Pakét dina DEBIAN - Bagian II (Network Interface Management)

Salam, pamiarsa siber anu terhormat,

Ieu publikasi kadua tina séri 10 didaptarkeun pikeun Pakét Studi, anu paling penting pikeun pangguna mana waé Sistem Operasi GNU / Linux dina umumna, tapi fokus kana DISTRO DEBIAN.

Waktos Ieu urang bakal ngobrol ngeunaan rangkep sareng konsep anu aya hubunganana sareng Manajemén Interface Jaringan.

Bungkus DEBIAN Urang bakal nyarios heula ngeunaan iket pakakas net, setélan file antar muka, manajemén setan jejaring sareng ngagunakeun paréntah ifconfig.

Pikeun sadaya studi ieu kami bakal ngandelkeun rujukan resmi tina halaman tina DEBIAN ngeunaan bungkusan sareng masing-masing Pituduh, ditambah éta wiki Resmi. Sareng sababaraha waktos sanés dina halaman luar ngeunaan Lisénsi / Linux UbuntuKayaning: Halaman lalaki Linux online jeung anu sanésna wiki resmi ti Distros séjén.

Halaman Wéb Resmi DEBIAN:

Debian - Sistem Operasi Universal - Mozilla Firefox_001

Bagian Resmi ngeunaan Paket:

Debian - Pakét - Mozilla Firefox_002

Bagian Resmi Buku Panduan:

Debian Hypertext Man Pages: Halaman Indéks - Mozilla Firefox_004 Bagian Resmi Buku Panduan:

en-FrontPage - Debian Wiki - Mozilla Firefox_005

Bungkusan pakakas net

En bagian anu dimaksud «Pakét: net-tools (1.60-26 sareng anu sanés)« keur DEBIAN Jessie en Español, «Paket ieu kalebet alat penting pikeun kendali subsistem jaringan kernel Linux. Ieu kalebet arp, ifconfig, netstat, rarp, nameif sareng rute. Salaku tambahan, paket ieu ngandung utiliti pikeun jinis "jaringan" jaringan khusus (plipconfig, slattach, mii-alat) sareng aspék canggih konfigurasi IP (iptunnel, ipmaddr). » Sareng éta sok dipasang sacara standar salaku paket dasar sareng dasar pikeun ngatur koneksi jaringan.

Interfaces Setélan File

El archivo interfaces se encuentra en la ruta: /etc/network/interfaces

El contenido original del archivo suele ser:

# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

source /etc/network/interfaces.d/*

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

Insertar configuración de Interface Dinámica (eth0): 

auto eth0
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet dhcp

Insertar configuración de Interface Estática (eth0): 

auto eth0
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet static
  address 192.168.1.106
  netmask 255.255.255.0
  network 192.168.1.0
  broadcast 192.168.1.255
  gateway 192.168.1.1
  
dns-nameservers 192.168.1.1
dns-search mi-dominio.com

dimana:

  • mobil: Paréntah anu bakal ngaktipkeun (angkat) antar muka nalika paréntah dilaksanakeun lamun -a, anu ngalir sacara otomatis nalika sistem dimimitian, janten nunjukkeun kartu anu bakal diaktipkeun sacara otomatis ti mimiti.
  • ngidinan-hotplug: Paréntah anu bakal ngaktipkeun (angkat) antar muka nalika aya kajadian colokan panas dina panganteur jaringan (Deteksi kartu jaringan ku kernel, sambungan (Dis) kabel jaringan, sareng anu sanésna). Nalika kajadian ieu kajantenan, Sistem Operasi ngajalankeun paréntah upami pakait sareng kartu jaringan anu kalibet. Éta ogé dikaitkeun sareng konfigurasi logis nami anu sami.
  • iface: Paréntah anu netepkeun panganteur X (EthX, WlanX, EnpXsX, WlpXsX) sareng jinis konfigurasi (Internét) anu bakal dilarapkeun ka anjeun.
  • dhcp: nujul kana alamat IP dinamis anu bakal ditugaskeun pikeun panganteur khusus.
  • statik: nujul kana alamat IP tetep anu bakal ditugaskeun kana panganteur khusus.
  • loopback: nujul kana panganteur lo (gelung lokal).
  • alamat: nujul kana alamat IP Host.
  • netmask: ngarujuk kana topeng subnet anu saluyu sareng alamat IP éta.
  • jaringan: ngarujuk kana ruas jaringan anu ngagaduhan alamat IP éta.
  • siaran: ngarujuk kana alamat IP siaran tina bagéan jaringan éta.
  • gerbang: nujul kana alamat IP tina gateway dina bagéan jaringan éta.
  • dns-nameservers: Éta ngarujuk kana alamat IP tina internal atanapi éksternal Domain Name Server (DNS) anu bakal dianggo pikeun résolusi nami tina URL anu dikonsultasi.
  • dns-milarian: ngarujuk kana Nami Domain Jaringan anu ngagaduhan Host.

Kanggo diajar langkung seueur ngeunaan konfigurasi file ieu sareng file anu aya hubunganana, baca langkung lengkep di dieu: Konfigurasi Network.

Manajemén Jaringan Sétan

El demonio de la red se gestiona desde el script /etc/init.d/networking

Mediante las sintaxis:

/etc/init.d/networking {start | stop | reload | restart | force-reload}

Ejemplo:

# /etc/init.d/networking stop

# /etc/init.d/networking start

También con el comando "service" podemos hacer lo mismo:

Ejemplo:

# service networking stop

# service networking start

En algunas Distros dicho demonio se puede gestionar con el comando "systemctl":

Ejemplo:

# systemctl stop networking.service

# systemctl start networking.service

Ngagunakeun Komando Ifconfig

Paréntah ieu digunakeun pikeun nembongkeun inpormasi ngeunaan panganteur jaringan anu nyambung (aktip atanapi henteu aktip) kana sistem sareng ogé ngatur (ngonpigurasikeun) aranjeunna. Janten éta seueur dianggo pikeun ngainisialisasi parameter antar muka jaringan sareng ngaktipkeun atanapi nganonaktifkeunana. Sintaksis anu dianggo dina paréntah ieu nyaéta: ifconfig [pilihan]

Cara anu paling umum pikeun ngagunakeunana nyaéta sapertos kieu:


# Visualizar todas las interfaces activas
ifconfig

# Visualizar todas las interfaces activas e inactivas
ifconfig -a

# Desactivar una interfaz (eth0)
ifconfig eth0 down

# Activar una interfaz (eth0)
ifconfig eth0 up

# Asignar una dirección IP(192.168.2.2)a una interfaz (eth0)
ifconfig eth0 192.168.1.100

# Cambiar la máscara de subred (netmask) de una interfaz (eth0)
ifconfig eth0 netmask 255.255.255.0

# Cambiar la dirección de difusión (broadcast) de una interfaz (eth0)
ifconfig eth0 broadcast 192.168.1.255

# Asignar integralmente una dirección IP (address), máscara de red (netmask)
# y dirección de difusión (broadcast), a una interfaz (eht0)
ifconfig eth0 192.168.1.100 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255

# Modificar el valor referente del MTU de una interfaz (eth0)
# Nota: MTU es el número máximo de octetos que la interfaz es capaz de manejar
# en una transacción. Para una interfaz ethernet es por defecto: 1500
ifconfig eth0 mtu 1024 

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan konsultasi paréntah ifconfig di dieu.

Dina tulisan salajengna, urang bakal nyarios ngeunaan NetworkManager, konfigurasi file-na, manajemén daemonna sareng paréntah anu aya hubunganana, ditambah panggunaan Paréntah "Ip".


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Melvin cenahna

    Tulisan anu saé pisan, Eng. Nyeri yén anjeun henteu gaduh akademi pikeun ngajar kelas anjeun sacara pribadi. Teraskeun sareng publikasi anu sanés

  2.   Miguel cenahna

    Saé pisan hatur nuhun pisan!

  3.   Jose Albert cenahna

    Hatur nuhun kana koméntar anjeun!

  4.   tagihan cenahna

    Kontribusi anu luar biasa, jaman harita kuring nyiptakeun paket .deb nuturkeun sababaraha léngkah anu kuring atos nunjukkeun tapi masih lumayan sareng éta bakal ngaapresiasi upami aya aplikasi anu nganggo interface friendly anu ngajadikeun otomatis sacara gembleng prosés : Kuring bakal masihan rute aplikasi kuring, bungkus kagumantungan kedah tiasa milih kalayan gampang, jalur pikeun dokuméntasi, ngabantosan ngadamel file téks sareng dokuméntasi, sababaraha pilihan pikeun nempatkeun peluncur dina ménu sareng jinis aplikasi (kantor, pamekaran, internét, ...) sareng naon waé anu diperyogikeun.
    Kuring henteu 100% mahér dina program éta sareng kuring henteu ngagaduhan waktos pikeun lebet kana ieu (kulawarga, damel, diajar Esperanto, ...)