Gawe sareng runlevels semi-grafis

Sababaraha waktos ka pengker kuring kedah ngadamel sababaraha parobihan kana tingkat ngajalankeun ti PC, sabab kuring henteu kantos ngalakukeun ieu mimitina kuring naros ka anu paling terang, Google.

Salah sahiji solusi anu kuring mendakan damel sareng paréntah update-rc.d, anu ngamungkinkeun kuring ngalakukeun naon anu kuring peryogikeun, tambahkeun skrip anu kuring gaduh /etc/init.d/ ka sababaraha runlevels langkung khususna, kuring hoyong mendakan solusi anu langkung saderhana anu gampang dipikaharti.

Kuring mendakan program anu tiasa dianggo di terminal enya, tapi ampir grafis, éta ngamungkinkeun kami pikeun ngaktipkeun sareng nganonaktifkeun daemons (jasa) éta tingkat ngajalankeun anu urang hoyongkeun, tambihan, sareng sajabana:

sysv-rc-conf

Masangna saderhana, hayu urang nempatkeun ieu di terminal (konsol, bash, cangkang):

  • sudo apt-meunang install sysv-rc-conf
  • // ieu pikeun distro dumasar kana Debian, pikeun sababaraha alesan di ArchLinux Abdi henteu tiasa mendakanana, sahenteuna henteu di réép stabil ...

Teras, urang laksanakeun kalayan idin administrasi:

  • sudo sysv-rc-conf

Sareng ieu bakal muncul:

Kaluar tina program saderhana, kalayan konci na [Q], saolah-olah éta a lalaki hehe.

Seuseueurna seueur henteu damel sareng runlevels, kaseueuran kusabab aranjeunna henteu meryogikeunana, tapi hé, éta saé saéna sahenteuna ngagaduhan gambaran ngeunaan jenis aplikasi sareng pilihan ieu.

Wasalam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose Palomo cenahna

    Lalaki, anjeun host! .Hehe. Nuhun kana inpo na.