D-Link ngiringan Open Open Network

Sababaraha dinten ka pengker warta peupeus yén D-Link parantos didaptarkeun jeroeun jumlah pamilon dina organisasi Open Invention the Network (OIN), nyaéta ékosistem Linux anu dijagaan ku klaim patén.

Perlu dicatet yén langkung ti 70% produk D-Link Komunikasi sareng Jaringan mimitina dilaksanakeun sareng parangkat lunak open source. Perusahaan teraskeun ngajengkeun perangkat lunak sumber terbuka sareng patén sanés agresi, sareng komitmen pikeun nyumbang ka komunitas OIN pikeun ngajalankeun inovasi.

Para anggotana ku OIN satuju moal ngajukeun klaim patén sareng aranjeunna bébas otorisasi panggunaan téknologi propriétari dina proyék anu aya hubunganana sareng ékosistem Linux.

Anggota OIN kalebet langkung ti 3.300 bisnis, komunitas, sareng organisasi anu parantos nandatanganan perjanjian lisénsi pikeun ngabagi patén-patén. Diantara pamilon utama OIN, nyayogikeun formasi sakumpulan patén-patén anu ngalindungan Linux, perusahaan sapertos Google, IBM, NEC, Toyota, Renault, SUSE, Philips, Red Hat, Alibaba, HP, AT&T, Juniper, Facebook, Cisco , Casio, Huawei, Fujitsu, Sony sareng Microsoft.

"Langkung ti 70% solusi komunikasi sareng jaringan D-Link parantos nerapkeun perangkat lunak sumber kabuka ti mimiti tahap panilitian sareng pamekaran," jelas Mark Chen, presiden D-Link. "Kami parantos sareng bakal nganjurkeun OSS sareng patén sanés agresi, sareng kami ngarepkeun masihan kontribusi kami ka komunitas OIN pikeun piara inovasi."

"Kami resep yén D-Link nganggo kode sumber kabuka dina produkna sareng kami ngabagéakeun komitmenna pikeun patén non-agresi dina kernel Linux sareng téknologi sumber terbuka anu caket anu dibutuhkeun ku lisénsi OIN.

Penyebaran sét nilai umum tina hal mitigasi résiko patén sasarengan sareng panerapan prosés manajemén patuh anu langkung ketat nyiptakeun kontéks pikeun pamaréntahan harta intelektual anu dibina ku OIN di antara sadaya anggota komunitasna «saur Keith Bergelt, CEO Jaringan Penemuan Terbuka.

Perusahaan panandatanganan ngagaduhan aksés ka patén-patén anu dicekel ku OIN minangka tukeran pikeun kawajiban henteu nungtut pikeun panggunaan téknologi anu digunakeun dina ékosistem Linux.

Diantara hal-hal sanésna, salaku bagian tina gabung kana OIN, Microsoft ngalih ka pamilon OIN hak pikeun nganggo langkung ti 60 patén na, komitmen henteu nganggo éta ngalawan Linux sareng parangkat lunak open source.

Pasatujuan antara anggota OIN ngan ukur pikeun komponén tina sebaran anu kagolong kana definisi sistem Linux.

Daptar ayeuna kaasup 3393 bungkusan, kalebet kernel Linux, platform Android, KVM, Git, nginx, Apache Hadoop, CMake, PHP, Python, Ruby, Go, Lua, LLVM, OpenJDK, WebKit, KDE, GNOME, QEMU, Firefox, LibreOffice , Qt, systemd, X.Org, Wayland, PostgreSQL, MySQL, jsb.

Salaku tambahan kana kawajiban anu henteu agresi, pikeun panyalindungan tambahan dina OIN, kolam renang patén parantos kabentuk, kalebet patén anu dipésér atanapi disumbangkeun ku pamilon anu aya hubunganana sareng Linux.

Kolam renang patén OIN kalebet langkung ti 1300 patén. Kalebet OIN Hands mangrupikeun sakumpulan patén-patén, ngalibetkeun salah sahiji téknologi rujukan mimiti nyiptakeun eusi wéb dinamis anu ngantisipasi sistem kajadian sapertos Microsoft's ASP, Sun / Oracle's JSP, sareng PHP.

Kontribusi penting anu sanésna nyaéta akuisisi 2009 tina 22 patén Microsoft., anu sateuacanna dijual ka konsorsium AST salaku patén pikeun produk 'open source'. Sadaya anggota OIN gaduh kasempetan pikeun nganggo patén-patén ieu gratis.

Validitas perjanjian OIN dikonfirmasi ku kaputusan Departemen Kehakiman Amérika Serikat, anu nungtut yén kapentingan OIN dianggap dina istilah perjanjian jual beuli patén Novell.

tungtungna upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta Ngeunaan catetan, anjeun tiasa parios detil na link ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.