Kwort Linux 4.3.4 dileupaskeun, sumping sareng update komponén

babagi

Saatos langkung ti sataun pangembangan, David Cortarello ngumumkeun sékrési vérsi stabil panganyarna tina sistemna, Kwort Linux 4.3.4.

Kwort mangrupikeun sumber terbuka, distribusi Linux anu gratis sareng stabil dumasar kana CRUX anu ngagunakeun toolkit GTK + sareng nawiskeun lingkungan pangguna minimalis dumasar kana pangurus jandéla Openbox.

Kwort Linux mangrupikeun distro diwangun sareng dioptimalkeun pikeun ngajalankeun tanpa cacat dina mesin anu masih nganggo komponén pakakas semi-lami

Fitur anu paling luar biasa nyaéta manajer paket, anu disebat kpkg pikeun milarian bungkusan unduhan eunteung.

Éta bénten sareng CRUX ngalangkungan manajer paket kpkg, anu ngamungkinkeun masang paket binér ti Repository anu dikembangkeun ku proyek.

Kwort ogé ngembangkeun aplikasi GUI nyalira pikeun konfigurasi (Manajer pangguna Kwort pikeun manajemén pangguna, Manajer jaringan Kwort pikeun konfigurasi jaringan).

Naon anu énggal dina Kwort Linux 4.3.4?

Sakumaha anu dipedar ku pangembang, Versi Kwort 4.3.2 hadir sareng sadaya jinis fitur-fitur anyar, dimimitian ku vérsi ieu mawa PulseAudio, anu ayeuna stabil pisan sareng parantos hasil pisan, bahkan sareng bluez5 (anu ogé kalebet dina vérsi ieu kanggo pertama kalina).

oge nganteurkeun kernel 4.19.46 sareng ranté alat énggal kalebet glibc 2.28, GCC 8.3.0 sareng Binutils 2.32, ditambah kpkg 130.

Sajaba ti éta, panyungsi parantos diénggalan kana vérsi pangénggalna, kalebet Google Chrome 75.0.3770.90, Mozilla Firefox 67.0.2 sareng Wani 0.68.50.

Paket Kwort-choosers parantos digentos ku pakakas kwort, kalebet peramban anu lami, custom xdg-open, sareng kwort-mixer anyar pikeun ngadukung backend sora (ALSA sareng PulseAudio.

terminal

Anu pamungkas, jalan pintas UI anyar ayeuna parantos didokuméntasikeun sareng tim distro ngalaporkeun yén aranjeunna mendakan pamuter musik grafis anu saé disebut Museeks, anu ayeuna kalebetkeun kana sistem.

Tungtungna pamekar bagikeun ieu pikeun pangguna tina vérsi anu sateuacanna:

Teu umum pikeun urang pikeun ngalanggar aturan, tapi hanjakalna, pikeun ningkatkeun pangrojong pikeun mesin kalayan sababaraha kartu vidéo, urang kedah nambihan libglvnd salaku kagumantungan OS (anu biasana diperyogikeun ku mesa3d).

Janten upami anjeun dina Kwort 4.3.3, tambahkeun kagumantungan ieu ku ngajalankeun: pembaruan kpkg && kpkg masang libglvnd.

Sarat pikeun tiasa ngajalankeun Kwort Linux

Dina raraga ngajalankeun sistem dina komputer atanapi laptop, anjeun kedah ngagaduhan sahenteuna sumber-sumber ieu:

  • Prosesor X86-64
  • 512 MB mémori sistem (RAM)
  • 1.4 GB ruang disk pikeun dipasang
  • Kartu grafis kalayan résolusi 800 × 600.
  • DVD-ROM drive atanapi port USB (pikeun pamasangan sistem)

Penting pikeun disebatkeun yén ieu sanés distribusi CD Live, anu hartosna éta kedah dipasang sacara permanen dina drive lokal.

Installer dumasar-téks sareng meryogikeun anjeun milih tata ruang keyboard, partisi disk, sareng sajabina.

Tungtungna kuring kedah netelakeun yén ieu sanés distribusi kanggo énggal, janten upami anjeun henteu yakin mana titik pemasangan anjeun tina hard drive anjeun, langkung saé milih pilihan anu sanés, sabab éta bakal ngahasilkeun leungitna data.

Unduh sareng kéngingkeun Kwort Linux 4.3.4

Upami anjeun sanés pangguna distribusi sareng badé nganggo éta dina komputer anjeun atanapi uji éta.

Anjeun tiasa kéngingkeun gambar sistem, Anjeun ngan ukur kedah lebet kana halaman wéb resmi proyek dimana anjeun tiasa mendakan tautan dina bagian unduhan na.

Ukuran gambar iso 875 MB.

Dina akhir unduhan anjeun anjeun tiasa nganggo alat Etcher multiplatform pikeun nyimpen gambar dina pendrive sahingga boot sistem anjeun tina USB.

Atanapi ogé nganggo unetbootin anu mangrupikeun alat multiplatform sanés. Dina kasus panyiptaan dina Linux, anjeun ogé tiasa nganggo paréntah dd.

Tautanana sapertos kieu.

Upami anjeun pangguna pikeun vérsi sateuacana, anjeun ngan ukur kedah nganggo paréntah pembaruan, pikeun nampi vérsi énggal bungkusan.

kpkg update && kpkg upgrade

Sedengkeun pikeun aranjeunna anu pangguna énggal, aranjeunna tiasa konsultasi pituduh instalasi sebaran dina halaman wéb resmi ieu. Link na ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.