Debian 6.0.8 aya di dieu, sareng masih mimiti dina distro GNU / Linux pikeun sérver

Salam kanggo sadayana. Dinten ieu kuring ningali kana halaman Debian kanggo ningali anu énggal, sareng berita anu hadé nyaéta: Debian Squeeze parantos nampi anjeun update kadalapan.

Pembaruan anu sumping kana Debian Squeeze utamina difokuskeun kana aplikasi pikeun sérver, khususna pikeun wéb. Diantarana nyaéta:

Pakét Alesan
file-base Vérsi pembaruan pikeun kaluaran titik
clamav Pelepasan hulu anyar; perbaikan kaamanan
dpkg-Ruby Tutup file saatos aranjeunna diurai, nyegah gangguan dina dist-upgrades
gdm3 Ngalereskeun masalah kaamanan poténsial sareng parsial parobihan kana wheezy
grafviz Anggo sistem ltdl
grep Ngalereskeun CVE-2012-5667
ia32-libs Pembaruan kalebet bungkus tina oldstable / security.do
ia32-libs-gtk Pembaruan kalebet bungkus tina oldstable / security.do
ngawehweruhkeun Cabut telepon rusak pikeun ngapdet-alternatif
ldap2dns Entong perlu ngalebetkeun / usr / share / debconf / confmodule di postinst
libapache-mod-kaamanan Ngalereskeun NULL pointer dereferensi. CVE-2013-2765
libmodule-signature-perl CVE-2013-2145: Ngalereskeun palaksanaanana kode sawenang nalika verifikasi TANDA
libopenid-Ruby Ngalereskeun CVE-2013-1812
libspf2 IPv6 ngalereskeun
lm-sénsor-3 Langkung usik pikeun EDID atanapi kartu grafik, sabab éta tiasa nyababkeun masalah hardware
Halo Entong ngadamel pagedir kosong (kalayan éditan-log kosong)
net-snmp Ngalereskeun CVE-2012-2141
opensh Ngalereskeun poténsi int overflow nalika ngagunakeun gssapi-with-mac authentication (CVE-2011-5000)
openvpn Ngalereskeun panggunaan memcmp non-konstan-waktos dina ngabandingkeun HMAC. CVE-2013-2061
pcp Ngalereskeun penanganan tempfile teu aman
pigz Anggo ijin anu langkung terbatas pikeun file anu aya dina prosés
policyd-beurat Cabut CICC-tutup DNSBL
pyopencl Cabut file anu henteu gratis tina conto
piramida Anggo generator angka acak anu langkung saé pikeun nyegah hashing kecap akses sareng ID pakét anu tiasa diprediksi (CVE-2013-0294)
python-qt4 Ngalereskeun kacilakaan dina file uic ku tombol radio
pamundut-tracker3.8 Mindahkeun data anu sanés cache ka / var / lib
Samba Ngalereskeun CVE-2013-4124: Panolakan jasa - loop CPU sareng alokasi memori
palinter Ngalereskeun CVE-2012-4437
spamasin Cabut shut-down njabl DNSBL; ngalereskeun RCVD_ILLEGAL_IP kanggo nganggap 5.0.0.0/8 henteu leres
marahmay Ngalereskeun loop anu teu aya tungtungna di wwsympa nalika ngamuat data sési kalebet metachar karakter
texlive-tambahan Ngalereskeun nami file temp anu tiasa diprediksi dina latex2man
tntnet Ngalereskeun teu aman standar tntnet.conf
tzdata Versi hulu anyar
w2 Lereskeun miceun src / generator / generator_wword {6,8} .htm
xorg-sérver Tautan ngalawan -lbsd dina kfreebsd ngajantenkeun MIT-SHM tiasa dianggo kalayan bagéan-bagéan anu teu kahontal ku dunya
xview Ngalereskeun penanganan alternatif
zabbix Ngalereskeun suntikan SQL, zabbix_agentd DoS, kamungkinan panyingkepan jalur, mérek nami parameter mariksa bypass, kamampuan pikeun nimpa konfigurasi LDAP nalika nelepon pangguna.login via API

Ngeunaan rekomendasi kaamanan, aplikasi pikeun server wéb menonjol. Éta diantara aranjeunna:

KTP Saran Pakét Ngalereskeun)
DSA-2628 nss-pam-ldapd Buffer ngabahekeun
DSA-2629 openjpeg Sababaraha masalah
DSA-2630 postgresql-8.4 Kasalahan pemrograman
DSA-2631 cumi-cumi3 Panolakan jasa
DSA-2632 pamaké-mode-linux Sababaraha masalah
DSA-2632 linux-2.6 Sababaraha masalah
DSA-2633 fusionforge Hak istimewa ningkatna
DSA-2634 python-django Sababaraha masalah
DSA-2635 CFingerd Buffer ngabahekeun
DSA-2636 xen Sababaraha masalah
DSA-2637 Apache2 Sababaraha masalah
DSA-2638 openafs Buffer ngabahekeun
DSA-2639 php5 Sababaraha masalah
DSA-2640 zoneminder Sababaraha masalah
DSA-2641 perl Rehashing cacad
DSA-2641 libapache2-mod-perl2 FTBFS kalayan perl anu diénggalan
DSA-2642 sudo Sababaraha masalah
DSA-2643 wayang Sababaraha masalah
DSA-2644 wireshark Sababaraha masalah
DSA-2645 inetutil Panolakan jasa
DSA-2646 typo3-src Sababaraha masalah
DSA-2647 kembang api2.1 Buffer ngabahekeun
DSA-2648 kembang api2.5 Sababaraha masalah
DSA-2649 lighttpd Ngaran stop kontak tetep dina diréktori anu tiasa ditulis dunya
DSA-2650 kabébasan Kapamilikan file sareng simpul alat janten gugus kvm
DSA-2651 ngaroko Kerentanan skrip lintas situs
DSA-2652 libxml2 Ékspansi badan éksternal
DSA-2653 icinga Buffer ngabahekeun
DSA-2654 libxslt Panolakan jasa
DSA-2655 rel Sababaraha masalah
DSA-2656 ngabeungkeut9 Panolakan jasa
DSA-2657 postgresql-8.4 Angka acak ditebak
DSA-2659 libapache-mod-kaamanan XML kerentanan pamrosésan éksternal
DSA-2660 curl Kerentanan kabocoran cookie
DSA-2661 xorg-sérver Panyingkepan inpormasi
DSA-2662 xen Sababaraha masalah
DSA-2663 tinc Tumpukan dumasarkeun panyangga
DSA-2664 panceg4 Buffer ngabahekeun
DSA-2665 kuat Bypass auténtikasi
DSA-2666 xen Sababaraha masalah
DSA-2668 linux-2.6 Sababaraha masalah
DSA-2668 pamaké-mode-linux Sababaraha masalah
DSA-2670 pamundut-tracker3.8 Sababaraha masalah
DSA-2673 libdmx Sababaraha masalah
DSA-2674 libxv Sababaraha masalah
DSA-2675 libxvmc Sababaraha masalah
DSA-2676 libxfixes Sababaraha masalah
DSA-2677 libxrender Sababaraha masalah
DSA-2678 marana Sababaraha masalah
DSA-2679 xserver-xorg-video-openchrome Sababaraha masalah
DSA-2680 fitnah Sababaraha masalah
DSA-2681 libxcursor Sababaraha masalah
DSA-2682 libxext Sababaraha masalah
DSA-2683 libxi Sababaraha masalah
DSA-2684 libxrandr Sababaraha masalah
DSA-2685 libxp Sababaraha masalah
DSA-2686 libxcb Sababaraha masalah
DSA-2687 kaléci Sababaraha masalah
DSA-2688 libxres Sababaraha masalah
DSA-2689 libxtt Sababaraha masalah
DSA-2690 libxxf86dga Sababaraha masalah
DSA-2691 libxinerama Sababaraha masalah
DSA-2692 libxxf86vm Sababaraha masalah
DSA-2693 libx11 Sababaraha masalah
DSA-2694 cipanon Hak istimewa ningkatna
DSA-2698 tiff Buffer ngabahekeun
DSA-2701 krb5 Panolakan jasa
DSA-2702 telepati-gabble Bypass verifikasi TLS
DSA-2703 subversion Sababaraha masalah
DSA-2708 gagal2ban Panolakan jasa
DSA-2710 xml-kaamanan-c Sababaraha masalah
DSA-2711 haproxy Sababaraha masalah
DSA-2713 curl Tumpukan mudal
DSA-2715 wayang Palaksanaan kode
DSA-2717 xml-kaamanan-c Tumpukan mudal
DSA-2718 wordpress Sababaraha masalah
DSA-2719 poppler Sababaraha masalah
DSA-2723 php5 Tumpukan korupsi
DSA-2725 tomcat6 Sababaraha masalah
DSA-2726 php-radius Buffer ngabahekeun
DSA-2727 openjdk-6 Sababaraha masalah
DSA-2728 ngabeungkeut9 Panolakan jasa
DSA-2729 openafs Sababaraha masalah
DSA-2730 gnupg Kabocoran inpormasi
DSA-2731 libgcrypt11 Kabocoran inpormasi
DSA-2733 otrs2 Suntikan SQL
DSA-2734 wireshark Sababaraha masalah
DSA-2736 dempul Sababaraha masalah
DSA-2739 cacti Sababaraha masalah
DSA-2740 python-django Kerentanan skrip lintas situs
DSA-2742 php5 Konflik tafsir
DSA-2744 tiff Sababaraha masalah
DSA-2747 cacti Sababaraha masalah
DSA-2748 tepatna Panolakan jasa
DSA-2749 tanda asterisk Sababaraha masalah
DSA-2751 libmodplug Sababaraha masalah
DSA-2752 phpbb3 Idin lega teuing
DSA-2753 médiawiki Panyebaran tanda pamalsuan paménta situs cross-site
DSA-2754 tepatna Panolakan jasa
DSA-2755 python-django Traversal diréktori
DSA-2756 wireshark Sababaraha masalah
DSA-2758 python-django Panolakan jasa
DSA-2760 chrony Sababaraha masalah
DSA-2763 pyopenssl Mariksa hostname bypassing
DSA-2766 pamaké-mode-linux Sababaraha masalah
DSA-2766 linux-2.6 Sababaraha masalah
DSA-2767 proftpd-dfsg Panolakan jasa
DSA-2770 torsi Bypass auténtikasi
DSA-2773 gnupg Sababaraha masalah
DSA-2775 ejabberd Pamakéan SSL teu aman
DSA-2776 drupal6 Sababaraha masalah
DSA-2778 libapache2-mod-fcgid Ngabahekeun panyangga basis tumpukan

Sareng upami éta henteu cekap, bungkus dihapus nyaéta:

Pakét Alesan
irssi-plugin-otr Masalah kaamanan
libpam-rsa Rusak, ngabalukarkeun masalah kaamanan

Sanaos mangrupikeun warta anu saé pikeun pangguna anu nganggo tepat versi éta Debian boh di pusat data sareng ékspérimén dina mesin virtual, warta anu saé anu sanésna asalna tina tangan W3Techs, anu nunjukkeun survey anu pang anyarna dina server wéb anu nganggo Linux, nyorot Debian dina podium gigireun Ubuntu, kontras sareng survey 2010 di mana RHEL / CentOS aya di luhur server wéb anu ngajalankeun handapeun GNU / Linux di sakumna dunya. Ogé, éta nyorot kanyataan yén server queb ngajalankeun handapeun Debian nganggo server HTTP NginX; sedengkeun, dina kasus Ubuntu, sareng Apache.

os-linux-1310

Éta sadayana kanggo ayeuna. Sareng émut, kampanye GNUPanel Crowfunding masih sayogi pikeun anu resep nyumbang kana kaluaran vérsi 2.0 na. Kanggo inpormasi lengkep, baca tulisan ieu.

Éta sadayana kanggo ayeuna. Mudah-mudahan beja parantos ngabahagiakeun anjeun. Kuring bakal nyaritakeun langkung seueur ngeunaan pangalaman kuring damel sareng GNUPanel sakedap.

Ngantos dugi ka postingan salajengna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

18 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   rolo cenahna

    sabab judulna ".. sareng masih mimitina ..." hurung siga turun tapi éta masih mimitina lamun nyatana éta dina siling sareng ku proyéksi éta henteu bakal ngirangan. yén upami proyéksi ubuntu nunjukkeun yén dina sababaraha taun ka hareup éta bakal ngaleungitkeun debian.
    Ayeuna kasus anu bakal dianalisis nyaéta topi Red sareng CentOS yén proyéksi kahareup na ka handap, tapi ngémutan yén Red Hat mangrupikeun distro anu dirancang pikeun server anu ngagaduhan dukungan téknis.
    Hal anu pikaresepeun nyaéta debian nganggo gnome3 sareng topi beureum nganggo gnome3 kalayan desktop klasik

    1.    rolo cenahna

      hapunten debian versi 6 nganggo gnome2 tapi dugi ka ayeuna mangrupikeun vérsi anu pangkolotna. vérsi 7 anu dugi ka ayeuna mangrupikeun vérsi anu stabil upami anjeun nganggo gnome3

      1.    Cristian Sacristan cenahna

        Hanjakal keur seueur 🙁

      2.    eliotime3000 cenahna

        Sajauh ieu versi GNOME pangsaéna. Goréng pisan éta parantos janten luntur bahkan XFCE parantos ngagedékeunana.

    2.    eliotime3000 cenahna

      Alesan naha kuring nempatkeun "Sareng masih heula"Éta kusabab grafik nunjukkeun yén Ubuntu Server parantos ngawangun tahta ti Debian, sapertos RHEL / CentOS sakali.

  2.   F3niX cenahna

    Jalma debian ieu moal tiasa cekap ngamutahirkeun memeres xD.

    1.    ucing cenahna

      Kuring parantos mendakan server anu nganggo dugi ka Debian Etch xD (biasana kaulinan).

      1.    Federico A. Valdés Toujague cenahna

        Kuring gaduh dua sérver sareng Etch sareng VMware 1.08. Kuring ngagunakeun éta pikeun virtualize. Server parantos lami. :-). Bayangkeun yén hiji nyaéta Proliant G4 kalayan mic tunggal, sareng anu sanésna ngagaduhan prosesor Pentium IV. Masing-masing ngan ukur gaduh 2 Gigs RAM. Tapi sobat, aranjeunna dianggo keajaiban.

        1.    eliotime3000 cenahna

          Dina éta leres anjeun leres, tapi kuring parantos nyarankeun anjeun ngarobih kana Wheezy kalayan ngan ukur TTY sareng / atanapi LXDE. Pokokna, kuring masih gaduh Lentium 4 lami sareng chip PC mainboard sareng éta parantos langkung saé tibatan Windows XP (Kuring masang Windows Vista taun kamari, tapi di final, éta réngsé dina ramalan anu ditangtoskeun).

  3.   ferchmetal cenahna

    sakumaha biasana, aranjeunna kedah gaduh batu padet anu ageung di distro ieu!

    1.    eliotime3000 cenahna

      Sareng anu paling gampang dilakukeun nalika ngadamel anu asli dist-ningkatkeun.

  4.   dekan cenahna

    Pangguna vérsi Debian6 anu langkung lami, utamina anu ngagaduhan kernel 2.6.39, kedah ngamutahirkeun sistemna sabab ieu ngagaduhan bug anu dikenal ti Januari 2012 (ogé éta parantos dilaporkeun tapi henteu dikoréksi 7 taun sateuacanna) anu ngamungkinkeun pangguna naon waé pikeun nyerat kana mémori Sambarangan alamat sareng ngamangpaatkeun kanyataan yén dina Debian sapertos dina ampir sadaya distribusi sababaraha paréntah konsol henteu leres disusun, éta ngamungkinkeun pikeun ngahontal hakiki root ku ngan ngetik sababaraha paréntah ...

    Inpormasi lengkep di dieu http://blog.zx2c4.com/749

    1.    elav cenahna

      Luar biasa Saha anu bakal nyarios yén sobat Dean sababaraha taun ka pengker, bakalan janten pangguna Sistem Operasi anu dikritikna pisan? XDDD

      1.    eliotime3000 cenahna

        Karma, karma dimana-mana.

    2.    eliotime3000 cenahna

      Anu matak, ngawartosan deui.

    3.    mario cenahna

      upami mémori ngalayanan kuring leres, debian 6 dimimitian ku 2.6.32, sareng dijaga nyalira, jauh tina kernel.org (sajaba ti éta aranjeunna ngaluarkeun seueur firmware sareng blok gratis). Versi resmi salain ti longterm (contona 2.6.39), sok rawan bug, sabab pikeun uji waé.

    4.    Federico A. Valdés Toujague cenahna

      Abdi henteu langsung kana internét. Kuring gaduh ISP anu dijagaan sigana ku tilu router. Dina LAN anjeun, jaringan pribadi anu mangrupakeun jaringan anu kuring sambungkeun ngalangkungan router anu nganggo firewall pikeun hard plus firewall kuring pikeun lemes.

      Kuring sadar kana masalah édisi Debian anu lami.

      Upami éta nyanghareupan Internét ... Ayam jago sanés bakal ngagak. 🙂

      1.    eliotime3000 cenahna

        Sareng omong-omong ... Kuring parantos ningali yén seueur host masih nganggo Debian Squeeze.