Aplikasi penting sareng penting pikeun GNU / Linux 2018/2019

Aplikasi GNU / Linux 2018

Aplikasi penting sareng penting pikeun GNU / Linux 2018/2019

GNU / Linux panginten sanés mangrupikeun Sistem Operasi anu paling sering dianggo ku pangguna umum di Bumi atanapi Kantor, tapi pikeun seueur urang ngajantenkeun hirup langkung gampang sareng aman, unggal dinten, bari urang ngaraosan. Sareng dinten ayeuna Katalog Aplikasi pikeun Sistem Operasi GNU / Linux ageung sareng berkesan, boh dina jumlah sareng kualitas.

Sareng aplikasi ieu tiasa atanapi henteu tiasa dipasang atanapi dianggo dina rupa-rupa GNU / Linux Distros, janten nyobian ngadamel daptar aplikasi dina kategori "penting sareng penting" tiasa janten tugas anu panjang sareng hésé, sababaraha kali impregnated ku seueur subyektifitas, sabab unggal pangguna atanapi grup pangguna tiasa condong ngagaduhan pendapat masing-masing ngeunaan aplikasi mana anu langkung saé atanapi dianggo langkung saé di Distro atanapi lingkungan grafis na, anu sacara logis lengkep sareng sah.

Kolase Aplikasi pikeun GNU / Linux

daptar eusi

perkenalan

Dina tulisan-tulisan saacanna sapertos: Ngarobih GNU / Linux anjeun kana Distro anu cocog pikeun Pengembangan Software, Ngarobih GNU / Linux anjeun kana Sistem Operasi anu cocog pikeun Digital Mining, Ngarobih GNU / Linux Anjeun anjeun janten Distro Gamer anu kualitasjeung Ngarobih GNU / Linux Anjeun anjeun kana Multimedia Distro anu kualitas, kami parantos marios sajumlah aplikasi modern anu saé dina sababaraha daérah panggunaan sareng padamelan.

Janten publikasi ieu bakal janten publikasi pelengkap salian ti pisan generik sareng nétral, kumargi saluareun milih anu kapilih janten anu pangsaéna dina katégori na, numutkeun halaman wéb resmi na atanapi komunitas pangguna resmi, aranjeunna dipilih janten langkung raoseun, praktis sareng fungsional pikeun dicekel di daérah anjeun, kumargi sadayana produktivitasna penting sareng teu aya gunana ngagaduhan perangkat lunak pangsaéna upami urang henteu terang kumaha ngamangpaatkeunana.

Daptar aplikasi ieu anu dianggo dina Sistem Operasi GNU / Linux sanés dimaksudkeun pikeun ngarusak atanapi ngaleutikan sésana tina aplikasi anu parantos aya, tapi pikeun langkung nekenkeun anu paling mangpaat, janten dina akhir publikasi kami ngajak anjeun sacara bébas tinggalkeun koméntar sareng pendapat anjeun, nambihan anu anjeun anggap leungit atanapi surplus sareng kunaon.

Aplikasi pikeun GNU / Linux

Daptar Aplikasi

Pangwangunan sareng Pemrograman

Éditor saderhana

Éditor canggih

Redaksi Campuran (Terminal / Grafik)

  1. Emacs
  2. Vim

Lingkungan Programmer Terpadu (IDE)

  1. Déwan DeveStudio
  2. Aptana
  3. IDE Arduino
  4. Kode :: blok
  5. Codelite
  6. samagaha
  7. Udang
  8. Studio Programming GNAT
  9. JetBrains Suite
  10. Kembangan
  11. Lasarus
  12. NetBeans
  13. Ninja IDE
  14. Python dianggurkeun
  15. Tukang pos
  16. QTCreator
  17. Kantun Fortran
  18. Visual Code Studio
  19. Jangjang Python IDE

Pakakas Pangembangan Parangkat Lunak (SDK)

  1. .NET Core SDK
  2. Android SDK
  3. JDK Jawa

Sistem Kontrol Vérsi

  1. Bazaar
  2. CVS
  3. indit / Klién Git
  4. LibreSource
  5. Raksa
  6. Monoton
  7. Subversion

Hiburan

Aplikasi MS Windows sareng Emulator Kaulinan

  1. Pameuntasan
  2. playonlinux
  3. Q4 anggur
  4. Inuman anggur
  5. Winetrik

Émulator Konsol Kaulinan

  1. MAME canggih
  2. Atari 800
  3. Ngarénghap
  4. lauk lumba-lumba
  5. DosBox
  6. DuaEmu
  7. ePSXe
  8. Fceux
  9. fs-uae
  10. Gnome Video arcade
  11. hatari
  12. higan
  13. Nggajikeun kega
  14. Rame
  15. mednafen
  16. Nemu
  17. nestopia
  18. pcsxr
  19. pcsxr-df
  20. playonlinux
  21. proyék 64
  22. PPSSPP
  23. RPCS3
  24. Stella
  25. VisualBoy sateuacanna
  26. Jaguar Maya
  27. Anggur HQ
  28. Yabuase
  29. ZSnes

Gerentes Kaulinan

Juegos

  1. 0. Maséhi
  2. Alien Arena: Pejuang Mars
  3. Assaultcube
  4. Battle for Wesnoth
  5. Simulator hiber FlightGear
  6. bébasciv
  7. Hedgewars
  8. MegaGlest
  9. Minimalis
  10. OpenTTD
  11. Jaringan Eclipse
  12. supertux
  13. Super Tux Kart
  14. Dongéng Maj'Eyal
  15. Modél poék
  16. voxelands
  17. Perangna
  18. Xonotik

multimedia

Manajemén Sora Sistem

  1. Alsa Parabot GUI
  2. Alsa Mixer GUI
  3. Jack
  4. Pavucontrol
  5. Pencét Audio
  6. Pencét Audio Manager

Animasi 2D / 3D

  1. Seni Ilusi
  2. Blénder
  3. K-3D
  4. Misfit Modél 3D
  5. Pencil2D
  6. Studio Synfig
  7. Jangjang 3D

Puseur Multimedia

Nyiptakeun Pidéo kalayan Gambar sareng Sora

Digitisasi Gambar / Dokumén

Desain CAD

Édisi gambar

Ngédit Sora

Édisi pidéo

Manajemén Camcorder

Manajemén Gambar CD / DVD

Tataan

Puterkeun Multimedia

  1. Tuna
  2. Amarok
  3. Audacious
  4. Banshee
  5. Clementine
  6. Pamuter Naga
  7. Deepin Musik
  8. Pangbuangan
  9. Google Play Music
  10. tengtrem
  11. Hélik Pamaén
  12. juk
  13. Kafein
  14. lollypop
  15. Pamuter Mellow
  16. Miro
  17. Pamaén
  18. MPV
  19. Musek
  20. Ncmpcpp
  21. Nightingale
  22. Nuvola Player
  23. ngajadikeun bebas lan aya saratna
  24. Qmmp
  25. Rhythmbox
  26. Pamuter Sayonara
  27. SMPlayer
  28. Sora Juicer
  29. Tomahawk
  30. Totem
  31. UMPlayer
  32. VLC

Pangecér Gambar

Panempo Gambar

Subtitling Pidéo

Kantor (Bumi sareng Kantor)

Gerentes File

Unduh Manajer

Penjadwal

Tangkepan layar

Panyekel Pidéo Desktop

Email Klién

Komunikasi Pribadi ku Obrolan

Komunikasi Pribadi ku Videoconference

Paramban Internét

  1. wani
  2. Chrome
  3. kromium
  4. dillo
  5. Epiphany
  6. Falcon Browser
  7. Firefox
  8. Browser Beusi
  9. Konqueror
  10. Maxton
  11. Midori
  12. NetSurf
  13. opera
  14. palemoon
  15. SeaMonkey
  16. TOR Browser
  17. Yandex Browser
  18. Vivaldi

Manajer Dokumén (Office Suite)

  1. Apache OpenOffice
  2. Calligra
  3. FreeOffice
  4. LibreOffice
  5. OnlyOffice
  6. Oksigén
  7. Tukang nyieun lemes
  8. WPS

Gerentes Keuangan Pribadi

Panempo Dokumén PDF

catetan

Papan lapis

torrents

kaamanan

Antipirus

Perlindungan Wéb

Téknologi Pakét Aplikasi

  1. Appimsages
  2. Flatpak
  3. pakét anggur
  4. snap

Toko Aplikasi

  1. AppCenter
  2. Appimsages
  3. Flathub
  4. GetDeb
  5. Toko
  6. Snapcraft

Utilitas Terminal / Konsol

Terminal

Gerentes File

  1. Panglima Tengah wengi
  2. Nnn
  3. Bahaya
  4. Vifm

Unduh / Transfer Manajer

Penjadwal

Email Klién

  1. vmail

Éditor File

Pamaén Multimedia

Panempo Gambar

Paramban Internét

  1. Sponsor
  2. Lynx
  3. W3m

Gerentes Email

torrents

kacindekan

Daptar conto leutik ieu ngan ukur salah sahiji seueur alesan kunaon GNU / Linux na jalan kana sagala bidang anu dianggo pribadi atanapi propésional ku jalma. Alesan sanés panginten modél pamekaran anu dianggo pikeun nyiptakeun sareng ngadukung diri, anu langkung étis, kabuka sareng gratis, yén produk akhir anu didamel henteu condong ngalanggar privasi sareng kaamanan urang, sareng sacara praktis tiasa diaksés sareng mangpaat pikeun saha waé anu hoyongna.

Produk pamungkas henteu ngawajibkeun urang, maksa atanapi banjir ku kami iklan atanapi dianggo ku cara ieu atanapi cara éta, atanapi pikeun diénggalan dina jangka waktu x. Sareng anu paling saé, komunitas na hébat, anu sanaos henteu sampurna sok pinuh ku anggota anu siap ngadukung sareng kolaborasi sareng anu sanés dina pamekaran, kagagalan atanapi masalah.

Ringkesna, ayeuna, GNU / Linux mangrupikeun Sistem Operasi anu ngagaduhan aplikasi grafis atanapi terminal anu saé pikeun anu seueur, anu kalolobaanana gampang dipasang, dikonfigurasi sareng dianggo.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

14 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   jolt2bolt cenahna

    Tina manajer unduh pikeun terminal anjeun hilap anu paling sering dianggo sareng penting, "wget"

  2.   Pasang Masang Linux cenahna

    Nuhun kuring parantos nambihan!

  3.   Robert Ronconi cenahna

    Kuring ngabagi webgraphy ngeunaan aplikasi dina GNU Linux https://docs.google.com/document/d/1OmTI4WF4JC9mSwucvCy8DXNSOs3G-Bdb863WkZePcjo/edit

  4.   oscar2712 cenahna

    Aranjeunna terang saurang pamaén pidéo sanés Kodi anu ngagaduhan daptar puter sapertos Potplayer dina windows anu file video terakhir anu ditingali dina playlist ditandaan / disorot (daptar ieu dianggo sapertos Multimedia Library of vlc) . Kalayan kodi éta nandaan aranjeunna tapi pikeun sababaraha alesan beurit henteu tiasa dianggo dina versi anu stabil sareng saatos nutupna (ku keyboard) manajer jandela sadaya aplikasi ngaleungit, kalayan versi béta mouse tiasa dianggo tapi masalah jandéla tetep

  5.   luhur, hateup cenahna

    Salah sahiji pamaén pangsaéna anu kuring mendakan linux nyaéta Clementine ...
    sareng Transmisi kanggo torrent downloads.

  6.   luhur, hateup cenahna

    Ngomong-ngomong ...
    daptar anu hadé…. Hatur nuhun pisan.

  7.   Alain cenahna

    Di toko aplikasi, anjeun hilap Elementary AppCenter anu parantos ngagaduhan langkung ti 100 aplikasi asli sareng nembé ngaluarkeun versi wéb.
    https://appcenter.elementary.io/com.github.alainm23.planner/

  8.   Pasang Masang Linux cenahna

    A pelesir anu anjeun resep tur éta mangpaat.

  9.   Pasang Masang Linux cenahna

    Alain parantos nambihan Elementary's AppCenter kana Daptar. Hatur nuhun pikeun masukan anjeun!

  10.   Luisa Sung cenahna

    Daptar anu saé, ngan hiji detil penting:
    PC! = Jandéla

  11.   Javi Bagja cenahna

    Daptar anu saé, ngabagi, urang tingali yén tungtungna pikeun anu henteu "kawin" kana sababaraha program éksklusif pikeun Windows, sapertos Photoshop atanapi AutoCAD, pikeun nyebut sababaraha diantarana, urang mendakan seueur hal.

    Salam sareng hatur nuhun kanggo padamelanana 🙂

  12.   Pasang Masang Linux cenahna

    Nuhun Javi, pikeun pangakuan anjeun kana karya Blog sareng Panulis Publikasi.

  13.   Ramon Gudino C. cenahna

    Hatur nuhun pisan kana waktos sareng sumbangan anjeun.

  14.   VIGRANATE cenahna

    sae pisan

bool (leres)