Instalasi Debian 6 step by step

Dina kasempetan ieu, urang bakal ningali kumaha cara masang Linux Debian 6. Urang bakal mimitian ku sakedik inpormasi umum teras ka urang, éta instalasi tina distro hébat ieu, kalayan screenshot kaasup pikeun visualisasi anu langkung saé pikeun masing-masing Paso.

Dany Rey mangrupikeun salah sahiji juara tina kompetisi mingguan kami: «Bagikeun naon anu anjeun terang ngeunaan Linux«. Wilujeng! Hariwang ngeunaan milu aub sareng masihan sumbangan anjeun ka masarakat, sapertos kitu Dany?

Numutkeun kana wiki resmi, Debian Linux mangrupikeun sistem operasi gratis, dikembangkeun ku langkung ti sarébu sukarelawan di panjuru dunya, anu kolaborasi ngalangkungan Internet.

Dédikasi Debian kana perangkat lunak gratis, basis sukarélawan na, sifatna sanés komérsial, sareng modél pangwangunan kabuka na ngajantenkeun éta jauh tina distribusi sistem operasi GNU anu sanés. Sadaya aspek ieu sareng seueur deui dikumpulkeun dina telepon Kontrak Sosial Debian.

Lahir di 1993, kalayan ideu pikeun nyiptakeun sistem GNU nganggo Linux salaku kernel. Dina gilirannana, proyék Debian, organisasi anu jawab pangropéa na dinten ayeuna, ngembangkeun sistem GNU dumasar kana kernel anu sanés (Debian GNU / Hurd, Debian GNU / NetBSD sareng Debian GNU / kFreeBSD).

Salah sahiji tujuan utamina nyaéta misahkeun parangkat lunak gratis tina perangkat lunak anu gratis kana vérsi na. Beda sareng distro anu sanés, modél pangwangunan bebas tina perusahaan ageung: éta dikembangkeun ku pangguna nyalira, tanpa gumantung kana kabutuhan komérsial. Debian henteu ngical perangkat lunak na sacara langsung, éta ngajantenkeun na aya kanggo saha waé dina Internét, sanaos éta ngamungkinkeun individu atanapi perusahaan ngadistribusikaeun perangkat lunak ieu sacara komersil salami lisénsi na dihormat.

Debian Linux tiasa dipasang nganggo sababaraha mékanisme pamasangan, sapertos DVD, CD, Blu-Ray, USB sticks and floppy disk, komo langsung tina jaringan.

web: http://www.debian.org/

Pamasangan léngkah-léngkah

Gambar léngkah-léngkah pamasangan + panjelasan ringkes ..

Ieu layar munggaran anu bakal urang tingali nalika boot .. kami milih Grphical Install

Bahasa ..

Lokasi…

Sebaran kibor

Ngaran mesin

Sandi root ...

Ngaran pamaké pikeun pangguna anu sanés admin.

Lulus pikeun pangguna anu diciptakeun dina léngkah sateuacana .. pangguna sanés admin

Dina léngkah ieu kami nyiapkeun HDD pikeun nyarios ka installer naon jinis partisi ... Kusabab kami umumna dina virtual, kami masihan pilihan pikeun sakabéh disk ... tapi upami aya dina mesin fisik kami pilih manual sareng pilih rohangan bébas anu sateuacanna diciptakeun ...

Kami milih disk kana partisi.

Kami milih pilihan kahiji kumargi anu sanésna kanggo pangguna anu langkung seueur pangalaman sabab urang tiasa netepkeun sababaraha pilihan ...

Dina layar ieu urang badé mastikeun tulisan ngeunaan parobahan disk ... (anjeun terang sabaraha kali kuring kaleungitan sadayana nalika kuring ngamimitian dina linux dina taun 98/99 hihi)

Kami nyarios leres, kumargi kami atanapi bakal janten pangurus linux anu hébat sareng kami yakin pisan kana pilihan anu kapilih hehe

Kami milih anu henteu sareng ngaléngkah ...

Kami milih anu henteu sareng urang teraskeun ... (aya anu kirang kénca)

Dina layar ieu kami milih tujuan server kami ... nyaéta, upami éta bakal janten server mail, ftp, print, ssh, jsb.

Masang ...

Nami kelompok pikeun samba (file sharing)

Urang hoyong nyerat grub (bootloader linux) kana disk? urang nyarios leres ...

Kami tumaros !!!!! instalasi réngsé ok !!

balikan deui ...

Sareng urang ningali GRUB anu dipikacinta ...

Lebet ...

Nuhun Dany Rey! 

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Orlando hernandez cenahna

    Dear Santiago, sigana anjeun henteu mariksa pilihan lingkungan desktop grafis dina waktos jandéla kalayan program anu badé dipasang kaluar, tapi sanés tungtung dunya anjeun kedah masang desktop. Kuring ngabayangkeun yén nalika anjeun ngamimitian pc anjeun tungtungna di terminal, maka anjeun kedah lebet salaku pangguna super, sapertos kieu:
    $ anjeun
    kecap akses, maka anjeun bakal kéngingkeun simbol # aya anjeun bakal ngalakukeun ieu;
    # apt-get install (desktop karesep anjeun) sareng antosan dugi ka dipasang sareng voila

  2.   Luis Alexis Fabris cenahna

    Halo d4ny lamun anjeun ngagaduhan waktos, kuring butuh anjeun masihan kuring ti saprak sababaraha dinten ka pengker kuring masang debian 6 nuturkeun tutorial anu anjeun tinggalkeun, tapi kuring ngagaduhan masalah nalika kuring badé masang driver pikeun kartu nirkabel kuring ..
    Kuring ngantosan waleran anjeun .. Sareng ku tutorial éta saé pisan ...
    Salam ..

  3.   Santiago Corvalan cenahna

    Halo sadayana, kuring ngagaduhan masalah. Saatos réngsé dipasang, nalika kuring reboot, Debian henteu boot sacara grafis. Naon anu abdi lakukeun?

  4.   Emanuel Jorge Malfatti cenahna

    Salam saé kanggo sadayana. Éta anu munggaran kuring ngadamel kontak sareng ieu rohangan. Abdi naros kumargi kuring gaduh mamang. Naon vérsi Debian anu anjeun nyarankeun? Kusabab kuring parantos maca yén aya anu stabil, tés anu sanés, jst sareng éta parantos nyiptakeun seueur kabingungan. Sareng nalika nyobian ngaunduhna, perhatoskeun yén éta nyatakeun dvd 1, dvd2, dvd3: atanapi cd1, cd2 ... sareng anu leres mah kuring henteu pati ngartos naon atanapi anu kuring kedah unduh. Abdi énggal, tapi henteu seueur teuing, hehe. Hatur nuhun pisan kana waktos na. !!!

    PS: Kuring asalna ti Ubuntu. Ayeuna kuring nyerat ti Linux Mint 14. Kuring henteu resep deui Ubuntu, sareng hoyong nyobian anu kuduna, ayeuna kuring ngaunduh Mepis sareng Linux Mint dumasar kana Debian.

  5.   Francisco cenahna

    Hai, kuring masang debian 7.2 sareng nalika badé masang grub, éta ngajantenkeun kasalahan yén éta henteu tiasa masang grub, engké, kuring nyobian masang LILO tapi éta ogé méré kuring kasalahan, naon anu lumangsung? -NOTE: Kuring masang debian tina virtualbox -2nd note: debian anu kuring nyobian pasangkeun sareng GNOME kalebet debian dina .iso

  6.   Pedro cenahna

    Éta TEU jalan saatos masang linux debian 7.5.0 bahkan henteu 7.6.0 henteu ngawartosan yén éta henteu mendakan boot

  7.   Marvin cenahna

    Hatur nuhun tutorial na, éta pisan mangpaat.

  8.   Edgar cenahna

    Alus pisan, unduhan linux bakal réngsé pas; Kuring nyimpen tautan pikeun ditinjau engké. Naha anjeun ngagaduhan anu aya hubunganana sareng fasilitas, gudang jsb ... ???

  9.   Gratian cenahna

    Halo, kuring kedah nyarios yén kuring énggal dina debian 6.0.6 sareng kuring ngalaman sababaraha masalah ti saprak éternet sareng port wifi mesin kuring henteu diaktipkeun sacara otomatis, kuring henteu tiasa ningali unduhan sareng masang program énggal, naha aya anu tiasa ngabantosan kuring sareng éta?

    Hatur nuhun.