Server khusus: cara milih anu pas pikeun kasus khusus anjeun

server dedicated

Internét, sakumaha anjeun terang éta, kalayan sadaya halaman wéb sareng jasa éta, sanés hal anu écés. Éta mangrupikeun hal anu nyata sareng éta parantos kapendak host dina sérver. Sareng, sapertos anjeun henteu bakal ngantepkeun objék anu berharga di mana waé, anjeun henteu kedah ngalalaworakeun kana tempat anjeun host kana platform wéb anjeun. Kituna, anjeun kedah terang pangladén khusus anu paling hébat di ditu.

Aya seueur panyadia dedicated server, kalayan seueur jasa sareng harga anu béda. Éta ngajantenkeun pilihan sesah, janten anjeun kedah terang sadayana detil kanggo tiasa milih anu pangsaéna kanggo kasus khusus anjeun sahingga nguntungkeun ...

Naon server anu didédikasikeun?

Server khusus, hosting

Nalika milih hosting, atanapi hosting, nalika anjeun peryogi rohangan dina awan pikeun unggah halaman wéb / jasa, salah sahiji patarosan anu paling sering dipikaterang nyaéta terang naon anu dedicated server (dedicated server). Ngagaduhan jelas ieu penting pisan pikeun milih perusahaan sareng jasa wéb anu pangsaéna, ngamungkinkeun éksklusif sareng kontrol anu hadé pikeun rohangan wéb anjeun.

Pangladén khusus nyaéta pilihan lengkep sareng ekslusif pikeun individu, Pagawé Leupas sareng perusahaan milari wéb hosting. Kusabab kitu, aranjeunna parantos janten salah sahiji modalitas anu paling ditungtut ayeuna.

Tétéla éta tiasa katingali mirip a server dibagikeun, tapi henteu. Dina sérver anu dibagikeun, sérver anu sami dibagi pikeun sababaraha klien. Kalayan kecap séjén, sadaya situs palanggan éta nganggo sumber daya hardware anu sami dina komputer anu sami.

Server wéb anu dibagikeun tiasa janten saé pikeun situs-situs anu dikonsumsi sababaraha sumber sareng anu sipatna leutik. Tapi upami aranjeunna tumuh atanapi ageung teuing, pilihan anu pangsaéna nyaéta gaduh web server khusus. Nyaéta, anu server atanapi mesin khusus pikeun hiji akun, tiasa ngaraosan sadaya sumber.

Ngagunakeun simile perkotaan, sérver anu khusus bakalan sapertos nyéwa bumi kanggo nyalira, sedengkeun sérver anu sasarengan ibarat gaduh imah anu dibagikeun.

Ayeuna, bédana antara hiji server anu dibagikeun sareng khusus parantos diincer, kumargi, ku tampilan anu VPS (Virtual wasta Server), Anu dilakukeun nyaéta ngagunakeun sérver anu sami pikeun sadaya klien, sapertos anu dibagikeun, tapi ku kaunggulan anu didédikasi ku nyayogikeun unggal proyék mandiri dina mesin virtual.

Jinis jasa ieu paling umum ayeuna. Aranjeunna ngaktipkeun pusat data ageung pikeun ngabagi sumber mesin anu ageung sareng konsumén. Supados sadayana gaduh masing-masing rohangan virtual khususna, kalayan sumber daya na tina vRAM, vCPU, panyimpenan virtual, panganteur jaringan virtual, jst. Ieu ogé ngamungkinkeun ngalegaan jasa sareng kéngingkeun langkung seueur sumber daya upami diperyogikeun, tanpa kedah ngarobih server fisik.

Salaku tambahan, aranjeunna nampilkeun anu sanés kauntungan tambahan, sareng éta upami aya kajadian salah sahiji VPS éta, éta moal mangaruhan sésana. Ieu berkat kanyataan yén, sanaos sadaya klien nganggo mesin fisik anu sami (sérver), kalayan sumber VPS dipilahkeun pikeun kéngingkeun sababaraha server virtual anu dianggo salaku mesin mandiri, kalayan alokasi sumberdaya, sistem operasi, parangkat lunak, jsb. .

Hosting khusus vs sérver khusus

Kadang-kadang, sababaraha palanggan gaduh ragu naha éta sami hosting khusus sareng sérver khusus. Sabalikna, nalika salah sahiji atanapi jasa séjén ditawarkeun ka anjeun, aranjeunna biasana ngarujuk kana hal anu sami, éta dianggo sinonim.

Padahal, enya urang ketat, dedicated server mangrupikeun mesin anu nyambung kana Internét anu tiasa nyayogikeun sababaraha jinis jasa ka palanggan na. Sabalikna, hosting khusus nunjukkeun kana wéb hosting dina sérver. Sakumaha anu parantos kuring mairan sateuacanna, dina server éta sababaraha host tiasa host upami dibagi, atanapi upami éta didamel ngalangkungan VPS.

Ayeuna, sababaraha jasa Komputasi awan aranjeunna lumayan lega, sareng tiasa nawiskeun jasa hosting sareng jasa sanésna: komputasi, tetep nganggo sistem operasi sareng aplikasi, jst. (tingali IaaS, SaaS, PaaS, ...).

Pentingna transisi digital

Transformasi digital, bisnis, krisis, pandemi

Sateuacan kadatangan teh Pandemi SARS-CoV-2, transformasi digital perusahaan penting pisan. Tapi saatos Covid-19, éta ampir sanés deui pilihan, tapi kawajiban. Putting téknologi anyar dina jasa bisnis anjeun tiasa ngirangan biaya sareng ningkatkeun kauntungan.

Sareng salah sahiji léngkah munggaran pikeun ngamimitian transformasi éta dina bisnis bébas anjeun, atanapi di UKM anjeun, nyaéta nyiptakeun halaman wéb sareng milarian akomodasi pikeun éta. Ngan sapertos kitu anjeun bakal ngawitan ngahontal sadayana jalma anu ayeuna henteu ngahontal jasa anjeun atanapi produk. Boh kusabab éta sacara géografis jauh, atanapi kusabab aranjeunna henteu tiasa sacara fisik angkat ka pendirian anjeun kusabab aya larangan.

Manfaat anu sanés tina transisi ieu ngaliwat:

  • Anjeun tiasa kéngingkeun langkung data sareng statistik ngeunaan konsumén poténsial anjeun. Éta bakal ngamungkinkeun anjeun langkung terang naon anu diperyogikeun, nyandak kaputusan anu langkung saé, atanapi kumaha ningkatkeun rencana pamasaran anjeun.
  • Digitisasi ogé pisan mempermudah organisasi tina bisnis. Anjeun bakal tiasa ngatur bisnis online ku seueur alat parangkat lunak anu ngajadikeun otomatis seueur prosés, sapertos platform e-commerce, aplikasi kolaborasi, jst.
  • Langkung saé adaptasi sareng parobihan, hatur nuhun kana kumpulan data sacara real-time. Kamampuh ieu réaksi sateuacanna penting pisan dina waktos anu teu pasti atanapi kaayaan sapertos krisis ieu.
  • Ngamungkinkeun desentralisasi damel, sareng ngagampangkeun teleworking.
  • sakapeung nyingkahan kudu beroperasi ti lokal, janten halaman wéb tiasa ngahémat séwang perusahaan, tagihan listrik, cai, jati, jst. Ieu ogé ngagaduhan pangaruh kana harga, anu bakal langkung kompetitif ku henteu kedah ngalebetkeun biaya éta dina margin kauntungan.
  • Jangkauan langkung ageung tina usaha anjeun. Sedengkeun sateuacan anjeun ngan ukur ngahontal warga anu caket kana bisnis anjeun, ayeuna anjeun tiasa ngahontal sakabeh dunya.
  • Éta bakal ningkatkeun citra perusahaan anjeun sareng anjeun bakal gaduh konsumén paling wareg kalayan jasa.
  • deui agility, ngirangan prosés birokrasi.
  • Jsb

Kaunggulan jeung kalemahan

komputasi awan, komputasi awan

Gaduh sérver khusus parantos ngagaduhan kaunggulan jeung kalemahan, sapertos ampir jasa naon waé.

Upami urang hartosna kauntunganana, nangtung kaluar:

  • Eksklusif: anjeun teu kedah ngabagi sumber, mesin bakal bakti pisan pikeun anjeun. Éta masihan kamerdekaan, skalabilitas, sareng kinerja anu langkung luhur.
  • pangawasan: anjeun tiasa ngatur sérver anu anjeun pikahoyong.
  • kaamanan: Ku henteu ngabagi sumberdaya sareng proyék sanés, anjeun bakal kirang kakeunaan ancaman anu tangtu.
  • Pangropéa: Server khusus gaduh perawatan anu langkung saderhana, kumargi server dibagi, atanapi VPS, rada rumit.
  • kalenturan: éta langkung serbaguna, tiasa bakti rohangan sareng sumber pikeun naon anu anjeun leres-leres peryogikeun, kalayan sajumlah ageung platform sareng pangatur eusi. Anjeun bahkan tiasa milih sistem operasi sérver sareng kabébasan anu langkung ageung ...

Ogé boga karugian na:

  • harga: janten dedikasi aranjeunna langkung mahal tibatan hostings dibagi atanapi server VPS. Sanaos, éta patut kusabab kauntungan anu ditawarkeunana.
  • Kasesahan: upami anjeun ngatur sérver lengkep, anjeun kedah gaduh latihan anu cekap. Sanaos seueur jasa awan biasana ngalakukeun tugas-tugas pangropéa sareng administrasi dasar pikeun anjeun.

Janten kedahna kuring nyéwa sérver anu dibagi?

Sacara umum, upami anjeun ngan saukur hoyong halaman wéb, blog, atanapi anu sami kalayan sakedik patalimarga, anjeun henteu kedah nyewa server khusus. Di sisi anu sanésna, server khusus mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun situs web jasa, toko online, sareng platform sanés anu ngagaduhan kapasitas anu ageung (volume ageung, jumlah kunjungan anu luhur atanapi patalimarga data anu luhur, ...).

Éta ogé cocog pikeun proyék-proyék anu tiasa ngamimitian alit, tapi parantos ramalan bakal tumuh seueur. Éta moal nyiptakeun kendala sumber daya jangka panjang.

Kumaha carana milih sérver khusus

pusat data, pusat data

A server henteu langkung ti a komputer kapasitas tinggi. Ku alatan éta, nalika anjeun milih server anu khusus, anjeun kedah dasarna ningali aspek téknis anu sami sareng nalika anjeun mésér PC:

  • CPU: Server biasana gaduh sababaraha mikroprosesor, nyaéta, sababaraha uteuk utami. Kinerja bakal gumantung aranjeunna nalika ngajalankeun sistem operasi sareng parangkat lunak anu di-host dina sérver. Maka, penting pikeun aranjeunna tampil kalayan hadé. Dina kasus VPS, éta bakal janten vCPU, nyaéta CPU virtual.
  • Memori RAM: mémori utama ogé penting, agility dimana sagalana gerak ogé bakal gumantung kana éta. Kalayan mémori anu laun, latency tinggi, atanapi kapasitas handap, CPU moal tiasa dianggo kamahéran. Jumlah anu diperyogikeun bakal gumantung pisan kana masing-masing kasus khusus, sabab henteu sadayana klien peryogi hal anu sami.
  • neundeun: hard disk mangrupikeun bagian penting anu sanés. Sababaraha server khusus masih nganggo hard drive magnét (HDDs), anu bakal langkung laun, tapi biasana ngagaduhan kapasitas anu langkung luhur. Anu sanésna parantos mimitian nganggo hard drive solid state (SSDs), kalayan kecepatan anu langkung luhur. Umumna, anjeun teu kedah hariwang ngeunaan reliabiliti dina sagala hal, sabab éta nganggo sistem RAID. Sistem kaleuleuwihan ieu hartosna yén upami disk gagal, éta tiasa digentoskeun tanpa kaleungitan data.
  • sistem operasi: éta tiasa Windows Server, atanapi sabagian distribusi GNU / Linux. Dina kasempetan anu jarang, anjeun ogé tiasa ngajalankeun sistem sapertos UNIX anu sanés, sapertos Solaris, * BSD, jst. Kusabab kateguhanana, kaamanan, sareng stabilitasna, Linux parantos nguasaan di seueur, salian ti gaduh kabutuhan pangropéa sareng administrasi anu cukup rendah.
  • Mindahkeun data- Ngarujuk kana volume data anu tiasa ditransferkeun kana jalur jaringan tina server ieu. Ieu mangrupikeun hal anu biasana disayogikeun ku panyadia dina sababaraha layanan, atanapi yén aranjeunna gaduh teu terbatas dina jasa anu langkung mahal. Bisi wae, éta kedah diluyukeun sareng naon anu anjeun peryogikeun pikeun kunjungan atanapi mindahkeun anu badé dilakukeun.

Patarosan anu sanés anu tiasa narik minat anjeun mangrupikeun jinis panel kontrol anu dipibanda, atanapi fasilitas sanés anu tiasa disayogikeun, sapertos pendaptaran domain, jasa email, basis data, jsb.

Pentingna GDPR

Bandéra Uni Éropa (EU)

Anjeun pasti parantos nguping GAIA-X, proyék Éropa anu pikaresepeun pikeun platform awan anu minuhan tungtutan Hukum perlindungan data Éropa. Hal anu penting pikeun ngahargaan hak karusiahan sareng nyimpen data di daérah Éropa (atanapi gagal éta, yén aranjeunna matuh GDPR).

Upami ieu penting pisan dina kasus individu, éta bakal langkung nalika nanganan data sénsitip di perusahaan, atanapi palanggan na. Masalahna nyaéta milarian jasa anu saluyu sareng hukum ieu sareng kalapa hésé. Komo deui ngémutan pangaruh anu hébat sareng kakuatan anu disebut GAFAM (Google, Amazon, Facebook, Apple, sareng Microsoft).

Milarian pangladén khusus anu di-host pusat data di jero Éropa, sareng janten kompetitif henteu gampang. Hiji conto bisa jadi Ikoula., A spesialis dina web hosting, dedicated server, sarta komputasi awan. Salaku tambahan, aranjeunna gaduh pangalaman éksténsif saprak 1998.

server dedicated

Pusat data anjeun aranjeunna di Perancis, di dua lokasi di Reims sareng Eppes, ogé di Holland sareng Jérman (ogé Amérika Serikat sareng Singapura, tapi anjeun tiasa milih upami anjeun gaduh preferensi). Pusat anu dipimilik, sareng henteu nyéwa plot sakumaha anu kajantenan dina sababaraha jasa sanés. Salaku tambahan, éta ngagaduhan anak perusahaan di Walanda sareng Spanyol. Salaku tambahan, aranjeunna gaduh jasa bantosan multibasa 24/7 anu saé ku anjeun.

Entre Jasa Ikoula nangtung

  • VPS
  • Awan umum
  • Server dihaturanan
  • Wéb hosting
  • mail éléktronik panarjamah jeung domain wéb milikna
  • Sertipikat SSL / TLS pikeun kaamanan
  • Awan cadangan
  • Antarbeungeut saderhana pikeun manajemén

Disagigireun ti éta, anjeun bakal resep pikeun kualitas séjén salaku:

  • Anggo open source sareng proyek gratis siga Kubernetes.
  • Jadi réspon eko, janten langkung hormat sareng lingkungan kalayan ngagunakeun 100% énergi anu tiasa diperbarui di pusat data na (émut yén pusat data nganggo énergi anu ageung, sareng ieu penting pisan).
  • Aranjeunna ngadukung ngamimitian, anu tiasa janten dorongan anu saé upami anjeun nembé ngamimitian.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)