CWM, DWM, Pencerahan, EvilWM sareng EXWM: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

CWM, DWM, Pencerahan, EvilWM sareng EXWM: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

CWM, DWM, Pencerahan, EvilWM sareng EXWM: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

Neruskeun séri terbitan kami dina Gerentes Jandéla (Windows Managers - WM, dina basa Inggris), dinten ieu urang teraskeun sareng urang pos katilu ngeunaan WM, dimana urang bakal marios 5 salajengna diantarana, tina daptar kami tina 50 aya.

Hayu urang émut yén séri ieu publikasi dina WM dimaksudkeun pikeun netelakeun aspek-aspek penting diantarana, sapertos, naha aranjeunna henteu proyék aktip, tina naon Jinis WM ari aranjeunna, naon ari aranjeunna fitur utamajeung kumaha aranjeunna dipasang, dina aspék séjén. Sareng tangtosna, sadayana dina basa Spanyol.

Gerentes Jandéla: Eusi

Pantes diémutan yén daptar lengkep ngeunaan Jandéla Gerentes bebas sareng tanggungan a Lingkungan Desktop Husus, éta aya dina tulisan anu aya hubunganana:

Tulisan anu aya hubunganana:
Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Sareng upami anjeun hoyong maca urang tulisan patali saméméhna Kalayan WM anu parantos ditinjau, ieu tiasa diklik Tumbu:

Banner: Abdi resep Software Gratis

5 alternatif WMs pikeun Linux

CWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandela pikeun X11 anu ngandung seueur fitur anu fokus kana épisiénsi sareng transparansi manajemén jandela. Éta ogé tujuanna pikeun ngajaga éstétika langkung saderhana sareng pikaresepeun".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi kirang ti 3 bulan ka pengker.
  • Tipo: Numpuk.
  • Mangrupikeun palabuan OpenWSD cwm anu hadé pikeun Linux sareng sistem Unix anu sanés. WM ieu peryogi pkg-config, Xft, Xinerama sareng Xrandr. Kituna, éta kedah dianggo dina GNU / Linux sareng BSD Operating Systems (OpenBSD, FreeBSD sareng NetBSD), OS X 10.9.
  • WM ieu sacara aktif nuturkeun parobihan dina Repository OpenBSD CVS. Sareng versi anu didamel ngajaga kamajuanana pikeun koordinasi pikeun bagian anu saé.
  • Éta ngagaduhan kode dasar anu saé, peryogi syarat sistem anu minimal pisan, ngagaduhan sababaraha fitur énggal, kalebet kamampuan milarian dina windows, sareng éstétis anu saderhana pisan sareng pikaresepeun.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "cwm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

DWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandela anu dinamis pikeun sistem X. Mampuh nanganan jandéla ubin, monocle sareng tata letak anu ngambang. Sadaya desain tiasa dilarapkeun sacara dinamis, ngaoptimalkeun lingkungan pikeun aplikasi anu dianggo sareng tugas anu dilakukeun".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakitar 1 taun satengah.
  • Tipo: Dinamis.
  • Nawarkeun switching dinamis antara modeu Stacking sareng Tiling. Cahaya pisan, éta dikembangkeun di C sareng nganggo perpustakaan xlib.
  • Dekorasi jandéla kalebet wates hiji-piksel anu nunjukkeun fokus. Jandéla tiasa dikelompokkeun nganggo labél, éta ngagaduhan pangrojong pikeun sababaraha desktop sareng desktop bar nyayogikeun inpormasi status sareng kamampuan ngalih antara desktop.
  • Sareng diantara seueur fitur, windows dikelompokkeun ku labél. Unggal jandéla tiasa dilabélan ku hiji atanapi langkung labél. Milih labél tinangtu nunjukkeun sadaya jandéla nganggo labél ieu.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "dwm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

pencerahan

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Gampang ngagunakeun WM kanggo X11. Anu ayeuna kalebet sajuta kode basa C anu ngawangun perpustakaan EFL sareng sababaraha aplikasi anu beragam. Kiwari, éta ngagaduhan komunitas pangembang sareng pangguna anu aktip sareng aktip anu damel sareng ngagunakeun kode unggal dinten.".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi kirang ti sabulan katukang.
  • Tipo: Numpuk.
  • Éta sanés ngan ukur WM for X11 dina Linux sareng OS anu sanés, éta ogé mangrupikeun bagian tina sakumpulan toko buku pikeun ngadukung nyiptakeun antarbeungeut pangguna anu éndah (GUI) kalayan kirang usaha.
  • Sanaos mimiti ngembangkeun taun 1996, salaku proyék WM pikeun X11, numutkeun pamekar na, éta parantos mekar, dinten ayeuna, ogé nutupan sarat antarbeungeut pangguna sélulér, alat anu tiasa dianggo sareng televisi pikeun proyék sapertos Tizen, sanés ngan ukur GUI desktop tradisional.
  • Proyék ieu ayeuna di transisi ti X11 ka Wayland, sabab pamekar na ningali éta salaku masa depan lapisan tampilan grafis dina Linux. Éta ogé ngalih ka palabuhan anu sami ngalangkungan BSD.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami Iket pencerahanKusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

JahatWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandela minimalis pikeun X Window System. Ngaran jahat asalna tina Stuart 'Stuii' Ford, anu mikir yén naon waé parangkat lunak anu anjeunna anggo kedah jahat sareng masokis. Sanaos, saleresna manager jandela ieu beresih sareng gampang dianggo".

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir sakedik langkung ti 5 taun.
  • Tipo: Numpuk.
  • Éta henteu nganggo hiasan jandéla sanés wates 1 piksel anu saderhana, ogé henteu nganggo ikon.
  • Ieu nawiskeun pamakean sareng kontrol keyboard anu saé, kalebet nempatkeun deui sareng ngamaksimalkeun tombol-tombolna.
  • Éta ngamungkinkeun nyeret jandéla, méja virtual sareng dukungan EWMH sawaréh.
  • Éta gaduh ukuran binér alit (bahkan kalayan sadayana hurung) sareng file konfigurasi na dibaca (dimuat) nalika mimiti sési pangguna.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami iket "jahat"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

EXWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"ATAWAManajer jandela X lengkep pikeun Emacs diwangun di luhur XELB. Nami na, EXWM, asalna tina frasa "Emacs X Window Manager".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakitar sabulan.
  • Tipo: Ngariung.
  • Éta nawiskeun penanganan anu hadé sareng kontrol operasi ngalangkungan keyboard, sareng modeu panggunaan hibrid (Tiling and Stacking).
  • Nyayogikeun dukungan ruang kerja anu dinamis, sasuai sareng spésifikasi ICCCM / EWMH, sareng sacara opsional: dukungan RandR (multi-monitor), Baki Sistem Built-in, sareng Métode Input Built-in.
  • Pamekar na ngajelaskeun yén éta tiasa suksés ngaganti manajer jandéla lingkungan desktop anu tangtu, sapertos LXDE sareng Gnome.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Pikeun ningali léngkah pamasangan sareng masing-masing jinis ngolah diaktipkeun klik salajengna link. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

 

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan 5 salajengna ieu «Gestores de Ventanas», mandiri wae «Entorno de Escritorio», disebut CWM, DWM, Pencerahan, EvilWM sareng EXWM, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)