Cryptocurrency Facebook basis Libra blockchain kalayan dompét digital anjeun nyalira

calibraapp

Sababaraha minggu ka pengker Kami ngobrol didieu dina blog ngeunaan niat anu dipiboga ku Facebook ti saprak taun kamari pikeun ngaluncurkeun cryptocurrency anjeun nyalira dimana rencana aslina jaringan sosial éta ngagunakeunana pikeun mindahkeun artos ngalangkungan WhatsApp. Sareng dinten éta parantos sumping.

Facebook parantos sacara resmi ngaluncurkeun Libra, cryptocurrency dimaksudkeun pikeun mésér barang atanapi ngirim artos gampang sapertos pesen. Ku nyerang bidang cryptocurrency, Facebook ngaluncurkeun tantangan anu hébat, sabab éta mangrupikeun masalah krisis kapercayaan anu serius saatos serangkaian skandal ngeunaan manajemén data pribadi.

Tulisan anu aya hubunganana:
Facebook milarian investor pikeun cryptocurrency na sareng ngagentos sistem TDC

Dimimitian dina paruh pertama taun 2020, Libra kedah nawiskeun cara pembayaran anyar di luar saluran perbankan tradisional: éta mangrupikeun landesan ékosistem kauangan anu énggal tanpa halangan tina mata uang anu béda.

Pimpinan proyék ngajelaskeun éta pangguna bakal ngagaduhan dompét digital dina smartphone pikeun ngagaleuh, ngirim atanapi nampi artos.

Pikeun tujuan ieu, Facebook parantos mutuskeun muka bentuk pembayaran anu anyar anu bakal tanggel waler pikeun nyayogikeun sagala rupa jasa kauangan sapanjang Libra.

Calibra, dompét digital pikeun ngatur Libra, bakal operasional di 2020

Facebook ngingetan yén pikeun seueur jalma di dunya, bahkan jasa kauangan dasar masih teu kahontal: ampir satengah jalma déwasa di dunya henteu ngagaduhan rekening bank anu aktip sareng inohong ieu langkung parah di nagara berkembang.

Biaya pangaluaran ieu mahal: sakitar 70 persén usaha leutik di nagara berkembang henteu ngagaduhan aksés kiridit, sareng para migran kaleungitan $ 25 milyar dina biaya transfer unggal taun.

"Dinten ieu kami bagikeun rencana pikeun Calibra, dompét Facebook énggal anu tujuanana pikeun nyayogikeun jasa kauangan anu ngamungkinkeun jalma-jalma aksés kana jaringan Libra sareng ngiringan kagiatanana.

Produk munggaran anu bakal ngenalkeun Calibra nyaéta dompét digital pikeun Libra, mata uang global énggal dumasar kana téknologi blockchain.

Calibra bakal sayogi dina Messenger, WhatsApp sareng salaku aplikasi mandiri, sareng kami ngarencanakeun pikeun ngaluncurkeunana dina 2020.

logo calibra

Ieu mangrupakeun tantangan perusahaan ngarepkeun sareng Calibra, dompét digital anyar anu tiasa anjeun anggo pikeun nyimpen, ngirim, sareng nyéépkeun Libra.

"Kaluar tina kotak, ku Calibra, anjeun tiasa ngirim Libra ka ampir saha waé anu gaduh smartphone, sakumaha gampang sareng instan anjeun tiasa ngirim pesen téks, tanpa biaya.

Sareng kana waktosna, kami ngarepkeun nawiskeun jasa tambihan pikeun perorangan sareng bisnis, sapertos mayar tagihan saatos tombol, mésér sacangkir kopi nganggo kode scanner, atanapi nganggo transportasi umum tanpa kedah nyandak artos.

Privasi, kaamanan sareng perlindungan

Facebook nyatakeun Calibra bakal ngagaduhan perlindungan anu kuat pikeun nangtayungan artos pangguna sareng inpormasi.

Urang sadayana bakal nganggo prosés auditing sareng anti panipuan anu sami sareng bank sareng kartu kiridit, sareng kami bakal gaduh sistem otomatis anu sacara proaktif bakal ngawaskeun kagiatan pikeun ngadeteksi sareng nyegah kabiasaan curang.

Upami anjeun kaleungitan telepon atanapi kecap akses, kami ogé bakal nawiskeun dukungan pikeun éta. Upami aya anu curang aksés kana akun anjeun sareng anjeun teras-terasan kaleungitan Libra, kami bakal ngabalikeun duit anjeun.

"Kami ogé bakal nyandak léngkah-léngkah pikeun ngajaga privasi anjeun. Kacuali dina kaayaan anu kawates, Calibra moal ngabagi inpormasi akun atanapi data kauangan sareng Facebook atanapi pihak katilu mana waé tanpa idin ti nasabah.

Ieu ngandung harti yén inpormasi akun sareng data kauangan ti Calibra moal dianggo pikeun ningkatkeun panarguan iklan dina kulawarga produk Facebook.

Komo upami Facebook nyarioskeun kecap-kecap anu ngadorong ngeunaan protokol protéksi na pikeun pangguna, ieu bakal seueur mikir yén lamun éta blok, dimana privasi sareng anonimitas pangguna.

Nya, dina akhir poé, pikeun ngalaksanakeun janji-janji ieu, sadaya inpormasi, transaksi sareng anu sanésna kedah disimpen dina database anu ageung anu Facebook sareng lembaga atanapi agénsi anu sanés anu diidinan Facebook ngagaduhan aksés kana data éta.

Facebook émut masih dina tahap awal dina prosés pangwangunan Calibra. Ogé, sapanjang jalan, jaringan sosial bakal konsultasi sareng seueur ahli pikeun mastikeun yén aranjeunna tiasa nyayogikeun produk anu aman sareng gampang dianggo pikeun sadayana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   luix cenahna

    Abdi henteu percanten ..