Daptar distribusi sistemd gratis

SysV Init diganti ku systemd de facto dina sebaran GNU / Linux ayeuna. Di tengah transisi éta, distros sanés parantos milih sistem anu dirobih sapertos Upstart dumasar kana init daemon, anu aya di Ubuntu, ChromeOS, openSUSE, Debian, Red Hat, Fedora, jst.

Systemd énggal langkung rumit tibatan sistem anu lami, hal anu henteu pas pisan sareng filsafat Unix pikeun nerapkeun program saderhana. Sagedengeun ti éta, kanyataan yén éta ngajaga daptar dina binér teu resep seueur ogé. Nanging, éta kedah disebatkeun yén éta parantos ngajantenkeun sababaraha tugas langkung gampang sareng éta ogé ngagaduhan kaunggulanana. Nanging, masih ngaganggu seueur pangguna anu masih resep sistem klasik ...

Kanggo sadayana jalma anu hoyong kabur ti systemd sareng lengket kalayan klasik, anjeun kedah terang yén aya seueur distro anu masih bébas tina sistem anu sanés ieu. Sareng sanés ngan ukur Devuan (varian Debian tanpa sistemd anu parantos kasohor).

Di dieu kuring nunjukkeun anjeun anu pikaresepeun daptar distribusi bébas sistemd:

  • Devuan: Éta dasarna nyaéta Debian tanpa systemd, badé "undak undakan" dina hal ieu ngaleungitkeun pangguna na tina sistem anyar ieu. Nyatana, namina asalna tina gabungan kecap Debian + VUA (Samaun UNIX Admins).
  • Alpine Linux: mangrupikeun sebaran anu sanés tanpa systemd anu tiasa anjeun mendakan. Éta dumasarkeun kana musl sareng BusyBox, janten langkung énggal sareng aman.
  • Artixlinux- Ieu ngagabung kana rupa-rupa distribusi anu aya dumasar kana Arch Linux. Sebaran anu cukup lincah pikeun ngajalankeun gancang sareng tanpa systemd.
  • Ngahasilkeun: éta salah sahiji distribusi langka. Éta sanés garpu tina anu tos aya, tapi didamel ti awal, kalayan manajer paket na nyalira sareng nganggo SysV init. Éta mangrupikeun pilihan anu kuat, tapi panginten henteu janten anu pangsaéna upami anjeun milari anu saderhana sareng anjeun henteu ngalaman pisan. Sanaos upami anjeun hoyong nyobian anu béda, éta mangrupikeun pilihan anu hadé.
  • Slackware: klasik pikeun linuxers "lami". Salah sahiji distribusi anu paling populér sareng rumit, sareng Gentoo sareng Arch. Tapi sapertos kieu, éta fleksibel, kuat sareng saé pisan pikeun para pangguna anu langkung maju. Dina hal ieu nganggo sistem skrip anu anéh, sanés init SysV, tapi gaya BSD sapertos anu dianggo ku sababaraha * BSD.
  • Gentoo y Corong: anu sanés distro anu ditujukeun pikeun pangguna anu paling ngalaman kusabab kasusah na, tapi sami éndah. Distro ieu ogé jarakna tina sistemd ngagunakeun OpenRC.
  • GUIX: anu sanés tina sebaran anu ngaleungitkeun systemd, dina hal ieu GNU Daemon Sherped dianggo salaku sistem init. Éta sanés distro anu gampang dianggo, sareng éta nganggo sistem manajemén paket transactional.
  • antiX Linux: sanés tina distribusi systemd gratis, sareng dumasar kana Debian.
  • CRUX: mangrupikeun distro anu sanés dumasar kana skrip gaya BSD sareng terang pisan.
  • PCLinuxOS: Upami anjeun resep distro Mandrake, maka anjeun kedah nyobian garpu ieu anu masih ngajaga SysV init.
  • Adélie Linux: proyék anu cukup ngora anu tujuanana pikeun ngahargaan tilu tihang dasar anu ngandelkeunana: janten POSIX saluyu, kompatibilitas multi-arsitéktur, sareng fleksibel.
  • Obarun: anu sanésna langkung dumasar kana Arch, kalayan sadaya anu hartosna, ogé fokus kana transparansi sareng kesederhanaan. Dina hal ieu, éta ngagunakeun sistem anu aneh anu disebut 6s tibatan systemd.
  • KISS Linux Ubuntu: namina parantos masihan ideu ngeunaan naon éta, nyaéta nuturkeun prinsipna RATM. Mangrupikeun proyék mandiri, didamel tina sumber, kalayan BusyBox sareng sistem ngamimitian na.
  • LIGURES- Éta henteu tiasa dianggap salah sahiji distro umum ogé, tapi éta gratis tina systemd. Éta dumasarkeun kana Gentoo sareng nganggo dua pilihan salaku gaganti pikeun systemd: openRC atanapi s6.

Upami anjeun henteu pati trampil dina dunya Linux atanapi henteu hoyong komplikasi, kuring pribadi nyarankeun éta anjeun resep cicing sareng Devuan… Upami anjeun pangguna canggih atanapi hoyong nyobian alternatif anu sanés, anjeun bébas milih anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Senpai cenahna

    Halo;
    Sigana mah éta ogé kedah ditambihan kana MXLinux sabab sacara standar éta henteu tiasa dianggo sareng systemd, sanaos dipasang upami aya anu kedah ngamimitian, tapi éta kedah dilakukeun tina pilihan canggih tina Grub sareng ngarobih ku cara manual ku pangguna.
    salam

  2.   salah sahiji sababaraha cenahna

    Kuring sacara pribadi nganggo Artix sareng OpenRC, kuring gaduh triple boot sareng Arch (kuring teu acan uninstall deui sareng éta ngabantosan kuring pikeun ngabandingkeun) sareng Windows 10 kanggo kaulinan.

    Kuring nganggo OpenRC sabab sigana langkung dewasa, gampang dianggo sareng sigana kuring gaduh masa depan langkung seueur kusabab éta nunjukkeun yén sababaraha BSD ogé bakal nganggo éta.

    Hal anu saé upami gaduh Artix sareng Arch dina laptop anu sami nyaéta anjeun tiasa ngabandingkeun performa, boot time, jsb. Naon anu kuring tiasa ucapkeun nyaéta Artix masihan Arch titajong ageung dina sagala hal kecuali mareuman komputer anu langkung gancang dina Arch. Sacara umum sadayana langkung saé, bahkan Plasma mimitian langkung gancang tina layar login dugi ka ajakan muncul. méja. Kuring gaduh hal anu sami dina duanana tapi upami kuring perhatoskeun yén unggal pembaruan Archd system janten langkung parah, khususna waktos boot anu nembak ti sataun dugi ka bagian ieu. Leres pangaruh Intel patch (Meltdown, Spectre, jsb) tapi pangaruhna ogé ka Artix sareng bédana antara hiji sareng anu sanés ageung pisan.

    1.    G3O4 cenahna

      Tinjauan anu saé pisan sareng hatur nuhun pikeun perbandingan ieu.
      … Di sagigireun éta, tambahkeun "Knoppix" kana daptar distribusi tanpa Systemd. Distro lengkep pisan upami aya.

    2.    G3O4 cenahna

      @ unodetantos hatur nuhun ...

  3.   nemecis1000 cenahna

    naon bédana antara hiji sareng anu sanés sareng mana anu pangsaéna sareng di mana aspek na langkung saé.

    1.    salah sahiji sababaraha cenahna

      Aranjeunna persis sami dina sagala hal kecuali init. Aranjeunna gaduh bungkus anu sami, nyatana Arch repos (kecuali inti) aya dina Artix tapi numutkeun kuring aranjeunna salaku cadangan pikeun reposna. Kuring ngarti yén aranjeunna ngarencanakeun dina jangka sedeng (upami waktos sareng sumber anu ngamungkinkeun) gaduh kontrol pinuh ku repos sahingga henteu ngagaduhan Arch dina konfigurasi. Kuring ngabayangkeun yén ieu bisi aranjeunna ngagantungkeun katergantungan kana systemd (ieu mangrupikeun pendapat pribadi) sabab aranjeunna parantos ngaleungitkeun sésana sistemd, anjeun moal mendakan shim atanapi libsystemd-dummy atanapi anu sami.

      Sedengkeun pikeun kaamanan, sabab sami sareng Arch, gumantung kana kumaha anjeun ngamankeunana, anjeun bakal ngagaduhanana, sanaos ku henteu gaduh sistemd, pastikeun yén anu ngajaga inits anu béda-béda nyandak masalah kaamanan langkung serius tibatan masarakat sistemd sareng ku sabab éta kuring nyandakna linggih éta nyalira kusabab ieu langkung aman.

      Ku jalan kitu, anjeun ogé tiasa masang bungkus AUR tanpa masalah, kuring parantos masang sababaraha sareng enol masalah.

  4.   Bruno cenahna

    Peryogi disebatkeun yén sistem init nyaéta S6, sanés 6S. Dina kasus Artix, éta nawiskeun 3 versi kalayan inits anu béda: openrc, S6 sareng runit.