Daptar anu saé pikeun aplikasi sareng alat pikeun Ubuntu / Linux

Daptar anu saé pikeun aplikasi sareng alat pikeun Ubuntu / Linux mangrupikeun daptar ageung aplikasi, parangkat lunak, alat sareng bahan sanés pikeun Linux anu sadayana parantos diuji di Ubuntu, panginten seueur diantarana tiasa dianggo dina distribusi karesep anjeun.

Seueur aplikasi ieu parantos dibahas di dieu di Tina Linux, Anu sanés nembé waé tepang sareng anu sanésna ngan saukur henteu sanggup nyerat tulisan anu lengkep dina aplikasi ieu, tapi ti ayeuna urang komitmen pikeun nyerat ngeunaan éta. Daptar ieu bakal teras diénggalan, nambihan aplikasi anu anjeun nyarankeun kami sareng sababaraha anu sanés anu urang tiasa uji sareng nyarankeun.

Aplikasi pikeun Ubuntu / Linux

Aplikasi Audio pikeun Ubuntu / Linux

  • Jam Udara: Éta mangrupikeun parangkat lunak siaran kabuka pikeun program sareng ngatur stasion jauh. Parangkat lunak sumber kabuka
  • Ardor: Éta ngamungkinkeun ngarékam, ngédit sareng nyampur dina Linux. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Ardor di:

Top 5 Aplikasi Gratis pikeun Produksi Musik
Ardor 3, DAW gratis pangsaéna dugi ka ayeuna, sayogi kanggo diunduh
Ardor 3: Bubuka
Ardor 3 - témplat kendang 16 lagu

  • Audacious: Éta mangrupikeun pamuter audio sumber terbuka, éta ngamungkinkeun anjeun maénkeun musik anjeun tanpa nganggo seueur sumber dina komputer anjeun. Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Audacious di:

Audéa: Musik kalayan Gaya
Audacious 2.3 kaluar

  • Kajayaan: Éta mangrupikeun parangkat lunak gratis, multiplatform sareng sumber terbuka anu ngamungkinkeun anjeun ngarékam sareng ngédit audio. Parangkat lunak sumber kabukaAnjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan AudaCity di:

Top 5 Aplikasi Gratis pikeun Produksi Musik
Audacity sareng TBRGs
Ngaronjatkeun (sakedik) penampilan Audacity

  • Audio Recorder: Mangrupikeun perékam audio saderhana anu sayogi dina Ubuntu PPA.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Clementine: Puterkeun sababaraha format audio tanpa kaleungitan kualitas. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Clementine di:

Clementine 1.0 sumping!
Clementine 1.0 sareng pamilarian global na
Clementine: Alternatipna Padet pikeun Amarok
Kumaha carana nyetél Clementine salaku pamuter musik karesep anjeun dina Ubuntu
Pasang Clementine 1.2, kalayan paningkatan sareng parobihan anu énggal!
Cantata vs Amarok vs Clementine, Pertempuran beurat
Ngalereskeun penampilan Clementine dina Ubuntu 14.04

  • Pamuter Destokp Musik Google Play: Palang-platform klien Desktop henteu resmi pikeun maénkeun musik ti Musik Google Play.Parangkat lunak sumber kabuka
  • hidrogén: Éta mesin drum canggih pikeun GNU / Linux.
  • KXStudio: Mangrupikeun kumpulan aplikasi sareng plugins pikeun produksi audio profesional.
  • K3b: Mangrupikeun alat grafis anu lengkep pikeun ngaduruk CD / DVD sareng dioptimalkeun pikeun KDE.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Barudak3Qt: Ngidinan anjeun pikeun ngatur sareng méré tag musik anjeun, contona, artis, albeum, taun sareng jinis sadaya file MP3 dina albeum.
  • Hayu urang ngadamel musik: Ngidinan anjeun ngadamel musik dina komputer ku nyiptakeun mélodi sareng wirahma, anjeun tiasa nyintésis sareng nyampur sora, ogé ngatur conto sareng seueur fitur sanésna.
  • Mixxxx: Alat DJ sumber kabuka, nyayogikeun sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun ngalaksanakeun campuran langsung, alternatif anu saé pikeun Traktor.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Mixxxx di:

Mixxx 2.0: Campur lagu dina gaya DJ pangsaéna

  • SoundJuicer: Mangrupikeun alat anu ngamungkinkeun anjeun nimba lagu audio, dina cara anu sami, éta ngagaduhan kloner sareng pamuter CD.
  • Tomahawk: Pamuter anu saé anu ngamungkinkeun anjeun maénkeun streaming, musik anu diunduh, musik dina awan ( SoundCloud, Spotify, Beats, YouTube sareng anu sanésna), daptar puter, stasiun radio sareng seueur deui. Éta ogé ngagaduhan integrasi sareng jaringan sosial, salian ti ngamungkinkeun urang terhubung sareng jalma sanés ngalangkungan Gtalk sareng Jabber.Parangkat lunak sumber kabuka

Klién Ngobrol pikeun Ubuntu / Linux

  • GhettoSkype: Open client Chat sumber pikeun Skype.Parangkat lunak sumber kabuka
  • HexChat: Mangrupikeun klién IRC dumasar kana X-Chat, tapi teu sapertos X-Chat éta gratis pikeun sistem Windows sareng Unix.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Utusan pikeun Desktop: Éta mangrupikeun aplikasi pikeun pangirim Facebook.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Pidgin: Konsumén obrolan universal. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Pidgin di:

Pidgin + KDompet
Obrolan Facebook dina Pidgin & Empati tanpa plugins khusus
Ikon anu saé pikeun baki Pidgin
Penyuluh pikeun ngahijikeun Pidgin dina Gnome-Shell
Tema ikon anu saé pikeun Pidgin diideuan ku Adium
Pangalaman kuring sareng Prosody sareng Pidgin
Kumaha carana ngahijikeun bewara Pidgin sareng bewara KDE
Kumaha cara nganggo Bonjour on Pidgin sareng Arch Linux?
Kumaha nyambungkeun kana Facebook sareng Pidgin
Kumaha ngagunakeun WhatsApp dina Linux kalayan Pidgin
Kumaha nyambungkeun Hangouts ka Pidgin nalika perusahaan anjeun henteu ngijinkeun anjeun?
Pasang HipChat atanapi anggo HipChat obrolan ti Pidgin
Anggo Chat Protocol "Line" dina Pidgin pikeun Linux Mint 17 Qiana
Kumaha: Sambungkeun ka Facebook ngobrol sareng Pidgin (deui)

  • ScudCloud: Klién Slack pikeun Linux.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Slack-Gitsin: Klién nganggo Slack ti konsol. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Slack-Gitsin di:

Kumaha ngagunakeun Slack tina konsol ku Slack-Gitsin

  • Skype: Klién Skype Resmi pikeun Linux, alat anu ngamungkinkeun anjeun komunikasi gratis.
  • telegram: Aplikasi olahtalatah anu fokus kana kagancangan sareng kaamanan, éta gancang pisan, saderhana sareng gratis.Parangkat lunak sumber kabukaAnjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan telegram di:

Telegram sareng Ello salaku alternatif anu aman dina jaringan sosial
Mega Chat sareng Telegram, naha urang peryogi Hangouts atanapi WhatsApp?
Ngagunakeun Telegram ti terminal
[Python] Pos ka jaringan sosial ti Telegram.
Tips pikeun masang Waktu Popcorn, Spotify sareng Telegram dina DEBIAN

  • Viber: Viber pikeun Linux ngamungkinkeun anjeun ngirim pesen gratis sareng nelepon gratis ka pangguna Viber sanés ti nagara mana waé.
  • Naon: Palanggan obrolan teu resmi pikeun WhatsApp Parangkat lunak sumber kabuka
  • Franz: Chat client anu ayeuna ngamungkinkeun urang ngahijikeun WhatsApp, Slack, WeChat, HipChat, Facebook Messenger, Telegram, Google Hangouts, GroupMe, Skype, sapertos anu sanésna. Parangkat lunak sumber kabuka

Aplikasi cadangan sareng pamulihan data pikeun Ubuntu / Linux

  • Borg Nyadangkeun: Alat anu saé kanggo cadangan.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Photorec: Éta mangrupikeun parangkat lunak pamulihan data anu didesain kanggo ngémutan file anu ical, kalebet video, gambar, dokumén sareng file tina hard drive, CD-ROM, sareng kaméra digital. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Photorec di:

Cageur file anu dihapus kalayan gampang nganggo Photorec tina konsol

  • Qt4-fsarchiver: Éta mangrupikeun panganteur grafis pikeun program fsarchiver Éta ngamungkinkeun nyimpen / malikkeun partisi, folder sareng MBR / GPT. Program ieu pikeun sistem dumasar Debian, Suse sareng Fedora.Parangkat lunak sumber kabuka
  • CD Nyalametkeun Sistem: Mangrupikeun disk nyalametkeun GNU / Linux, sayogi kanggo dianggo salaku bootable CD-ROM atanapi USB, pikeun ngatur atanapi ngalereskeun sistem, éta ogé ngamungkinkeun pamulihan data. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan CD Nyalametkeun Sistem di:

SystemRescueCd 1.5.2 kaluar, distro pikeun ngalereskeun sistem anjeun
SystemRescue CD v2.4.0 Dileupaskeun

  • Cakram Tés: Éta mangrupikeun perangkat lunak pamulihan data gratis anu kuat. Éta utamina dirancang pikeun ngabantosan deui partisi anu leungit sareng / atanapi ngarobih disk anu henteu tiasa bootable kana disk bootable nalika gejala ieu disababkeun ku parangkat lunak anu rusak.

Aplikasi sareng Alat pikeun kustomisasi desktop Ubuntu / Linux

  • arc Téma: Téma datar kalayan unsur transparanParangkat lunak sumber kabuka
  • Manajer setélan Compiz Config: Proyék Desktop 3D ieu nyandak épék visual anu ningkatkeun gampang panggunaan sistem sareng masihan produktipitas anu langkung luhur.
  • Conky: Éta mangrupikeun monitor sistem anu ringan, anu ningalikeun jinis inpormasi dina desktop anjeun.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Flatabulous: Ieu téma Datar pikeun Ubuntu sareng distribusi GNU / Linux dumasar Gnome sanés.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Téma Arc Flatabulous: Téma karesep kuring pikeun Ubuntu.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Téma Irradiance: Tema anu diideuan ku OSX Yosemite dumasar kana Radiance.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Penyuluhan Gnome: Sambungan pikeun desktop Gnome.
  • Téma Ikon Numix: Salah sahiji téma ikon anu pangsaéna pikeun Linux Ubuntu.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Téma Numix: Jejer anu saé sareng populér pisan.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Téma Ikon Papirus: Salah sahiji téma ikon anu pangsaéna pikeun Linux Ubuntu.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Alat Ngepaskeun Unity: Aplikasi anu kedah-gaduh pikeun kustomisasi ubuntu.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Téma Yosembiance: Téma Unity diideuan ku OSX Yosemite dumasar kana Ambiance.Parangkat lunak sumber kabuka

Lingkungan desktop pikeun Ubuntu / Linux

  • Cinamon: Lingkungan desktop Cinamon.Parangkat lunak sumber kabukaAnjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Cinamon di:

Cinammon 1.2 sayogi, kalayan alat tulis sareng seueur deui

  • Gnome: Lingkungan desktop Gnome. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Gnome di:

Naon Anyar di Gnome 3.20
Kumaha nyerat aplikasi KDE sareng aplikasi GNOME
Titik kode. Kumaha carana ngalebetkeun karakter dina Gnome
Aktipkeun pungsi klik hiji-touch dina touchpad Gnome
Kumaha: Pasang Arc, téma GTK éndah dina GNOME
Tinjauan ringkes ngeunaan GNOME 3.16
Headerbar: téma pikeun ngahijikeun Firefox dina Gnome
Pasang Gnome klasik (Flashback) dina Ubuntu 14.10 / Linux Mint 17
Pak Ikon Dasar di GNOME
Nitrux OS: Set Ikon Éndah pikeun KDE sareng GNOME

  • KDE: Lingkungan desktop KDE. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan KDE di:

KDE Neon, Plasma 5.7 kalayan basa anu stabil
Pasihan KDE penampilan anu seragam dina aplikasi QT sareng GTK anjeun
Siapkeun sababaraha épék dina KDE pikeun pamér ka babaturan anjeun
Beda polder anjeun dina KDE ku cara masihan warna anu sanés
Ngaleutikan aplikasi KDE kana baki sistem
Ikon Jamrud: Pangalusna tina Flattr sareng Angin kanggo KDE
Prelink (atanapi kumaha carana ngadamel boot KDE dina 3 detik)

  • mate: Lingkungan desktop mate mangrupikeun tuluyan tina GNOME 2. Éta nyayogikeun lingkungan desktop anu intuitif sareng pikaresepeun. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan mate di:

Ubuntu MATE parantos mangrupikeun "rasa" resmi Ubuntu
Tinjauan: Ubuntu Mate Béta 2, desktop pikeun jalma nostalgia
[Kumaha] Debian Testing + Mate + Program
MATE 1.6 sayogi kalayan seueur paningkatan
Pangalaman kuring sareng Mate dina Nguji Debian

  • persatuan: Lingkungan desktop persatuan. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan persatuan di:

Mir sareng Unity 8 bakal aya di Ubuntu 14.10
Kumaha ngabalikan deui Unity dina kaayaan darurat
Unity 6.8 ngempelkeun pamutahiran kinerja
Kahijian, panglemahna di kelas

  • Xfce: Lingkungan desktop Xfce. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Xfce di:

Warta ti XFCE !! Naon anu énggal dina Xfce 4.12?
Whisker Menu: adaptasi penampilanana sareng téma GTK kami di Xfce
XFCE Husus: Tulisan Anu Paling Menarik

Aplikasi sareng Alat Pangembangan pikeun Ubuntu / Linux

  • Android Studio: Éta mangrupikeun IDE resmi pikeun Android, nyayogikeun alat panggancangna pikeun nyiptakeun aplikasi pikeun sababaraha alat Android. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Android Studio di:

Karakteristik sareng kualitas Android Studio
Android Studio (atanapi ADT) dina KDE tanpa kedah maot dina usaha éta

  • Aptana: Aptana Studio ngamangpaatkeun kalenturan Eclipse sareng fokus kana mesin pangembangan wéb anu kuat.
  • atom: Éditor téks anu hadé.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan atom di:

Atom 1.0 sayogi kanggo diunduh

  • IDE Arduino: Éta mangrupikeun IDE sumber terbuka anu ngabantosan nyerat kode kanggo Arduino.
  • BiruJ: Mangrupikeun lingkungan pangembangan gratis kanggo Java anu dirancang pikeun pemula, dianggo ku jutaan jalma di saluruh dunya.
  • Kode :: blok: Éta mangrupikeun lingkungan pangembangan gratis pikeun C, C ++ sareng Fortran, diwangun pikeun nyumponan kabutuhan anu paling nuntut para pangguna. Hal ieu dirarancang janten tiasa pisan kalebetkeun sareng sapuratina dikonfigurasi.
  • CodeLite: Éta mangrupikeun sumber terbuka sareng cross-platform IDE pikeun C, C ++, PHP sareng Node.js.
  • samagaha: Éta mangrupikeun IDE anu kawéntar pikeun Java, C / C ++ sareng PHP kalayan seueur fungsionalitas
  • Fritzing: Mangrupikeun alat pikeun desain éléktronik gratis, inisiatif ieu ngajantenkeun éléktronika tiasa diaksés ku saha waé.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Fritzing di:

Fritzing: alat desain éléktronik gratis

  • Géyan: Éta mangrupikeun éditor téks anu dikembangkeun di GTK, kalayan ciri dasar tina lingkungan pangembangan terpadu. Éta dikembangkeun pikeun nyayogikeun IDE leutik sareng gancang, anu ngan ukur sababaraha kagumantungan kana bungkusan sanés.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Géyan di:

Quick Open, plugin sanés pikeun Geany
Kakuatan Python di Geany
Fritzing: alat desain éléktronik gratis

  • Genymotion: Mangrupikeun émulator Android anu cukup lengkep. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Genymotion di:

Genymotion: Émulator Android pikeun GNU / Linux

  • indit: Éta mangrupikeun sistem sumber anu gratis sareng terbuka, dirancang pikeun gancang sareng épéktip pikeun ngatur sadaya édisi pikeun proyék-proyék alit sareng ageung. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan indit di:

Kontrol vérsi sareng program anjeun dina grup sareng Git sareng Gitorious
Ngamimitian proyek nganggo Git sareng Google Code
Pitunjuk gancang pikeun ngagunakeun Git
Tips: Langkung tina 100 paréntah pikeun Git anu anjeun kedah terang

  • IDI IntelliJ: IDE anu kuat pikeun JAVA
  • Kembangan: Mangrupikeun IDE sumber gratis sareng terbuka, kalayan seueur fungsionalitas sareng diperpanjang sareng plug-in kanggo C / C ++ sareng bahasa pemrograman anu sanés.
  • Komodo Edit: Mangrupikeun IDE sumber gratis sareng terbuka anu ngadukung sababaraha basa. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Komodo Edit di:

Pikeun diprogram sareng Komodo-Edit

  • Cahya: Mangrupikeun éditor kode generasi terakhir, anu ngamungkinkeun coding langsung.
  • MariaDB: Salah sahiji sérver database anu paling populér. Dijieun ku pamekar MySQL aslina. Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan MariaDB di:

MySQL ka Maria DB: Pitunjuk Migrasi Gancang pikeun Debian
Archlinux sareng Slackware: Bye bye MySQL, halo MariaDB
Percona TokuDB: Kinerja Tinggi sareng Jilid Tinggi dina MySQL / MariaDB pikeun Linux

  • MonoDevelopkeun: Cross-platform IDE pikeun C #, C # sareng langkung -. Parangkat lunak sumber kabuka
  • Nemiver: Éta mangrupikeun debugger C / C ++ anu ngahijikeun kana lingkungan desktop GNOME.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Netbeans: Mangrupikeun IDE anu ngamungkinkeun anjeun ngembangkeun aplikasi di Java, HTML5, JavaScript sareng Css gancang sareng gampang.
  • NodeJS: Éta mangrupikeun lingkungan pamrograman, dumasar kana basana Javascript kalayan arsitéktur anu berorientasi kana acara, cocog pikeun program anu teu sinkron. Node, dumasar kana mesinna V8 tina Google.
  • Duh-abdi-zsh: Hiji kerangka pikeun ngatur konfigurasi zsh. Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Duh-abdi-zsh di:

Pasang zsh sareng atur ku Oh My Zsh

  • PyCharm: Kuat IDE pikeun Python
  • PostgreSQL: Éta mangrupikeun sistem database sumber anu kuat sareng kabuka.
  • Tukang pos: Nyiptakeun bantosan pikeun API gancang
  • Qt Creator: Lingkungan pangembangan terpadu lintas platform (IDE), dirancang pikeun mempermudah nyiptakeun alat-alat anu nyambung, panganteur pangguna sareng aplikasi.
  • Kelinci VCS: Mangrupikeun saperangkat alat grafis anu dirancang pikeun nyayogikeun aksés anu saderhana sareng langsung kana sistem kontrol vérsi.
  • téks luhur: Salah sahiji éditor téks pangsaéna anu kuring parantos nyobian sareng ayeuna anggo. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan téks luhur di:

Sublime Text 2, éditor kode anu saluhur-luhurna
Sublime Text 2: éditor kode pangsaéna anu sayogi?
Kurung vs SublimeText3: Anu mana anu kedah dipilih?
Kumaha carana masang Sublime Text 3 dina openSUSE

  • Swift: Éta mangrupikeun bahasa pamrograman tujuan umum anu diwangun nganggo pendekatan modéren pikeun pola kaamanan, kinerja sareng desain parangkat lunak.
  • Ubuntu-SDK: Resmi Ubuntu SDK. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Ubuntu-SDK di:

Ngembangkeun Aplikasi pikeun Ubuntu [QML]

  • VSCode: Mangrupikeun éditor kode sumber anu ringan tapi kuat anu dijalankeun dina desktop sareng sayogi pikeun Windows, OS X, sareng Linux. Éta hadir kalayan dukungan internal pikeun JavaScript, typcript, sareng Node.js, ditambah éta ngagaduhan ékosistem éksténsif kanggo basa-basa sanés (C ++, C #, Python, PHP). Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan VSCode di:

Nguji Visual Studio Code

  • Zsh: Cangkang garis paréntah anu kuat.Parangkat lunak sumber kabuka

E-Book Utilities pikeun Ubuntu / Linux

  • haliber: Parangkat lunak anu nganggo antarmuka anu rada awon, tapi kuat pikeun manajemén sareng ngarobih e-book.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan haliber di:

Kaliber: program Sumber Terbuka anu paling saé pikeun administrasi E-buku
Kumaha ngarobih ebook sareng Kaliber

  • Evince: Éta mangrupikeun paningali dokumén pikeun sababaraha format dokumén. Tujuan tina Evince nyaéta ngagantikeun sababaraha paningal dokumén anu aya dina desktop GNOME ku hiji aplikasi saderhana.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Foxit: Foxit Reader 8.0, Juara Award PDF Reader.
  • FBReader: Salah sahiji aplikasi anu paling populér pikeun eReader. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan FBReader di:

FBReader: Maca ringan pikeun file ebook dina Linux

  • Lidor: Mangrupikeun program pikeun maca sareng ngatur buku éléktronik. Lucidor ngadukung e-book dina format file EPUB sareng katalog dina format OPDS. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Lidor di:

Lucidor, program maca e-book

  • Redaktor MasterPDF: Éta mangrupikeun éditor PDF anu merenah sareng elegan pikeun Linux.
  • MuPDF: Anu maca PDF anu entéh ku paningali XPS.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan MuPDF di:

MuPDF: paningali PDF ultra-gancang sareng ringan
Pamaca PDF anu ngan ukur nyéépkeun 3MB

  • Okular: Éta mangrupikeun paningali dokumén universal anu dikembangkeun ku KDE. Okular éta cross-platform.
  • Sigil: Éta mangrupikeun éditor e-buku EPUB multiplatform.Parangkat lunak sumber kabuka

Éditor pikeun Ubuntu / Linux

  • atom: Éditor téks anu hadé.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Bluefish: Éta mangrupikeun éditor anu kuat anu ditujukeun pikeun programer sareng pamekar wéb, kalayan seueur pilihan pikeun nyerat halaman wéb, skrip sareng kode program. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Bluefish di:

Bluefish 2.2.7 dileupaskeun stabil
Sadia pikeun diunduh Bluefish 2.2.2
Unduh sareng pasang Bluefish 2.2.0 dina Debian sareng Ubuntu
Bluefish 2.2.0-2 datang ka Tés Debian
Sayogi Bluefish 2.2.0

  • kurung: Éditor téks modéren pikeun desain wéb.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan kurung di:

Kurung 1.1 naon anu énggal saatos nyéépkeun waktos?
Kurung vs SublimeText3: Anu mana anu kedah dipilih?
Kurung, IDE pikeun pamekaran wéb anu ngajangjikeun
Pasang Kurung dina ArchLinux sacara manual

  • Emacs: Éditor Téks, Gratis sareng Sumber Terbuka, tiasa diperpanjang, tiasa disesuaikan sareng seueur fitur sanésna.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Emacs di:

Emacs # 1
Vim sareng Emacs: Sadayana Tenang Di payun

  • Géyan: Éta mangrupikeun éditor téks anu dikembangkeun di GTK, kalayan ciri dasar tina lingkungan pangembangan terpadu. Éta dikembangkeun pikeun nyayogikeun IDE leutik sareng gancang, anu ngan ukur sababaraha kagumantungan kana bungkusan sanés.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Gedit: Éta mangrupikeun éditor téks tina GNOME. Sanaos tujuanana nyaéta kesederhanaan sareng gampang digunakeun, Gedit mangrupikeun éditor téks tujuan umum anu kuat. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Gedit di:

Gedit mekar jadi IDE
Gedit… pikeun programer

  • Kate: Éta mangrupikeun éditor téks anu maju pikeun proyek KDE SC, sareng dibandingkeun sareng sababaraha aplikasi anu sami di Lingkungan Desktop anu sanés, ampir sapertos IDE, pinuh ku pilihan sareng fungsionalitas. Tapi awas, éta ngan ukur éditor téks.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Kate di:

Skéma Kate: Ngarobih Kelir KATE

  • Cahya: Mangrupikeun éditor kode generasi terakhir, anu ngamungkinkeun coding langsung.
  • téks luhur: Salah sahiji éditor téks pangsaéna anu kuring parantos nyobian sareng ayeuna anggo.
  • VSCode: Mangrupikeun éditor kode sumber anu ringan tapi kuat anu dijalankeun dina desktop sareng sayogi pikeun Windows, OS X, sareng Linux. Éta hadir kalayan dukungan internal pikeun JavaScript, typcript, sareng Node.js, ditambah éta ngagaduhan ékosistem éksténsif kanggo basa-basa sanés (C ++, C #, Python, PHP).
  • Vim: Éta mangrupikeun éditor téks anu maju, anu milari nyayogikeun kakuatan éditor 'Vi', sareng sét fitur anu langkung lengkep. Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Vim di:

Ngagunakeun VIM: Tutorial Dasar.
Kumaha warna sintaksis dina VIM
Persiapan Vim pamungkas
Terminal Jumaah: Mikir Vim [Sababaraha tips]

Aplikasi Pendidikan sareng Alat pikeun Ubuntu / Linux

  • BibleTime: Éta mangrupikeun aplikasi diajar Alkitab anu dilakukeun di toko buku pedang y Qt.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Celestia: Mangrupikeun simulator luar angkasa anu ngamungkinkeun anjeun ngajajah jagat raya urang dina tilu diménsi.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Chemtool: Mangrupikeun program alit pikeun ngagambar struktur kimia di Linux.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Epoptes: Mangrupikeun alat gratis sareng sumber terbuka pikeun manajemén laboratorium komputer sareng ngagaduhan fungsionalitas monitoring.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Gcompris: Éta mangrupikeun pakét parangkat lunak atikan anu kualitas luhur anu diwangun ku sababaraha kagiatan pikeun barudak umur 2 dugi 10 taun.Parangkat lunak sumber kabuka
  • GNUKhata: Parangkat lunak akuntansi sumber kabuka.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Idempiere: Open source ERP, dikembangkeun di jawa sareng téknologi OSGI. Idempiere éta ngagaduhan sajumlah ageung modul.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Idempiere di:

Idempiere, Open Source Erp sareng téknologi OSGI

  • Google Earth: Éta mangrupikeun program virtual, peta sareng program géografi maya.
  • GPeriodik: Éta mangrupikeun aplikasi tina tabel periodik pikeun Linux.
  • ITalc: Mangrupikeun alat anu kuat sareng didaktik pikeun guru. Éta ngamungkinkeun anjeun ningali sareng ngendalikeun komputer sanés dina jaringan ku sababaraha cara.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan ITalc di:

iTALC: kumaha ngagunakeun parangkat lunak gratis di kelas sakola anjeun

  • KDE Edu Suite: Parangkat Lunak Atikan Gratis dumasar kana téknologi KDE.
  • PETA: Éta mangrupikeun parangkat lunak matématika anu ngagabungkeun mesin matematik anu paling kuat di dunya, sareng antar muka anu ngajantenkeun gampang pisan nganalisis, ngajajah, ngabayangkeun sareng ngarengsekeun masalah matématika.
  • MATLAB: Platformna MATLAB éta dioptimalkeun pikeun ngarengsekeun masalah rékayasa sareng ilmiah. MATLAB tiasa ngajalankeun analisis susunan data ageung.
  • Maxima: Mangrupikeun sistem pikeun manipulasi éksprési simbolis sareng numeris, kalebet diferensiasi, integrasi, seri Taylor, Transformasi Laplace, persamaan diferensial biasa, sistem persamaan linier, jst. Parangkat lunak sumber kabuka
  • Moodle: Mangrupikeun sistem manajemen kursus pikeun diajar online.Parangkat lunak sumber kabuka
  • OpenEuclide: Éta mangrupikeun perangkat lunak géométri 2D.
  • OpenSIS: Éta mangrupikeun parangkat lunak pikeun manajemén sakola.
  • ngagaro: Mangrupikeun parangkat lunak anu ngamungkinkeun anjeun program program carita, kaulinan sareng animasi interaktif anjeun nyalira, anjeun ogé tiasa ngabagi kreasi anjeun ka batur dina komunitas online. ngagaro mangrupikeun alat anu saé pikeun ngajar murangkalih kode.
  • Stellarium: Éta mangrupikeun parangkat lunak gratis anu ngamungkinkeun urang pikeun mensimulasikeun planetarium dina komputerna nyalira.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Stellarium di:

Stellarium: ningali langit
Stellarium 0.14.2 pikeun anu resep astronomi

  • Tux4Kids: Tux4Kids ngembangkeun perangkat lunak kualitas luhur pikeun barudak, kalayan tujuan ngagabungkeun kasenangan sareng diajar dina hiji pakét anu teu tiasa dilawan.Parangkat lunak sumber kabuka

Aplikasi Email sareng Email sareng Alat pikeun Ubuntu / Linux

  • epolusi: Mangrupikeun aplikasi manajemén inpormasi pribadi anu nyayogikeun fungsionalitas email, kalénder sareng alamat.
  • Geary: Éta mangrupikeun aplikasi email anu diwangun kana GNOME 3. Éta ngamungkinkeun anjeun maca sareng ngirim email nganggo antarmuka anu saderhana sareng modern. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Geary di:

Geary: Klién mail anyar [+ Instalasi dina Debian]

  • Mailnag: Mangrupikeun daemon anu mariksa POP3 sareng server IMAP kanggo email anu énggal.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Thunderbird: Éta mangrupikeun aplikasi email gratis anu gampang dikonfigurasi, dikustomisasi, sareng ngagaduhan seueur fitur. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Thunderbird di:

Thunderbird 45 aya di dieu
Cadangan Thunderbird sareng Firefox di antawis Windows sareng Linux
Aduh KMail, abdi badé uih deui ka Thunderbird
Ngarobih lokasi profil sareng folder Thunderbird

Pangatur file kanggo Ubuntu / Linux

  • 7zip: Unzip file pos. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan 7zip di:

Komprési ku 7zip maksimal tina Lumba-lumba dina KDE (Menu Layanan)

  • AngrySearch: Ngidinan anjeun milarian dina Linux, nunjukkeun hasil langsung nalika anjeun ngetik.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Komandan Ganda: Éta mangrupikeun pangatur file, cross-platform sareng dua panel silih sisi. Éta diideuan ku Jumlah Panglima sareng ngagaduhan sababaraha ideu anyar.
  • Marlin: Éta énggal panyungsi file ultra-lampu. Browser ieu lahir sareng proyek SD sareng didesain janten saderhana, gancang sareng gampang dianggo. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Marlin di:

Méré Marlin Kasempetan
Pasang Marlin dina Nguji Debian
Marlin: alternatif anu pikaresepeun pikeun Nautilus

  • nautilus: Éta mangrupikeun file manager anu dirancang pikeun ngaluyukeun kana desain sareng tingkah laku desktop Gnome, masihan pangguna cara gampang pikeun nganapigasi sareng ngatur file na. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan nautilus di:

Nautilus tuntas
Énkripsi inpormasi ti Nautilus sareng Turbo-Secure
Kumaha carana ngaktipkeun tampilan 2-panel di Nautilus

  • Nemo: Éta mangrupikeun pangatur file kanggo lingkungan desktop kayu manis.Parangkat lunak sumber kabuka
  • QDirStat: Éta mangrupikeun pangatur file sareng antarbeungeut grafis anu ngamungkinkeun anjeun ningali file anu langkung seueur rohangan bébas dina disk kami. Parangkat lunak sumber kabuka
  • Bahaya: Penjelajah file anu ngahijikeun sareng lingkungan desktop naon waé. Bahaya dumasar kana téks sareng dikembangkeun dina Python .Parangkat lunak sumber kabuka
  • Synapse: Peluncur aplikasi pangsaéna dina Linux. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Synapse di:

Synaps: peluncur aplikasi GNOME Do-style tapi langkung gancang

  • Thunar: Ieu mangrupikeun file manager standar pikeun Xfce 4.6. Éta parantos dirarancang janten gancang sareng gampang dianggo.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Thunar di:

Pasang Thunar 1.5.1 kalayan tab dina Xubuntu 12.10 atanapi 12.04
Thunar bakal ngagaduhan Bulu Mata!
Naon anu teu kantos dipimilik ku Thunar
Pasang Thunar 1.5.1 kalayan tab dina Xubuntu 12.10 atanapi 12.04

Kaulinan pikeun Ubuntu / Linux

  • 0 Maséhi: Éta mangrupikeun kaulinan strategi real-time sumber gratis sareng terbuka pikeun Lisénsi / Linux Ubuntu disetél dina perang kuno sareng sami sareng kaulinan sanésna sapertos Umur Empires, Kakaisaran bumi o Umur Mitologi. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan 0 Maséhi di:

0 AD (Strategi Kaulinan dina Linux)
0 Maséhi Alfa 2, kaayaan janten langkung saé
0 Maséhi: klon gratis Jaman Karajaan
0 Maséhi nyuhungkeun bantosan

  • Peradaban5: Peradaban Sid Meier diaku salaku salah sahiji waralaba strategi pangsaéna sepanjang waktos.
  • Cockatrice: Éta mangrupikeun sumber terbuka sareng multiplatform game anu ngamungkinkeun anjeun maénkeun kartu ngalangkungan jaringan.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Cockatrice di:

Maénkeun Sihir: kumpulan dina PC anjeun, gratis nganggo Cockatrice

  • Desura: Éta mangrupikeun jasa distribusi digital anu didorong ku komunitas pikeun pamaén, nempatkeun kaulinan anu paling saé, mods sareng kontén anu tiasa diunduh ti pamekar dina ujung jari, siap mésér sareng maénkeun. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Desura di:

Desura ayeuna OpenSource
Kumaha carana masang Desura (Steam pikeun Linux)

  • Geuning: Éta mangrupikeun kaulinan anu ngagoda otak, anu ngamungkinkeun para pamaén pikeun senang-senang sareng ngajaga otakna dilatih.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Minecraft: Éta mangrupikeun kaulinan ngeunaan nempatkeun blok sareng sagala rupa petualangan. Jelajah dunya anu dihasilkeun sacara acak sareng ngawangun hal anu luar biasa tina bumi anu paling saderhana dugi ka kastil anu pangageungna. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Minecraft di:

[Kaulinan Linux: 3] Minecraft
Pasang Minecraft ti PPA

  • PlayOnLinux: Maénkeun kaulinan Windows dina Linux.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan PlayOnLinux di:

PlayOnLinux atanapi kumaha maénkeun kaulinan Windows favorit anjeun dina Linux

  • Urang Simutrans: Éta mangrupikeun simulator angkutan sumber gratis sareng terbuka.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Urang Simutrans di:

Simutrans: kaulinan gaya Transport Tycoon

  • nyeupan: Mangrupikeun platform kaulinan anu hadé, anu ngamungkinkeun palaksanaanana seueur kaulinan.
  • Inuman anggur (Akronim pikeun "Anggur Sanés Émulator") mangrupikeun lapisan kasaluyuan anu tiasa ngajalankeun aplikasi Windows dina sababaraha sistem operasi. Parangkat lunak sumber kabuka
  • Xonotik: Éta a jelema nu nembak teu brukbrak, ultra-gancang, anu nganteurkeun urang kana waktos arena fps. Mibanda mode game pamuter tunggal, tapi kakuatanana nyaéta mode multiplayer anu diideuan ku Unreal Turnamén sareng Gempa.Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Xonotik di:

Xonotic, gim multiplayer anu hadé pikeun GNU / Linux

Aplikasi sareng Parabot Grafik pikeun Ubuntu / Linux

  • AfterShot: Alternatip anu kuat pikeun Adobe Photoshop!
  • Agave: Éta mangrupikeun aplikasi anu saderhana pikeun desktop GNOME anu ngamungkinkeun anjeun ngahasilkeun sababaraha rupa skéma warna mimitian ti hiji warna.
  • Blénder: Mangrupikeun alat gratis sareng sumber terbuka pikeun nyiptakeun rohangan 3D, animasi sareng ilustrasi. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Blénder di:

Blénder 2.76b: Nalika ngeunaan 3D
Kombinasi Kibor dina Blénder (Vol. I)
Jaket handap: Pilem animasi Argentina didamel sareng Blénder
Kumaha carana nyiptakeun pesawat ruang angkasa 3D sareng Blénder sareng SpaceshipGenerator

  • Cinepaint: Éta mangrupikeun parangkat lunak kabuka pikeun ngalukis jero
  • Darktable: Éta mangrupikeun aplikasi sumber kabuka, kalayan alur kerja fotografi sareng pamekar RAW
  • Digikam: Éta mangrupikeun aplikasi manajemén poto digital anu maju pikeun Linux. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Digikam di:

DigiKam: Klasifikasikeun sareng ngatur gambar anjeun dina KDE

  • Photoxx: Éta mangrupikeun program pengeditan gambar sumber terbuka sareng manajemen koleksi gratis.
  • GIMP: Éta mangrupikeun program distribusi gratis kanggo tugas sapertos ngémutan poto, komposisi gambar sareng nyiptakeun gambarParangkat lunak sumber kabuka
  • Hugin: Mangrupikeun alternatif multiplatform gratis kanggo nyiptakeun gambar panorama sareng resolusi luhur, salian ti gaduh alat anu teu aya tungtungna pikeun ngédit gambar. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Hugin di:

Hugin: jieun poto panorama pangalusna anjeun.

  • Inkscape: Éta mangrupikeun éditor grafik vektor multiplatform, kalayan seueur fungsi anu ngajantenkeun Inkscape alat anu kuat sareng sadayana ieu aya lisénsi GPL. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Inkscape di:

[Inkscape] Pengantar Inkscape
Inkscape 0.91 dugi ka sarat ku berita sareng ngalereskeun
Inkscape + KDE: ngarobih ikon baki sistem anjeun nyalira
Sumber pikeun diajar kumaha damel sareng Inkscape

  • kapur: Parangkat lunak sumber kabuka pikeun seniman digital, pelukis, sareng ilustrator. Anjeun tiasa maca langkung seueur kapur di:

Krita 2.8 kalayan dukungan anu langkung saé pikeun Tablet
Ngadamel Konqi énggal sareng Krita
Krita mangrupikeun finalis dina Open Source Awards 2011
Ngabantosan ngagancangkeun kamekaran Krita

  • Luminance HDR: Éta mangrupikeun aplikasi sumber kabuka kalayan antar muka pangguna grafis anu tujuanna pikeun nyayogikeun alur kerja pikeun gambar HDR. Parangkat lunak sumber kabuka
  • Ojo: Pamirsa gambar anu gancang sareng éndah. Parangkat lunak sumber kabuka
  • OpenShot: Éta mangrupikeun éditor pidéo anu gampang, gampang dianggo, beunghar pikeun Linux. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan OpenShot di:

Pembaruan OpenShot 2.0 énggal parantos dileupaskeun
Openshot: Nyiptakeun pintonan slaid poto kami
Openshot parantos dilebetkeun kana Repository Ubuntu

  • Pinta: Pinta mangrupikeun perangkat lunak sumber kabuka gratis pikeun gambar sareng ngédit gambar. Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan Pinta di:

Sayogi Pint 1.2

  • Pitivi: Éta mangrupikeun éditor pidéo gratis kalayan antarbeungeut pangguna anu saé sareng intuitif, basis kode anu bersih sareng komunitas anu saé.
  • Sinar: Mangrupikeun saperangkat program pikeun analisa sareng visualisasi tina pencahayaan desain.
  • RawTherapee: Aplikasi éditan poto anu saé tapi henteu dikenal. Parangkat lunak sumber kabuka
  • Shotwell: Éta mangrupikeun pangatur poto pikeun GNOME 3.
  • Stopmotion: Éta mangrupikeun aplikasi parangkat lunak gratis pikeun nyiptakeun animasi gerak-gerak. Éta ngabantosan anjeun pikeun moto sareng ngédit pigura animasi sareng ngekspor salaku hiji file.
  • Xara Ekstrim: Éta mangrupikeun program grafik tujuan umum anu kuat.

Aplikasi Internet sareng Alat pikeun Ubuntu / Linux

  • Anatin: Klién desktop pikeun Twitter kalayan seueur kustomisasi. Parangkat lunak sumber kabuka
  • wani: Mangrupikeun panyungsi desktop anu saé sareng gancang pikeun MacOS, Windows sareng Linux. Parangkat lunak sumber kabuka Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan wani di:

Kumaha napigasi sacara bébas sareng aman nganggo Brave

  • Chrome: Salah sahiji panyungsi wéb anu paling populér kalayan seueur plugins / aplikasi.
  • kromium: Mangrupikeun proyék sumber terbuka anu tujuanna ngawangun pangotéktip wéb anu paling stabil, aman, sareng gancang pikeun sadaya pangguna. Parangkat lunak sumber kabuka
  • Firefox: Salah sahiji panyungsi wéb anu paling populér kalayan seueur plugins / aplikasi. Parangkat lunak sumber kabuka
  • TOR: Mangrupikeun pangotéktak wéb gratis sareng sumber anu ngabantosan anjeun pikeun ngabela ngalawan analitik lalu lintas wéb, bentuk panjagaan anu ngancam kabébasan pribadi sareng karusiahan.
  • Vivaldi: Paramban anyar sareng canggih sareng seueur kustomisasi.
  • Yandex: Browser gancang sareng éfisién.

Aplikasi Produktivitas sareng Alat pikeun Ubuntu / Linux

  • Ambient Noise: Aplikasi anu ngamungkinkeun anjeun fokus dina produktivitas anjeun, berkat musik ambient.
  • Autokey: Mangrupikeun aplikasi otomatis desktop pikeun Linux, ngamungkinkeun anjeun ngatur skrip sareng frasa, sareng masihan singgetan sareng hotkeys ka masing-masing
  • Bantalan Catetan Basket: Aplikasi multiguna ieu ngabantosan pikeun gampang nyandak sadaya jinis catetan.Parangkat lunak sumber kabuka
  • caang: Indikator Caang pikeun ubuntu.
  • Speedcrunch - Kalkulator presisi tinggi.Parangkat lunak sumber kabuka
  • California: Aplikasi Kalénder anu lengkep pisan anu ngagunakeun basa alami pikeun nyiptakeun kajadian.
  • CopyQ: Éta mangrupikeun manajer clipboard tingkat lanjut kalayan fungsi éditan sareng skrip.
  • F.lux: Sacara otomatis ngaluyukeun layar komputer pikeun cocog sareng lampu.
  • Kamus Gnome: Kamus anu kuat pikeun Gnome.
  • Udag: Éta mangrupikeun aplikasi produktivitas anu saderhana sareng elegan, anu nawiskeun daptar hal anu kedah dilakukeun, digabungkeun sareng timer anu ngajaga fokus anjeun kana tugas ayeuna.
  • Sagalana jang abdi: Pangatur daptar tugas anu saderhana.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Indikator Cuaca Kuring: Indikator cuaca pikeun Ubuntu.
  • Catetan: Aplikasi catetan-catetan saderhana dina Linux.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Notepadqq: Éta mangrupikeun alternatif pikeun éditor catetan Notepad ++.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Plank: Plank ditakdirkeun janten dok aplikasi pangbasajanna di planét.
  • PomoDoneApp: Éta cara anu paling gampang pikeun ngalacak alur kerja anjeun nganggo téknik Pomodoro, di luhur layanan manajemén tugas anjeun ayeuna.
  • lontar: Éta mangrupikeun pangatur catetan anu sanés anu museurkeun kana kaamanan, panganteur pangguna anu langkung saé. Papyrus nyobian nyayogikeun panggunaan pangguna anu gampang pikeun pangguna.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Noti Anyar: Indikator bewara anu anyar.
  • Redshift: Alat anu ngamungkinkeun anjeun ngarobih pencahyaan layar anjeun numutkeun suhu, waktos sareng iklim lingkungan anjeun. Ieu tiasa ngabantosan panon anjeun kirang nyeri upami anjeun damel payuneun layar sapeupeuting.Parangkat lunak sumber kabuka
  • jepret: Éta mangrupikeun program moto layar kalayan seueur fitur tambahan.
  • Simplenote: Mangrupikeun aplikasi pikeun nyandak catetan tina sababaraha platform. Mangrupikeun pesaing ka Evernote.
  • Siki cinyusu: Aplikasi anu saderhana sareng éndah pikeun nyandak catetan sadidinten.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Stickynote: Lengket pikeun desktop karesep anjeun.
  • Sadayana.txt: Éditor anu saé pikeun ngatur sareng nyerat padamelan sadidinten.
  • Todoist: Palanggan Todoist henteu resmi, platform manajemén tugas, antarbeungeut pangguna anu hébat sareng gaduh sababaraha fitur premium opsional.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Undistract kuring: Ngabéjaan nalika paréntah lilana panjang parantos réngsé.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Kasepian: Alat pemetaan pikiran.
  • Kantor WPS: Salah sahiji aplikasi kantor terbaik pikeun Linux.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Zim: Éditor téks grafis anu dipaké pikeun ngajaga kumpulan halaman wiki, cocog pikeun dokumén. Disimpen dina file téks polos pikeun gampang ngadalikeun vérsi.Parangkat lunak sumber kabuka

Aplikasi sareng Alat Kaamanan pikeun Ubuntu / Linux

  • ClamAV: Éta mangrupikeun mesin antipirus sumber terbuka pikeun deteksi Trojan, virus, malware sareng ancaman jahat anu sanés.
  • GnuPG: Éta ngamungkinkeun anjeun énkripsi sareng asup data sareng pesen anjeun, éta ngagaduhan sistem manajemén konci serbaguna, ogé modul aksés pikeun sadaya jinis diréktori konci umum.
  • Gufw: Salah sahiji firewall panggampangna di dunya Linux.Parangkat lunak sumber kabuka
  • OpenSSH: OpenSSH Secure Shell server sareng klien
  • Seahorse: Antarmuka GNOME pikeun GnuPG
  • Tcpdump: TCP Capture sareng alat Debugging

Aplikasi sareng Alat pikeun ngabagi file di Ubuntu / Linux

  • CrossFTP: Mangrupikeun alat anu ngajantenkeun gampang pisan nanganan tugas anu aya hubunganana sareng FTP.
  • D-lan: LAN pikeun ngabagi file.
  • Koruptor: Éta mangrupikeun parangkat lunak gratis, palanggan platform BitTorrent ringan.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Dropbox: Mangrupikeun jasa gratis anu ngamungkinkeun anjeun nyandak poto, dokumén sareng pidéo anjeun dimana waé sareng ngabagi gampang.
  • Meiga: Mangrupikeun alat anu ngamungkinkeun pikeun ngabagi diréktori lokal anu kapilih ngalangkungan wéb.Parangkat lunak sumber kabuka
  • ownCloud: Tujuan tina ownCloud nyaéta pikeun masihan anjeun aksés kana file anjeun dimana waé anjeun
  • Quazaa: Platform multi-jaringan peer-to-peer (P2P) pikeun ngabagi file antara klien.
  • Pencét: Sambungkeun alat anjeun, ngajantenkeun aranjeunna raoseun salaku hiji.
  • qBittorent: Proyék qBittorrent dimaksudkeun pikeun nyayogikeun alternatif perangkat lunak gratis pikeun uTorrent.Parangkat lunak sumber kabuka
  • SpiderOak- Kolaborasi real-time pikeun perusahaan sareng tim anu sadar kana privasi
  • Syncthing: Ngaganti jasa patén sareng layanan singkronisasi pikeun anu kabuka, dipercaya, sareng desentralisasi.Parangkat lunak sumber kabuka
  • TeamViewer: Parangkat lunak jauh kadali PC / aksés jauh, gratis kanggo panggunaan pribadi.
  • transmisi: Sederhana, enteng, multi-platform torrent client.Parangkat lunak sumber kabuka
  • uGet: Pangatur unduhan pangsaéna pikeun Linux.Parangkat lunak sumber kabuka

Terminal pikeun Ubuntu / Linux

  • GnomeTerminal: Émulator terminal anu parantos dipasang di dunya Linux
  • Guake:  Éta terminal luhur-handap pikeun Gnome
  • Konsol:  Terminal anu pangsaéna pikeun desktop KDE.
  • Rxvt: Émulator terminal pikeun X11, gaganti anu populér pikeun standar 'xterm'.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Unicode Rxvt:   Mangrupikeun garpu émulator terminal anu pang populerna.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Terminator: Éta émulator terminal anu pangkuatna di Linux, éta dipak ku fitur.
  • Rayap: Émulator terminal saderhana dumasar kana perpustakaan VTE, tiasa dilangkungan ngalangkungan Lua.Parangkat lunak sumber kabuka

Utiliti pikeun Ubuntu / Linux

  • Actionaz: Utilitas Tugas Otomatis pikeun Ubuntu / Linux
  • Ngabodaskeun bit: Gancang ngabébaskeun ruang disk sareng ngajagi privasi anjeun. Cache gratis, bersihkeun cookies, bersihkeun riwayat, ngahapus file samentawis, mupus catetan sareng seueur deui ...
  • Brazier: CD / DVD burner.
  • kafein: Cegah ubuntu tina mareuman OTOMATIS.
  • Clonezilla: mangrupikeun partisi sareng disk image / program kloning sami sareng True Image® atanapi Norton Ghost®.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Gampang stroke:  nyaéta aplikasi pangakuan isyarat pikeun X11.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Ngalangkungan: ngajantenkeun hirup anjeun langkung gampang ku aman ngatur kecap akses sareng inpormasi penting sanés.
  • Konversi: Ngarobih sadaya unit.
  • Peta GD:  Alat pikeun ngabayangkeun panggunaan disk.
  • Normalkeun: Konverter audio.
  • Dipasang: Utiliti partisi disk pikeun Ubuntu / Linux.
  • GRAdio: Parangkat lunak radio pikeun linux ubuntu -.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Rem tangan: Konvérter pidéo.
  • KeePass: Manajer sandi Windows, kalayan sakedik dukungan lintas platform ngalangkungan Mono.
  • KeePassX: Manajer sandi multiplatform.Parangkat lunak sumber kabuka
  • ImageMagik: Mangrupikeun saperangkat utiliti garis paréntah pikeun ngarobih sareng damel sareng gambar.
  • LastPass: Platform manajemén kecap akses.
  • Powertop: Diagnosa masalah konsumsi kakuatan.
  • Pencét Audio: Ningkatkeun Linux Audio sareng propil khusus.
  • Peazip: Utilitas pikeun ngadékompresikeun file anu dikomprés
  • Psensor: Monitor Suhu Hardware Grafis pikeun Linux.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Luar biasa:  Éditor Markdown pangsaéna dina Ubuntu / Linux.
  • Remmina: Alat manajemén jauh pikeun Linux sareng Unix anu sanés.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Sistemload: Tembongkeun systemload dina palang status.
  • Sinaptik: Mangrupikeun program grafis pikeun manajemén rangkep apt.
  • TLP: Optimalkeun batré Linux.
  • rupa: Éta mangrupikeun alat ganti wallpaper sumber terbuka pikeun Linux, dipak ku fitur anu saé, tapi enteng sareng gampang dianggo.Parangkat lunak sumber kabuka
  • VirtualBox: Mangrupikeun virtualizer tujuan umum anu komprehensif pikeun hardware x86, server sasar, desktop, sareng panggunaan anu dilebetkeun.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Manajer Unduh Xtreme: Pangatur unduhan anu saé sareng antarbeungeut pangguna anu keren pikeun Linux.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Parobihan Wallpaper: Ganti otomatis wallpaper na.

Alat Video sareng Aplikasi pikeun Ubuntu / Linux

  • Pamuter Bomi: Pamuter média anu kuat sareng gampang dianggo.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Kodi:  Parangkat lunak pusat média gratis sareng sumber terbuka (GPL) pikeun maénkeun pidéo, musik, gambar, gim sareng seueur deui.Parangkat lunak sumber kabuka
  • MPlayer: Éta pamuter pilem anu ngalir dina seueur sistem, éta maénkeun sadaya format audio sareng video.
  • MPV: Multiplatform pamuter multimédia.Parangkat lunak sumber kabuka
  • SMPlayer: Média Player nganggo codec internal. Muterkeun sadaya format video sareng audio.Parangkat lunak sumber kabuka
  • SVP: Éta ngamungkinkeun anjeun ningali pidéo naon waé dina komputer desktop anjeun nganggo interpolasi bingkai, sabab éta aya dina tipi luhur sareng proyektor.
  • VLC: Éta mangrupikeun pamuter média gratis sareng sumber terbuka sareng kerangka anu maénkeun file multimédia ogé DVD, CD CD, VCD, sareng sababaraha protokol streaming.

Manajer jandela pikeun Ubuntu / Linux

  • 2 bwm: Gerentes jandéla ngambang gancang.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Heboh: Manajer jandela anu tiasa diatur pisan.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Bspwm: Manajer jandela dumasar kana ruang partisi binér.Parangkat lunak sumber kabuka
  • DWM: Manajer jandela dinamis pikeun X.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Kotak fluks: Manajer jandela anu ringan sareng tiasa ngonpigurasi.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Herbstluftwm: Manajer jandela Mosaic manual pikeun X.Parangkat lunak sumber kabuka
  • i3: Pangatur jandela ubin dinamis anu ningkat.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Openbox:  Manajer jandela X11 anu tiasa dikonfigurasi sareng enteng pisan.Parangkat lunak sumber kabuka
  • xmonad: Jandéla manajer X11 ubin ditulis dina Haskell.Parangkat lunak sumber kabuka

Aplikasi sareng Parabot Anu Lain kanggo Ubuntu / Linux

  • Gagal2 larangan: Éta ngamungkinkeun file scanning (mis. / Var / log / apache / error_log) sareng ngalarang alamat IP anu nunjukkeun tanda log jahat - seueur teuing kagagalan sandi, milari kerentanan, jst.
  • GrubCustomizer: Mangrupikeun antarmuka grafis pikeun ngonpigurasikeun setélan grub2 / Burg sareng menuentries.Parangkat lunak sumber kabuka
  • Mycroft: AI kanggo sadayanaParangkat lunak sumber kabuka

Daptar anu saé ieu dumasarkeun kana Heboh-Ubuntu-Linux de Luong Vo Tran Thanh, Anu parantos ngalaksanakeun padamelan anu saé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose cenahna

    Naon tulisan anu saé, kontribusi anu saé !!, Kuring parantos nyimpen kana saku nalika kuring di bumi nyobian sababaraha alat pikeun ubuntu kuring

  2.   Ricardo Rafael Rodriguez Reali cenahna

    Pikeun audio, kuring ogé nyarankeun Nuvola Player.

  3.   Renso cenahna

    Daptar na saé sareng kuring bakal maca lengkep.
    Sesuatu dina jero kuring nyaritakeun yén poto na leungit, tapi éta henteu kedah ngaganggu kuring, tapi tetep kitu.
    Tulisan anu saé.
    hatur nuhun

  4.   tukang gergger cenahna

    hatur nuhun sobat palabuhan nuhun

  5.   malaikat cenahna

    sareng jdownloader?

  6.   helena llanos palomo cenahna

    Abdi henteu mendakan cara masang tarball gz

  7.   DuckDominguez cenahna

    Tulisan anu saé pisan

  8.   hugodipu cenahna

    Alus pisan sareng seueur alat anu peryogi waktos kanggo dianggo, hatur nuhun sareng ucapan salamet ka manajer anjeun. padamelan anu saé !!