Debian: Pamimpin Proyék Anyar, Ngaleungitkeun Code Old, sareng Saran pikeun Nganggo Git

Salami dinten-dinten akhir Pamekar Debian parantos aktip ngeunaan distribusi sareng éta, dimimitian ku, minggu kamari hasil pamilihan taunan dileupaskeun ti pamimpin proyék Debian.

oge inpormasi dileupaskeun dina kaputusan tim «X Strike Force» (ngajaga bungkus pikeun X Window System) pikeun nyoplokkeun kode ti supir lami sareng ogé Pos tina draf rekomendasi ngeunaan ngagunakeun Git dileupaskeun.

Pamimpin Debian Anyar

Dina hasil pamilihan taunan anu 339 pamekar ngiringan ngiringan sora (anu 33% sadaya pamilon ngagaduhan hak milih sareng anu taun kamari partisipasi nyaéta 37%, sataun sateuacan 33% terakhir), de tilu calon pikeun posisi pamimpin, Jonathan Carter, Sruthi Chandran, Brian Gupta ilubiung dina pamilihan umum.

Jonathan Carter janten juara sareng ku ieu anjeunna janten taun ayeuna pamimpin proyék Debian.

Ti saprak 2016, Jonathan parantos ngadukung langkung ti 60 bungkus dina Debian, ilubiung dina ningkatkeun kualitas gambar langsung di tim debian-live sareng mangrupikeun salah sahiji pamekar AIMS Desktop, mangrupikeun kompilasi Debian anu dianggo di sababaraha lembaga ilmiah sareng pendidikan Afrika Kidul.

Jonathan nganggap kapamimpinan komunitas janten tugas utami pikeun damel babarengan pikeun méréskeun masalah anu aya sareng nyayogikeun pangrojong pikeun prosés damel anu aya hubunganana sareng komunitas dina tingkat anu caket kana kaayaan anu ayeuna diilikan ku prosés téknis Debian.

Jonathan nganggap penting pikeun mikat pamekar anyar pikeun proyek, tapi, saur anjeunna, pelestarian kaayaan anu raoseun pikeun pangembang ayeuna henteu kurang pentingna.

Jonathan éta ogé nawiskeun henteu ningali panon pikeun seueur hal-hal alit dianggurkeun anu biasa seueur sareng aranjeunna diajar ngalih. Upami pangembang anu langkung lami panginten henteu merhatoskeun kalepatan ieu, maka pikeun pemula masalah sapertos kitu tiasa penting.

Nyoplokkeun kode lami di Debian

Mungkin salah sahiji berita Debian minggu ieu anu menonjol nyaéta kaputusan anu dilakukeun ku tim X Strike Force pikeun miceun sababaraha pengontrol anu lami anu masih aya dina Repository Debian.

Sareng ieu kusabab pandangan seueur pangguna anu langkung milih Debian tibatan distribusi sanésna kusabab dukungan hébat anu dipibanda pikeun komputer lami anu berkat éta masih tiasa gaduh umur anu langkung lami.

Tapi ku aksi anu parantos dilaksanakeun, pengendali sapertos r128 (anu parantos aya salami 20 taun) Mach 64, Savage, Silicon Motion, SiS, Trident, sareng anu sanésna aranjeunna bakal pas kaluar tina sistem. Numutkeun catetan pikeun Debian anu bakal datang, alesan pikeun ngaleungitkeun driver anu lami nyaéta yén aranjeunna henteu acan dikembangkeun sareng teu aya alesan tetep dina sistem sabab pangguna henteu nganggo éta.

Sanaos leres leres yén jarang pisan mendakan tim anu ngagaduhan komponén jenis ieu, seueur pangguna parantos nyatakeun kaayaan teu satuju sanaos anu sanés nyebatkeun yén ieu tiasa janten léngkah pikeun ningkatkeun performa sistem.

Saran panggunaan Git

Akhirna, berita sanés anu dileupaskeun nyaéta ngeposkeun draf rekomendasi ngeunaan ngagunakeun Git nalika ngiringan bungkus disiapkeun dumasar kana diskusi anu diayakeun taun kamari.

Kalayan ieu diusulkeun pikeun ngajukeun saran anu aya hubunganana sareng panggunaan Git dina kategori rekomendasi. Khususna, upami iket di-host dina platform anu ngadukung pamundut ngagabung, sapertos salsa.debian.org, disarankeun para pangurus nampi pamundut ngagabung sareng ngolahna dibarengan tambalan.

Upami proyek hulu anu paketna didamel nganggo Git, paket Debian anu diiringan diondang nganggo Git pikeun iket. Saran éta ogé nyarankeun pikeun nambihan panggunaan lapangan vcs-git dina bungkus.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ajqr01 cenahna

    Jonathan Carter, tina tilu calon éta, anu paling goréng. Sanaos panerapanana rada bau tina leres-leres politik, éta henteu robahan ageung tina pidato anu dibawa Sam Hartman, janten dina aspek éta politik internal Debian tetep stabil.