Pembaruan DEBIAN GNU / Linux: Micro-news sasih Maret taun 2020

Pembaruan DEBIAN GNU / Linux: Micro-news sasih Maret taun 2020

Pembaruan DEBIAN GNU / Linux: Micro-news sasih Maret taun 2020

Situs resmi tina Warta mikro éta Proyék DEBIAN parantos nyebarkeun 2 inpormasi dina dinten éta March 16, patalina sareng sékrési éta Vérsi Alpha 2 tina gambar anu tiasa dipasang tina DEBIAN GNU / Linux 11 (Bullseye) sareng sareng saluran komunikasi sareng konsultasi resmi ayeuna aktip.

Penting pikeun dicatet yén Berita mikro ngeunaan Proyék DEBIAN, sapertos blog resmi Bit ti DEBIANÉta biasana dianggo pikeun ngalaporkeun berita anu pondok pisan, diterbitkeun dina basa Inggris.

DEBIAN GNU / Linux mutakhir: Perkenalan

Ngutip halaman wéb resmi tina Proyék DEBIAN, Ieu:

"Sakelompok sukarelawan sadunya anu ngupayakeun ngahasilkeun distribusi sistem operasi anu sadayana diwangun ku perangkat lunak gratis. Proyék DEBIAN dimimitian taun 1993, nalika Ian Murdock ngajak sadaya pengembang parangkat lunak pikeun nyumbang kana distribusi anu lengkep. dumasar kana kernel Linux anu kawilang anyar. Éta sakumpulan peminat anu kawilang leutik, mimitina disponsoran ku Free Software Foundation sareng dipangaruhan ku filsafat GNU, parantos tumuh mangtaun-taun janten organisasi sakitar 1062 pangembang DEBIAN.". Sejarah Proyék DEBIAN

DEBIAN GNU / Linux mutakhir: Eusi

DEBIAN GNU / Linux micro-news

March 2020

nu 2 mikro-berita diterbitkeun sakaligus ieu March 16 ku Proyék DEBIAN Aranjeunna:

Saluran komunikasi resmi Proyék DEBIAN

Organisasi ngulang sareng ngingetan sadaya pihak anu resep yén saluran inpormasi resmi ayeuna sareng ayeuna nyaéta kieu:

  • Halaman wéb utama Proyék DEBIAN (www.debian.org) salaku alat komunikasi utama.
  • La bagian warta ti situs anu sami sareng titik inpormasi terpusat ngeunaan naon anu ayeuna kajantenan sareng naon anu aya di pamekaran di masarakat.
  • Blog Resmi Bit ti DEBIAN, babarengan sareng layanan Micro-news (Micronews) salaku alat publikasi pikeun warta anu langkung pondok (diterbitkeun dina basa Inggris).
  • Daptar resmi debian-ngumumkeun o warta-debian Aranjeunna tuang tina bagian berita ngeunaan halaman wéb resmi.

Ngaleupaskeun versi Alpha 2 tina DEBIAN GNU / Linux 11 gambar anu tiasa dipasang (Bullseye)

Tim installer tina Proyék DEBIAN nyaéta seneng ngumumkeun éta versi alfa kadua Distro Installer DEBIAN GNU / Linux 11 "Bullseye". Gambar anu tiasa dipasang anu kalebet kana sababaraha paningkatan sapertos kieu:

  • A installer DEBIAN anu ngajantenkeun panggunaan skrip langkung mantep, sareng mindahkeun kernel Linux ABI ka vérsi 5.4.0-4.
  • A installer GRUB anu ngarobih témplat, pikeun netelakeun definisi naon anu nembé dipasang.
  • Parobihan pangrojong hardware kalebet ngalih ti vmlinux ka vmlinuz pikeun MIPS Processors kecuali Octeon, update gambar Firefly-RK3288 pikeun vérsi U-boot anyar, ditambah dukungan tambahan pikeun komputer jinjing Libraryem 5 sareng OLPC XO-1.75.
  • Dukungan pikeun 76 basa sareng tarjamahan lengkep pikeun 12 diantarana.

Gambar anu ayeuna dileupaskeun beuratna 3.7 GB, sareng tiasa diunduh ti handap link. Émut yén, sapertos biasa, pikeun janten kompilasi resmi gambar tina DEBIAN GNU / Linux, ngan ukur kalebet software bébas. Kituna, upami anjeun peryogi gambar anu kalebet firmware henteu gratis pikeun pangrojong tambahan pikeun sababaraha perangkat keras anu henteu didukung sacara resmi, aya ngawangun henteu resmi pikeun pamasangan alternatif, sapertos ieu link.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan 2 terakhir ieu «Micro-noticias de DEBIAN GNU/Linux» diterbitkeun ieu March 16 éta sataun 2020, patalina sareng sékrési éta Vérsi Alpha 2 tina gambar anu tiasa dipasang tina «DEBIAN GNU/Linux 11 (Bullseye)» sareng ngeunaan saluran komunikasi sareng konsultasi resmi éta «Proyecto DEBIAN» ayeuna aktip, dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.