Debian: Pamelihara Kayu manis Pindah kana KDE sareng Kadua Installer Debian 11 Kadua Dienalkeun

Anyar calon vérsi kadua dileupaskeun pikeun installer tina pelepasan utama Debian, "Bullseye", Sajaba ti éta Pangropéa Kayu Manis Debian ngungkabkeun yén aranjeunna parantos nyandak kaputusan pikeun henteu neraskeun padamelanana, kumargi parantos ngalih kana KDE.

Dina bagian installer, disebatkeun éta ayeuna dina calon rilis kadua masih aya 155 bug kacilakaan kritis versi (sabulan katukang aya 185, dua bulan ka pengker sakitar 240, opat bulan kapengker 472 sareng dina waktos beku dina Debian 10 316.

Dina waktos anu Debian 11 "Bullseye" Paket Base Tanggal Beku Penuh Diumumkeun, langsung sateuacan diluncurkeun. Tanggal 17 Juli, transfer naon waé parobihan kana bungkus bakal diblokir sareng bakal meryogikeun ijin ti tim anu bertanggung jawab ngalatih peluncuran éta, sabab peluncuran diperkirakeun bakal datang dina sababaraha minggu.

Tina parobahan konci dina installer dibandingkeun sareng calon rilis munggaran:

  • Dina configurator cdebconf (Debian Configuration Management System), pormat pesen inpormasi sareng log aksi parantos ningkat.
  • Ngalereskeun masalah katirisan nalika ngalih kana cangkang dina modeu pamulihan kacilakaan atanapi milih sababaraha basa antar muka.
  • Daptar kaca spion parantos diénggalan.
  • Paket brltty sareng espeakup pikeun anu cacat sacara visual parantos ditambihan dina sadaya gambar, kalebet gambar pikeun pamasangan jaringan.
  • Kernel Linux parantos diénggalan kana vérsi 5.10.0-7.
  • Disayogikeun kamampuan maksa setélan tingkat modeu pangaturan dina kaayaan sajumlah alit mémori dina sistem (lowmem = + 0). Tingkat lowmem anu diperbarui pikeun arm64, armhf, mipsel, mips64el sareng ppc64el arsitéktur.
  • Udev-udeb nyayogikeun konpigurasi pikeun tautan simbolis / dev / fd sareng / dev std {dina, kaluar, err}.
  • Ditambahkeun modul mdio pikeun Ethernet controller Raspberry Pi 4 papan.

tungtungna, tina kasus Norbert Preining (anu ngajaga Kayu manis dina Debian) ngumumkeun ditarikna otoritasna pikeun nyiptakeun bungkus sareng versi anyar tina Kayu Manis Desktop pikeun Debian kumargi kanyataan yén anjeunna lirén nganggo Cinnamon dina sistemna sareng ngalih kana KDE. Kusabab Norbert henteu nganggo deui Kayu Manis sepanjang waktos, anjeunna moal tiasa nyayogikeun uji coba kualitas bungkus dina kaayaan dunya nyata.

Sakedap, Norbert ngalih ti GNOME 3 ka Kayu Manis kusabab masalah kagunaan pikeun pangguna canggih di GNOME3. Kanggo waktos, Norbert bagja ku kombinasi antarbeungeut Kayu Manis konservatif kalayan téknologi GNOME modern, tapi ékspérimén sareng KDE nunjukkeun yén lingkungan langkung cocog sareng kabutuhna.

Kusabab pindah ka KDE / Plasma, kuring teu nganggo Cinnamon sababaraha bulan. Kuring ukur aya kalana nyobian rilis anyar, tapi kuring henteu kantos nyobian di dunya nyata.

Saatos kénca Gnome3 kusabab kurangna kagunaan pikeun pangguna propésional, kuring kabur ka Cinnamon sareng mendakan bumi anu saé di dinya salami sababaraha waktos, ngagunakeun téknologi modéren tapi tetep ngarobah antarbeungeut pangguna sacara konservatif.

Lami-lami kuring bahkan henteu ngémutan nganggo KDE, parantos diduruk nalika dinten-taun goréng tina KDE 3,4 nalika kembung tiasa janten gambaran anu pangsaéna.

Norbert watekna KDE Plasma salaku lingkungan anu langkung enteng, gancang, langkung responsif sareng disesuaikan. Anjeun parantos ngamimitian nyiptakeun ngawangun KDE anyar pikeun Debian, disiapkeun dina jasa OBS, sareng anjeun badé unggah pakét KDE Plasma 5.22 ka cabang Debian Unstable henteu lami deui.

Norbert parantos nyatakeun kersa na, dina dasar langkungna, pikeun tetep ngajaga paket Cinnamon 4.x anu aya pikeun Debian 11 "Bullseye", tapi henteu maksad ngarangkep Kayu manis 5 atanapi ngalakukeun padamelan utama anu patali jeung Kayu Manis.

Teruskeun sareng pamekaran rangkep Kayu manis pikeun Debian, pangropéa anyar parantos dipendakan: Joshua Peisach, panulis Ubuntu Cinnamon Remix sareng Fabio Fantoni, anu kalibet dina pamekaran Kayu manis, anu sasarengan masihan dukungan kualitas pikeun Kayu manis.

sumber: https://www.preining.info


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.