Dileupaskeun Debian 8 Jessie

Spanduk kanggo halaman wéb karya seni anyar, Garis.

Spanduk kanggo halaman wéb karya seni anyar: Garis.

Sakumaha sababaraha anjeun terang, kamari, Sabtu, 25 April 2015, versi anyar indung tina seueur distribusi sareng pamimpin dina sérpér dijadwalkeun ngaleupaskeun: Debian. Sebaran beku saprak 5 Nopémber 2014, tanggal ti saprak aranjeunna ngan ukur digosok bug pikeun peluncuran. Janten, sasuai sareng tenggat waktos anu ditetepkeun ku tim pangembangan, vérsi anu ditepikeun kamari mangrupikeun nomer 8, disandi kode Jessie.

Peluncuran sapertos kieu henteu kajantenan unggal dinten sareng ngagaduhan pangaruh anu cukup relevan pikeun dunya Lisénsi / Linux Ubuntu. Sareng anu ieu khususna, nyayogikeun seueur berita sareng tingkat kematangan anu pantes disebatkeun. Sakumaha biasa, saha waé anu badé konsultasi catetan rilis sareng siaran pers tiasa ngalakukeun éta. di dieu y di dieumasing-masing.

Naon nu anyar

Seueur fitur anyar Debian anu dipikaterang sabab ti saprak jaman beku na teu aya paket-paket anyar anu ditambihan kana distribusi. Masih, dina tingkat pangguna ayeuna, urang gaduh:

  • kernel 3.16.7.
  • Gnome 3.14, KDE Plasma 4.11 sareng aplikasi dina vérsi anjeun 4.14.2, Xfce 4.10.
  • iceweasel 31.6.0 tina dukungan nambahan.
  • Icedove 31.6.0.
  • LibreOffice 4.3.3.
  • Pamuter pidéo VLC 2.2.
  • Sareng seueur deui ...

Kaasup tina systemd salaku sistem tina ngamimitian standar. Sareng perbaikan dina pangrojong pikeun UEFI. Oh sareng geulis karya seni galur.

Kasohor nyaéta pamutahiran dina installer (anu kuring nyebatkeun di dieu ) anu ayeuna ngamungkinkeun anjeun milih lingkungan desktop dina pamasangan anu sami sareng anjeun henteu kedah milih sateuacan ngamimitian prosés, sapertos anu tiheula.

Sanaos anjeunna cocooan sareng ideu éta Xfce mangrupikeun lingkungan standar na, kusabab sababaraha alesan sapertos aksés anu suksés pisan saur kuring, diputuskeun pikeun teraskeun Gnome anu, resep atanapi henteu, parantos ningkatkeun pamutahiran dina édisi desktop anu paling anyar. Sakumaha anu parantos Kuring béjakeun ka anjeun, installer ngajadikeun langkung gampang pikeun urang anu nganggo lingkungan anu sanés, anu ngaapresiasi. Sakumaha anjeun tiasa tingali peluncuran anu bénten pisan sareng anu tiheula Ngimpi sareng éta nyayogikeun parangkat lunak anu énggal pikeun anu biasana sebaran.

Unduh Debian 8

Tanpa ado deui, kuring ngajak anjeun masang Debian 8 dina arsitéktur na sareng dina desktop pilihan anjeun. Anjeun moal kuciwa upami anjeun ngahargaan hal-hal anu saé dilakukeun sareng stabilitas sistem anjeun.

"Debian
Sakumaha biasa, disarankeun nganggo tautan torrent pikeun kirang overhead dina server.

Ekstra pribadi

Salaku catetan pribadi, kuring bakal nyaritakeun yén kuring parantos nganggona mate sapanjang période beku sareng, ngaluarkeun période pondok anu kuring lebet Museurkeun Tumbleweedjeung Xfce (desktop anu ayeuna kuring anggo) dina PC anu cukup anyar salami sasasih sareng ipis pisan sareng stabil pisan. Ngawangkong ngeunaan Xfce, contona, kalebet anu énggal applet manajemén kakuatan, anu wilujeng sumping pikeun kami anu nganggo laptop.

Abdi nganggap hal éta Debian nyaéta ngalakukeun upaya supados pangguna téknis kirang raoseun sareng kirang na kirang hal anu kedah dikonfigurasi.

Tanpa hal anu sanés pikeun ditambihan, kuring nyarankeun éta!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

48 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ivan cenahna

    Hayu urang tingali naha #! ++

    1.    Tesla cenahna

      Jigana aya deui proyék salian ti #! ++ disebut BunsenLabs. Kuring henteu pati masalah kana hal éta, tapi sigana éta anu paling dipikaresep pikeun neraskeun warisan #!

  2.   RUBEN SAMUDIO cenahna

    Jang ngalampahkeun kuring ngalakukeun pembaruan laptop Toshiba satelit l 455 kuring.

    Kuring ngamutahirkeun ti Debian 7 sareng kuring tiasa nyebatkeun yén éta langkung gampang tibatan ngamutahirkeun windows sareng upami versi 7 saé pisan ngakuan sadaya periferal, sora sareng kartu nirkabel sareng touchpad

    dina vérsi ieu kuring henteu kedah maénkeun nanaon nanaon pisan.

    sebaran GNU / linux anu saé

    1.    Franz cenahna

      Kumaha anjeun ngamutahirkeunana ???

    2.    kaluar19 cenahna

      kumaha anjeun ngalakukeun éta?

      update apt-meunang
      apt-meunang dist-upgrade

      tapi abdi henteu ngalih ka debian jessie

      1.    teu aya ogé cenahna

        Pariksa yén anjeun ngagaduhan Repository paket kanggo vérsi énggal anu ngonpigurasi dina file /etc/apt/source.list. Dimana sateuacan anjeun ngagaduhan "wheezy" ayeuna anjeun kedah "jessie".

        Henteu perlu ngarobah naon-naon upami anjeun parantos netepkeun "stabil" tibatan nami kode vérsi na, tangtosna, anjeun ogé tiasa kéngingkeun pikasieuneun nalika sadaya sistem diénggalan tanpa terang yén aranjeunna parantos nyebarkeun vérsi stabil anu anyar.

      2.    dbillyx cenahna

        Kuring parantos gaduh patarosan ngeunaan /etc/apt/source.list. Pokokna, anu mangrupikeun "réplika" anu pangsaéna atanapi gudang pakét anu ngagaduhan sumber ieu.daptar file ogé ngonpigurasi nalika ngamutahirkeun, aya anu ngawartosan yén kuring kedah nganggo ftp ti "usa" supados langkung caket (didieu di Amérika).

      3.    yukiteru cenahna

        @dbillyx

        Kuring nganggo Repository resmi Bélgia atanapi Jérman sareng upami kuring ti Venezuela, aranjeunna ngalayang sareng aktip. Jigana mah rada masalah uji coba sareng ningali anu mana anu masihan anjeun kinerja anu pangsaéna.

      4.    eliotime3000 cenahna

        Kuring biasana nganggo sérver AS sabab bungkusan na langkung énggal, sareng kuring teu ngagaduhan masalah boh sareng ISP (Movistar tetep henteu nerapkeun NAT 3 dina router kuring, sacara bagja) atanapi ku sérver (kuring nyobian nganggo ISP anu sayogi di Peru sareng aranjeunna sadayana ngalungkeun kuring hasil anu sami), janten kuring henteu kedah ngalih server.

    3.    yukiteru cenahna

      @Franz sareng @ sald19 pikeun ngarobih Wheezy ka Jessie anu kedah dilakukeun

      1.- Ngarobih Repository anu ditunjuk ku file /etc/apt/source.list, ti Wheezy ka Jessie. Conto na nyaéta:

      deb http://ftp.debian.org/debian/ contre utama wheezy henteu gratis

      Ngarobih kana:

      deb http://ftp.debian.org/debian/ Jessie kontrib utama henteu gratis

      Turutan prosedur pikeun unggal Repository Debian. Émut, ceuk kuring ** Repository Debian **.

      2.- Saatos léngkah ieu, ngan ukur ngapdet apt-get && apt-get dist-upgrade sareng ngantosan éta ngaunduh bungkus sareng masangkeunana.

      Dina seueur pamasangan langkung saé pikeun ngalakukeun pamutahiran anu aman salaku léngkah panengah antara apt-get update sareng apt-get dist-upgrade, utamina upami aya jasa kritis anu kami henteu hoyong pegat (dina hal pangladén) atanapi workstation anu kami hoyong tinggalkeun damel tanpa detil langkung lengkep.

      Kuring miharep jawaban na mangpaat pikeun anjeun, panon naon anu anjeun kedah nyimpen dina Tanya. 🙂

      1.    eliotime3000 cenahna

        Hiji patarosan: Nalika ngamutahirkeun Jessie, naha anjeun ngaganti INIT atanapi nyimpenna? (Kuring naros kumargi kuring parantos resep teuing ka SysVinit sareng henteu hoyong nyerah nalika ngeunaan ningkatkeun ka Debian Jessie).

      2.    yukiteru cenahna

        @ eliotime3000 kedahna henteu kajantenan éta, kusabab SysVinit dipasang sareng janten paket sistem dasar éta henteu kedah diganti ku tindakan dist-upgrade tapi ngan saukur kedah diénggalan ku versi anu anyar, Nanging, hiji hal nyaéta naon tindakan anu pasti diarepkeun tina parangkat lunak, dina hal ieu apt-get, sareng anu sanésna naon anu tiasa kajantenan nalika éta dilaksanakeun.

        Upami anjeun ngarencanekeun ningkatkeun ku cara kieu, awas bungkus anu bakal dipasang sareng dipiceun, éta mangrupikeun hal anu pangsaéna pikeun anjeun pikeun nyegah masalah.

      3.    Franz cenahna

        Nuhun =)
        Turutan pituduh ieu https://www.debian.org/releases/stable/amd64/release-notes/ch-upgrading.es.html tapi nalika ngalakukeun apt-get upgrade kuring ngagaduhan 1508 konflik, nalika ngalakukeun pembaruan éta nunjukkeun kasalahan sareng iceweasel sabab di iceweasel éta tetep henteu ngamutahirkeun jessie janten stabil http://mozilla.debian.net/
        Nya akhirna sadar apt-get dist-upgrade.

      4.    eliotime3000 cenahna

        Ah saé. Kanggo waktos ayeuna kuring ngantosan repo Debian Mozilla ngagaduhan ijin pikeun Jessie siap, sabab éta kajadian anu sanés nalika kuring dipasang Debian Wheezy, anu pas tilu minggu kalangkung, ijin pikeun Debian Wheezy nembé dugi.

    4.    eliotime3000 cenahna

      Sareng anu pangsaéna nyaéta optimalisasi na sareng driver Intel murag sampurna pikeun PC anu paling ayeuna.

      1.    xiep cenahna

        @ eliotime3000, anjeun ogé tiasa nyegah apt tina masang systemd di masa hareup ku:

        # echo -e 'Paket: systemd \ nPin: asal «» \ nPin-Prioritas: -1'> /etc/apt/prefers.d/systemd

        Sareng paket sistem naon waé anu kalebet nami na sareng:

        # echo -e 'Paket: * systemd * \ nPin: asal «» \ nPin-Prioritas: -1'> /etc/apt/preferensi.d/systemd

        Tapi aya kamungkinan yén aya komponén sistem anu tiasa diperyogikeun pikeun kagiatan anjeun sareng anjeun moal tiasa dianggo sabab éta gumantung kana systemd sareng anjeun tungtungna kedah masangna. Atoh, urang bakal ngagaduhan Devuan.

      2.    eliotime3000 cenahna

        @xiep:

        Hatur nuhun pisan kana tip na, sahenteuna anjeun parantos ngahémat kuring kabutuhan ngantosan stabilisasi Devuan.

  3.   yukiteru cenahna

    Kuring parantos atos ngainstall nganggo Openbox sareng éta tiasa dianggo sampurna, sanaos kuring parantos ngalaporkeun dua bug sareng salah sahijina nyaéta tina konfigurasi systemd 😀

    1.    eliotime3000 cenahna

      Hal anu goréng ngeunaan Debian Jessie nyaéta upami anjeun hoyong ngaganti SystemD ku SysVinit, anjeun bakal mendakan éta sapertos maén jenga, sabab upami anjeun salah ngalakukeun, anjeun niup kinerja Debian.

  4.   usemlinux cenahna

    Kuring henteu masihan terang ngeunaan Debian Jessie anu pinuh ku sistemD,… iraha Devuan kaluar?

    1.    bijil cenahna

      Pareuman sareng teraskeun sareng Windows XP 😀

    2.    daryo cenahna

      Pikeun ayeuna kuring terang yén aranjeunna gaduh versi béta. Kuring ogé ngaharepkeun aranjeunna balik sareng resep ide yén aya keragaman sareng henteu ngan ukur aya sistem tapi sanaos kuring resep sareng lengkungan kuring sareng systemd n_n

      1.    eliotime3000 cenahna

        Debian masih sayogi SysVinit pikeun aranjeunna anu badé ngarobih INIT sareng henteu ngagaduhan antarmuka grafis.

  5.   rolo cenahna

    Kuring parantos nganggo sakedik waktos sareng anu leres nyaéta super stabil sareng sareng systemd tiasa dianggo pisan !!!! 🙂

    1.    eliotime3000 cenahna

      Calon Ngaleupaskeun parantos ngatasi seueur masalah kinerja anu aya hubunganana sareng SystemD. Ngan dinten ayeuna kuring ningkatkeun PC sareng ayeuna Debian Jessie henteu ngagaduhan waktos-waktos "hang" yén anjeunna sateuacanna ngalaman versi alfa, béta sareng RC dina jamanna di cabang uji.

      Ayeuna, kuring bakal ngantosan repo Debian Mozilla ngaktipkeun idin pikeun Debian Jessie dina waktos ayeuna pikeun ngapdet Iceweasel ka cabang anu stabil (dugi ka ayeuna, versi 31 mangrupikeun versi ESR tina Iceweasel anu kuring resep sareng kuring parantos ngitung dinten pikeun tiasa ngamutahirkeun netbook abdi sareng langsung ngamutahirkeun netbook abdi ka Debian Jessie kalayan Iceweasel anu énggal).

  6.   Sebastian cenahna

    Kuring ngalaman masalah, kuring nyobaan masang éta dina netbook rata-rata bangho lami sareng supir proprietari kanggo kartu jaringan sareng wifi. Pikeun ngahindaran komplikasi, kuring ngaunduh vérsi anu teu resmi anu kalebet driver ieu, nalika instalasi kuring mendakan duanana dewan ehernet sareng wifi tapi henteu duanana nyambungkeun internét, janten kuring henteu tiasa ngarengsekeun pamasangan. Naha aya anu terang naha atanapi ngagaduhan masalah anu sami?

    1.    yukiteru cenahna

      Kalayan vérsi installer netinst sareng CD atanapi DVD, anjeun tiasa aman ngaluncurkeun pilihan pikeun masang jaringan anu langkung gampang. Ngan pegatkeun sambungan kabel jaringan sareng henteu ngonpigurasikeun jaringan (installer masihan anjeun pilihan pikeun ngonpigurasikeun jaringan engké), ieu tangtosna bakal masang sistem dasar (upami anjeun nganggo netinst) atanapi sistem dasar + desktops (upami anjeun nganggo CD atanapi DVD), sareng ti ditu anjeun tiasa dianggo ku cara anu langkung saé sareng méréskeun masalah anjeun ku jaringan.

      Kuring miharep saran kuring aya mangpaatna.

      1.    Hector cenahna

        Halo sadayana, kuring masang Debian Jessie Kde nalika vérsi RC munggaran kaluar, sadayana tiasa dianggo kirang-langkung ogé kecuali pikeun lingkungan grafis, aya "bug" tanggal Januari Januari anu ninggalkeun kuring tanpa lingkungan grafis, éta nganggo supir "radeonsi" gratis, sareng katingalina kombinasi driver ieu ditambah kernel anu dibawa ku Debian Jessie sacara standar (2015.x) ngajantenkeun kuring sacara acak sareng ujug-ujug béak tina lingkungan grafis, sapertos WORKAROUND:

        GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT = »sepi radeon.dpm = 0 ″

        Salam.

      2.    yukiteru cenahna

        Kumaha upami @Hector upami radeon.dpm = 1 mangrupikeun masalah lami anu dipikaterang anu sumping sareng badé, sareng éta ti saprak Januari 2015, laporan anu munggaran dipasihkeun dina 2013 sareng ti saprak éta masalah éta bakal datang sareng ical. Dina waktos ayeuna ngalereskeun sekitarna nyaéta radeon.dpm = 0, sanaos grafikna janten langkung panas kusabab alesan éta, éta langkung saé tibatan sistem kacilakaan anu kacilakaan.

      3.    eliotime3000 cenahna

        Kuring cicingeun nganggo tehering tina Galaxy Mini kuring sareng kuring henteu ngagaduhan masalah masang Debian dina modeu netinstall.

  7.   msx cenahna

    VLC Vérsi? WTF !!
    Daripada hal anu sepele sapertos éta, bakal pikaresepeun pikeun terang naon vérsi sistem anu dibawa (sigana mah 205, kuring henteu yakin) kumargi dina tingkat pangwangunan aya LOT

    1.    msx cenahna

      bédana antara anu dikirim ku Debian sareng versi ayeuna, * pisan *.

      1.    Percaff_TI99 cenahna

        Vérsi nyaéta 215-217, Arch nyaéta 219-6. Sareng leres, aya seueur bédana sareng upami Debian henteu badé ngamutahirkeun salami 2 taun éta bakal langkung ngalegaan.

    2.    yukiteru cenahna

      Hal anu aya hubunganana, éta tiasa janten versi Apache anu 2.4.10 sareng éta ngan 2 vérsi di handap anu stabil ayeuna (2.4.12), hiji hal anu sigana henteu saé pisan pikeun kuring.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Saé pisan, sabab kuring parantos hoyong nganggo Debian Jessie dina VPN.

    3.    Tesla cenahna

      pantun,
      pamakean kuring ngeunaan Debian henteu ngaleuwihan pangguna normal + sababaraha program. Éta sababna kuring langkung fokus kana warta di tingkat pangguna bumi sareng kuring parantos ngantepkeun hal-hal anu relevan pikeun pangurus sistem sareng jalma sanés anu ngahiji, kumargi aranjeunna biasana langsung narasumber.

      Atoh, dina tulisan anjeun gaduh tautan kana catetan rilis dimana wartos lengkepna lengkep.

      Ah, vérsi anu paréntah lempar ka kuring: systemd –versi nyaéta 215.

      Salam!

  8.   Jose cenahna

    Debian distro anu saé, luar biasa tina usaha aranjeunna pikeun ngajaga seueur arsitéktur sareng cabang, saur kuring henteu bakal luncat ka lengkungan, sakumaha paribasa, upami éta tiasa dianggo saé, tong ditoél.

  9.   sbbdd cenahna

    Hai, abdi henteu terang naha koméntar ieu bakal langsung kadieu.
    Kuring ngarepkeun hijrah ti Arch Linux ka Debian, tapi kuring hoyong hijrah dina cara anu gedé. Abdi hoyong nyobian versi uji coba debian jessie. Kanyataanna nyaéta kuring milarian dina internét sareng teu mendakan nanaon. Tapi sanés anu kuring datang. Abdi hoyong terang pendapat anjeun ngeunaan distro pengujian, kumaha éta, sareng hal utama anu kuring gaduh mamang, salaku pangguna Debian normal kuring tiasa nganggo sid (teu stabil) sareng uji coba versi tanpa masalah?

    Salam sareng hapunten kana koméntar anu rada kaluar tina topik.

    1.    yukiteru cenahna

      Walerna nyaéta enya, anjeun tiasa nganggo Tés sareng SID tanpa aya masalah. Upami aya masalah dina SID, ieu biasana direngsekeun gancang atanapi ngan saukur ku sababaraha campur tangan anjeun, sapertos Arch.

      Pikeun ngaganti antara cabang Debian, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta ngarahkeun Repository of jessie (stable), pikeun uji (régang) atanapi sid (henteu stabil), file pikeun ngalakukeun ieu aya dina / etc / apt / sumber-daptar

      1.    modefokus cenahna

        Tapi hiji patarosan, henteu goréng pikeun ngagaduhan dua cabang Repository dina waktos anu sami? Teu sangka sistemna gélo ku vérsi pakét. Surak

  10.   manuelperez cenahna

    Kuring parantos ngalakukeun 2 pamasangan bersih dina 2 komputer anu sanés duanana nganggo XFCE sareng GNOME3, sareng nalika kuring mareuman sistem, éta henteu pareum sareng kuring kedah nganggo tombol. Aya anu ngaliwat anjeunna?

    1.    yukiteru cenahna

      Coba ieu:

      Buka terminal sareng ketik paréntah ieu:

      sudo systemctl poweroff

      Ieu pikeun mareuman, upami bahkan ku paréntah ieu sistem tetep tanpa mareuman, éta tiasa janten acpid atanapi bug sistemd.

      1.    manuelperez cenahna

        panasaran pamasangan anyar nganggo cd netinstall tiasa dianggo sampurna. Dipereskeun. Hatur nuhun sadayana

  11.   Urbi cenahna

    Saé pisan, pikeun ngaunduh sareng nyobian

  12.   carlos garcia cenahna

    Halo sadayana. Kuring masang Gnu Debian 8 sareng desktop Mate 1.8 tina corétan dina laptop kuring sareng lumayan saé. Mimitina kuring henteu tiasa nganggo printer epson kuring, tapi kuring masang system-config-printer 1.4.6 ka dinya sareng tungtungna tiasa ngagunakeunana. Pusat kendali henteu nyandak pilihan ieu. Kuring teu ngagaduhan masalah sareng jaringan (kabel sareng wifi), atanapi nganggo grafik intel. Meureun kuring bakal masang gnome 3.x, tapi kanggo ayeuna, henteu kunanaon.

  13.   Sergio cenahna

    Tapi anu mana anu kuring kedah unduh? Kuring ningali seueur anu rumit pisan! sabab anjeun gaduh DVD sareng CD upami ngan ukur béda anu beurat nyaéta beurat! OS bakal tetep sami!

    1.    yukiteru cenahna

      Kuring nyarankeun anjeun ngaunduh DVD1, kalayan éta anjeun tiasa ngalakukeun pamasangan lengkep DE anu dipiboga ku Debian (KDE, GNOME, XFCE, Mate, Cinnamon, LXDE) janten anjeun tiasa milih DE anu paling anjeun resep sareng nganggo éta tanpa masalah, di Kacuali anjeun peryogi firmware khusus, sareng dina kasus éta anu pangsaéna pikeun ngan saukur ngaktipkeun Repos anu henteu gratis sareng masang firmware anu diperyogikeun supados hardware anjeun tiasa dianggo tanpa detil. Naon waé patarosan, ngalangkungan forum kuring bakal resep ngajawab patarosan anjeun.

      Salam.

  14.   Jonathan cenahna

    éta katingalina saé dina sababaraha dinten kuring masang salaku sistem utama dina komputer kuring

bool (leres)