Debreate: kumaha carana gampang ngadamel bungkus DEB

Aya waktos nalika kami ngaunduh file tina jaringan pikeun digarap dina sistem kami sareng kami ningali yén éta bakal langkung gampil sareng langkung merenah pikeun kami ngarobih kana bungkus .deb sareng lebetkeun kana Repository paket lokal kami. Salaku conto, kamus pikeun Stardict, sikat atanapi gradién pikeun gimp, wallpaper, sét tutorials, halaman wéb lengkep pikeun ngatasi offline, kode sumber pihak katilu atanapi, sapertos anu kuring, program anjeun nyalira!

Programer anyar bakal mendakan aplikasi ieu mangpaat pisan. Aya petunjuk kumaha ngadamel bungkus tina kode sumber, tapi umumna rada rumit sareng sesah ngartos. Éta tiasa nyandak salah sahiji urang urang lami pikeun ngartos kumaha dpkg jalan tina konsol. 

rinci mangrupikeun program anu ngamungkinkeun urang ngalakukeun ieu ku cara anu saderhana pisan. Gambar ieu ngajelaskeun undak-usuk nyieun paket .deb anu ngandung sikat, palet sareng pola pikeun Gimp. File ieu dikelompokeun dina folder masing-masing, sadayana aya dina folder gimp-extra dina sistem urang. Anu bakal dilakukeun program nyaéta nambihan eusi folder brushes kana polder /usr/share/gimp/2.0/brusjeung sajabana

Pokokna, kuring nyéépkeun gambar-gambar anu tiasa dijelaskeun nyalira. Kuring henteu acan mendakan manual anu hadé, tapi ku logika sakedik sareng imajinasi gampang nyiptakeun seueur jinis bungkus pikeun Repository pribadi kami. Debreate ngagaduhan antarmuka anu intuitif pisan. Sadaya bentuk disusun kalayan saé, ngabantosan murangkalih tatangga kanggo nyiptakeun DEBsna tanpa repot. Sakali anjeun ngeusian sadaya data anu diperyogikeun, Debreate nyiptakeun diréktori umum sareng nyalin sadaya file anu diperyogikeun di dinya. Teras lumpat "dpkg -b" kanggo ngawangun paket DEB dina folder tujuan anu dipilih.

Debreate henteu didamel pikeun "unlearn" atanapi "henteu diajar" paréntah konsol. Kaluaran kahareup bakal kalebet dokuméntasi lengkep ngeunaan cara sacara manual ngadamel bungkus DEB, kalebet kumaha cara nyiptakeun tangkal diréktori sareng file kontrol. Dukungan pikeun bungkusan RPM ogé aya dina tinimbangan.

Turun rinci!

Ditempo dina | rinci & Ubumedia


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ernesto cenahna

    Upami program kuring ngagaduhan perpustakaan sapertos OpenCV, kumaha kuring nunjukkeun éta dina Debreate?

  2.   LexArias cenahna

    Sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar anu kadua, dimana éta nyatakeun "Gumantung" dina bidang éta anjeun namina katergantungan tina program anjeun.
    Upami anjeun kedah nambihan Repository tambahan anjeun kedah marios tab Script sareng tingali naha aya kamungkinan ngadamel skrip pra-instalasi dimana anjeun nambihan Repository, ngapdet sareng masang kagumantungan, anjeun bahkan kedah tiasa ngaunduh hungkul deb tina katergantungan.
    PDD:
    Kuring henteu kantos nganggo aplikasi ieu.
    Suét.