Diajar ngalakukeun tanpa lingkungan grafis

Hai, hal anu kahiji nyaéta nyebatkeun yén kuring mangrupikeun kipas tina terminal (konsol, cangkang, bash) sareng éta sababna kuring leres-leres henteu ngartos kanyataan yén seueur pangguna sesah adaptasi sareng éta.
Nya dina ieu kuring hoyong ngantepkeun anjeun paréntah anu tiasa dianggo pikeun ngalakukeun hal-hal anu urang lakukeun dina sadidinten. Kegiatan sapertos masang gambar ISO atanapi nyiptakeun gambar tina CD / DVD, ngupingkeun musik, damel sareng gambar, jsb.
Kalayan kecap séjén, éta tiasa nyarios kalayan total kaamanan anu tiasa urang lakukeun tanpa lingkungan grafis 🙂

Sagala ragu atanapi patarosan, keluhan atanapi saran ngeunaan salah sahiji paréntah ieu (atanapi anu sanés anu teu aya di dieu) wartoskeun ka kuring. Tanpa ado salajengna ...

Di dinya kuring ngantepkeun indéks atanapi daptar naon dina tulisan ieu:

  • - »Kumaha cara ngadamel tautan antara file
  • - »Kumaha cara ngadamel tautan antara folder
  • - »Ngadamel gambar CD / DVD
  • - »Pariksa UUID tina sababaraha partisi
  • - »Pasang sareng angkat ISO tina hiji folder kana folder anu sanés
  • - »Pikeun mariksa data dina CD / DVD
  • - »Milarian file
  • - »Terang jinis file
  • - »Sapinuhna ngahapus folder
  • - »Hapus sapinuhna jinis file dina folder
  • - »Potong atanapi beulah file
  • - »Gabungkeun file pamisah sareng pamisah
  • - »Pikeun ngarobih résolusi layar sareng nyegerkeun waktos
  • - »Candak screenshot atanapi screenshot
  • - »Ngarobih gambar tina hiji format kana format anu sanés
  • - »Robah diménsi gambar
  • - »Ngarobih gambar tina warna janten hideung bodas
  • - »Ngadamel gif animasi sareng sababaraha gambar
  • - »Nimba audio tina pidéo
  • - »Ngarobih file MPEG kana AVI
  • - »Pikeun mareuman PC
  • - »Pikeun mareuman PC saatos waktos anu tangtu
  • - »Pikeun mareuman PC dina waktos anu khusus
  • - »Pikeun ngabalikan PC
  • - »Pikeun ngabalikan PC saatos waktos anu tangtu
  • - »Pikeun ngabalikan PC dina waktos anu khusus
  • - »Ngagunakeun kalkulator.
  • - »Némbongkeun sipat sareng ciri gambar.
  • - »Kumaha ngonpigurasikeun jaringan.
  • - »Pariksa email anjeun.
  • - "Ngaluncatan Internét.
  • - »Komprési sareng dekompresikeun sadayana jinis file.

_________________________________________________________________________________
Ngadamel tautan antara file:
kzkggaara @ geass: ~ $ ln -s / "file-address" / "address-where-we-will-put-the-link"/
conto: ln -s /etc/apt/source.list / home / kzkggaara / Script /
_________________________________________________________________________________
Ngadamel tautan antara folder:
kzkggaara @ geass: ~ $ ln -s / "folder-address" / / "address-where-we-will-put-the-link" /
conto: ln -s / var / www / / home / kzkggaara / Hosted /
_________________________________________________________________________________
Ngadamel gambar virtual tina CD / DVD:
kzkggaara @ geass: ~ $ dd upami = / dev / cdrom tina = / home / your_user / name.iso
Éta anu aranjeunna kedah nyerat, tangtosna ... urang kedah ngagentos "pamaké anjeun”Ku nami pangguna anjeun (bisi kuring "kzkggaara") sareng "nombre”Ku naon waé nami anjeun hoyong gambarna gaduh.
conto: dd if = / dev / cdrom of = / home / kzkggaara / Distros / archlinux-2011-05.iso
_________________________________________________________________________________
Pariksa UUID tina sababaraha partisi:
kzkggaara @ geass: ~ $ vol_id -u / dev / "partition-to-check"
conto: vol_id -u / dev / sda3
_________________________________________________________________________________
Pasang sareng pasang gambar ISO tina hiji folder kana folder anu sanés:
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo dipasang -t iso9660 -o loop / "iso-file-address" / "folder-dimana-anjeun-hoyong-iso-content-to-mount"
conto: sudo gunung -t iso9660 -o loop / home / kzkggaara / Downloads /archlinux-2011-05.iso / rata-rata / témpé
Catetan: Perlu asupkeun kecap akses root urang kusabab idin administrasi diperyogikeun. Kuring ogé nekenkeun rohangan antara alamat atanapi jalur file ISO sareng alamat atanapi jalur folder dimana éta bakal dipasang.
Pikeun ngabongkar: sudo anjeungunung / "Folder-dimana-I-mount-iso-content-"
conto: sudo jumlahna / rata-rata / témpé
_________________________________________________________________________________
Pikeun mariksa data dina CD / DVD:
kzkggaara @ geass: ~ $ cdck -d / dev / "device-to-check"
conto: cdck -d / dev / cdrom1
_________________________________________________________________________________
Milarian file:
kzkggaara @ geass: ~ $ find / "path-where-to-search" -name *. "extension-of-files-we-want-to-search" -print
conto: manggih / bumi / kzkggaara / Proyék / MCAnime -nami * .xcf -print
Catetan: Upami tibatan nempatkeun "-hui"Kami nempatkeun"-ngaranaMaka pamilarianna bakal kasus-henteu peka.
_________________________________________________________________________________
Terang jinis file:
Paréntah ieu bakal ngabantosan kami pikeun terang jinis file naon anu urang pilih. Éta lumayan saderhana tapi tiasa nguntungkeun pisan ti waktos ka waktos.
kzkggaara @ geass: ~ $ file / "file-address"
conto: file / home / kzkggaara / Undeuran /avatar.png
_________________________________________________________________________________
Hapuskeun lengkep folder:
Ieu ngabantosan urang pikeun ngahapus folder atanapi diréktori sareng sadaya file sareng subdirektori anu dikandungna.
kzkggaara @ geass: ~ $ rm -r / "folder-alamat"
conto: rm -r / home / kzkggaara / Work / squid-logs76 /
Catetan: Paréntah ieu henteu ngirim folder atanapi eusina ka Sampah, ieu bakal dihapus sacara lengkep. Sareng ogé gumantung kana naon anu anjeun hoyong pupus, aranjeunna bakal peryogi atanapi henteu idin administrasi (upami aranjeunna bakal mupus hiji hal dina folder pribadi nyalira teu kedah aya masalah).
_________________________________________________________________________________
Hapuskeun lengkep hiji jinis file dina folder:
Ieu ngabantosan urang pikeun ngahapus jinis file dina folder atanapi diréktori.
kzkggaara @ geass: ~ $ rm *. "file-type-extension-you-want-to-delete" / "address-of-the-folder-to-check"
conto: rm * .jpg / home / kzkggaara / Downloads /
Catetan: Paréntah ieu henteu ngirim folder atanapi eusina ka Sampah, ieu bakal dihapus sacara lengkep. Sareng ogé gumantung kana naon anu anjeun hoyong pupus, aranjeunna bakal peryogi atanapi henteu idin administrasi (upami aranjeunna bakal mupus hiji hal dina folder pribadi nyalira teu kedah aya masalah).
_________________________________________________________________________________
Potong atanapi beulah file:
Ieu ngabantuan kami pikeun ngabagi file kana ukuran anu ditetepkeun ku urang.
kzkggaara @ geass: ~ $ beulah -b "naon-ukuran-urang-hoyong" k / "alamat-tina-folder-pikeun-dipariksa" «name-that-will-have-the-parts-of-file »
conto: meulah -b 40k / imah / kzkggaara/Documentos/test.odt tés1.odt
Catetan: Ukuran anu dipasihkeun dina KB sacara standar, upami anjeun hoyong éta dina MB tibatan KB maka ngan ukur ngagentos "k"ku"m".
_________________________________________________________________________________
Gabungkeun file pamisah sareng pamisah:
Ieu ngabantuan kami pikeun ngagabung kana file anu saacanna dibagi ku paréntah pamisah.
kzkggaara @ geass: ~ $ ucing "Ngaran-sahiji-bagéan-tina-file"*> / "Alamat-tina-folder-dimana-urang-bakal-nempatkeun-file-sakali-ngagabung"/
conto: tés ucing1 * / imah / kzkggaara/test.odt
_________________________________________________________________________________
Pikeun ngarobih résolusi layar sareng nyegerkeun waktos:
Ieu, sakumaha anu dicarioskeun di luhur, ngabantosan urang pikeun ngarobih résolusi layar sareng nyegerkeun waktos (hertz) tapi mimiti diperiksa resolusi layar naon anu dirojong PC urang:
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo xrandr -q
Saatos mariksa yén résolusi anu dipikahoyong didukung, urang teraskeun ngarobihna nganggo paréntah ieu:
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo xrandr -s "resolusi-dipikahoyong" -r "dipikahoyong-nyegerkeun-waktos"
conto: sudo xrandr -s 1280 × 1024 -r 70
Catetan: Pikeun panggunaan paréntah ieu jelas yén perlu dipasang lingkungan desktop, kusabab upami kitu urang bakal ngarobih resolusi? ka terminal ?? NGABARAKATAK. Kanggo terang langkung seueur ngeunaan éta, di dieu kami nyebarkeun tulisan khusus ngeunaan ieu.
_________________________________________________________________________________
Candak screenshot atanapi screenshot:
Kalayan ieu kuring nunjukkeun anjeun kumaha ngadamel screenshot tina desktop kami, kumaha tibatan ngalakukeun ka desktop kami sacara lengkep kami tiasa ngalakukeunana kana jandéla, kumaha cara ngahemat jsb jsb
Tapi ke heula urang kedah masang paket 4MB alit anu disebat imagemagick anu urang tiasa mendakan duanana dina Repos Ubuntu sareng di Debian sareng turunanana. Saatos dipasang ...
Pikeun moto desktop sacara instan:
kzkggaara @ geass: ~ $ impor -window root / "Dimana-anjeun-hoyong-nga-save-the-candak"
- » conto: impor -window root /home/kzkggaara/screenshot.jpg
Pikeun moto desktop saatos sababaraha waktos:
kzkggaara @ geass: ~ $ bobo "nomer-of-detik" s; impor -window root / –Where-you-want-to-save-the-capture–
- » conto: bobo 5s; impor -window root /home/kzkggaara/window.jpg // Capture bakal lumangsung saatos 5 detik.
_________________________________________________________________________________
Ngarobih gambar tina hiji format kana format anu sanés:
kzkggaara @ geass: ~ $ ngarobah /"Gambar-anjeun-hoyong-ngarobih" / «Gambar-éta-bakal-diciptakeun-saatos ngarobih-anu-tiheula»
conto: ngarobah / home / kzkggaara/Downloads/render.png /home/kzkggaara/Downloads/render.jpg
_________________________________________________________________________________
Ngarobih diménsi gambar:
Ieu ngabantosan urang pikeun ngagedéan atanapi ngirangan ukuran gambar, sareng ieu tiasa ngabantosan urang pikeun ngirangan beurat na.
kzkggaara @ geass: ~ $ ngarobah -sampel "diménsi-dipikahoyong" /«Gambar-aslina» / «Gambar-éta-bakal-diciptakeun-saatos damel-anu-sateuacanna»
conto: ngarobah -sample 800 × 600 / home / kzkggaara/screenshot.jpg /home/kzkggaara/modified-screenshot.jpg
_________________________________________________________________________________
Ngarobih gambar warna janten hideung bodas:
kzkggaara @ geass: ~ $ ngarobah -sampel /«Gambar-aslina» - monokrom / «Gambar-éta-bakal-diciptakeun-saatos damel-anu-sateuacanna»
conto: ngarobah / home / kzkggaara/picture.jpg -monochrome / home / kzkggaara/picture_modified.jpg
_________________________________________________________________________________
Ngadamel gif animasi kalayan sababaraha gambar:
Ieu mangrupikeun paréntah anu kuring nembe pelajari sababaraha menit ka pengker haha, ku paréntah ieu urang tiasa nyiptakeun gambar animasi (gif) nganggo bingkai kana seueur gambar sanés ... leres pisan gancang, gampang sareng anu paling saé pisan, urang henteu kedah muka Gimp teu aya anu resep pikeun ngalakukeunana haha.
kzkggaara @ geass: ~ $ ngarobah -delay "time-between-frame-and-frame" "image # 1" «Gambar # 2» «gambar # 3 »«gambar # 4 » (... sareng seueur anu dipikahoyong) "Gif-namina" .gif
conto: ngarobah -delay 300 userbar1.jpg userbar2.jpg userbar3.jpg userbar4.jpg userbarkzkg.gif
Catetan: Waktos antara pigura sareng pigura (gambar sareng gambar) aya dina milidetik, janten 100 = 1 detik, 200 = 2 detik, 300 = 3 detik, 400 = 4 detik, jst jst.
_________________________________________________________________________________
Nimba audio tina pidéo:
Ieu mangrupikeun paréntah sanés anu kaget kuring nalika kuring mendakanana, haha ​​kuring henteu peryogi deui parangkat lunak naon waé pikeun nimba audio sabab ku ieu éta tiasa diekstraksi kalayan gampang, aya ogé kaunggulan yén langkung seueur codec anu anjeun pasang maka moal aya file video dina waktos éta. anu anjeun moal tiasa nimba audio tina. Sangkan tiasa dianggo anjeun kedah gaduh bungkusna dipasang tukang lalajo sareng sadaya kagumantungan anu diperyogikeun.
kzkggaara @ geass: ~ $ mplayer -vo null -dumpaudio -dumpfile / "audio-file-to-be-extracted" / «Video-ti-mana-anjeun-kéngingkeun-audio-na".avi
conto: mplayer -vo null -dumpaudio -dumpfile /home/kzkggaara/test.mp3 / home / kzkggaara/Video/Anime/project.avi
_________________________________________________________________________________
Ngarobih file MPEG kana AVI:
Kuring nempatkeun ieu upami aya anu meryogikeunana kusabab leresna kuring henteu pati alus dina ngarobih pidéo tina hiji format kana format anu sanés, janten kuring henteu terang pisan kaunggulan ngagunakeun salah sahiji atanapi sistem énkode anu sanés, jsb. Pikeun jalan éta anjeun kedah gaduh bungkusna dipasang tukang lalajo sareng sadaya kagumantungan anu diperyogikeun.
kzkggaara @ geass: ~ $ mencoder / "video-to-convert" -ovc lavc -lavcopts vcodec = mpeg4: vpass = 1 -oac copy -o / "video-convert"
conto: mencoder /home/kzkggaara/Downloads/kitty.mpg -ovc lavc -lavcopts vcodec = mpeg4: vpass = 1 -oac copy -o /home/kzkggaara/Downloads/kittyconverted.avi
_________________________________________________________________________________
Pikeun mareuman PC:
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo pareum -h ayeuna
Catetan: Perlu asupkeun kecap akses root urang kusabab idin administrasi diperyogikeun.
_________________________________________________________________________________
Pareuman PC saatos waktos anu parantos ditangtoskeun:
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo pareum -h + "waktos anu dipikahoyong"
Kedah robih ""Diarepkeun-waktos"”Kanggo jumlah atanapi jumlah menit ngantosan sateuacan mareuman sistem.
conto: sudo pareum -h +10 // Sistem bakal dipareuman 10 menit saatos ngalebetkeun garis paréntah ieu.
Catetan: Perlu asupkeun kecap akses root urang kusabab idin administrasi diperyogikeun.
_________________________________________________________________________________
Pareuman PC dina waktos anu khusus:
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo pareum -h "waktos anu dipikahoyong"
Kedah robih ""Diarepkeun-waktos"”Ku sacara logis waktos di mana aranjeunna hoyong sistem pareum. Jam dina format 24 jam, nyaéta; ti 0 dugi ka 23.
conto: sudo pareum -h 22:30 // Sistem bakal pareum jam 22:30 wengi, nyaéta; jam 10:XNUMX peuting.
Catetan: Perlu asupkeun kecap akses root urang kusabab idin administrasi diperyogikeun.
_________________________________________________________________________________
Pikeun ngabalikan PC:
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo pareum -r ayeuna
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo reboot
Catetan: Perlu asupkeun kecap akses root urang kusabab idin administrasi diperyogikeun. Ogé, salah sahiji tina dua garis saacanna sami; balikan deui PC.
_________________________________________________________________________________
Pikeun ngabalikan PC saatos waktos anu tangtu:
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo pareum -r +"Diarepkeun-waktos"
Kedah robih ""Diarepkeun-waktos"”Kanggo jumlah atanapi jumlah menit ngantosan sateuacan nga-restart sistem.
conto: sudo pareum -r +10 // Sistem bakal reboot 10 menit saatos ngalebetkeun garis paréntah ieu.
Catetan: Perlu asupkeun kecap akses root urang kusabab idin administrasi diperyogikeun.
_________________________________________________________________________________
Pikeun ngabalikan PC dina waktos anu khusus:
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo pareum -r "Diarepkeun-waktos"
Kedah robih ""Diarepkeun-waktos"”Ku sacara logis waktos aranjeunna hoyong sistemna dihurungkeun deui. Jam dina format 24 jam, nyaéta; ti 0 dugi ka 23.
conto: sudo pareum -R 22:30 // Sistem bakal dihurungkeun deui jam 22:30 wengi, nyaéta; jam 10:XNUMX peuting.
Catetan: Perlu asupkeun kecap akses root urang kusabab idin administrasi diperyogikeun.
_________________________________________________________________________________
Ngagunakeun kalkulator:
Anggap kami hoyong ngitung itungan rumit teuing pikeun ngalakukeun mental, atanapi urang ngan ukur henteu resep mikir hahaha, jalan kaluarna nyaéta "bc"
kzkggaara @ geass: ~ $ bc
Saatos nyerat paréntah saderhana éta, urang tiasa nyerat itungan anu hoyong dilakukeun:
conto: 1 + 49/25
Sareng nalika mencétan [Lebetkeun] hasilna anu dipikahoyong moal némbongan. Pikeun kaluar tina kalkulator urang kantun kaluar.
_________________________________________________________________________________
Nembongkeun sipat sareng ciri gambar:
Paréntah ieu bakal nyaritakeun ka kami persis rupa-rupa nilai gambar, sapertos perpanjangan, ukuranana, sareng sajabana.
kzkggaara @ geass: ~ $ ngaidentipikasi "gambar"
conto: ngaidentipikasi / home / kzkggaara/banner.png
_________________________________________________________________________________
Kumaha ngonpigurasikeun jaringan:
Paréntah ieu anu kuring tinggalkeun di handap kuring sering ngagunakeun pikeun ngatur jaringan dina sérver sareng kartu jaringan virtual.
Pikeun ngarobih alamat IP anu urang nempatkeun:
kzkggaara @ mail-server: ~ $ ifconfig étx XXXX
conto: ifconfig eth0 192.168.191.1
Catetan: eth0 mangrupikeun kartu jaringan standar (dewan) tapi upami anjeun ngagaduhan kartu jaringan anu sanés maka éta bakal janten Eth1.
Pikeun ngarobih netmask:
kzkggaara @ mail-server: ~ $ ifconfig netmask XXXX
Pikeun ngarobih alamat siaran:
kzkggaara @ mail-server: ~ $ ifconfig disiarkeun XXXX
_________________________________________________________________________________
Pariksa email anjeun:
Ieu sanaos kanyataan yén cara ditampilkeunana henteu pati "geulis", sabab éta gunana sabab urang nyimpen kedah ngonfigurasi pangatur email.
Hal kahiji anu urang kedah lakukeun nyaéta nyambungkeun kana sérver ngalangkungan TELNET:
kzkggaara @ mail-server: ~ $ telnet «sérver» 110
conto: mail telnet.interaudit.cu 110
Catetan: Port 110 mangrupikeun port aksés POP3.
Hal anu kadua nyaéta kami bakal ningali pesen wilujeng sumping ti sérver, ayeuna anu kieu nyaéta lebet ka pangguna kami:
pangguna "pangguna-kami"
conto: pamaké kzkggaara
Anu katilu nyaéta nempatkeun kecap akses pikeun ngalengkepan login:
lulus «sandi»
conto: pingguin lulus
Sareng voila, kami parantos lebet, maka éta bakal nyaritakeun sabaraha email anu urang gaduh, kuring ninggali paréntah anu diperyogikeun:
daptar: mulih daptar pesen sareng naon masing-masing diilikan dina bait.
stats: ngawartosan kami sabaraha pesen anu urang gaduh sareng sabaraha bait anu diilikanna, totalna
retr "ID mail": Tembongkeun email anu saluyu sareng ID anu anjeun lebetkeun.
pasihan "ID surat": Hapus email anu saluyu sareng ID anu anjeun lebetkeun.
rset: Kéngingkeun pesen anu kami tandai pikeun dipupus ku dele, sateuacan nutup sési.
_________________________________________________________________________________
Ngaluncatan Internét:
Di dieu kuring ninggalkeun salah sahiji tina sababaraha cara pikeun internetan dina internét tina konsol atanapi terminal. Ieu tiasa dilakukeun kumargi kami bakal masang panyungsi anu tiasa dianggo tanpa server X, dina hal ieu kami bakal nganggo link2 tapi aya seueur anu sanés.
Pikeun masang éta urang kantun nempatkeun:
kzkggaara @ geass: ~ $ sudo apt-get install link2 (bisi ngagunakeun distro dumasar kana Debian)
Sareng voila, ayeuna sadayana anu tetep nyaéta ngakses halaman wéb:
kzkggaara @ geass: ~ $ tautan2 «wéb»
conto: tautan2 www.mcanime.net
Sareng sanaos katingalina hal anu bénten sareng kumaha urang biasa ningali éta, éta ngabantosan urang pikeun nganjang ka sababaraha situs atanapi mendakan inpormasi gancang. Alus dicatet yén éta moal ngamuat CSS atanapi gambar atanapi aksara jawa haha. Dihandap ieu kuring ngantepkeun shorcuts:

ESC : Tembongkeun Menu
^ C, q : Cabut
^ P, ^ N : Geser ka luhur, geser ka handap.
(,) : Gesek ka kenca, katuhu, ka luhur, ka handap, pilih tautan.
-> : Tuturkeun tautan.
<- : Uih deui.
g : Buka URL.
G : Buka URL dumasar kana URL ayeuna.
/ : Milarian.
? : Milarian deui.
n : Milarian salajengna.
N : Milarian sateuacanna.
= : Inpormasi dokumén.
\ : Kodeu sumber dokumén:
d : Kanggo ngaunduh.

Komprési sareng dekompresikeun sadayana jinis file:
Supados henteu ngajantenkeun tulisan ieu langkung éksténsif, kuring ngan ukur tinggalkeun tautan kana artikel anu kami diterbitkeun nyarioskeun hal ieu: Kalayan terminal: Komprési sareng ngadékompresikeun file


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

46 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Eugenia bahit cenahna

    Tulisan anu saé! Abdi bagi 🙂

      1.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

        Abdi parantos lulus sareng ningali na, hatur nuhun pisan * - *
        Upami kuring tiasa ngabantosan anjeun ku naon waé, ieu kami 😀

        Wasalam

        1.    Eugenia bahit cenahna

          Tulisan sapertos YA ieu ngabantosan pisan pikeun nyebarkeun élmu, téknologi gratis sareng anu paling penting, ngadorong pangguna pikeun "kaleungitan rasa sieun" ka SL 😉
          Ieu mangrupikeun kontribusi anu leres-leres patut.

          Salam !!

          1.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

            Nuhun, kuring bakal nyobian nempatkeun langkung seueur tulisan sapertos kieu, nyobian janten sakedik téknis 😉… nyatana, kuring ngan saukur nempatkeun anu sanés ngeunaan SSH sareng anjeun panginten pikaresepeun 😀

            Salam sareng kabagjaan ngagaduhan anjeun didieu 😉

          2.    kdpv182 cenahna

            Kuring ningali yén anjeun mangrupikeun arsiték sareng anjeun nganggo gnu-linux =), kumaha anjeun ngatur ngembangkeun profesi anjeun sareng Linux? Pendapat anjeun sigana mah pikaresepeun sabab paling karir anu aya hubunganana langkung milih parangkat lunak komersial.

      2.    elav <° Linux cenahna

        Nuhun ^^

        1.    kawani cenahna

          Éta di sisi sanés layar.

          Upami kuring terang yén anjeun ngalakukeun anu alus hahahahaha

    1.    elav <° Linux cenahna

      Hatur nuhun. Kuring ngarepkeun Salasa salaku hal anu saé 😀

    2.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

      Penghormatan anu anjeun lakukeun ku kuring 😉
      Hatur nuhun pisan, leres ... hatur nuhun 😀

      PS: elav, ieu waktos anjeun damel tulisan ngeunaan Mutt atanapi henteu? 😉

    3.    Morales Patricio cenahna

      Pos anu pikaresepeun:

      -Seueur topik-topik éta ngingetan kuring sababaraha taun ka pengker nalika kuring masih henteu ngagaduhan komputer pribadi pikeun tiasa ngorondang dina Linux sareng malahan henteu kajantenan kuring yén kuring bakalan bakti ka komputasi, sareng kuring parantos mimiti ngoleksi dunya. Unix, sareng konsol komando, ngalangkungan jasa akun cangkang grex ngalangkungan telnet (ayeuna aranjeunna masih nawiskeun jasa tapi nganggo ssh): Nilik sareng ngirim email nganggo pinus, kuring diwanohkeun ka dunya BBS anu teras pikaresepeun (Bulletin Board System ), diajar paréntah Unix, nyusun program C, nganggo panyungsi Lynx, jst.

      -Dinten ayeuna aya lingkungan grafis anu ramah-pangguna (sareng berkat sabagian Linux janten populér). Kuring parantos ngaliwat NCR's Unix MP-RAS, Red Hat 9.0, Mandriva 2007, OpenSuse 11.0, ayeuna Ubuntu 10.04 sareng langkung ti Aya lingkungan grafis anu saé, sareng bahkan sistem administrasi sapertos WEBMIN (anu ngajantenkeun gampang pikeun Administrator Sistem dina biaya kaamanan), teu aya anu ngéléhkeun kakuatan anu cicing di tukangeun garis paréntah.

      Salam.

      1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

        Hatur nuhun sareng WILUJENG ka situs anu hina 🙂
        Kuring satuju sareng anjeun dina sagala hal, teu paduli kumaha saderhana sistemna tiasa dianggo nganggo GUI, éta pasti bakal kahontal langkung saderhana nganggo terminal, kuring sorangan parantos tiasa mastikeun yén ku paréntah atanapi skrip saderhana dina bash mungkin pikeun ngalaksanakeun tugas langkung gancang sareng sababaraha tips, dimungkinkeun pikeun ngaoptimalkeun sareng ngajadikeun otomatis prosés na.

        Pangguna anu henteu resep terang operasi OS na, di dieu aranjeunna ngagaduhan sababaraha lingkungan desktop anu tiasa dipilih, aranjeunna bakal tiasa ngatur OS na tanpa masalah ageung, sareng anu resep terang honeys OS, aya seueur dokuméntasi ngeunaan éta, éta ngan ukur soal gaduh motivasi.

        Webmin? ... upami anjeun nyungkeun kuring masihan rating antara 0 sareng 10 kuring bakal masihan: / dev / null ... Kuring bahkan henteu masang éta paéh.

        Salam sareng saleresna, resep maca koméntar anjeun, hatur nuhun pisan kanggo sing mampir sareng masihan koméntar.
        Urang silih baca di dieu 🙂

  2.   kawani cenahna

    Napigasi terminal siga anu pikaresepeun pikeun kuring, anu kuring henteu terang nyaéta kumaha anjeun hirup tanpa lingkungan grafis henteu paduli sabaraha KDE anjeun

    1.    kawani cenahna

      Naha anjeun parantos ngagaduhan aksés ka .com? masihan kanggo koméntar di luhur sareng muka éta Debian vs Arch sareng ngagaduhan situs pikeun perang anu langgeng haha

      1.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

        Kuring gaduh aksés kana sababaraha .COMs, (Artescritorio, blog Blogspot, jst), tapi henteu sadayana ... contona, kuring henteu ngagaduhan aksés ka WP.com 🙁

  3.   Edward2 cenahna

    Tulisan anu saé, kuring resep jinis tulisan ieu. <° Linux 😀

    1.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

      Ah, ieu enya henteu? HAHA ... hayu urang tingali lamun kuring nempatkeun langkung seueur tulisan téknis, hayu urang tingali naha anjeun tiasa ngartos éta !!!!

      PS: Kuring sok hudang sareng Troll Mode ON, kuring ngan ukur terang kumaha ngendalikeunana 😀

  4.   Tilu belas cenahna

    Sae pisan posina. Kuring badé nyobian sababaraha instruksi éta di terminal sareng tingali kumaha jalanna.

    Salam.

    1.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

      Ok oke, upami anjeun ngagaduhan masalah atanapi anu anéh, ngawartosan kuring sareng kuring bakal ngabantosan anjeun ku resep 😉
      Wasalam

  5.   ngagoreng cenahna

    alus pisan pitulung nuhun.

    1.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

      Teu nanaon, pelesir ngabantosan 😀

  6.   Anu coklat cenahna

    Nuhun kana inpo na saé

    1.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

      Nuhun 😉

  7.   Jorge Eduardo Olaya cenahna

    saé pisan pikeun tiasa nga-laksanakeun sadaya paréntah ieu, ngaleungitkeun tugas-tugas ieu dina modeu grapik, kuring badé ngamimitian latihan saeutik-saeutik

  8.   Antonio cenahna

    Hebat ... pikeun anu ngamimitian janten linuxers !!
    Salam 🙂

  9.   Juan Manuel cenahna

    Tulisan ieu mangrupikeun tujuan satengah pengadilan.
    Alus teuing.

    1.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

      Nuhun 😀
      Wilujeng sumping di situs kami 😉

  10.   Éléri cenahna

    Kami ogé ngagaduhan facebook sareng twitter ti terminal =). Lampiran tautan

    facebook
    http://fbcmd.dtompkins.com/
    twitter
    https://github.com/jgoerzen/twidge/wiki.

    Salam sareng hatur nuhun pikeun ngabagi.

  11.   Ajag Athal cenahna

    Halo KZKG.
    Inpormasi anu saé anu anjeun pasihkeun. Abdi ngamimitian di Linux, kuring hoyong konsultasi anjeun ngeunaan cara diajar sareng ngawasa Linux. Naha mungkin anjeun tiasa ngantunkeun kuring?
    Salam na hatur nuhun.

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Halo sareng wilujeng sumping Pamaén 🙂
      Pasti, ieu kami pikeun anu anjeun peryogikeun ... anjeun tiasa nyerat kuring langsung kana email kuring (kzkggaara@myopera.com) atanapi nganggo forum kami: http://foro.desdelinux.net . Naon waé cara anu anjeun pikahoyong urang bakal aya 😀

      Salam sareng wilujeng rerencangan.

  12.   kondur05 cenahna

    Ieu anu dimaksad hatur nuhun kage

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Teu nanaon, babaturan resep 😀

  13.   gijagu cenahna

    Inpormasi anu saé, hatur nuhun pisan sobat !!!!! Salam = D dimana kuring kéngingkeun langkung seueur paréntah éta?

  14.   molocize cenahna

    Sakumaha biasana, KZKG anu saé ^ Gaara sareng kuring ningali yén anjeun parantos uih deui ka Arch, sumbangan anu saé

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Balik ka Arch? saleresna henteu, abdi masih nganggo Debian :)

  15.   Matias (@ W4t145) cenahna

    Kontribusi anu saé, pikeun paporit sareng dibagi

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Nuhun 😀

  16.   Pako Guerra Gonzalezp cenahna

    Tulisan anu saé, kuring bakal nyandak sareng masihan kuring bagikeun tulisan anjeun

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hatur nuhun ^ - ^
      Sagala bantosan anu anjeun tiasa nyayogikeun pikeun nyandak kontén ka pangguna sanés, kami bakal ngahargaan na 😀

      Salam sareng wilujeng sumping di blog 😉

  17.   lucasmatias cenahna

    Heboh, abdi parantos nyepeng panangan2

  18.   Ernest Moreno cenahna

    Pos anu saé! ieu ngabantosan kuring pisan pikeun ngagedéan élmu ngeunaan dunya GNU / Linux.

    Salam sareng turutan ieu tulisan anu hébat!

  19.   Rolando ER cenahna

    Kuring terang kuring lumpat rada telat sareng panginten éta parantos parantos disebatkeun, tapi kuring hoyong nambihkeun yén sanés kalkulator éta ogé kerén pisan ngagunakeun juru Python. Kantun ngetik 'python' sareng anjeun tiasa ngalaksanakeun sadaya jinis itungan, anjeun ogé tiasa nyimpen variabel (ungkapan: "a = 5") dugi ka kaluar tina sési ("kaluar ()").

  20.   dmnemy cenahna

    Halo, kuring resep pisan kana halaman ieu, tapi kuring sesah nganggo Linux. Kuring parantos dipasang Arch sareng ayeuna kajantenan kuring yén dina Dolphin éta henteu nunjukkeun kuring alat anu nyambung kana USB kusabab aya kasalahan anu kuring nyabut kartu mémori ti pamaca. Sanaos kuring tiasa ningali inpormasi anu aya dina drive pulpen, kuring henteu tiasa langsung ningalna dina Dolphin sareng nalika kuring muka alatna, séktor «root» ditandaan, tapi upami kuring angkat ka ditu sareng pencét kana root, ngan ukur anu dikandungna nembongan dina sektor éta, kuring henteu terang naha kuring ngajelaskeun nyalira. Nuhun sateuacana upami anjeun tiasa ngabantosan kuring sabab kuring énggal dina ieu.

  21.   Diego Leon Giraldo cenahna

    tulisan anu saé pisan, tapi anjeun tiasa ngawartosan kumaha kuring ngaktipkeun kartu jaringan dina kali linux? (nirkabel). paréntah anu kuring parantos konsultasi henteu ngabantosan kuring. anjeun masih ngeposkeun? Abdi hoyong ngawasa linux, versi mana anu anjeun nyarankeun pikeun tiasa nga-tinker pisan sareng terang kumaha ngonpigurasikeun sadayana. Tina jaringan kana sérver. Kuring gaduh inpormasi tapi kuring hoyong ngatur atanapi hal anu kuring tiasa pelajari sareng tingkat luhur.
    Salam na hatur nuhun.
    Diego

  22.   Jose cenahna

    Pisan solprendente karya anjeun, Emberdad anjeun terang naon anu anjeun lakukeun !!!!!!

  23.   Kiara cenahna

    Halo, kuring kantos dibéjakeun yén masang sérver tanpa lingkungan grafis anu pangsaéna, sareng kuring salawasna ngalakukeun éta tapi aranjeunna henteu kantos ngawartosan naon kaunggulan ieu.

    Naha aya anu tiasa nunjuk kuring?

    Salam.