Digitize VHS tape tina distribusi GNU / Linux anjeun

nu Perékam tape VHS (VCRs) Éta moal aya salamina, ogé kasét VHS moal salamina, janten sakedik sakedik bakal janten sesah pikeun ngajaga sadaya pidéo dina format anu lami ieu. Upami ngeunaan pilem, sigana mah pilem-pilem éta parantos diréparasi sareng didigitalisasi, janten urang bakal mendakanana dina format sapertos DVD, BD, jst. Tapi kami moal mendakan sadayana pidéo anu didigitalkeun, ieu kasus rékaman bumi kami.

Maka, upami anjeun ngagaduhan perékam pidéo VHS dina TV anjeun, langkung saé anjeun ngamimitian gancang-gancang ngarobah kana format digital pikeun tiasa nyimpenna ku cara anu langkung awét sareng aman, nyegah kaleungitan pidéo ieu nalika urang henteu tiasa mendakan VCR, bahkan sanés kadua. Sareng prosés na langkung saderhana tibatan anu dibayangkeun, sareng éta tiasa dilakukeun tina Linux ...

1-Perangkat keras diperyogikeun:

Hal anu kahiji nyaéta gaduh VCR atanapi VCR pikeun muterkeun kasét VHS. Dina komputer anu urang anggo pikeun konvérsi, éta ogé bakal peryogi unsur pokok, a kartu poto video. Upami anjeun nganggo laptop anjeun tiasa mendakanana éksternal sareng upami anjeun nganggo desktop, panginten anjeun langkung resep PCI.

Pilih kartu anu cocog sareng Linux, nyaéta, aya driver kernel gratis. Ieu janten nyeri sirah, tapi ayeuna umum yén anu paling dikenal parantos gaduh dukungan pikeun Linux (Hauppauge, Avermedia, ...). Tiasa waé upami anjeun nganggo distro gratis 100% anjeun bakal ngalaman masalah pikeun masang bungkus codec tinangtu sareng firmware khusus sapertos ivtv-firmware.

Sakali kartu candak pidéo dipasang, éta kedah ngagaduhan sambungan RCA supados tiasa nyambungkeunana liwat a Kabel RCA ka VCR, sadayana siap ngamimitian konvérsi atanapi digitalisasi.

2-Pariksa kaluaran pidéo na

Sakali sadayana disambungkeun sareng siap, urang kedah muka pamuter pidéo sapertos VLC atanapi mplayer kanggo tiasa parios kaluaran pidéo na yén kami parantos nyambungkeun kana input kami tina perékam pidéo anu ditéwak leres. Upami teu kitu, perlu masang driver sacara leres atanapi bungkus anu parantos kuring sebutkan di luhur. Sacara prinsip teu kedah aya masalah, sadayana kedah OK sareng anjeun tiasa ningali pidéo anu diputer dina VCR.

Anjeun ogé kedah ngagaduhan bungkus dasar anu sanés sapertos dipasang ffmpeg sareng v4l-utils pikeun ngagarap sinyal vidéo ... Sareng konpigurasikeun kanggo nampi input RCA (upami anjeun ngagaduhan kabel koaksial atanapi S-video anjeun kedah ngarobih léngkah ieu):

v4l2-ctl -i 2

3-Ngawitan digitalisasi

Para ngamimitian ngarékam naon anu asup ka kami ngalangkungan alat tangkap pidéo, urang tiasa nganggo program anu sanés, sanaos pilihan anu hadé pikeun ieu nyaéta ngagunakeun mplayer sacara langsung sahingga éta néwak tina alat tangkap kami, bisi kami / dev / video0:

mplayer -cache 8192 /dev/video0 -dumpstream -dumpfile mi_video.mp4

Sareng éta urang bakal kéngingkeun video digital disebat my_video.mp. Ku jalan kitu, pastikeun pidéo na leres dibalikan deui atanapi anjeun ngan ukur bakal néwak pidéo sawaréh ...


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tecprog Dunya cenahna

    Kalintang bageur, hatur nuhun pisan kana bagikeun éntri ieu, pikeun kuring, sabab éta mangrupikeun téks munggaran anu kuring marios ngeunaan cara mendigitalkeun kasét éta; di dieu urang gaduh kasét ti taun 1998 sareng kuring masih gaduh momen kulawarga di jerona, tibatan kalayan léngkah munggaran ieu kuring asa langkung resep ngalakukeun léngkah ieu sareng sadayana saé pisan, hatur nuhun! 😀

  2.   gmolleda cenahna

    Hatur nuhun pisan kana tulisanna, aya seueur anu panasaran persis ngeunaan patarosan ieu sareng éta tiasa janten cara anu saé pikeun ngalakukeun ni'mat atanapi ngasilkeun artos sakedik.
    Kuring ningali paningkatan pikeun tulisan sabab tungtungna bakal nganggo format komprési modéren pikeun ngirangan ukuranna tanpa kaleungitan kualitas: h.265 modéren atanapi HEVC.
    Abdi mendakan tempathttps://trac.ffmpeg.org/wiki/Encode/H.265) dimana aranjeunna ngajelaskeun kumaha komprési dina codec éta tapi audio aac henteu ngagaduhanana sacara standar LinuxMint 18 atanapi Ubuntu 16.04 janten kuring kedah ngamutahirkeun sareng:
    sudo nambahkeun-apt-Repository ppa: jonathonf / ffmpeg-3
    sudo apt apdet && sudo apt ningkatkeun

    Paréntahna nyaéta:
    ffmpeg -i sourcefile -c: v libx265 -crf 28 -c: aac -b: a 128k new.mp4

    Kuring parantos nganggona sadaya ieu pikeun mindahkeun kasét minidv tina camcorder kana komputer ngalangkungan firewire sareng sajam anu nyandak sakitar 12 gigabyte atah kénca kuring dina 300 megabyte.
    Upami éta dilakukeun ku seueur file dina waktos anu sami, teras dina loop:
    kanggo abdi di / source_path / *; ngalakukeun ffmpeg -i "$ i" -c: v libx265 -crf 28 -c: a aac -b: a 128k "$ {i%. *}. mp4"; parantos

    Tiu ĉi ieu ĉio.

    1.    abdi terang cenahna

      gmolleda patarosan Kuring nyobian moto handycam tina kaméra pidéo anu lami tapi kuring henteu terang kumaha cara ngalakukeun éta sateuacan kuring tiasa némbalanana nganggo kino teras ku kdenlive tapi ayeuna kino siga éta teu aya sareng kdenlive henteu ngagaduhan pilihan sareng nyarios ngalakukeun éta kalayan dvgrab tapi henteu jalan, éta masihan kasalahan sareng kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun. Abdi ngahargaan bantosan anjeun.