Diaspora * janten komunal

Dua taun ka pengker, sababaraha mahasiswa di Universitas New York panginten nyetél jaringan sosial alternatif pikeun Facebook, desentralisasi sareng prihatin ngeunaan karusiahan. Dinten Maxwell Salzberg sareng Daniel Gropio, salah saurang pendiri Diaspora *, ngumumkeun yén bakal ngeureunkeun ilubiung sapinuhna dina proyék sahingga bakal ngantepkeun kamekaran di tangan masarakatAranjeunna ogé bakal ngalebetkeun laporan kumaha $ 200.000 anu ditampi dina sumbangan KickStarter diséépkeun.

Sikep sapertos kieu tiasa ditafsirkeun dina hiji sisi salaku undangan pikeun aktipis perangkat lunak sumber bébas sareng kabuka pikeun masihan sumbangan, tapi éta ogé tiasa diinterpretasi salaku kagagalan sareng dina kasus anu paling parah panipuan, Kusabab éta sapertos ngalungkeun anduk saatos ngempelkeun $ 200.000, nalika jumlah target na $ 10.000, sareng diluhur Diaspora * masih aktif kaayaan alfa.

Nya, hayu urang tingali naha ieu tungtungna dilahirkeun deui salaku kasus Netscape-Mozilla atanapi henteu.

sumber: FayerWayer


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    Nya, sajauh anu Kuring baca, aranjeunna bakal neraskeun kolaborasi sareng D *, ngan aranjeunna bakal museurkeun sagala upaya aranjeunna makr.io, sababaraha jenis meme generator.

    Ayeuna, kuring yakin yén ku sadaya artos éta aranjeunna tiasa ngasilkeun langkung seueur tibatan naon anu D * ayeuna, anu dina sagala kaadilan, salaku aplikasi wéb éta mangrupikeun musibah. Upami aranjeunna ngepak atanapi henteu, kami henteu terang, sanaos dina FayerWayer aranjeunna nyarios yén aranjeunna bakal ngajelaskeun naon anu aranjeunna nyéépkeun unggal artos ...

    1.    Manual Sumber cenahna

      Kumaha bodo pikeun nyingkirkeun proyék anu pikaresepeun sapertos kitu sareng Diaspora sapertos sapotong sampah sapertos Makr.io anu teu aya gunana, nyaéta masihan aranjeunna niup pisan ka sirah anu nempatkeun ideu na deui tempatna.

      Kuring henteu terang naon anu kajantenan ka aranjeunna, kuring gaduh akun di podium resmi Diaspora ti saprak undangan anu mimiti diluncurkeun sareng mimitina éta katingalina siga masa depan anu saé, tapi mangtaun-taun lilana sareng kecuali pikeun pembaruan sakapeung proyék éta salawasna lumpuh, sareng dibandingkeun sareng persaingan éta henteu langkung ti cocooan hungkul.

      Kuring miharep masarakat terang kumaha nyandakna ka hareup, sabab kuring ngulang deui, Diaspora gaduh poténsi anu ageung tapi éta matak sedih pisan.

      1.    elav cenahna

        Kuring ningali tina sudut pandang ieu:

        Saha anu ngagunakeun D *? Émut yén di balik jaringan sosial ieu aya konsép anyar ngeunaan cara ngajaga data urang aman, hal anu pikeun élmuwan komputer / geek / nerd teu aya masalah, tapi pikeun pangguna normal, anu ngan ukur hoyong bagikeun ka babaturan sareng batur, éta tiasa rada rumit . Salaku tambahan, pikeun adil, aya jaringan sosial anu langkung saé ditingali tina sudut pandang kesederhanaan, manpaat, pilihan ...

        Kuring pikir yén ku Makr.io aranjeunna nyobian nyiptakeun jasa révolusionér sapertos Twitter sareng Facebook dina waktos éta, anu kedah ditingali nyaéta, upami pangguna leres-leres resep masihan panggunaan anu dimaksadna, kusabab éta Memes henteu nganggona. sakumna dunya.

        Teu nanaon, anu pikeun kuring aranjeunna ngaco dugi ka tukang.

        1.    elendilnarsil cenahna

          Kuring henteu kantos ningali kamajuan anu hébat dina Diaspora. Kuring bébéja ka babaturan kuring di jaring, tapi kuring boro-boro ngayakinkeun adi kuring. sareng dugi ka sababaraha dinten ka pengker, saatos sababaraha bulan teu aktip, kuring maca berita ieu. Jigana jelas yén proyékna maot (sigana mah)

  2.   nano cenahna

    Éta mangrupikeun kabodohan total, éta nunjukkeun yén aranjeunna bosen atanapi aranjeunna réngsé nyéépkeun 200.000 sareng aranjeunna nyarios yén éta, ieu kami sumping.

    D *, hanjakalna éta mangrupikeun proyek anu saé sareng poténsial anu ti mimiti (atanapi caket awal) dipikanyaho yén éta henteu ngagaduhan kapasitas pikeun mandiri nyalira. Sababaraha jalma damel di dinya sareng sanaos aranjeunna gaduh $ 200 pikeun digarap, nyéwa jalma, mayar sérver sareng, dina kasus anu paling parah, naroskeun langkung seueur artos kanggo neraskeun, proyékna dialungkeun, henteu kapake, sababaraha urang sareng eusi anu karunya. ; henteu nyababkeun ngeposkeun nanaon ka D *.

    Nyatana, langkung saé nyerat tulisan ngeunaan éta, tapi kuring pikir yén pendapat hiji nyalira moal cekap.

  3.   pandev92 cenahna

    Éta rada ngaganggu naon anu kajantenan kalayan jaringan sosial ieu, kuring leres-leres nganggo éta langkung ti sabulan, tapi teras aranjeunna ngawartosan yén aranjeunna bakal nempatkeun obrolan pikeun ngobrol sareng rerencangan sareng kuring henteu terang upami dinten saatos sataun, ieu parantos dilaksanakeun, seueur pisan haseup tapi tungtungna tetep sami sareng kirang pangguna tibatan fotolog LOL

  4.   hideunghalo cenahna

    Seueur urang henteu resep kana jalan anu ditempuhkeun ku masalah éta. "Komunitas" henteu tiasa ngahalangan sateuacanna sabab hoyong ngendalikeun masalahna (aya kasus terkenal polong ditutup kusabab langkung milih mega-pods tibatan pamasangan pribadi).
    Ayeuna aranjeunna bakal bosen sareng milarian "cocooan" anyar nyésakeun D * "dina tangan masarakat", hayu, aranjeunna henteu malire sakedik.
    Tapi éta sanés sual ngritik aranjeunna, total, penemuan éta (éta) milik anjeun maka lakukeun naon anu anjeun pikahoyong sareng éta.
    Kuring bakal neraskeun nganggo Friendica.
    PS Kuring miharep yén ayeuna féderasi antara dua jaringan ningkat, kusabab éta sedih.

    1.    nano cenahna

      Tapi Friendica, kumaha jalanna? Kusabab kaleresan kuring henteu terang.

  5.   Carlos-Xfce cenahna

    Anu paling parah sanés $ 200.000, tapi kahirupan co-founder anu bunuh diri.

  6.   Gabriél cenahna

    Makr.io éta mangrupikeun klon 9gag. Jalma ieu ngagaduhan $ 200 pikeun nyiptakeun naon-naon sareng henteu nanaon. Diaspora mangrupikeun klon Facebook anu goréng didamel anu kedahna nyalametkeun masalah jaringan Markcito tina ngajual jiwa pangguna na ka setan ku ieu privasi anu leres, dina tungtungna aranjeunna bahkan henteu tiasa ngadamel jaringan anu hadé atanapi aplikasi. Aya pangembang anu sakedik artos ngalaksanakeun proyek kusabab aranjeunna leres-leres hoyong ngalaksanakeunana sareng ngatur ngabaru sareng narik perhatian masarakat.

    Kickstarter pinuh ku proyék-proyék anu ngalangkungan tujuan artos ku tumpukan sareng pamustunganana nganteurkeun nanaon. Diaspora mangrupikeun conto anu sanés, mugia aya anu muncul ti masarakat kumargi jalma-jalma ieu nunjukkeun yén aranjeunna henteu gaduh minat, aranjeunna parantos mangabad-abad ngagandeuang.

    Diapora panginten mangrupikeun hal anu saé, anjeun henteu kedah pangguna normal sapertos Facebook lebet kana jaringan anjeun, aya conto anu pangsaéna di dunya: reddit. Teu aya anu langkung jero sareng geeky tibatan situs éta sareng ngagaduhan lalu lintas anu pikaseurieun, éta halaman payun internét saéstuna, sareng aya total jalma nol di jalan anu terang naon anu kedah didahar.

    Aranjeunna henteu terang kumaha ngahontal masarakat awam atanapi aranjeunna henteu terang ka saha pikeun ngarahkeun usahana, sareng usahana ... Hapunten tapi sigana kuring yén éta saeutik pisan, aranjeunna ngajantenkeun aranjeunna hoyong naroskeun artos éta waé. Teu nanaon.

  7.   Azur cenahna

    Kuring ningali éta bakal bérés sapertos Identi.ca, proyék éta ngagaduhan poténsi anu saé, anu menyakitkeun….

bool (leres)