Debian 11 Bullseye: Katingali Leutik dina Masang Debian Anyar

Debian 11 Bullseye: Katingali Leutik dina Masang Debian Anyar

Debian 11 Bullseye: Katingali Leutik dina Masang Debian Anyar

Kusabab, éta caket numutkeun jadwal publikasi resmi tina Organisasi Debian, pembebasan tina vérsi stabil anyar de GNU / Debian Debian nelpon "Debian 11 Bullseye"Dinten ayeuna urang bakal ningali heula, dimimitian ku pamasanganana.

Hayu urang émut yén, "Debian 11 Bullseye" éta kedah sayogi kanggo taun ayeuna atanapi salajengna. Luhureun sadaya sabab "Debian 10 Buster" bulan ieu tina Juli 2021, anjeunna yuswa 2 taun ti saprak dibébaskeun. Sareng mangrupikeun waktos minimum anu parantos ditangtoskeun pikeun kahirupan anu manpaatna sakumaha stabil, kumargi, antara 2 sareng 3 taun versi stabil anyar tina GNU / Debian Debian.

Anyarkeun sareng ngaoptimalkeun MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang

Anyarkeun sareng ngaoptimalkeun MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang

Sareng sapertos biasa, sateuacan ngalebetkeun lengkep kana pédah ieu publikasi ayeuna, urang bakal langsung angkat di handap, tautan 2 urang patali tulisan saméméhna kalayan informasi ngeunaan pasang-pasang de "Debian 10 Buster".

Éntri dimana anjeun bakal mendakan inpormasi anu manpaat sareng langkung seueur tautan pikeun publikasi sanés anu ngagaduhan dianyarkeun, dioptimalkeun, dipersonalisasi sareng diadaptasi Sistem Operasi anu gratis sareng kabuka dumasar kana éta, nalika éta masih valid sakumaha stabil:

"Dina tulisan ieu kami bakal nuluykeun nawiskeun prosedur umum pikeun ngamutahirkeun sareng ngaoptimalkeun pikeun duanana MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang, kumargi anu mimitina didasarkeun tina anu terakhir. Pikeun ngalaksanakeun tutorial ieu kami parantos nganggo file ISO tina MX-Linux Snapshot panganyarna 64-bit, tanggal Désémber 2019, disebat MX-19_December_x64.iso, sareng file ISO versi stabil panganyarna DEBIAN, 64-bit, kanggo DVD, tanggal Nopémber 2019, dingaranan debian-10.2.0-amd64-DVD-1.iso." Anyarkeun sareng ngaoptimalkeun MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang

Tulisan anu aya hubunganana:
Anyarkeun sareng ngaoptimalkeun MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang
Tulisan anu aya hubunganana:
DEBIAN 10: Paket tambahan naon waé anu aya gunana saatos dipasang?

Debian 11 Bullseye: Ngaleupaskeun Ngalangkungan

Debian 11 Bullseye: Ngaleupaskeun Ngalangkungan

Ngeunaan Debian 11 Bullseye

Tonggong pangwangunan

nurutkeun inpormasi resmi ngeunaan Wiki de la Organisasi Debian, taun ayeuna mangrupikeun taun "Debian 11 Bullseye", kumargi, ieu mangrupikeun tonggong utama dina pamekaran sareng pelepasan versi ieu:

  • 12-01-2021: Transisi sareng beku awal.
  • 12-02-2021: Lemes beku.
  • 12-03-2021: Katirisan atos.
  • 17-07-2021: Total beku.
  • 14-08-2021: Mungkin tanggal rilis terakhir.

"Debian ngumumkeun rilis stabil anyar na sacara rutin. Pangguna tiasa ngarepkeun sakitar 3 taun dukungan pinuh pikeun tiap vérsi, sareng 2 taun dukungan tambahan "LTS".". Vérsi Debian

Berita sareng Fitur

Sareng diantara seueur warta sareng pitur, "Debian 11 Bullseye" bakal sumping sareng kieu:

  • Dukungan resmi pikeun arsitéktur hardware ieu: 32-bit PC (i386) sareng 64-bit PC (amd64), ARM 64-bit (arm64), ARM EABI (armel), ARMv7 (EABI hard-float ABI, armhf), MIPS sakedik-endian (mipsel), 64-bit MIPS saeutik-endian (mips64el), PowerPC, 64-bit sakedik-endian (ppc64el), sareng IBM System z (s390x).
  • Réorganisasi bingkisan: Langkung ti 13370 bungkusan énggal, jumlahna langkung ti 57703 bungkusan. Kaseueuran program anu disebarkeun parantos diénggalan: langkung ti 35532 paket program (pakait sareng 62% paket dina Buster). Sajumlah penting bungkusan (langkung ti 7278, 13% bungkus di Buster) ogé parantos dihapus kusabab sababaraha alesan.
  • Lingkungan desktop kalebet sacara standar: GNOME 3.38, KDE Plasma 5.20, LXDE 11, LXQt 0.16, MATE 1.24, sareng XFCE 4.16.
  • Parsel penting: Éta bakal nyandak kernel tina séri 5.10 sareng versi LibreOffice tina séri 7.0.
  • Kernel-kalebet dukungan kanggo sistem file exFAT: Debian 11 Bullseye bakal janten vérsi munggaran anu nyayogikeun kernel Linux anu ngadukung filesystem exFAT, sareng sacara standar, éta bakal ngagunakeunana pikeun masang filesystems exFAT. Kusabab kitu, henteu perlu deui ngagunakeun palaksanaan sistem koropak ruang-pangguna anu disayogikeun ngalangkungan paket exfat-fuse.

Proses instalasi

Salajengna kami bakal nunjukkeun sekuen screenshot anu bakal ngabimbing kami dina bentuk tutorial, layar ku layar, dina naon prosés instalasi tina masa depan sareng versi stabil anyar ieu "Debian 11 Bullseye", que kedah siap pisan.

Pikeun ieu kami bakal nganggo a Mesin Virtual (VM) kalayan VirtualBox jeung Tés Debian Mingguan ISO:

Debian 11 Bullseye: Screenshot 1

Debian 11 Bullseye: Screenshot 2

Debian 11 Bullseye: Screenshot 3

Debian 11 Bullseye: Screenshot 4

Debian 11 Bullseye: Screenshot 5

Debian 11 Bullseye: Screenshot 6

Debian 11 Bullseye: Screenshot 7

Debian 11 Bullseye: Screenshot 8

Debian 11 Bullseye: Screenshot 9

Debian 11 Bullseye: Screenshot 10

Debian 11 Bullseye: Screenshot 11

Debian 11 Bullseye: Screenshot 12

Debian 11 Bullseye: Screenshot 13

Debian 11 Bullseye: Screenshot 14

Debian 11 Bullseye: Screenshot 15

Debian 11 Bullseye: Screenshot 16

Debian 11 Bullseye: Screenshot 17

Debian 11 Bullseye: Screenshot 18

Debian 11 Bullseye: Screenshot 19

Debian 11 Bullseye: Screenshot 20

Debian 11 Bullseye: Screenshot 21

Debian 11 Bullseye: Screenshot 22

Debian 11 Bullseye: Screenshot 23

Debian 11 Bullseye: Screenshot 24

Debian 11 Bullseye: Screenshot 25

Debian 11 Bullseye: Screenshot 26

Debian 11 Bullseye: Screenshot 27

Debian 11 Bullseye: Screenshot 28

Debian 11 Bullseye: Screenshot 29

Debian 11 Bullseye: Screenshot 30

Debian 11 Bullseye: Screenshot 31

Kanggo langkungna inpormasi resmi on "Debian 11 Bullseye" sareng pamasanganana anjeun tiasa ngajajah tautan ieu:

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «Debian 11 Bullseye», anu mangrupikeun vérsi anu stabil pikeun GNU / Debian Debian, anu bakal dileupaskeun pas pisan ku seueur berita sareng fitur anu narik; janten minat pisan sareng kagunaan, kanggo sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegramtandaMastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé.

Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinuxSedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   henteu henteu henteu cenahna

    Anjeun henteu asup kana sirah anjeun naon anu debian, kuring ragu yén éta ngagaduhan xfce 4.16, sabab sanés filosofi debian stabil sareng éta versi desktop anu sami sareng dina uji coba sareng dina kahirupan éta parantos katingali yén debian stabil sareng debian tés ngagunakeun vérsi desktop anu sami.

    Debian stable bakal mawa, xfce 4.14 sareng tangtosna éta henteu bakalan kernel 5.10, sakumaha anu anjeun parantos nyatakeun langkung ti hiji kasempetan, éta bakal nyandak 5.4 mangrupikeun kernel anu parantos diuji, 5.10 parantos kaluar salami 4 dinten, ogé sakumaha xfce 4.16 sareng éta sanés jalanna debian, éta tiasa dianggo, kalayan hal-hal anu parantos diuji sareng gagal, sapertos kasus xfce 4.14.

    Sareng siklus pelepasan debian sanés program ieu, éta kirang langkung, tapi kirang langkung, unggal dua taun, tapi filsafat debian nyaéta anu bakal aya nalika éta, tiasa janten 2 taun, 2 taun sareng tilu bulan, jsb.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, nonono. Hatur nuhun kana koméntar sareng kontribusina. Sadaya data anu disayogikeun ngagaduhan hubungan masing-masing kana sumber resmi Organisasi Debian ti mana éta dicandak. Nanging, berkat pengamatan anjeun, kami nambihan presisi anu langkung ageung perkawis kamungkinan tanggal rilis. Sareng perkawis vérsi paket, sapertos Kernel sareng XFCE, éta mangrupikeun vérsi anu disebatkeun dina tautan resmi anu napel dina tulisan éta.

    2.    Arangoiti cenahna

      SISISI, Debian 11 nyandak XFCE 4.16:

      Méja sareng vérsi DEBIAN 11

      KDE Plasma 5.20
      GNOME 3.38
      Xfce 4.16
      LXDE 10
      MATE 1.24

      1.    Pasang Masang Linux cenahna

        Salam, Arangoti. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Pastina, sakumaha sumber resmi na nyarios yén bakal vérsi XFCE. Parantos sababaraha bulan atanapi 1 taun maksimal, nalika ceuk ISO stabil akhir dileupaskeun, versi éta bakal padet sareng sayogi pikeun Debian 11 Bullseye.

        1.    Arangoiti cenahna

          Anjeun wilujeng sumping jodo, éta leres. Rangkulan

          1.    Franco Castillo cenahna

            Luhur anjeunna negeskeun éta tanpa terang 🤦‍♂🤦‍♂🤦‍♂

  2.   uteuk cenahna

    Anjeun parantos masang utilitas sistem standar sareng xfce tapi naon lingkunganana desktop debian?
    diperyogikeun?

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Brainlet. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Pilihan éta dipariksa sacara standar, nalika nganggo DVD ISO, tapi di gigireun pilihan GNOME. Kalayan kecap séjén, kuring nganggap yén éta mangrupikeun «Root Category» anu diaktipkeun sabab dianggap yén Lingkungan Desktop naon waé bakal dipasang, sareng éta sababna sumping sareng GNOME, dipariksa sacara standar. Bisi kuring, kuring nyabut centang GNOME teras nahan XFCE. Éta hiji-hijina parobahan anu kuring lakukeun dina layar éta.

    2.    Pasang Masang Linux cenahna

      Upami ningali sacara sakedik kana "Buku Panduan The Debian Administrator" (Buku Panduan Debian - https://debian-handbook.info/browse/es-ES/stable/ ) dina bab “4.2.17. Pilihan paket kanggo dipasang »pilihan ieu anu sateuacanna dipariksa sacara standar ditingalikeun. Kamungkinan upami éta henteu dituduhkeun dina Lingkungan Desktop, installer kedah masang XFCE, anu sakuduna dituju DE standar pikeun Debian 10. Sareng upami anjeun mariksa anu sanés atanapi langkung babarengan, maka éta bakal mangrupikeun salah sahiji anu dituduhkeun dipasang.