DEBIAN 10: Paket tambahan naon waé anu aya gunana saatos dipasang?

DEBIAN 10: Paket tambahan naon waé anu aya gunana saatos dipasang?

DEBIAN 10: Paket tambahan naon waé anu aya gunana saatos dipasang?

Tulisan ieu mangrupikeun lanjutanna (bagian kadua) tina tutorials didaptarkeun pikeun DEBIAN GNU / Linux Distro, vérsi 10 (Buster), anu dijantenkeun dasar tina seueur anu sanés sapertos MX-Linux 19 (Duckling Goréng).

Bagian kadua ieu kami bakal nunjukkeun anu sanés bungkus tambahan atanapi tambahan (aplikasi) anu disarankeun nuturkeun ngaoptimalkeun (pelengkap) kami geulis tur hébat Distros DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19.

Anyarkeun sareng ngaoptimalkeun MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang

Anyarkeun sareng ngaoptimalkeun MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang

Kusabab, bagian mimiti séri tutorial ieu, disebut "Anyarkeun sareng ngaoptimalkeun MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang" ieu fokus kana tindakan dasar penting sareng bungkusan dipikabutuh pikeun a update heula, kustomisasi sareng optimalisasi diantarana, nyaéta, léngkah-léngkah pasca-instalasi anu munggaran sakali dipasang.

Sareng nyutat tulisan sateuacanna, émut ieu:

"Émut yén tindakan sareng paket anu disarankeun di dieu pikeun ngajalankeun sareng masang éta ngan ukur, "bungkus disarankeun" sareng terserah masing-masing pikeun ngajalankeun sareng masang sadayana atanapi sabagian, naha éta perlu atanapi aya gunana, dina jangka pondok atanapi sedeng, pikeun terang sareng nganggona, ku aranjeunna parantos ngaji atanapi dipasang.

Sareng tetep diémutan yén tindakan sareng / atanapi bungkus ieu saméméhna diuji dina duanana Distros, sareng aranjeunna henteu nyungkeun nyoplokkeun bungkusan anu dipasang sacara standar dina ieu. Salajengna, aranjeunna henteu ningkatkeun konsumsi mémori atanapi CPU kumargi aranjeunna henteu ngamuat prosés atanapi daemon (jasa) dina mémori sacara standar. Kanggo terang sateuacanna naon anu dipaké unggal pakét, pencét di dieu."

Debian 10 Buster

DEBIAN 10: Pakét tambahan anu kapaké pikeun dipasang

Aplikasi Kaulinan Asli

apt install games-adventure games-arcade games-board games-card games-chess games-console games-education games-emulator games-fps games-java-dev games-mud games-platform games-programming games-puzzle games-racing games-rogue games-rpg games-shootemup games-simulation games-sport games-strategy games-tasks games-toys games-typing

Tujuan: Pasang bungkus permainan khusus ku kategori anu parantos ditetepkeun

apt install atari800 cen64 cen64-qt desmume dolphin-emu dosbox fs-uae fs-uae-arcade fs-uae-launcher fs-uae-netplay-server games-emulator gbsplay gngb gnome-nds-thumbnailer hatari higan mame mame-data mame-extra mame-tools mednafen mednaffe mess-desktop-entries mgba-common mgba-qt mgba-sdl mupen64plus-audio-all mupen64plus-data mupen64plus-input-all mupen64plus-qt mupen64plus-rsp-all mupen64plus-rsp-hle mupen64plus-rsp-z64 mupen64plus-ui-console mupen64plus-video-all mupen64plus-video-arachnoid mupen64plus-video-glide64 mupen64plus-video-glide64mk2 mupen64plus-video-rice mupen64plus-video-z64 nestopia osmose-emulator pcsxr stella vice virtualjaguar visualboyadvance xmms2-plugin-gme yabause yabause-common yabause-gtk yabause-qt yakuake

Tujuan: Masang émulator retro console.

Pangrojong pidéo

apt install xserver-xorg-video-all libva-drm2 libva-glx2 libva-wayland2 libva-x11-2 libva2

Tujuan: Pasang dukungan supir pidéo dasar, biasana internal.

Dukungan audio

apt install alsa-firmware-loaders alsa-oss alsa-tools alsa-utils alsamixergui volumeicon-alsa paprefs pavumeter pulseaudio-utils ffmpeg2theora sound-icons

apt install lame libdvdnav4 libdvdread4 libfaac0 libmad0 libmp3lame0 libquicktime2 libstdc++5 libxvidcore4 twolame vorbis-tools x264

apt install gstreamer1.0-x gstreamer1.0-plugins-base gstreamer1.0-plugins-good gstreamer1.0-plugins-bad gstreamer1.0-plugins-ugly gstreamer1.0-alsa gstreamer1.0-pulseaudio gstreamer1.0-tools

Tujuan: Pasang dukungan dasar supir audio, biasana diintegrasikeun. Sareng aplikasi sanésna, asesoris sareng perpustakaan anu diperyogikeun pikeun ngatur audio sareng sora dina komputer.

Dukungan pikeun alat percetakan sareng scanning

apt install cups cups-client cups-bsd cups-filters cups-pdf cups-ppdc

apt install foomatic-db-compressed-ppds foomatic-db-engine ghostscript-x ghostscript-cups gocr-tk gutenprint-locales hannah-foo2zjs hpijs-ppds hplip openprinting-ppds printer-driver-all printer-driver-cups-pdf printer-driver-foo2zjs printer-driver-hpcups printer-driver-hpijs

apt install avahi-utils colord flex g++ libtool python-dev sane sane-utils system-config-printer system-config-printer-udev unpaper xsane xsltproc zlibc

Tujuan: Pasang dukungan dasar supir, aplikasi, tambihan sareng perpustakaan anu diperyogikeun pikeun nanganan alat percetakan sareng scanning.

Dukungan pikeun aplikasi kantor

apt install fonts-arabeyes fonts-cantarell fonts-freefarsi fonts-liberation fonts-lyx fonts-mathjax fonts-oflb-asana-math fonts-opensymbol fonts-sil-gentium fonts-stix myspell-es ooo-thumbnailer xfonts-intl-arabic xfonts-intl-asian xfonts-intl-chinese xfonts-intl-chinese-big xfonts-intl-european xfonts-intl-japanese xfonts-intl-japanese-big ttf-bitstream-vera ttf-dejavu ttf-summersby

apt install libreoffice libreoffice-base libreoffice-gnome libreoffice-gtk3 libreoffice-help-es libreoffice-java-common libreoffice-l10n-es libreoffice-ogltrans libreoffice-pdfimport libreoffice-report-builder-bin libreoffice-style-breeze libreoffice-style-elementary libreoffice-style-sifr

apt install pdfarranger pdfshuffler pdftk

Tujuan: Pasang dukungan dasar pikeun aplikasi kantor, tambihan sareng font.

Pangrojong pikeun kasaluyuan Windows HW sareng SW

apt install cifs-utils disk-manager dosfstools exfat-fuse exfat-utils fuse gvfs-fuse hfsplus hfsutils icoutils ideviceinstaller ipheth-utils libsmbclient mtools mtp-tools ntfs-3g python-smbc smbclient samba-common smbnetfs samba samba-common-bin

apt install cabextract fonts-wine mscompress playonlinux q4wine ttf-mscorefonts-installer winetricks

apt install ndiswrapper

Tujuan: Pasang dukungan dasar pikeun kasaluyuan sareng HW sareng SW tina Sistem Operasi sanés, utamina MS Windows.

Pangrojong pikeun HW Komputer

apt install acpi acpitool acpi-support fancontrol firmware-linux-free hardinfo hwdata hwinfo irqbalance iucode-tool laptop-detect lm-sensors lshw lsscsi smartmontools xsensors

Tujuan: Pasang dukungan dasar pikeun kasaluyuan sareng HW umum komputer.

apt install intel-microcode

apt install amd64-microcode

Tujuan: Pasang dukungan set instruksi CPU dasar pikeun kasaluyuan sareng prosesor Intel sareng AMD.

sensors-detect
chmod u+s /usr/sbin/hddtemp
hddtemp /dev/sda

Tujuan: Pasang dukungan dasar pakakas sareng supir pikeun ngatur suhu, tegangan unsur-unsur komputer, kalebet manajemén kipas.

Pangrojong pikeun alat sambungan nirkabel

apt install wifi-radar wireless-tools wpagui wpasupplicant

Tujuan: Pasang dukungan aplikasi dasar pikeun ngatur alat nirkabel dina komputer.

apt install firmware-atheros

apt install firmware-b43-installer firmware-b43legacy-installer firmware-bnx2 firmware-bnx2x firmware-brcm80211

apt install firmware-intelwimax firmware-iwlwifi

apt install firmware-ralink firmware-realtek

Tujuan: Pasang dukungan supir dasar pikeun ngatur alat nirkabel (WiFi) dina komputer.

Dukungan pikeun alat sambungan Bluetooth

apt install bluetooth bluez bluez-cups bluez-firmware bluez-tools btscanner gnome-bluetooth python-bluez pulseaudio-module-bluetooth

Tujuan: Pasang dukungan supir dasar pikeun ngatur alat nirkabel (Bluetooth) dina komputer.

Pangrojong pikeun alat sambungan internét USB

apt install mobile-broadband-provider-info ppp pppconfig modemmanager modem-manager-gui modem-manager-gui-help usb-modeswitch usb-modeswitch-data wvdial

Tujuan: Pasang aplikasi dasar sareng dukungan supir kanggo ngatur alat sambungan Internet USB anu nyambung kana komputer.

Dukungan pikeun alat multimédia mobile

apt install gammu gtkpod libgammu-i18n libgpod-common libgpod-cil libgpod4 libmtp-runtime mtp-tools wammu

Tujuan: Pasang dukungan dasar tina aplikasi sareng perpustakaan pikeun manajemén alat multimédia anu nyambung kana komputer.

Debian 10

kacindekan

Kami arepkeun éta nyaéta "gunana tulisan saeutik" tentang naon aplikasi tambahan tiasa dipasang dina GNU / Distros Linux «DEBIAN y MX-Linux», dina vérsi anu pang anyarna sareng ayeuna pikeun taun 2020, pikeun ngahontal «actualizarlas y optimizarlas», janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang pikeun sareng kanggo «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

10 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   perang alberto cenahna

    Pdftk parantos nguntungkeun pisan pikeun kuring pikeun ngahijikeun sababaraha file pdf dina hiji dokumen ngalangkungan garis paréntah.
    contona:
    file pdftk_0001.pdf file_0002.pdf file_0003.pdf file output ucing_123.pdf

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Nuhun Alberto. Kanggo sumbangan anjeun. Kuring ngempelkeunna dina bagian Dukungan pikeun aplikasi kantor dina tulisan, kusabab kuring sadar yén kuring henteu nempatkeun aplikasi (bungkus) pikeun manajemén anu canggih pikeun file PDF.

      Lebetkeun garis ieu: apt install pdfarranger pdfshuffler pdftk

      2 anu sanés kanggo anu sami tapi tina antarbeungeut pangguna grafis (GUI).

  2.   Fran cenahna

    Nuhun mangrupikeun sumbangan anu penting pisan pikeun seueur urang anu badé ngamimitian di dunya Debian

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Fran! Hatur nuhun pikeun koméntar positip anjeun dina tulisan.

  3.   RubenMTL cenahna

    Halo!. Hatur nuhun pisan kanggo postingan ieu, éta mangpaat pisan pikeun kuring kumargi kuring nembé ngalih ka Debian 10, plasma KDE. Kuring dipasang seuseueurna tanpa masalah. sanaos ayeuna kuring ngajentrekeun masalah anu kuring gaduh sareng sababaraha anu henteu dipasang.
    Kalayan paket alsa-firmware-loaders kuring ngagaduhan:

    E: Paket alsa-firmware-loaders teu tiasa dipendakan

    Sareng hal anu sami kajantenan kuring sareng paket-paket ieu: libfaac0, amd64-microcode, firmware-atheros, firmware-b43-installer, firmware-b43legacy-installer, firmware-bnx2, firmware-bnx2x, firmware-brcm80211, firmware-intelwimax, firmware - iwlwifi, firmware-ralink, firmware-realtek, bluez-firmware.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam RubenMTL! Hatur nuhun kana koméntar sareng paniténan anjeun. Kuring bakal nyobian masang DEBIAN 10.3 pas pisan pikeun nguji deui unggal pakét sareng ngavalidasi unggal paket anu aya ayeuna.

      1.    RubenMTL cenahna

        Sawangsulna!. Hebat !!. Hatur nuhun kana waktos na, salam. !!

  4.   RubenMTL cenahna

    Poster sanés anu kaluar nyaéta bungkus hannah-foo2zjs:

    Paket hannah-foo2zjs henteu sayogi, tapi sababaraha paket sanésna ngarujuk éta. Ieu tiasa hartosna paketna leungit, ketinggalan jaman, atanapi ngan ukur aya ti sababaraha sumber séjén.

    E: Paket hannah-foo2zjs teu ngagaduhan calon pamasangan.

    Ieu ogé kaluar sareng bungkusanna: ttf-mscorefonts-installer, winetricks, playonlinux, iucode-tool

    Tungtungna, nalika kuring hoyong hurungkeun deui ti terminal, kuring dicentok sareng kuring kedah mareuman buku catetan tina tombol kakuatan, kusabab éta henteu némbalan. Sareng sakali ngamimitian program balik deui kuring nyobian ngabalikan deui waktos ieu ti desktop sareng éta ogé dipariksa ... janten deui kuring kedah ngalaksanakeunana tina tombol dina notebook. Dina waktos anu sanés kuring tiasa nga-restart atanapi mareuman desktop, kuring kedah ngalakukeunana upami atanapi upami mencét tombol na.

    Kuring miharep anjeun tiasa ngabantosan kuring pikeun méréskeun masalah ieu, hatur nuhun kana waktosna, salam!

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam RubenMTL! Abdi teu tiasa nyarios persis sareng anjeun. Sesuatu kedahna aya hubunganna sareng Power Management (ACPI). 🙁

      1.    RubenMTL cenahna

        Teu aya drama, hatur nuhun atoh pikeun bantosan! Surak !!