di sisi anu sanésna ningali bagian sumbangan tina sababaraha proyék aranjeunna parantos nampi crypto sareng nalika kuring tiasa kuring nyumbang (kuring sanés ngan ukur hiji)
    https://guix.gnu.org/es/donate/ - (henteu nganggo monero, tapi ku trik tiasa janten anonim) sareng https://linuxmint.com/donors.php - (Anu nganggo monero nyaéta dimana kuring paling nyumbang).

    Cyber ​​Punk sareng Crypto Anarchism

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Nemecis1000. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Kuring henteu terang ngeunaan proyék Guix, sareng kuring resep yén unggal anjeun tiasa anjeun nyumbangkeun dana ka Komunitas.