Debian 7 "Wheezy" sareng QEMU-KVM

Halo babaturan !. Debian 7?. Polos sareng saderhana Out of Series sakumaha urang nyarios di Kuba. Misi Spasi Internasional ngarobih Windows XP janten Squeeze ... sabab Wheezy henteu stabil! 🙂

Abdi henteu tiasa nyerat ngeunaan QEMU-KVM tanpa nyebut Wheezy. Kuring henteu kantos ngalaman pangalaman anu pikaresepeun pisan dina masang Debian dina versi desktop dina cara "install and use". Éta gampangna Wheezy. Abdi nyarankeun ka sadayana.

Sareng nalika kuring nyatakeun SADAYANA, éta kusabab kuring nembé ngadamel mesin virtual kalayan ngan ukur 256 megabyte RAM, kalayan Wheezy sareng desktop na. Upami kuring milih dina lebet grafis maka "GNOME klasik" tiasa dianggo pisan. Tangtosna jumlah mémori éta henteu ngamuat GNOME Shell 3.4 + 7.

Kuring henteu hoyong ngalebetkeun gambar ngeunaan pamasangan Wheezy sabab kuring resep mendakanana nyalira. Unduh CD atanapi DVD instalasi, pasang Debian 7, sareng anggoana. Tapi teu nanaon. Aranjeunna bakal ngawartosan kuring.

Jalma anu ngagaduhan jumlah mémori anu saé (1 gigabyte atanapi langkung) atanapi GNOME Shell 3.4 + 7 otomatis dimuat, bakal mendakan bagian tina manpaatna upami ngarahkeun pointer mouse ka belah kénca luhur. Milarian Desktop Debian anu saé ieu salaku urang Debian nyebat méja na di Wheezy.

Ngahaturkeun nuhun ka grup ageung éta, pikeun bagja seueur, Debian!

Pikeun aranjeunna anu sono sababaraha detil ngeunaan GNOME 2.xxx (sapertos kuring), kami nyarankeun pikeun masang bungkus ieu sakumaha minimum:

  • lambang nautilus
  • nautilus-gambar-konvérter
  • manipulator gambar-nautilus
  • nautilus-buka-terminal

Pikeun aranjeunna anu ngagaduhan prosesor nganggo ekstensi virtualisasi - sacara umum maju Dual Core modern - sésana tina pos intina ditujukeun.

perkenalan

KVM o Kbasis ernel Vmaya Machine, tiasa dianggo upami prosesorna gaduh ekstensi virtualisasi hardware, boh Intel © sareng AMD-V ©. Urang tiasa nangtoskeun upami ngalaksanakeun paréntah ieu di konsol:

# egrep -c "(svm | vmx)" / proc / cpuinfo

Upami paréntah mulih 0, éta nunjukkeun yén processor henteu ngadukung virtualisasi hardware. Nilai 1 atanapi langkung luhur bakal nunjukkeun sabaraha prosesor anu ngagaduhan ciri ieu. Urang kedah ngaktipkeun (atanapi mariksa naha éta diaktipkeun) fungsi ieu dina BIOS komputer urang, bahkan upami nilai anu dikembalikan nyaéta 1 atanapi langkung ageung.

Abdi henteu resep ngadamel babandingan pisan. Unggal parangkat lunak ngagaduhan daya tarikna. Kuring ngan ukur pamitan ka Ctrl + Alt pikeun ngosongkeun pointer mouse; aduh kana kabutuhan bungkus-kabutuhan, binutils, linux-headers-'uname -r 'packages; wilujeng nambalan kanggo ngajalankeun vérsi lami dina kernel énggal; wilujeung angkat -kadang-kadang ngabeberah- tina skrip perl atanapi basa anu sanés; pamitan antar muka wéb pikeun administrasi sareng / atanapi nyiptakeun mesin virtual (anu dina sababaraha waktos ngajantenkeun urang sangsara atanapi ngan saukur henteu jalan); sareng kanggo sadayana patarosan anu khusus anu dipikaterang ku urang anu saacanna parantos damel sareng parangkat lunak sanés kanggo mesin virtual.

QEMU-KVM mangrupikeun solusi total pikeun mesin virtual. Bungkusan na aya dina Repository dina cabang utama. Éta anu pangsaéna, sakumaha ceuk batur sapagawean sareng sobat kuring El Freake nalika anjeunna nyarankeun.

Sareng didieu kuring nyandak anjeun, sapertos biasa, Entry Point ka dunya anu pikaresepeun pikeun nyiptakeun sareng ngatur server atanapi mesin virtual nganggo QEMU-KVM dina Wheezy (ogé dina Squeeze).

Definisi anu dicandak tina Wikipedia:

QEMU mangrupikeun émulator prosésor dumasar kana tarjamahan dinamis binér (konvérsi kode binér arsitektur sumber kana kode anu kahartos ku arsitéktur host). QEMU ogé ngagaduhan kamampuan virtualization dina sistem operasi, ogé Lisénsi / Linux UbuntuWindows, atanapi salah sahiji sistem operasi anu didukung, (nyatana éta cara panggunaan paling umum). Mesin virtual ieu tiasa dijalankeun dina sagala jinis Mikroprosesor atanapi arsitektur (x86x86-64PowerPCMIPSSPARC, sareng sajabana). Anjeunna dilisensikeun sawaréh sareng LGPL jeung GPL de Lisénsi.

Mesin Virtual basis Kernel o KVM, (di EspañolMesin virtual basis Kernel) mangrupikeun jalan kaluar pikeun ngalaksanakeun virtualisasi pinuh jeung Linux. Éta diwangun ku modul kernel (kalayan nami kvm.ko) sareng alat dina rohangan pangguna, anu sapinuhna software bébas. Komponén KVM pikeun kernel kaasup kana Linux saprak vérsi 2.6.20.

libvirt: Perpustakaan anu ditulis dina alat C (C toolkit) pikeun berinteraksi sareng kamampuan virtualisasi anyar tina versi modéren Linux (sareng sistem operasi anu sanés).

Hayu urang turun ka bisnis!.

Pasang bungkus anu diperyogikeun dina workstation:

# apt-get install qemu-kvm libvirt-bin bridge-utils virt-manager hal

Kami netelakeun yén éta aya dina workstation sabab bungkus manajer Éta mangrupikeun panganteur grafis atanapi GUI pikeun administrasi mesin virtual kami dina Desktop kami sareng sésana sérver dina LAN kami anu kami khususkeun pikeun ngadukung mesin virtual. Salajengna, prosés nyiptakeun sareng ngatur mesin virtual atanapi sérver tiasa dilakukeun dina modeu konsol hungkul tanpa kedah antar muka grafis. Taroskeun ka halaman lalaki tina bungkusan anu dipasang anu ngajelaskeun pisan. Langkung seueur tibatan tulisan ieu. Goréng teuing aranjeunna dina basa Inggris.

Pamakéna akar sareng anggota kelompok kabébasan aranjeunna hiji-hijina anu ngagaduhan ijin pikeun nganggo mesin virtual KVM. Kituna urang kedah ngajantenkeun pangguna kami janten anggota grup kabébasan:

# adduser myuser libvirt

Urang kedah nutup sési sareng lebet deui supados paréntah anu sateuacanna dilaksanakeun.

Catetan dina Ubuntu: Abdi henteu tiasa nyobian qemu-kvm sareng Ubuntu 12.04. Sigana mah hiji-hijina bédana anu penting aya dina paréntah ieu anu urang kedah tangtoskeun kelompokna libvirtd. Sésana WAJIB valid.

Saatos di luhur aya sakedik pikeun ngajelaskeun sabab urang tiasa ngajalankeun "Virtual Machine Manager" atanapi manajer, anu bakal kami mendakan dina grup aplikasi "Parabot sistem", Atanapi urang tiasa nyungkeun upami pencét Alt + F2 sareng ngetik dina kotak dialog manajer.

Pikeun nyiptakeun mesin virtual kami pencét dina tombol "Ngadamel mesin virtual énggal"Sareng kami nuturkeun léngkah wizard anu intuitif pisan. Saatos marios perkakas mesin virtual anu didamel, urang pencét kana tombol "Ngamimitian instalasi"Sareng kami mimiti masang alat-alat dina cara anu biasa saolah-olah éta server fisik.

virt-manajer-01 virt-manajer-02 virt-manajer-03 virt-manajer-04 virt-manajer-05 virt-manajer-06 virt-manajer-07 virt-manajer-08 virt-manajer-09 virt-manajer-10

Dokumén Ngiringan:

  • / usr / share / doc / qemu
  • / usr / share / doc / qemu-kvm
  • / usr / share / doc / qemu-system
  • / usr / share / doc / virt-manager
  • / usr / share / doc / libvirt-bin
  • Halaman manual atanapi "lalaki": Qemu-img, virsh, virt-clone, virt-convert, virt-host-validate, virt-image, virt-install, virt-manager, virt-viewer, virt-xml-validate."

Halaman wéb:

  • http://en.wikibooks.org/wiki/QEMU
  • http://virt-manager.org

tips

Jaringan Virtual: sacara standar, anu Virt-Manager ngusulkeun subnet 192.168.122.0/24 pikeun jaringan virtual tipe NAT sareng ku sérver DHCP internal. Upami kabeneran urang mupus jaringan standar "standar", anu kami TEU nyarankeun, sareng kami nyobian ngadamel anu anyar sareng kami henteu tiasa kusabab masalah idin, urang buka folder / jsb / libvirt / qemu / jaringan, sareng upami urang TEU mendakan file na standar.xml, urang ngadamel deui ku eusi ieu:

standar 

Sakumaha urang tiasa tingali, upami urang sacara manual ngédit file ieu, urang tiasa nyatakeun subnet anu sanés sareng ngaleungitkeun DHCP. Éta bakal langkung saé pikeun nyiptakeun jaringan virtual anyar ngalangkungan interface Virt-Manager, aktipkeun kotak Auto-start sareng pilih éta nalika urang ngadamel mesin virtual. Pikeun nyegah jaringan standar "standar" ti mimiti otomatis, urang henteu milih kotak Otomatis-mimitian.

neundeun: sacara standar éta tempatna di / var / lib / libvirt / gambar. Pilihan anu pangsaéna nyaéta nyiptakeun Panyimpenan anyar nganggo antarmuka grafis, sareng nempatkeun kana diréktori atanapi tempat anu paling cocog sareng kami. File konfigurasi ayana di/ jsb / libvirt / gudang /.

Ngadamel hard drive sareng format qcow2 (salinan qemu dina nyerat) sateuacan nyiptakeun mesin virtual mangrupikeun pilihan anu saé. Tingali lalaki qemu-img.

File konfigurasi cadangan: Salawasna ngadamel salinan cadangan file konfigurasi Sateuacan ngarobah éta sacara manual.

Resumen

Sakumaha urang nyatakeun di awal tulisan kami, pituduh anu dipasihkeun ngan ukur bubuka leutik pikeun subjek. Mustahil pikeun ngaganti dina postingan dokuméntasi éksténsif ngeunaan alat anu kuat ieu. Ngarasakeun !.

Dugi ka petualangan salajengna, Réréncangan!.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

60 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    Hebat .. dinten ieu kuring hijrah ti Virtualbox ka Qemu-kvm 😀

  2.   Arangoiti cenahna

    Naha anjeun terang upami mesin virtual Qemu-kvm ngamungkinkeun pikeun ngatur palabuhan USB?

    Hatur nuhun.

    1.    Julio Cesar cenahna

      Upami USB tiasa dianggo ngalangkungan Qemu KVM

      1.    Federico Antonio Valdes Toujague cenahna

        Salam sareng Nuhun rerencangan abdi El Freake !!!

    2.    Arangoiti cenahna

      Nya kuring parantos dipasang dina Xubuntu, tanpa masalah, tapi dibandingkeun sareng VirtualBox, ku mesin Virtual nganggo Windows XP éta laun.

      Hiji salam.

  3.   eliotime3000 cenahna

    Fico, vérsi Debian anu anjeun anggo, naha éta Squeeze atanapi Wheezy? Kusabab dugi ka ayeuna kuring henteu terang kumaha sih kuring ngadamel GNOME 3 fallback sapertos GNOME 2.

    1.    DanielC cenahna

      Naha anjeun masang gnome-session-fallback? Kuring parantos diuji wheezy ti baheula sareng teu émut upami sacara standar dipasang sareng Shell.

      1.    Federico Antonio Valdes Toujague cenahna

        Daniel, upami anjeun masang bungkus gnome-session-fallback sacara standar

    2.    Federico Antonio Valdes Toujague cenahna

      Saminggu kamari, Wheezy, sareng langkung ti 1 taun, Peres. KVM jalan dina duanana

  4.   Cocolium cenahna

    Nya, tulisan anu saé, kaleresan ieu mangrupikeun pertama kalina kuring ngaunduh Debian, kuring kantos nganggo distro sanés, kuring parantos ngaunduh anu ieu sababaraha dinten tapi tanpa waktos nganggo éta dina mesin virtual, kabeneran kuring gaduh 12 gigabyte dina PC kuring janten Kuring bakal napelkeun sahenteuna 1 manggung atanapi meureun langkung, kuring nyaritakeun kumaha jalanna, salam.

  5.   kike cenahna

    Kabeneran aya sababaraha dinten ka pengker kuring balik ka Qemu sabab VirtualBox sok masihan masalah, bahkan kuring nganggo Qemu dina Windows. Kuring nyangka yén dina tulisan éta anjeun bakal ngajelaskeun kumaha Qemu jalan sareng paréntah, tapi kuring henteu terang ngeunaan panganteur ieu.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kuring langkung kaleungitan di Xen tibatan QUEMU sareng VirtualBox.

  6.   dhunter cenahna

    Kuring henteu terang ngeunaan éta, dinten anu sanés kuring mendakan aqemu (qt4) sareng kuring parantos nyobian tapi solusi ieu langkung propésional, hatur nuhun Federico.

    Tungtungna éta masihan kuring kasalahan dina jaringan NAT, tapi éta sabab henteu diaktipkeun dina kernel sacara standar.

    Tapi kuring mendakan solusi dina forum, ngarékompilasi.

    «… Tambihkeun IPv4 NAT (Pilihan Jaringan -> Kerangka Nyaring Paket Jaringan -> Konfigurasi Netfilter IP)»

    http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=5&t=94729

  7.   dhunter cenahna

    Conto paréntah pikeun nyiptakeun gambar: "qemu-img create -f qcow2 debian.img 10G"

    1.    Federico Antonio Valdes Toujague cenahna

      Salam Dhunter !!! Kalayan lalaki qemu-img anjeun ngalakukeun PhD dina hal ieu. 🙂

  8.   elav cenahna

    Abdi parantos aya di Qemu-KVM .. pikeun bangsat Virtualbox sareng batesan bangsat na ..

    1.    pandev92 cenahna

      Abdi resep pisan sareng vmware ...

      1.    elav cenahna

        Naha anjeun leres-leres mikir yén pikeun VMWare abdi mangrupikeun alternatif anu langkung saé tibatan Qemu-kvm? Dimimitian tina éta henteu ngan ukur propriétari VMWare, tapi ku Qemu-KVM kuring henteu peryogi nanaon ti pihak katilu ... sareng éta bakal saluyu sareng kernel kuring.

        😛

        1.    pandev92 cenahna

          Abdi henteu ngaraoskeun éta mangrupikeun alternatif anu langkung saé, tapi éta ngajalankeun mesin virtual anu parantos disiapkeun, tina osx, sareng windows 7 anu kuring unduh ti piratebay, sareng éta cekap kanggo kuring xD,. éta ogé ngagaduhan kinerja anu saé pisan

        2.    eliotime3000 cenahna

          Teras, pikeun masang VirtualBox OSE anu aya dina Debian Wheezy (atanapi nyusunna dina versi 4.2 anjeun nyalira, kumargi hanjakalna Oracle ngan ukur ngamungkinkeun anjeun ngaunduh vérsi resmi sanés OSE).

          1.    pandev92 cenahna

            sumur, dina windows kuring nganggo éta sareng amd x2 kuring sareng éta bade lumayan saé, pikeun ngajalankeun lingkungan osx, éta ngan hiji-hijina anu kuring saleresna, kuring nyobian nganggo virtualbox sareng éta henteu kantos réngsé damel pikeun kuring.

          2.    eliotime3000 cenahna

            @ pandev92:

            Hal anu sami kajadian ka kuring ku Virtualbox resmi di Windows, tapi kuring henteu mendakan kasalahan nalika ngaéksekusi dina GNU / Linux.

      2.    eliotime3000 cenahna

        VMWare jauh langkung beurat tibatan Oracle Virtualbox sabab ngagunakeun sumberdaya hardware anjeun pikeun nyepetkeun mesin virtual anjeun. Maka naha kuring nganggo VirtualBox OSE (sanaos kuring langkung resep alternatif anu sanés sapertos Xen atanapi QUEMU).

    2.    nano cenahna

      Qmenu bakal janten UI qt pikeun KVM? Kuring kedah ngamimitian ngalakukeun tés xD

    3.    Giskard cenahna

      Naon larangan anjeun dina VirtualBox?

      1.    elav cenahna

        Nya, upami anjeun nganggo i386 anjeun moal tiasa niru amd64, kalayan kvm saur anjeun tiasa. Teu aya dukungan USB upami anjeun henteu masang addons. Dina GNU / Linux, guestaddition henteu nempatkeun layar dina layar pinuh ... atoh ..

        1.    eliotime3000 cenahna

          Nalika niru amd64 dina PC i386, perasaanna sami nalika nganggo VMWare Workstation.

          Sedengkeun pikeun Tamu Tambihan, kuring kedah nyarios yén lamun nempatkeun 96 MB anjeun tiasa ngempelkeun layar sadayana (kuring diuji ku KDE, GNOME sareng anu sanésna sareng update Debian Squeeze 6).

          Pokokna, nalika kuring hoyong ngadamel Server Debian (kuring nyebatna sapertos dina rujukan kana "Ubuntu Server" anu teu langkung sareng teu kirang ti versi netinstall bastardized), kuring ngalakukeun éta tanpa antarbeungeut grafis sareng kuring neuleumkeun sorangan dunya konsol. Kuring parantos nampi resep khusus pikeun GNU Nano sareng kakuatan anu masihan ramo sakedik kuring.

  9.   Marco Lopez cenahna

    Naha vérsi debian ieu ampir stabil, atanapi langkung saé nyaéta 6? 😀

    1.    Federico Antonio Valdes Toujague cenahna

      Ulah ragu. Masang sareng anggo Wheezy

      1.    eliotime3000 cenahna

        Kanggo ayeuna, stabilitasna tara aya sareng LTS Ubuntu, tapi ku jalanna apdetna, éta bakal di tingkat CentOS (Upami sanés seueur paket, éta parantos dianggo ku Stasion Angkasa Internasional. ).

        Sedengkeun pikeun distro sapertos CentOS, kuring langkung resep nganggo salaku gaganti Windows XP kecuali upami éta gampang dipasang sareng / atanapi dimutahirkeun sareng terminal.

  10.   ahdezzz cenahna

    Halo, kuring nganggo Ubuntu 13.04 sareng kuring ngagaduhan kasalahan nalika muka program:

    Teu tiasa nyambung kana libvirt.

    Verifikasi yén:
    - Paket 'libvirt-bin' parantos dipasang
    - Daemon 'libvirtd' parantos dimimitian
    - Anjeun anggota grup 'libvirtd'

    sareng nalika kuring masihan detail acara ieu kaluar:
    Teu tiasa nyambung kana libvirt.

    Verifikasi yén:
    - Paket 'libvirt-bin' parantos dipasang
    - Daemon 'libvirtd' parantos dimimitian
    - Anjeun anggota grup 'libvirtd'

    Libvirt URI nyaéta: qemu: /// sistim

    Traceback (telepon pang anyarna terakhir):
    File "/usr/share/virt-manager/virtManager/connection.py", baris 1027, dina _open_thread
    self.vmm = self._try_open ()
    File "/usr/share/virt-manager/virtManager/connection.py", garis 1009, dina _try_open
    umbul)
    File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/libvirt.py", garis 102, dina openAuth
    upami ret teu aya: angkat libvirtError ('virConnectOpenAuth () gagal')
    libvirtError: Teu tiasa nyambungkeun stop kontak kana '/ var / run / libvirt / libvirt-sock': Idin ditolak

    Naha aya anu ngagaduhan ideu kumaha ngalereskeun ieu?

    PS: Kuring parantos diverifikasi yén paket libvirt-bin parantos dipasang sareng nambihan pangguna kuring ka libvirtd. Hal anu kedah diverifikasi upami libvirtd daemon dimimitian kuring henteu terang kumaha atuh XD. Mimiti, Nuhun!

    1.    Cocolium cenahna

      ahhhh alesan anu sanés naha kuring benci Linux, kuring émut yén kuring kedah ngajalankeun naon-naon sareng sudo pikeun éta sareng sajauh sateuacan ngamimitian Vbox kusabab kuring kedah nganggo paréntah pikeun muka konci virtualisasi hardware, upami kuring mendakan, kuring bakal ngalirkeun ka anjeun.

      1.    ahdezzz cenahna

        Abdi parantos beres, kuring ngan ukur kedah ngabalikan deui 😛

        1.    eliotime3000 cenahna

          Sareng naha anjeun henteu mariksa naha sistem ngingetkeun anjeun yén éta peryogi dibalikan deui? Kusabab dina kasus kuring, nalika kuring nganggo Debian, éta nyungkeun kuring balikan deui salami kuring ngalakukeun hal-hal ieu anu aya hubunganana sareng kernel.

      2.    eliotime3000 cenahna

        Kuring henteu benci kana sistem GNU / Linux, tapi distro GNU / Linux anu leres-leres ngabandungan nalika ngalakukeun tugas sapertos kieu sapertos Ubuntu normal (LTS sahenteuna cukup pantes pikeun dianggo, tapi dugi ka supir proprietari, nalika ngamutahirkeun aranjeunna salawasna nyebrang).

        Kuring gaduh VirtualBox on Debian Oldstable sareng sajauh ieu teu masihan kuring masalah (kajabi nalika kuring hoyong ngajalankeun mesin nganggo kernel Xen anu kuring pasang) sareng éta tiasa dianggo pikeun kuring.

        Upami anjeun hoyong lebetkeun facebook, damel dokumén Kantor anjeun atanapi ngan saukur gaduh kinerja anu langkung saé dina kaulinan Steam anjeun, anggo Ubuntu atanapi LTS normal; Tapi upami anjeun hoyong virtualisasi, sérver anu aman, stabilitas gagal-aman pikeun faktor manusa, teras angkat ka CentOS / RHEL, Slackware sareng / atanapi Debian Stable.

        1.    eliotime3000 cenahna

          PS: Kuring nganggo Chromium 25 anu kuring kéngingkeun Launchpad (ku sabab éta kunaon kuring nembongan siga kuring nganggo Ubuntu padahal kuring nganggo Debian Oldstable {Squeeze}).

  11.   nano cenahna

    Kuring ngagaduhan masalah sanaos kaleresan éta koméntar sanés tempat anu idéal pikeun ngabahas ieu janten kuring muka serat dina forum pikeun tiasa ngabahas sacara tenang.

    Tautan di dieu

    1.    eliotime3000 cenahna

      Coba pikeun ngaluarkeun upami QEMU anu salah konfigurasi sareng sistem VM sanés sapertos VirtualBox OSE atanapi Xen.

      Ayeuna, kuring nuju nguji naha ZPanelX leres-leres damel di Wheezy nganggo skrip anu dirancang pikeun Ubuntu 12.04 LTS.

      1.    peterczech cenahna

        Kuring ngagunakeun ZPanel dina Wheezy kuring. Anjeun tiasa kéngingkeunana tina halaman resmi sareng éta tiasa dianggo tanpa aya masalah:

        http://www.zvps.co.uk/zpanelcp/ubuntu-12-04

      2.    peterczech cenahna

        Logis salaku bungkus anu tos dipiharep anjeun henteu masang:

        yeuh masang ld-linux.so.2 ngagulung

        tapi

        apt-meunang install libc6 curl

        Paket libc6 kalebet bungkus ld-linux.so.2 😀

        1.    eliotime3000 cenahna

          Hatur nuhun pisan kanggo nyandak beurat tina taktak kuring. Naon deui, kuring parantos gaduh sawangan dina blog ieu disimpen dina draf, janten kuring hoyong netelakeun léngkah ieu pikeun dituturkeun (salian ti kaasup anjeun dina kiridit panilitian kuring) sareng tangtosna, nempatkeun tangkepan layar dimana kuring ngagaduhan ZPanel Panel kontrol X sareng Debian Wheezy tina panyungsi (hampura kuring upami tangkapan layar anu kuring damel parantos dilakukeun dina Windows 7, tapi omong kosong PC anu kuring gaduh sareng kecepatan internét anu kuring anggo henteu ngamungkinkeun kuring pikeun ngamangpaatkeun éta virtual) mesin sahingga kuring kedah nganggo PC anu aya di lembaga komputer anu kuring pelajari).

          Nalika kuring nyobian panel kontrol éta dina Windows, kuring sadar kumaha saderhana pikeun beroperasi, tapi sacara teu jelas éta lambat pisan sareng kuring condong milari kumaha cara masangna dina Debian Squeeze tanpa hasil, dugi ka Wheezy sumping sareng jalanna bercahya.

  12.   Eduardo cenahna

    Alus teuing! Anjeun parantos ngagoda kuring 🙂
    Pikeun ngabuktikeunana.
    Naon kaunggulan kinerja dina mesin virtual sareng lingkungan virtualisasi sanés?

  13.   Federico Antonio Valdes Toujague cenahna

    Hatur nuhun sadayana kana koméntar anjeun !!!.
    KVM sapertos Xen, Hypervisor. Prestasina SANGAT unggul tibatan anu diala ku VirtualBox, atanapi VMware Workstation atanapi Server. Anjeun ngawartosan ku saurang anu ngagaduhan server dina produksi ti saprak 2005 nganggo VMware Server. Kuring henteu ngahapus sabab host anu lami sareng prosesorna henteu gaduh ekstensi. Di padamelan kuring di perusahaan sareng di bumi abdi, kuring mupus sadaya mesin virtual sareng ngadamelna ti mimiti sareng QUEMU-KVM, sareng aya 6 mesin totalna.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kuring lirén nganggo VMWare Workstation sabab leres-leres mangrupikeun sumberdaya nalika virtualisasi sareng éta henteu gaduh driver installer otomatis sapertos anu gaduh VirtualBox (ku sabab kitu kuring parantos mahir).

      Sedengkeun pikeun QEMU, kuring kedah nyobian di Wheezy, kumargi dina Squeeze (versi anu kuring parantos pasang dina PC kuring anu luntur), supirna tinggaleun jaman sareng sieun anu paling ageung nyaéta yén éta henteu ngagaduhan kasaluyuan pikeun supir na dina Windows NT 5 .x sareng langkung luhur.

  14.   izzyvp cenahna

    Sobat pos anu saé,
    [kode] # adduser myuser libvirt [/ kode]
    teu langkung ti garis éta anjeun sono "d" di tungtungna

    1.    Federico Antonio Valdes Toujague cenahna

      Maca tulisan lalaunan, khususna dimana nyatakeun Catetan dina Ubuntu. Dina Debian Squeeze atanapi Wheezy grupna libvirt, sedengkeun di Ubuntu éta libvirtd.

  15.   Warper cenahna

    Sababaraha manual pikeun dummies? Kusabab kuring parantos nyobian, sareng teu aya jalanna. Nalika kuring badé ngadamel hard disk virtual kuring ngagaduhan kasalahan. Kuring parantos masihan idin nyerat sareng sanés kanggo anu sanés. Sigana mah kuring bakal neraskeun sareng VirtualBox, anu sahenteuna henteu pernah masihan kasalahan sareng pamasanganana gampang pisan

  16.   anonimo cenahna

    Upami tibatan gnome kami nganggo lxde atanapi openbox 150 MB langkung ti cukup.

  17.   JP cenahna

    Kuring henteu kantos ngalaman masalah sareng virtualbox sanaos kuring pikaresepeun pikeun virtualisasi sistem x64 dina PC kalayan prosesor i386

  18.   Daniel cenahna

    halo

    Éta luar biasa! Kuring mangrupikeun pangguna VirtualBox biasa, ayeuna kuring ngamimitian ku QEMU-KVM sareng éta dunya anu beda pisan sareng memang kuring wani nyebut luluhur.

    Abdi gaduh seueur halangan di awal, tapi ngan ukur milarian anjeunna

    * Pikeun ngamimitian, kuring henteu bérés ngadamel mesin virtual kusabab jaringanna teu acan dikonfigurasi, pikeun ieu tétéla kuring henteu ngagaduhan modul iptables dina kernel kuring (kuring nganggo kernel 3.9.2 anu disusun ku kuring), perlu nyieun jaringan NAT, sakali kernelna disusun deui sareng modul ieu, kuring réngsé nyiptakeun mesin virtual

    * Kadua, lami teuing masang OS (Windows ku kabutuhan damel), tétéla éta disababkeun ku konfigurasi hard disk virtual, mimitina anjeun kedah ngadamel hard disk virtual dina format qcow2 kalayan prealloc pilihan, dina halaman ieu, dipedar ogé http://itscblog.tamu.edu/improve-disk-io-performance-in-kvm/ , tapi awas, dina pilihan disk Bus henteu pilih Virtio, kumargi mimitina aranjeunna kedah supirna dipasang dina mesin virtual supados hard disk virtual tiasa boot
    Ku ieu dilakukeun, kagancangan kacepetan mesin virtual naék sacara signifikan

    * Katilu, pikeun anu masang tamu windows, pituduh ieu mangpaat pisan http://www.blah-blah.ch/it/general/kvm-and-windows-vms/ sabab éta nyaritakeun kumaha install driver Virtio pikeun hard disk sareng VGA anu ogé ningkatkeun pangalaman pangguna

    Kuring ogé nyarankeun anjeun nyandak tur ka halaman qemu sareng forum na, aranjeunna gaduh tulisan anu pikaresepeun http://www.linux-kvm.com/

    Pondokna kuring cicing sareng QEMU-KVM!

    Salam.

  19.   Neko cenahna

    Saé pisan Kuring parantos nyobian nganggo virtualisasi CentOS sareng tiasa dianggo saé. Sareng anu paling saé, éta tiasa dianggo kalayan saé tanpa peryogi addon atanapi anu sapertos….

  20.   Arturo cenahna

    Halo, patarosan Kuring parantos nyobian masang sababaraha léngkah ieu, kuring ngaunduh debian 7 tina halaman tapi nalika kuring nyobian masang éta tandana kuring yén éta moal mendakan libvirt-bin, kuring parantos milari inpormasi tapi henteu aya koméntar manual ngeunaan repositori pikeun masang libvirt.
    batur diluar sana kanggo masihan kuring ideu naon anu kuring tiasa laksanakeun

    hatur nuhun

  21.   Jerman cenahna

    Cekeng hatur nuhun pisan ieu anu kuring pilari.

    🙂

    1.    Federico Antonio Valdes Toujague cenahna

      Teu aya alesan pikeun. Bungah éta ngalayanan anjeun. Ahhhhh, sareng éta Fico atanapi Federico. 🙂

  22.   Esteban cenahna

    Halo:
    Kuring nyobian masang qemu-kvm sareng éta henteu ngantep kuring kéngingkeun ieu:

    # apt-get install qemu-kvm libvirt-bin bridge-utils virt-manager hal
    Maca daptar bungkus ... Rengse
    Nyiptakeun tangkal kagumantungan
    Maca inpormasi status ... Rengse
    E: Iket qemu-kvm teu tiasa dipendakan
    E: Paket libvirt-bin teu tiasa dipendakan
    E: Paket virt-manager henteu tiasa dipendakan

    Tiasa batur ngabantosan kuring. Kuring parantos seueur tés sareng kuring macét.

    Wasalam

    1.    Arturo cenahna

      Halo Esteban, hal anu sami kajadian ka kuring, tapi kuring nyobian nambihan deui gudang ti halaman debian, sareng ku éta kuring tiasa masang bungkusan

      Wasalam

      1.    Marcelo cenahna

        Hai arturo, hiji patarosan kuring anyar nganggo linux sacara umum, tapi kumaha kuring nambihan Repository ka Debian?

        nuhun sateuacanna

  23.   trulin cenahna

    Téori sareng gambar praktis sumping babarengan dina tutorial XD anu harmonis. Tutor anu saé.

    1.    Federico A. Valdes Toujague cenahna

      Hatur nuhun pikeun pujian sareng koméntar anjeun !!!

  24.   Federico cenahna

    Kumaha carana abdi tiasa ngatur dua kartu jaringan ethernet dina qemu? hiji kanggo host kuring sareng hiji kanggo qemu. Kuring ngalakukeun éta kusabab kuring gaduh dua jalur aksés kalayan sambungan anu mandiri. Sareng ideu kuring nyaéta ngagunakeun sababaraha unduhan nganggo torrent (mesin virtual dina qemu) sareng anu sanés pikeun dianggo sapopoé dina archlinux kuring) (host)

bool (leres)