Dekalog tina panggunaan lemes. bébas di nagara

Ieu anu diringkeskeun teh 10 alesan utama naha langkung merenah pikeun nganggo parangkat lunak gratis dina administrasi nagara.

Pos ieu tiasa disebatkeun mangrupikeun ringkesan tina séri tulisan anu anyar kalayan judul «Use of soft. gratis di nagara », bagian I y bagian II.


1. Ngidinan efisiensi anggaran anu langkung ageung ku ngahémat biaya dina pangropéa sareng évolusi parangkat lunak. Ngaleupaskeun parangkat lunak ngahasilkeun komunitas anu gaduh nilai sakitar proyek parangkat lunak, pikeun ngabagi biaya perawatan sareng ngagampangkeun évolusiana, sahingga ngahijikeun kapentingan administrasi umum, lembaga sareng perusahaan.

2. Pamakéan software open source nyaéta a unsur konci pikeun ngembangkeun administrasi éléktronik sareng pamaréntahan kabuka pikeun warga nagara.

3. Ngamajukeun transparansi, interoperabilitas, mandiri sareng kelestarian aplikasi tina Administrasi Publik. Publikasi parangkat lunak dina lisénsi bébas ningkatkeun transparansi administrasi, nyumbang kana interoperabilitas antar lembaga, ngamaksimalkeun kamandirian téknologi sareng ngajamin masa depan aplikasi komputer pikeun administrasi umum.

4. Éta ngembangkeun ékosistem séktor TIK, ngajamin kamerdekaan panyadia sareng kasadiaan kahareupna. Ku cara nyayogikeun kode aplikasi pikeun swasta, ngamajukeun daya saing sareng kamekaran sektor TIK lokal, pasar jasa berkembang
pakait sareng parangkat lunak sareng Administrasi Publik, sareng kamerdekaan panyadia sareng kasadiaan kahareup na dijamin.

5. Ngajantenkeun élmu sareng aset sayogi pikeun perusahaan. Software mangrupikeun sumber pangetahuan. Ku ngaleupaskeun éta, henteu ngan ukur kode anu disayogikeun pikeun perusahaan, tapi ogé bisnis, pengetahuan organisasi sareng téknologi anu aya hubunganana. Unggal aplikasi anu dileupaskeun mangrupikeun kasempetan bisnis pikeun perusahaan sareng sumber élmu pikeun masarakat.

6. Éta nyumbang kana pangirangan defisit publik, sareng ngabina ngembangkeun ékonomi dumasar kana élmu sareng inovasi. Sékrési kode ku Administrasi henteu ngan ukur ngahémat biaya sareng ngirangan defisit publik. Éta ogé ngamungkinkeun kami pikeun ningkatkeun modél produksi urang, langkung resep ka pamekaran pasar téknologi lokal kalayan nilai tambah anu luhur, anu nyumbang kana kamekaran ékonomi berkelanjutan dumasarkeun kana élmu pangaweruh sareng inovasi terbuka.

7. Ningkatkeun daya saing ku ngamajukeun kerjasama antara administrasi, paguron luhur, pusat Sunda sareng perusahaan & perusahaan, ngalegaan prakték-prakték anu saé dibagi-bagi, sareng nguatkeun inovasi terbuka. Ngembangkeun parangkat lunak open source nyaéta nanem modal dina séktor anu inovatif pisan, dicirikeun ku kolaborasi antara lembaga (administrasi, pusat téknologi sareng perusahaan) sareng sajalan sareng rencana régional, nasional sareng Éropa pikeun ngadukung panilitian téknologi pikeun ngamajukeun daya saing.

8. Mempermudah adaptasi sareng kabutuhan khusus administrasi, dina hal linguistik, législatif, aksés sareng masalah gambar. Parangkat lunak Liberar ngajantenkeun kode sumber aya di masarakat, janten langkung gampang pikeun lembaga anu sanés adaptasi kana kanyataan nyalira sareng kabutuhan linguistik, légal, aksés, sareng sajabana. sareng ningkatkeun nilai parangkat lunak anu dileupaskeun.

9. Ngajamin privasi sareng kaamanan dina perawatan inpormasi. Ku medarkeun kode aplikasi Administrasi Publik, warga nagara ngagaduhan kasempetan pikeun mastikeun yén data pribadi na dianggo leres sareng aman, ngahargaan hakna sareng mastikeun patuh kana hukum panyalindungan data.

10. Ngamungkinkeun ngabagi, ngagunakeun deui sareng kolaborasi. Ngan ku ngabagi kode, ngagunakeun deui aplikasi sareng kolaborasi antar administrasi nyaéta dimungkinkeun pikeun nyanghareupan tantangan téknologi anu disanghareupan sektor publik, langkung-langkung deui dina waktos konstrain anggaran. Ngabagikeun, ngagunakeun deui sareng kolaborasi mangrupikeun strategi pangsaéna pikeun ngungkulan proyék kalayan nilai tambah anu langkung luhur kalayan anggaran anu langkung handap.

Kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan poko, kuring nyarankeun anjeun buka halaman CENATIC, yayasan umum nagara anu aya hubunganana sareng nagara Spanyol anu tujuanana pikeun ngamajukeun élmu sareng panggunaan parangkat lunak open source dina sadaya daérah masarakat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.