Devuan: garpu Habemus

Ieu sakuduna dituju janten sapertilu ti saga kami tina pilihan Kuring parantos bébéja ka anjeun. Tapi kuring badé nyeratna ku cara normal.

Garpu sahingga anjeun henteu tuang nganggo panangan anjeun. Saatos naon di polling Debian Developers bakal nyaritakeun saha waé pikeun ngaheureuyan ku systemd sareng docking (di sagigireun sirahna), sababaraha anu salamet anu pasti moal lirén naon mimitina ditembangkeun, tapi éta parantos kanyataan. Dinten ieu ideu ngagaduhan nami: Devuan.

Devuan (anu VUA di tengahna nyaéta ti Veteran Unix Admins) hal anu pangpayunna bakal dicobaan lakukeun nyaéta ngawangun transaksi anu lancar tina Debian Wheezy dugi ka anu janten vérsi salah sahiji Devuan. Pikeun éta aranjeunna parantos gaduh konfigurasi nyalira (iket munggaran anjeun), sareng teras BTS na bakal sumping, kamungkinan sistem integrasi kontinyu (ti github dugi ka pembina jenkins sareng ti ditu ka reposna). Samentawis éta, aranjeunna nyuhungkeun bantosan duanana moneter sapertos tanaga tanaga (pamekar).

Éta ogé pantes disorot ku jalma anu dipikaresep sakumaha dilaporkeun synflag. Tapi khususna, anu ngamimitian sakabeh ideu garpu henteu sanés mangrupikeun peretas artivis Jaromil (dipikaterang pikeun situs proyékna dyne.org, distro gratis 100% dyne: bolik jeung forkbomb cangkang salaku karya seni). Dikabarkan yén Keith Packard (ti Intel sareng ogé anggota Komite Téknis) sareng Clement Lefebvre (ti Linux Mint) bakal resep.

Pikeun ayeuna teu aya anu sanés didamel, henteu dipikaterang mana init anu bakal aranjeunna anggo sacara standar (tina sababaraha anu sayogi dipilih), upami éta bakal 100% gratis (éta bakal masuk akal dina pamanggih kuring), tapi anu hoyong anu resep dina tungtung situs nyaéta kontak (milis, IRC, jsb.)

https://devuan.org/


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

82 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   henteu aya namina cenahna

    Nya dina Firefox kuring, alamat ieu

    https://devuan.org/donate.html

    némbongan salaku halaman curang (phishing). Sesuatu di dieu bau BANGSA PISAN (sareng henteu ... Abdi henteu nunjukkeun yén jalma-jalma di debianfork.org hoyong ngalakukeun panipuan, tapi katingalina sapertos sabotase "poetteringesco"). 🙁

    1.    mario cenahna

      Di Firefox nembongan salaku "situs anu dituduhkeun panipuan"? Ati-ati sabab anu ngatur daptar phishing nyaéta Google, dina pilihan anjeun tiasa ngarobih ieu. Kitu ogé, langkung saé pikeun ngobrol sareng pangembang sateuacanna, aranjeunna gaduh IRC sareng email dina halaman éta pikeun ngahubungi anjeun.

      1.    Marcelo cenahna

        Aranjeunna henteu acan ngamimitian sareng aranjeunna parantos nyungkeun artos ...

      2.    slogan cenahna

        Halo Mario!
        Naon versi firefox anjeun?
        Kuring gaduh versi 31.2 sareng anu pang anyarna (34).
        Pariksa halaman na éta henteu ngiringan kuring kasalahan Phishing.

    2.    joaco cenahna

      Iraha halaman wéb henteu réngsé, anjeun kéngingkeun poster éta. Ngan nempatkeun kana pengecualian sareng voila. Hal anu sami kajadian ka kuring sareng halaman OpenMandriva nalika éta.

    3.    synflag cenahna

      Ay ay éta kusabab sertipikat ssl parantos ditandatanganan sareng henteu dibayar ka entitas anu otorisasi.

    4.    Raphael Mardechai cenahna

      Sareng éta desain web panolak xDD

  2.   moscosov cenahna

    Mudah-mudahan aranjeunna nganggo Systemd… ah… ok ok ok…

  3.   Gibran cenahna

    Kuciwa yén tim Debian parantos dipisahkeun, sanaos kuring henteu ragu yén kakuatan éta bakal tetep dipimilik ku distro paling Samaun, kabuka pikeun ningali naon jinis inovasi garpu ieu, sabab upami aranjeunna ngan badé ngarobih sababaraha bungkus, kuring bakal nuturkeun tetep sareng sadayana dukungan sareng pangalaman Debian Gnu / Linux.

    Ayeuna upami aranjeunna nyandak kasempetan pikeun ngajantenkeun LXQT desktop standar sareng saliwatan masihan ucing ka visualisasi, sami sareng kuring mikir ngeunaan éta langkung kalem.

    1.    jlbaena cenahna

      Entong rongkah, tim Debian teu acan dipisahkeun, sababaraha pengembang angkat sareng bakal digentos ku anu sanés (upami ubuntu hoyong sistem startup, éta kedah ngalakukeun naon waé), anu sanés ngadamel garpu, muhun, éta biasana kajantenan di linux ieu (atanapi naon linuxmint). Systemd henteu ngayakinkeun seueur jalmi sareng, untungna, dina parangkat lunak gratis jalur na tiasa dipisahkeun, anu pikaseurieun nyaéta sababaraha taun ka pengker, Gentoo nganggona yén éta parantos ngajalankeun openrc, sareng aya kontropérsi sareng sistemd anu gancang (parantos harita Poettering henteu Kuring nyandak kritik ka komunitas ieu ogé), sareng henteu aya anu kajantenan, ayeuna masalah ieu nyaéta kekembangan murni.

      Wasalam

    2.    joaco cenahna

      Mangrupikeun garpu pikeun jalma anu henteu hoyong sistemd, henteu ngalih kana debian ekstrem pikeun anu super cool sareng cool.

  4.   Chamaeleonidae cenahna

    Teu hariwang, upami systemd nginféksi sadaya distro abdi badé ka FreeBSD.

    Ah

    Abdi parantos nganggo FreeBSD

    :3

    1.    ianpocks cenahna

      Hal anu pangsaéna nyaéta lakukeun naon anu anjeun laksanakeun… antosan Manjaro ngaluarkeun inst inst, openbox sareng Xfce kalayan OpenRc. Masih aya harepan ...

    2.    Tito cenahna

      Nya, kadieu, urang mimitian!
      http://www.bsdunix.ml

    3.    peterczech cenahna

      Koméntar saé: D.

  5.   dhunter cenahna

    "Boohoohoo, kami Unix Samaun sareng kami henteu nganggo sistem énggal kalayan seueur Bluffs"

    Kuring henteu masalah sistemd, tibatan kuring ngahargaan éta, sistem na langkung saé pisan kusabab kuring ngadamel perobihan.

    1.    Dayara cenahna

      Éta upami ngamimitian anjeun ...

      1.    dhunter cenahna

        Dimimitian sajuta, systemd sanés sampah, éta ngagaduhan jalan, enya, tapi Red Hat Inc. henteu bet kana téknologi sampah, kuring komunitas anu ekstrim tapi benci tina systemd nyéépkeun urang, kirang chatter sareng langkung coding.

    2.    Sink tulling cenahna

      Sistemna? Naon hubungan sistem sareng mimiti kagancangan na? Henteu éta mimiti langkung gancang? Ok, anjeun ngan ukur ngahargaan kuring, mikir yén mimiti ngajadikeun sistem langkung gancang, sapertos anu Aranjeunna nyarios yén sapatu anu langkung saé ngajantenkeun aranjeunna ngajalankeun langkung gancang ...

  6.   kevinjhon cenahna

    Naha henteu langkung saé ngadamel ISO kalayan pilihan instalasi? Nyaéta, pangguna milih yén anjeunna hoyong systemd atanapi openRc

    1.    Sink tulling cenahna

      Éta bakal janten idéal, pikeun milih, systemd atanapi OpenRC atanapi anu saderhana sanés, tapi sanés ideu RH. Langkung saé pikeun sadayana nganggo hiji hal, anu aranjeunna lakukeun.

  7.   coco cenahna

    Aranjeunna parantos nyarios saéna dina jaman baheula: Linux sareng naon waé anu ngurilingan éta sapertos kanker anu didahar nyalira

    1.    moony cenahna

      Naha anjeun kedah benci ka gnu / linux pikeun mikanyaah "windows-aero" anjeun?

      ps: hatur nuhun pikeun nyempad sistem anu kami anggo di dieu, anjeun langkung caket ka kami.

      1.    joaco cenahna

        Hei, naha anjeun kedah bogoh ka windows pikeun hate linux? Di sagigireun éta, anjeunna henteu kantos nyarios yén anjeunna hate anjeunna.
        Ngan kusabab katingalina yén éta nganggo Windows, anjeun parantos nyirian éta seueur hal anu anjeun bahkan henteu terang naha leres. Koméntarna tiasa janten kusabab anjeunna nyangka yén seueur pisan perpecahan sareng fanatisme mangrupikeun kanker.

    2.    marcelo cenahna

      Entong tuang troll

    3.    Sink tulling cenahna

      Éta awon upami nyariosna tapi anjeun leres, anjeun sareng aero. Microsoft langkung ngahiji sareng kacuali Vista sareng Windows 8, aranjeunna henteu nyandak kaputusan anu sapertos kitu sareng upami aranjeunna ngalereskeunana (Windows 7 sareng ayeuna 10). Di Windows teu pernah aya kendali naon-naon tah, anjeun moal kaleungitan hal anu anjeun teu gaduh sareng hal-hal ieu biasana henteu kajadian, mémang, éta kajadian tibalik, ceuk sadayana, windows telepon gagal sareng tétéla yén éta tiasa dianggo pisan sareng éfisién.

  8.   rolo cenahna

    Nalika garpu libreoffice kaluar, seuseueurna pangembang openoffice tinggaleun proyek. kumargi kitu gratisoffice, ti menit 0 ngagaduhan kualitas.
    garpu ieu anu dugi ka ayeuna teu langkung ti hiji halaman wéb, henteu ngagaduhan Repositori nganggo perangkat lunak garpu, atanapi gambar anu tiasa dipasang. éta upami aranjeunna parantos nyungkeun artos.
    debian ngagaduhan sakitar 37500 paket perangkat lunak gratis tapi kuring henteu terang sabaraha henteu gratis sareng kontrib, sareng ngémutan yén pikeun Jessie seueurna program diadaptasi pikeun systemd. urang nyarioskeun mimitian ti 0 adaptasi 37500 dugi ka sysvinit padamelan anu meryogikeun seueur jalmi anu seueur elmu
    Nyaan kuring henteu terang naha jalma-jalma anu aya dina proyek garpu ieu mangrupikeun jalma anu dipikaterang, hartosna kuring jalma anu kawéntar, anu méré inspirasi saeutik kayakinan
    kualitas parangkat lunak debian henteu tiasa dibantah tapi éta mangrupikeun hasil yén debian sanés ngan ukur sistem operasi, éta ngagaduhan standar sareng filsafat sareng struktur kabijakan, kontrol kualitas anu ketat, anu masihan konsistén salami 20 taun ieu taun.

    Tungtungna, proyék éta bakal janten garpu debian, dinten éta ngagaduhan Repositories, installer sareng tingkat kualitas anu sami sareng debian. tapi dina sagala hal éta mangrupikeun proyék anu so asalna tina debian atanapi diturunkeun tina anu diturunkeun, diantarana aya langkung ti 1000, diantarana ubuntu, nint, trisquel, knoopix, distro pendidikan, huayra, jsb, jsb, jsb.

    1.    diazepam cenahna

      Tina naon anu kuring tingali dina koméntar, anjeun parantos kaleungitan sababaraha tautan pikeun dibaca.

      1.    rolo cenahna

        nalika rumor giliran kanyataan urang nyarios.
        …. Éta dikabarkan yén intel kitu sareng kitu blabla, sareng yén kuring henteu terang dimana anjeunna blabla… .. mimitina aranjeunna ngaluarkeun garpu kalayan gudang 37000 bungkus kualitas anu diturunkeun ka sysvinit teras nyungkeun artos 😉

        Kuring netelakeun yén kuring henteu ningali pisan goréng yén garpu debian didamel, tapi pikeun dijantenkeun, éta kedah sapertos debian sareng sanés chamullo atanapi tuang galéri. Tapi aranjeunna nyarios dumasar kana debian sareng voila

      2.    Sink tulling cenahna

        Leres pisan ... anjeunna henteu terang saha Jaromil atanapi babaturanana, ogé kuring google anjeunna ... salain éta aranjeunna nembé ngamimitian ... tapi hé, aya anjeunna. Ku jalan kitu pikeun jalma anu henteu terang, jaromil salian ti gaduh distro di tukang, perangkat lunak bitcoin sareng nyumbang kana frei0r-plugins, mangrupikeun jalma anu komitmen kana naon anu dilakukeun. Anjeunna nyalira nyerat email ayeuna ka jelema bodo anu nyarios yén anjeunna henteu tiasa nyungkeun sumbangan tanpa nempatkeun nami sareng ngawartosan anjeunna sacara jelas, yén anjeunna henteu ngalakukeun éta sabab aranjeunna parantos nyerang anjeunna ku cara anu pikasieuneun dina reddit (kuring terang) sareng anjeunna parantos kaleungitan padamelan di kapungkur, anjeunna ngalaman waktos anu parah, tapi anjeunna teras-terasan ngalaksanakeun sagala rupa, dyne.org sanaos anjeunna henteu gaduh padamelan, dinten ayeuna rerencangan urang Itali sanés ngalakukeun hal-hal sareng nyarios yén anjeunna hoyong ngarengsekeun sababaraha hal ku gancang kusabab anjeunna ngagaduhan masalah kaséhatan malahan janten kuring linggih di PC nuju ngalakukeun hal-hal. Bardo, saurang lalaki ti Arch, katingali yén aranjeunna dikenal di Italia (bard nyaéta Italia) ngagabung sareng tim, janten, anu dicarioskeun di luhur ... nyaéta kabodoan total, dipercaya yén aranjeunna budak leutik anu nyiptakeun remix Fedora.

    2.    daryo cenahna

      henteu cekap nganggo parét lami? sareng perbarui aranjeunna ti ditu.
      ogé henteu sadayana bungkusan éta ngahasilkeun kagumantungan sistem

      1.    synflag cenahna

        Henteu, éta henteu sami sabab kedah operasi sareng ngabersihkeun kecap jaromil, bungkus sareng kagumantungan systemdlib0 anu seueur.

    3.    joaco cenahna

      Anu dimaksud anjeunna nyaéta yén aranjeunna henteu kedah ngarobih bungkus, éta dianggap yén nalika anjeun apt-get install, iket dipasang sareng katergantungan anu cocog pikeun sistem anjeun. Iket sorangan sanés anu kalebet katergantungan éta.
      Ogé, sigana kuring mah, sacara umum, program tiasa dianggo henteu paduli sistem ngamimitian anjeun.
      Kacuali aranjeunna ngabutuhkeun sistemd pikeun dipasang pikeun jalan, maka programna kedah lancar, sareng éta ngan ukur kajantenan sareng Gnome dugi ka ayeuna.

    4.    mario cenahna

      Mangrupa mitos anu adaptasi kana systemd. Gampang pisan uninstall na (http://without-systemd.org/wiki/index.php/How_to_remove_systemd_from_a_Debian_jessie/sid_installation). Di debian 37500 bungkus tetep sababaraha kasaluyuan sareng sysv, sareng systemd-shim parantos lami aya - sami sareng ubuntu-. Éta henteu sapertos fedora anu murni sistemd sareng anjeun henteu tiasa nyauran paréntah sysv lami.
      Istiméwa nyaéta Gnome, systemd ampir wajib sareng hiji-hijina distro anu nambalan éta nyaéta Funtoo.

      1.    rolo cenahna

        anjeun leres, tapi pikeun anti-sistemd anu henteu hoyong paket systemd tunggal dina sistemna, debian 8 maksakeun ngagaduhan paket libsystemd0. Solusi anu diciptakeun dina Debian nyaéta paket systemd-shim anu ngamungkinkeun ngagaduhan sysvinit-core sareng tiasa masang méja sapertos kde, gnome, lxde, mate, jst. nyingkahan dipénta systemd-sysv

    5.    dhunter cenahna

      Persis, naha aya anu émut yén Tanglu, anu kaluar sareng hype luar biasa sareng piring saucer yén anjeunna badé ngeusian celah anu teu tiasa dieusian ku Tés?

      1.    diazepam cenahna

        Di dieu anjeun ngagaduhan
        http://tanglu.org/download/

        Ayeuna aranjeunna nganggo béta 2 tina vérsi 2

  9.   synflag cenahna

    Kuring resep pisan yén tulisan ieu didamel sareng hapunten pisan ningali koméntar sapertos "sistemd kuring ngamimitian kuring gancang" nalika masalahna henteu ngaliwat gancang. Mudah-mudahan, jalma anu sami anu nyarios yén henteu pernah kedah ngatur sareng debug daemon dina sérver, sabab DI dinya kuring hoyong ningali aranjeunna anu resep kana sistemshit. Naon kajadian éta bahkan linus hoyong masihan langkung moméntum pikeun desktop linux tapi ku systemd aranjeunna ngalangkungan garis, éta pisan invasif sareng ngaganggu, éta teu ngijinkeun hal nganonaktifkeun sapertos jurnal sareng éta ngagentos proyek anu parantos diuji ti sababaraha taun sapertos rsyslog, sareng kuring ngajak anjeun ningali dina halaman wéb gentoo perbandingan antara systemd, openrc, sysvinit sareng upstart sahingga anjeun tiasa ningali rébuan garis kode anu teu didokumentasikan tina systemd anu ngalangkungan rébuan sistem ngamimitian anu sanés. Éta jelas mangrupikeun masa depan android, systemd kecuali kernel ampir OS lengkep tina sudut pandang téknis sapertos android, ngan teu aya anu nganggo android atanapi chromeOS dina server.

    PS: Kuring mastikeun diaze, jalur na gplv3 + janten bakal gratis sareng pengembang debian, gentoo sareng kde dilebetkeun

    1.    diazepam cenahna

      naon lisénsi gplv3 +? bungkusan anu aranjeunna nyiptakeun atanapi toooooooooda distro

    2.    dhunter cenahna

      @synflag: Atanapi kuring henteu masihan koméntar tina kabodoan, kuring sadar yén skrip init henteu ngabandingkeun sareng sistemd. layanan, sareng kuring henteu nganggap diri kuring bek anu mantep tapi sikep «dunya réngsé hayu urang lumpat ka bunker pikeun nyalindungan diri tina sistemd ngajempolan kuring "Atanapi éta mangrupikeun tungtung filsafat UNIX dina distro GNU / Linux nalika ngalukis.

      Sanés kuring langkung resep sistemd tibatan anu sanés, dina kahirupan nyata kuring henteu paduli naon anu aya handapeunana salami éta hasilna saé, tapi kuring percanten ka rasa Red Hat, Debian, Arch sareng pangguna sanés. Dina pamanggih kuring, pikeun garpu Debian ngan ukur pikeun init nyaéta nyéépkeun sumberdaya, tiasa disebatkeun yén sistemd parantos meunang perang, anu tetep aya anu ngabantosan di pulau alit.

      1.    daryo cenahna

        Nya, aya cukup jalma anu teu nyangka éta miceun sumber.

        Sing saha anu henteu resep kana sistemd, seueur diantarana mangrupikeun pangguna anu maju sareng sysadmin. Dimana pasarna leres-leres kuat linux. Dina desktop éta henteu ngahontal 2%.

        Naha anjeun muka éta sahenteuna mikirkeun ngajaga kuota server sanés?.

      2.    tenshinhan cenahna

        jalma anu henteu resep ku sistemd, seueur diantarana mangrupikeun panggunaan kakuatan sareng sysadmin.

        Aranjeunna masih minoritas HENTI-AKTIF dina pamekaran parangkat lunak gratis, aranjeunna mangrupikeun pangguna canggih (situs garpu debian munggaran anu lucu, gaya 4channer anu leres pisan).

        Naha anjeun muka éta sahenteuna mikirkeun ngajaga kuota server sanés?.

        Disangka, éta sabab pangsa pasar Linux terus tumuh dina sérver sanaos systemD sareng anjeun gaduh inisiatif anu cukup avant-garde sapertos CoreOS anu ngagunakeun kaunggulan anu ditawarkeunana.

        Kanyataanna nyaéta anjeun gaduh seueur jalmi anu teu hoyong robih, sareng aranjeunna sami rame sapertos biasa, jalma anu wadul kusabab langkung gampang wadul tibatan program sareng masihan sumbangan. Aranjeunna ngeluh ka Xorg, aranjeunna ngadu'a ka KDE 4, sareng linux tetep jalan. Sacara umum, aranjeunna ngancam badé ka BSD sareng nalika aranjeunna ningali yén teu aya anu sono ka aranjeunna (sareng yén aranjeunna henteu terang kumaha cara masang BSD ogé) aranjeunna balik sareng buntutna antara suku.

      3.    Sink tulling cenahna

        Abdi henteu percanten ka RH. Ti dinya urang ngamimitian parah, hal anu sanés kuring upami kuring paduli naon anu aya handapeun OS kuring pikeun ngamimitian, ti kabel sata dugi ka bootloader. Nyatana, upami éta ngalukis, systemd sanés POSIX sareng sanés LSB, teras naon éta? ... menangkeun ... Kanggo éta, hayu urang lirénkeun bangsat sareng bangsat éta, hayu urang nganggo Windows 10 anu sigana biadab!

      4.    johnfgs cenahna

        Abdi henteu percanten ka RH.

        Janten naon anu anjeun lakukeun nganggo kernel anu parantos dimungkinkeun sabagéan ageung ku sumbangan ti urang Red Hat?

        Pikeun éta hayu urang lirénkeun bangsat sareng naraka, hayu urang nganggo Windows 10 anu sigana henteu sopan!

        Hmm sacara pribadi kuring nganggo GNU / Linux sabab éta gratis, teu karaos yén kuring nganggo Windows anu langkung saé, kanyataanna kuring parantos lami nganggo Linux sareng ku sababaraha cara éta henteu langkung unggul tibatan Windows atanapi OSX (sedengkeun dina seueur anu sanésna) , tapi éta gratis sareng anu penting.

        Éta lucu pisan yén "Kuring henteu percanten ka RedHat" kumargi Linux pasti bakal moal aya dimana teu aya dukungan ti perusahaan sapertos Red Hat, anu sasarengan parantos kalibet dina pamekaran kernel diantarana ti saprak mimiti.

  10.   nacho20u cenahna

    Éta parantos xfce sacara standar 😉

  11.   Chamaeleonidae cenahna

    http://k30.kn3.net/2/1/A/4/F/A/3BD.jpg

    Abdi henteu terang…

    Logo ieu bakal sampurna.

    1.    Sink tulling cenahna

      Abdi resep, abdi badé ngalamar ka anjeun.

  12.   Sink tulling cenahna

    @tenshinhan

    Henteu aktip? Anjeun pikir henteu. Devuan mangrupikeun conto anu enya, sareng kuring nyebatkeun yén saluareun Devuan aranjeunna selalu nyumbang, anjeun ngan ukur henteu ningali aranjeunna.

  13.   Sink tulling cenahna

    @daryo

    Akhirna saha anu sadar!

    Henteu sapertos Lennart, anu nganggo Fedora salaku sérver ... musibah:

    0pinter.de

    Apache / 2.4.10 (Fedora) OpenSSL / 1.0.1e-fips mod_fcgid / 2.3.9 PHP / 5.5.16

    Kumaha saur anjeun yén saurang lalaki anu ngagunakeun Fedora 20 salaku sérver tiasa mikirkeun langkung seueur tina desktop? Aranjeunna sadayana bakal nganggo sababaraha jinis Windows tapi ku kernel Linux, sapertos anu teu kaharti, maka kabébasan anu aranjeunna pikahoyong upami éta bakal sadayana binér?, ngan anu terang C bakal tiasa ngartos naon-naon. Janten sanés ngan ukur kabébasan sysadmin anu diperyogikeun di dieu, tapi ogé pikeun pangguna anu sahenteuna hoyong tiasa maca TXT atanapi terang kumaha ngamimitianna daemon ku maca skrip bash na.

    1.    Dariem cenahna

      Ngagunakeun Fedora ibarat ngagunakeun Red Hat anu henteu stabil. Anjeunna sanggup ngalakukeun éta kusabab anjeunna pamekar, sanés sysadmin sapertos anjeun anu sieun ku C.

    2.    dhunter cenahna

      >>> Kumaha saur anjeun saurang lalaki anu nganggo Fedora 20 salaku sérver tiasa mikiran hal anu langkung seueur tibatan desktop?

      Punten, hayu urang tetep obyéktif, upami ditingali ku sudut pandang Fedora 20 sanés Arch atanapi Gentoo, éta sanés nami dagang (sahingga narik langkung seueur penguji gratis tibatan upami éta "RHEL Testing") pikeun dasar pelepasan "Red Hat" salajengna. Enterprise Linux », sabab kuring nyalira nganggo Debian Testing salaku sérver pikeun proyék anu bakal dileupaskeun nalika éta Testing stabil, sareng Lennart mangrupikeun insinyur Red Hat, anjeunna sanggup ngagunakeunana ku cara naon waé, nyatana aranjeunna dibayar sareng didorong nganggo Fedora pikeun masihan seuneu sareng mendakan bug.

      Tungtungna, masing-masing tapa ku bantal upami anjeunna masih kénéh aya di Debian atanapi upami anjeunna angkat ka Devuan sareng ngajelaskeun ka sutradara perusahaan alesanna: «... Abdi admin unix Samaun ...» o_O

      1.    Sink tulling cenahna

        Upami anjeun ningali teu aya anu lepat nganggo Fedora salaku sérver, maka henteu seueur anu dibahas. Hayu urang nganggo Windows 7 sareng IIS, naha henteu?

      2.    dhunter cenahna

        Kuring henteu ningali aya anu lepat sareng insinyur anu nguji parangkat lunak perusahaan na nyalira dina blog pribadi na, anjeun parantos ngantepkeun masalah anu sistemd.

        Lennart sareng tim henteu ngerjakeun naon anu aranjeunna pikahoyong, aranjeunna henteu mutuskeun jalan akhir tina systemd, aranjeunna karyawan Red Hat, sareng flagship RHEL na kanggo server. Naha kuring nyarios basa Cina?

  14.   Dariem cenahna

    Kuring masih teu acan maca alesan anu pikasieuneun kunaon systemd nyaéta "Setan anyar." Sasaurang anu lamun logna henteu aya dina téks polos, sareng yén log dina téks biasa saé sabab anjeunna tiasa nyaring éta ... bah, sami sareng kaluaran paréntah naon waé, sareng paréntah nyaéta anu ngagunakeun sistemd pikeun maca log binér. Sasaurang anu upami anjeunna henteu tiasa ngarobih skrip ngamimitian sabab henteu ditulis dina skrip cangkang ... bah, saolah-olah hirupna ngarobih skrip ngamimitian (salian ti éta, dina file ieu langkung jelas) ... sareng bla bla bla , bal ngajelegur sareng nyebar. Cindekna mah! Kuring masih ngantosan éta, janten yakin. Sareng tong sumping ka kuring ku filsafat Unix: Unix ampir maot, sakarat, Linux lalaunan maéhan éta. Ngalangkunganana! Ayeuna aya program anu mangrupikeun sato galak anu teu tiasa dipisahkeun sareng aranjeunna aya, teu aya anu nyempad aranjeunna. Sadaya bitches ieu teu langkung ti manifestasi résistansi kana parobihan, jalma anu aya dina zona kanyamanan sareng tahan kana pergeseran paradigma. Aranjeunna malah konyol yén upami kode na henteu didokumentasikeun. Kuring heran sabaraha di antara aranjeunna anu parantos maca kode aplikasi gratis, kalayan jumlah kode bébas anu seueur anu aya tanpa dokuméntasi! Istiméwa nyaéta mendakan kode anu didokumentasikeun, sanés aturanana. Sareng ogé yén upami sésana diuji super sareng ieu énggal. WTF! Langkung saé henteu program anu énggal, naon éta, sabab kami bakal ngenalkeun bug sareng sadaya kode lami anu urang gaduh sareng sadayana algoritma anu lami, teu épisién sareng kadaluwarsa anu super-dites, sahingga urang risiko éta. (!!)

    1.    mario cenahna

      Saolah-olah aya anu kedah ngayakinkeun anjeun naon? Hatur nuhun pisan pikeun maéhan soang anu endog emas. Pasar anu mana anu kéngingkeun gunung RedHat? Naon jinis komputer anu GNU / Linux 95% nyebar? Platform NIX gratis sareng propriétik dominan dinten ayeuna (sareng sabagian ngagungkeun hardware aluminium anu disahkeun ku Unix anu mahal). Teu aya alternatif anu sanés (bahkan Windows server ngagaduhan konsol Unix). Hal anu saé Stallman paduli puluhan taun ka pengker pikeun ngajantenkeun Unix-kompatibel na.

      1.    Dariem cenahna

        Kuring nyatakeun yén aranjeunna ngayakinkeun kuring yén sistemd goréng sabab henteu masalah kumaha kuring ningali dimana-mana kuring ngan ukur ningali éta béda; sabab unggal pembenaran anu aranjeunna lakukeun lemah, aranjeunna ngan ukur alesan tetep dina taneuh anu biasa. Di sisi anu sanésna, kuring ningali manpaatna: Kuring ningali kumaha sistemna langkung gancang, kuring henteu ningali kaayaan henteu stabil sapertos anu aranjeunna bicarakan dina distro anu parantos nganggo systemd, kuring ningali panggunaan anu masihan CoreOS pikeun systemd angkat wadah kalayan armada (sakumaha gampangna nyaéta ngonpigurasikeun systemd pikeun ngangkat wadah docker kalayan jasa berkat file konfigurasi na dina format ini). Janten kuring hoyong batur nyaritakeun hal anu goréng pisan ngeunaan sistemd janten kuring tiasa nyarios: leres, éta mangrupikeun kerugian * nyata *, sanés ngan ukur alesan anu dipaksa batur didamel pikeun ngadu'a yén aranjeunna maksa damelna rada béda .

    2.    daryo cenahna
      1.    rolo cenahna

        éta sanés data téknis ngan ukur prasangka politik, seueur waleran kana tuduhan ngeunaan systemd anu diwaler ku lennart nyalira http://0pointer.de/blog/projects/the-biggest-myths.html

      2.    Dariem cenahna

        FUD murni. Kaseueuran klaim dumasar kana asumsi ngeunaan naon anu tiasa kajantenan. Format logna henteu poék nalika ngalukis éta, sareng upami aranjeunna rusak ku kagagalan kakuatan atanapi anu sami (sapertos anu tiasa dipendamel ku syslog) journalctl ngagaduhan cara pikeun ngahankeunana bahkan, dina kasus anu paling parah, tiasa dibaca nganggo alat maca file anu sanésna sakedik nyaring ku grep sareng sed. Anu ngalanggar filsafat Unix, naséhat kuring nyaéta lamun anjeun murni, pasang unix sareng voila, balik ka '70an. Upami anjeun purist Unix aman anjeun ogé henteu kedah resep ngamuat modul kernel dinamis sareng deteksi hardware otomatis nganggo udev. Ampir sadaya poin ngurilingan kasaluyuan Unix, naha éta kedah cocog sareng sabaraha palaksanaan libc, sareng sajabana. Naha teu aya anu ngeluh, contona, yén udev téh ngan ukur Linux? Ku systemd diperyogikeun pikeun ngempelkeun daptar naon-naon anu lepat, janten aranjeunna utek-utek milari naon-naon anu tiasa ngirangan poin, sahingga aranjeunna ngagaduhan kartu sauyunan, nalika aya seueur hal dina GNU / Linux anu Ngan ukur Linux.

      3.    johnfgs cenahna

        😛 banyolan saeutik
        http://www.boycottlinux.org/

    3.    Giskard cenahna

      Abdi satuju sareng anjeun. Ogé, sakumaha Abdi ngartos éta, sora anu dipilih sareng usul Systemd meunang, janten anu ngalakukeun garpu mangrupikeun minoritas anu ngaganggu anu usulna henteu hasil. Dina prinsip éta bakal aya garpu pikeun unggal sirah. Hiji jalma hiji distro! Urang angkat sapertos kieu.

  15.   rolo cenahna

    kanggo sysadmins didieu mangrupikeun kompilasi tulisan ngeunaan systemd tina blog Lennart http://0pointer.net/blog/archives.html pikeun pangurus http://goo.gl/Vgt7WF dina format epub

  16.   Jon ngaliuk cenahna

    Hayu aranjeunna nganggo initng atanapi GNU dmd.

    Bisi kuring kuring lirén nganggo Debian sababaraha taun ka pengker.

    1.    Tito cenahna

      Éta sanés hal anu mangaruhan ukur Debian. Éta mangaruhan pisan "jantung" Linux. Kami henteu nyarioskeun sebaran «juanito».

  17.   Joks cenahna

    Éta sigana henteu anekdot tapi keukeuh seueur anu robih dina dunya anu adaptasi penting pisan parantos nyababkeun kaayaan sapertos kieu unggal 3 atanapi 4 taun. Kuring parantos nganggo systemd langkung ti sataun sareng jujur, uteuk kuring henteu bobo. Kuring ogé ngatur mesin sareng sysVinit sareng kuring resep. Éta ngan ukur bénten sareng kakuatan sareng kalemahanna. Naha GNU / Linux henteu dumasar kana éta?

    Sababaraha taun ka pengker kuring parantos nyéépkeun sareng pulseaudio «setan anu henteu dipikahoyong ku sabab ALSA masihan aranjeunna naon anu diperyogikeun». Upami urang ningali ka tukang, bahkan aya keluhan ngeunaan installer debian anu didamel tina Hot Potato. Upami aranjeunna bahkan ngalungkeun batu ka NGINX atanapi langkung anyar dina btrfs.

    Sareng kumaha upami jalma-jalma gélo anu nyiptakeun prosesor anu murah sareng ngalampirkeun kana TV alit kanggo ngajual ka jalma biasa ... bufff, edan, naon anu dipikahoyong ku jalma biasa pikeun komputer? (tungtung ironi)

    Hiji-hijina bédana nyaéta pidato ieu biasa dilakukeun di juru bar sareng 4 jalmi anu terang naon anu aranjeunna nyarioskeun kusabab aranjeunna nyetir sadidinten. Saha waé anu henteu resep, henteu nganggo atanapi bahkan ngumpulkeun sakelompok jalma mendesain alternatip. Ieu parantos mangtaun-taun sareng teu acan aya drama sapertos kieu, upami sanés alternatip sareng keragaman anu nyababkeun kamajuan.

    Tapi ayeuna yén masarakat ngagaduhan aksés anu langkung katingali kana diskusi ieu, sisi sareng gelut anu teu masuk akal diciptakeun nalika kedah aya persaingan sareng kreasi kanggo ningkatkeun naon anu aya sareng nunjukkeun yén anu sanésna salah. Aranjeunna mekarkeun bola salju tanpa pikiran tibatan nyiptakeun sareng ngarancang alternatip.

    Kami parantos ningal juru poék palang ... tapi tina naon anu kuring tingali langkung parah.

    1.    daryo cenahna

      Nya, manusa kuring satuju yén seueur anu mikir tanpa terang nyiptakeun argumen anu teu masuk akal.

      sareng yén teu aya anu lepat sareng systemd salami aya alternatif sareng henteu ditumpukeun ka sadayana, sareng aya alternatif anu saé sapertos runit openrc jsb.

      ogé kuring henteu ngartos naha seueur masalah nyieun garpuh. Upami aranjeunna 4 pas kana perobihan sakumaha anu aranjeunna nyarios atanapi upami éta tungtungna janten sebaran sareng turunan sareng dukungan masarakat, waktos bakal ngawartosan tapi sababaraha mikir yén upami Linux henteu janten jenis microsoft dimana aya persatuan mutlak bakal nganggur.

      1.    Joks cenahna

        Éta anu hartosna abdi. Dina dilema ieu ngan ukur aya dua anu kapangaruhan sareng teu aya anu gelo, kuring nyebatkeun éta tina pangalaman pribadi kuring nalika hubungan sareng pangurus sistem anu béda.

        Mimitina mah aranjeunna jalma-jalma anu lapisan pagawéanana campur langsung sareng operasi systemd sareng anu béda anu ngagagas. Upami anjeun salah sahiji jalma anu aya dina posisi ieu, anjeun bakal gaduh cukup élmu pikeun adaptasi sareng systemd, adaptasi sareng kabutuhan anjeun atanapi ngan saukur hijrah ka distribusi sanésna atanapi ngalaksanakeun pembaruan paket kritis dina versi anu sanés dijaga.

        Saha anu henteu ngalakukeun éta pikeun "kanyamanan handapeun guha."

        Upami anjeun aya di grup ieu, anjeun moal paduli ngeunaan debian, arch, fedora atanapi naon waé. Anjeun ngawangun naon anu anjeun pikahoyong dumasarkeun kabutuhan anjeun saluareun naon anu disebarkeun atanapi upami anjeun nyayogikeun kasabaran, nyiptakeun grup damel pikeun ngalakukeun anu énggal sareng nalika anjeun ngagaduhan hasil nyebarkeunana sateuacan masarakat. Di dieu perdebatan salawasna mihak pikeun ningkatkeun naon anu anjeun pikir langkung épisién, henteu nyempad sésana.

        Di sisi anu sanésna, aya anu henteu campur pisan dina operasi sadidintenna sareng leres-leres ngalakukeun padamelan anu sami sareng openRC, initV atanapi systemd. Ieu mangrupikeun hal anu pikaresepeun kana topik anu biasa.

        Grup ieu henteu ngalangkungan "distribusi" sareng aranjeunna jarang nyandak program, ngarobih, sareng nyusunna pikeun kabutuhanna. Aranjeunna henteu ngawangun naon anu diperyogikeun tapi nyandak naon anu parantos dilakukeun sareng anggap salaku milikna. Justru kelompok ieu anu nyiptakeun istilah sapertos "systemd boikot" "sysGarbage" atanapi teori konspirasi kontrol absolut sakumaha anu kuring baca akhir-akhir ieu.

        Tangtosna aya grup terakhir nyaéta "I-sign-in-fashion" anu masang ubuntu kanggo ngamimitian di payuneun réréncanganna sareng nyarios yén aranjeunna linuxer teras aranjeunna sadidinten nganggo windows. Hanjakalna grup ieu mangrupikeun hal anu garing pikeun omong kosong sapertos kieu sareng aranjeunna ngan saukur nyarioskeun hal anu sami anu aranjeunna baca tanpa nyerna heula. Kuring bahkan henteu ngawartosan aranjeunna kumargi éta henteu mangaruhan aranjeunna pisan sareng untungna urang sadayana terang kumaha ngabédakeun aranjeunna kalayan saé pisan.

      2.    daryo cenahna

        jorks Kuring bakal nambihan grup anu sanés sareng éta anu nganggo linux ku idéologi ieu ngandung harti yén sanaos aranjeunna henteu ngartos naon anu aranjeunna carioskeun, aranjeunna ngalebetkeun diskusi téknis anu ngadukung naon numutkeun aranjeunna "paling sering nguntungkeun parangkat lunak gratis",

        maka aya anu nganggap yén systemd "mangrupikeun kuda trojan pikeun ngendalikeun perangkat lunak gratis ngalangkungan redhat" sareng anu sanés anu nganggap yén éta mangrupikeun cara anu ideal pikeun ngabakukeun linux sareng ngajantenkeunana ngalegaan sareng sadayana anu nganggap béda kusabab aranjeunna sieun robih.

        sakumaha anu kuring parantos nyarios ka sistemd kuring, kuring pikaresepeun (sareng upami éta cacat) tapi anjeun kedah lirén ningali hal-hal salaku perang suci.

      3.    daryo cenahna

        Sareng ati-ati, kuring henteu ngritik jabatan ieu (muka jalma anu ngagaduhan argumen anu saé pisan) tapi anu ngalakukeun éta kaluar tina idéologi tanpa terang naon anu aranjeunna carioskeun

  18.   alex cenahna

    Debian, distro anu paling Samaun tina GNU / Linux, parantos dipasihkeun ka sytemd anu hoyong ngendalikeun saha waé sareng sadaya sistem Linux, tanpa tiasa ngarobih atanapi menerkeun bug anu dipibanda, éta mangrupikeun éra pisan yén sadaya usaha anu kahontal ku Debian dugi ka ayeuna - tetep di tangan pribadi salaku sistem Ret Hat, anu paling parah nyertakeun turunan anu gumantung ka dinya.

    Saé kanggo Devuan, anjeunna ngabéla perangkat lunak gratis sareng pangguna tiasa ngarobih sareng menerkeun cara anu dipikahoyong. Mudah-mudahan Linux Mint sareng distribusi sanésna ngajauhkeun Devuan sareng henteu nganteurkeun kana sytemd.

    Kuring nuju uji coba sistem desktop FreeBSD sareng parantos hadé.

  19.   sumanget cenahna

    Debian parantos ngahianat prinsip nyalira sareng filosofi Linux, sadaya upaya salami mangtaun-taun janten teu aya gunana ku nyerahkeun Sytemd, anu kabijakan Ret Hat nyabut pamekar atanapi pangguna anu tiasa ngarobih atanapi menerkeun kasalahan sistem - ditingalkeun ka kadali pinuh ku systemD anu dicekel Ret Hat. Sareng éta, éta ngakibatkeun seueur turunan nuju standarisasi sareng kontrol total pangguna Windows-type na.

    Devuan, nyaéta résistansi kana kendali monopoli (systemd) anu aranjeunna badé angkat dina jalur kendali totalna, dina waktos anu saé yén distro permukaan ieu sareng sasarengan sareng Linux Mint sareng perangkat lunak GNU / Linux anu sanésna aranjeunna tiasa nyayogikeun parangkat lunak gratis tanpa sytemd, sareng jaga kabébasan sareng ngarobih kana cita rasa anu pangembang oh pangguna Linux.

  20.   Xiep cenahna

    Kuring henteu ngagaduhan masalah Debian sareng sistemd, kuring ngalaman konflik. Numutkeun kuring, ieu kaliru kalkulus dina distribusi sareng sababaraha faktor, intrinsik ka Debian, parantos ngadorong kaayaan ka titik anu teu balik deui. Konflik naon waé tiasa ditetepkeun salaku "masalah." Naha aya kajadian anu sami di dieu? Abdi henteu yakin. Intina henteu sakedik kanggo "ngalereskeun" hiji masalah (urang nempatkeun sysvinit atanapi urang nempatkeun systemd) pikeun ngahontal perjanjian pikeun ngabéréskeun konflik (hal anu kedahna nyababkeun tugas ti sababaraha pihak). Tangtosna, sora (GR anu umum "Resolusi Umum") sareng kaputusan Panitia Téknis (anu langkung ti éta, dibéréskeun ku minimal), sigana henteu janten instrumen anu pas pikeun méréskeun konflik anu saukuran ieu.

    Pikeun sadaya ieu, masarakat bingung ku ningkatna permusuhan sareng resolusi akhir: garpu Debian. Untung, henteu sadayana konflik dibéréskeun ogé.

    Kaseueuran moal masihan damn yén init nyandak Debian sareng éta sareng seueur anu resep systemd, nanging, sabagian masarakat henteu satuju kana ukuran éta. Argumen parantos kadéngé sacara aktif sareng pasip dugi ka leres-leres kacapean. Dina sadaya prosés parantos aya anu kuring henteu terang naon dina lingkungan maén seuneu, dugi ka kasép.

    Ayeuna yén jalma-jalma anu henteu hoyong sistemd ngagaduhan rohangan pikeun damel sareng nyayogikeun alternatip masalahna, moal waktosna kanggo ngantunkeun jalma nyalira sareng henteu naékkeun sumangetna deui? Hormat karagaman. Entong lieur "ngahiji" sareng "ngabakukeun." Urang tiasa henteu resep fragméntasi, nanging, persatuan ngan ukur tiasa dilakukeun ku konsensus anu jembar, sareng systemd henteu nyandakna.

    Cara kaayaan, dunya deb kaleungitan proyek anu ambisius tanpa sistemd. Konflik henteu tiasa direngsekeun, wilujeng garpu.

  21.   eliotime3000 cenahna

    Kaseueuran sysadmin bencong ka GNOME 3 sareng SystemD. Éta sababna Debian ngiket aranjeunna sareng sésa lingkungan desktop gumantung kana SysVinit sareng masalahna direngsekeun. Naha aya keluhan dina Arch Linux ngeunaan SystemD? Henteu; Di Fedora? Dina hal; Sareng kumaha éta di Ubuntu? Anjeunna henteu masihan damn.

    Kabeneran aya nu saeutik pisan jalma anu saleresna sysadmin sareng sésana jalma-jalma seuseueurna henteu sadar kana naon ari INIT sareng kaseueuran na ukur nyarioskeun batu. Kuring henteu ngartos ngeunaan garpu ieu upami Debian parantos ngeureunkeun katergantungan uber tina SystemD saatos gelombang badag keluhan ti sysadmins.

    1.    Giskard cenahna

      Abdi badé garpu garpu kusabab nami éta, Devuan, kuring henteu resep.
      Garpu kanggo sadayana !!!

  22.   linuXgirl cenahna

    WTF - Naon garpu ??? !!!

    1.    Raphael Castro cenahna

      Ditampi !!! ngabarakatak

    1.    rolo cenahna

      SynFlag seni omong kosong naon. upami anjeun henteu percanten ka jurnal. Anjeun tiasa ngadamel skrip anu ngajalankeun sapertos setan atanapi nganggo cron kanggo miceun inpormasi dina téks biasa. sareng anjeun bahkan tiasa ngawatesan ukuran dina MB

      cekéng anjeun henteu kedah dilelepkeun dina sagelas cai. leupas saeutik ku perang salib nati-systemd

      1.    Sink tulling cenahna

        Abdi parantos "ceking", sanés bajingan éta, kuring ogé henteu badé nganggo éta lokal ogé, tapi jarak jauh sapertos anu kuring lakukeun ku rsyslog, tapi tong janten "bodo" henteu sadar yén daemon penebangan dirancang pisan.