DeFi: Keuangan Desentralisasi, Ékosistem Keuangan Open Source

DeFi: Keuangan Desentralisasi, Ékosistem Keuangan Open Source

DeFi: Keuangan Desentralisasi, Ékosistem Keuangan Open Source

Kamari urang ngaluarkeun 3 aplikasi anu pikaresepeun tina Sumber Terbuka dua-tujuan, nyaéta, aranjeunna fungsina salaku Olahtalatah saharita y Sistem pamayaran digital jeung Téknologi Blockchain. Maka, dinten ieu urang bakal nyarios sakedik perkawis Defi o Keuangan Desentralisasi, kumargi, éta mangrupikeun konsép anu tersirat pisan dina éta.

Salaku tambahan, DeFi mangrupakeun trend téknologi sumber kabuka éta kajadian sakitar panganyarna téhnologi blockchain ngeunaan anjeunna dunya finansial, sareng éta beuki kuat unggal dinten kusabab naékna Cryptocurrency, sareng kabutuhan pikeun Sistem pamayaran digital y transaksi finansial langkung dipercaya, gancang, aman sareng swasta.

Keuangan Téknologi sareng Cryptocurrencies

Dina sababaraha kasempetan anu sanés, kami parantos ngadugikeun hal éta Cryptocurrencies, Blockchain sareng FinTech, kumargi sadayana ieu téknologi anyar ngan dékade atanapi kirang ka pengker, sering dumasar kana kamekaran software bébas y Sumber Terbuka.

Sedengkeun, waktos ieu urang bakal nyarioskeun perkawis Defi anu mangrupakeun hal anu leuwih anyar. Nanging, pikeun anu hoyong ngajalajah tulisan anu aya hubunganana sareng Cryptocurrencies, Blockchain sareng FinTech urang tinggalkeun anjeun kieu:

Tulisan anu aya hubunganana:
Aset Crypto sareng Cryptocurrency: Naon anu kedah urang terang sateuacan ngagunakeun éta?
Tulisan anu aya hubunganana:
Blockchain, Cryptocurrencies sareng Telecommuting: Outlook pikeun 2020
Tulisan anu aya hubunganana:
Amérika Latin sareng Spanyol: Proyék Blockchain kalayan Cryptocurrencies
Tulisan anu aya hubunganana:
Crypto-anarchism: Parangkat Lunak Gratis sareng Keuangan Teknologi, Masa Depan?

"Financial Technologies, sering disebut "Technological Finance" atanapi FinTech, mangrupikeun konsép anu namina asalna tina akronim tina kecap Inggris "Financial Technologies". Sareng éta khusus ngarujuk ka sadaya téknologi modéren anu dianggo ku organisasi (perusahaan, bisnis sareng industri), umum sareng swasta, dina sektor naon waé (kauangan, komérsial, jasa téknologi sareng sosial) pikeun nyiptakeun sareng nawiskeun produk, barang sareng jasa énggal." Aset Crypto sareng Cryptocurrency: Naon anu kedah urang terang sateuacan ngagunakeun éta?

DeFi: Eusi

DeFi: Keuangan Desentralisasi

Naon ari DeFi?

Sababaraha kali, istilahna sering lieur FinTech, didadarkeun di luhur, kalayan istilahna Defi, anu bakal kami sebatkeun dihandap sakedap, sukamaha kieu:

"Singkatan tina «Keuangan Desentralisasi». DeFi mangrupikeun konsép sareng / atanapi téknologi anu ngalebetkeun panggunaan kategori lega DApps (Aplikasi Desentralisasi) anu tujuanna pikeun nyayogikeun jasa kauangan anu didukung ku blokchain, tanpa perantara, supados saha waé anu ngagaduhan sambungan Internét tiasa nyandak bagian." Fuente.

Sedengkeun, lega, anjeun tiasa ngahartikeun anu paling penting ngeunaan Defi, sukamaha kieu:

"Gerakan anu ngamajukeun panggunaan jaringan desentralisasi sareng perangkat lunak sumber terbuka pikeun nyiptakeun sababaraha jinis jasa kauangan sareng produk. Ideu na nyaéta pikeun ngembangkeun sareng ngoperasikeun DApps kauangan di luhur kerangka anu teu percanten, sapertos blok anu teu aya idin sareng protokol peer-to-peer (P2P) anu sanés. Kusabab kitu, diantara seueur tujuan sareng / atanapi fungsi, anu paling penting dina DeFi nyaéta nyiptakeun jasa perbankan artos, nyayogikeun peer atanapi pooling sareng pinjaman platform, sareng ngaktipkeun instrumen kauangan anu canggih sapertos DEX, platform token, pasar turunan sareng prediksi." Fuente.

DeFi sareng Sumber Terbuka

Seueur anu tiasa disebatkeun perkawis DefiNanging, kami sanés Blog khusus pikeun daérah ieu, tapi sacara khusus nyarios Defi y Sumber Terbuka, éta perlu ditungtungan ku koméntar ieu, anu urang tiasa nampi pangaruh positip anu sami tina transparansi, kaamanan sareng kabébasan naon anu anjeunna pasihkeun ka kami Software gratis sareng Sumber Terbuka dina téhnologis, tapi dicandak kana kauangan:

nu Defi Como "Ékosistem kauangan kabuka" ngamungkinkeun ngawangun alat-alat sareng jasa kauangan leutik ku cara desentralisasi dina a blockchain khususna, sedemikian rupa sehingga aranjeunna tiasa digabungkeun, dirobih sareng diintegrasikeun, numutkeun kabutuhan pangguna (anggota anu miluan). Sedengkeun anu FinTech janji manajemén dana anu langkung saé sareng gancang, Defi nawiskeun kadali pinuh ku aset nyalira berkat a desentralisasi ngaliwatan potensi pinuh tina téhnologi blockchain.

Ieu, kahareupna ogé ngadorong Pamekar DApps damel babarengan pikeun nyiptakeun produk kauangan anyar, bari nyoko protokol sumber kabuka pikeun ngoperasikeun bursa desentralisasi, ngagampangkeun nyiptakeun produk kauangan énggal, langkung dipercaya, langkung gancang, aman sareng swasta pikeun aranjeunna.

Terang langkung seueur…

Kanggo sésana, upami anjeun hoyong langkung seueur inpormasi ngeunaan éta, kami nyarankeun didatangan ieu di handap 2 eusi gratis anu manpaat sareng atikan ngeunaan Defi anu sumberna 2 Platform atikan online terkenal di bidang Industri Cryptocurrency sareng Blockchain Technology: Link 1 y Link 2.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan «DeFi o Finanzas Descentralizadas», anu mangrupa trend téknologi sumber kabuka éta kajadian sakitar panganyarna téhnologi blockchain ngeunaan anjeunna dunya finansial, sareng éta beuki kuat unggal dinten kusabab naékna Cryptocurrency; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegram, tanda, Mastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux. Sedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   abdi henteu ngagaduhan xD cenahna

    Eureun nyarios "open source," "open source," sareng anu sanésna upami henteu leres-leres éta, antara éta sareng ton iklan clickbait, sareng tulisan anu promosi perangkat lunak sareng jasa propriétis.

    Punten, demi Parangkat Lunak Gratis.