Deepin nuturkeun léngkah Windows 11 sareng anjeun tiasa masang aplikasi Android ngalangkungan Toko na

Toko Deepin sareng Aplikasi Android

Warta anu paling anyar ngeunaan peluncuran Windows 11 henteu nyésakeun saha waé dina séktor téknologi anu teu paduli, kitu ogé saha waé di komunitas Open Source. Anyar-anyar ieu, Linux Deepin parantos ngumumkeun versi anyar distribusi na, Linux Deepin 20.2.2 kalayan seueur kejutan di jerona.
Hal anu paling matak dina versi anyar ieu Linux Deepin nyaéta sanajan sanés vérsi anu henteu buleud pisan, toko na parantos diénggalan sareng parantos ngadukung aplikasi Android.
Maka, Linux Deepin nuturkeun léngkah Microsoft sareng Windows 11 sareng pangguna bakal tiasa ngaunduh sareng nganggo aplikasi Android ti Linux Store Deepin.
Hanjakalna, henteu sadaya aplikasi di Play Store aya di Deepin Store, sababaraha nyatakeun yén masih teu aya aplikasi Android di toko éta, tapi kami terang yén aplikasi Android tiasa dipasang dina dua cara anu béda: anu munggaran ngalangkungan kontainer sareng anu kadua leupas. Upami urang milih masang liwat wadah, urang kedah gaduh sareng nganggo kernel 5.10.
Microsoft ngumumkeun yén toko Windows 11 bakal ngagaduhan aplikasi Android tapi éta dina vérsi mimiti Windows 11 kamungkinan ieu moal aya. Sakumaha anu parantos kajantenan sareng Linux Deepin 20.2.2 tapi dina kasus panyaluran Gnu / Linux ieu, penggabungan aplikasi bakal dilakukeun langkung gancang.
Linux Deepin 20.2.2 ogé mawa berita ngeunaan boot aman. Versi anyar ieu dibawa dukungan pinuh pikeun boot aman, tapi pikeun ngagunakeun éta kami ngan kedah nganggo firmware sareng parangkat lunak anu ditandatanganan pikeun disalabarkeun.

Linux Deepin parantos ngagaduhan dukungan pikeun aplikasi Android tapi toko na henteu ngagaduhan seueur aplikasi sapertos anu diarepkeun

Linux Deepin mangrupikeun distribusi anu henteu ngan ukur nonjol pikeun parangkat lunakna tapi ogé pikeun panggunaanna di jero Tiongkok sareng janten hiji-hijina distribusi anu ngagaduhan persetujuan ti seueur lembaga Cina pikeun panggunaan na. Di sisi séjén, Linux Deepin ngagaduhan komunitas anu hébat sareng tim pangembang anu hébat anu parantos ngajantenkeun distribusi tiasa dianggo sareng ngagaduhan aplikasi Android dina sistem operasina, tapi Boh Linux Deepin 20.2.2 atanapi Windows 11 mangrupikeun hiji-hijina kamungkinan pikeun gaduh aplikasi Android dina sistem desktop. Aya seueur pangguna anu bakal milarian atanapi hoyong nyobian pilihan anu ditawarkeun ku toko Windows 11 atanapi toko Linux Deepin 20.2.2, tapi nyatana nyaéta urang tiasa ngajalankeun sareng masang aplikasi Android dina ampir sadaya distribusi Gnu / Linux.
Ayeuna aya sababaraha pilihan, seueur diantarana asalna ti komunitas Software Gratis, panginten salah sahiji alternatif anu paling populér nyaéta Welder ARC, tapi hatur nuhun ka komunitas Ubuntu Touch, sahenteuna aranjeunna parantos ngabantosan pilihan ieu ngembangkeun langkung gancang, urang gaduh pilihan anu langkung fungsional sareng cocog sareng aplikasi sapertos WhatsApp, sahenteuna aya sababaraha anu ngaku yén aranjeunna nganggo WhatsApp dina smartphone sareng Ubuntu Touch. Pilihan ieu disebut Anbox.

Anbox nyaéta perangkat lunak anu cukup stabil sareng fungsional sanaos masih dina béta. Titik négatip tina parangkat lunak ieu nyaéta teu acan cocog sareng sadaya aplikasi di Play Store, ngagaduhan masalah sareng aplikasi anu peryogi hardware khusus atanapi tambihan ti Play Store. Ogé, anu sanés kakurangan Anbox nyaéta yén éta ngan ukur tiasa dianggo dina distribusi Gnu / Linux kalayan dukungan parsél snap. Sacara praktis sadaya distribusi ngadukung pakét énggal ieu, tapi masih janten halangan pikeun pangguna anu badé nganggo aplikasi Android dina sistem operasiana tapi henteu hoyong lulus pikeun bungkus snap.

Kumaha carana masang aplikasi Android dina Linux tanpa Windows 11

Urang tiasa ngajalankeun aplikasi Android dina Linux nganggo Anbox, anu dianggo salaku jenis daemon atanapi prosés anu ngamungkinkeun urang masang aplikasi Android.
Pikeun pamasangan sareng operasi Anbox dina distribusi kami, kahiji urang kedah masang modul anbox dina kernel urang pikeun operasi ditangtoskeun. Pamasangan headers dilakukeun ku ngajalankeun paréntah ieu di terminal:

sudo add-apt-repository ppa: morphis / anbox-support sudo apt update sudo apt install linux-headers-generic anbox-modules-dkms

Ayeuna urang kedah nunjukkeun yén sistem operasi beban modul ieu nalika dihurungkeun deui, pikeun ieu kami ngajalankeun hal-hal ieu di terminal:

sudo modprobe ashmem_linux
sudo modprobe binder_linux

Urang balikan deui pakakasna sareng teraskeun masang Anbox sacara langsung. Sakumaha anu parantos kami sebutkeun, Anbox peryogi dukungan pikeun bungkus snap, sabab pamasanganana dilakukeun liwat wadah snap. Upami urang henteu ngagaduhan masalah sareng snap, maka kami muka terminal sareng ngetik ieu:

sudo snap install --devmode --beta anbox

Ieu bakal masang Anbox dina sistem operasi kami. Ayeuna, urang kedah masang alat Android pikeun ngalengkepan Anbox. Pikeun ngalakukeun ieu urang kedah teraskeun sareng terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu:

sudo apt install android-tools-adb

Atanapi ngajalankeun ieu upami urang nganggo distribusi basis Fedora:

sudo dnf masang android-alat

Sakali kami ngagaduhan alat Android sareng Anbox, urang kedah ngagaduhan file apk sareng kami bakal ngajalankeun éta ngalangkungan terminal sapertos kieu:

adb install app-name.apk

Ieu bakal ngajantenkeun aplikasi dijalankeun sareng tiasa dianggo leres dina sistem Gnu / Linux.
Metoda ieu ngagaduhan watesan anu tangtu saprak aplikasi anu meryogikeun jasa hardware atanapi telepon tangtu moal jalan leres sareng kami moal tiasa masang Play Store ogé. Nyaéta, urang moal ngagaduhan toko aplikasi sapertos dina Windows 11 atanapi Linux Deepin, tapi urang tiasa ngajalankeun aplikasi anu kedah urang anggo tina Android dina Linux urang.

Peunteun pribadi

Sacara pribadi, kuring henteu percanten ogé kuring henteu percanten yén kamungkinan masang aplikasi Android dina sistem Gnu / Linux atanapi dina Windows atanapi dina macOS mangrupikeun sateuacanna anu saé kusabab aplikasi Android didamel pikeun smartphone sareng tablet. Hal ieu ngajantenkeun aplikasi desktop anjeun seueur anu dipikahoyong, tapi leres yén masih aya pangguna anu milari ngagunakeun Word atanapi Excel atanapi ogé nganggo Google Drive, sareng pikeun pangguna ieu, pilihan Linux Deepin 20.2.2 atanapi Anbox pilihan anu idéal. Sanaos saur kuring teu cocog pikeun pangguna anu badé ngawasaan atanapi ngan saukur diajar Gnu / Linux sareng Software Gratis.

inpo leuwih .- Linux Deepin 20.2.2 , Anbox 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.