Dimana urang nuju nganggo méja modéren?

Tungtungna sareng tanpa seueur hype, systemd parantos badarat en ArchLinux. Ngan hiji pesen dina milis cekap ngabéjaan yén parobihanna parantos réngsé, sahenteuna pikeun urang sadayana anu nganggo méja pinuh ku distribusi ieu. Saeutik demi saeutik méja kami ngalaman parobihan, beuki drastis sareng beuki jauh ti méja tradisional. Naha aya pembenaran pikeun ieu? Naha ieu leres-leres manpaat?

Kecap anu cekap parantos ditumpukeun dina masalah ieu, tapi sadayana nunjukkeun yén langkung seueur anu diperyogikeun. Kusabab anjeun teu acan nyumput handapeun batu sababaraha taun ka pengker (atanapi damel sepi tina Red Hat Enterprise Linux) anjeun bakal parantos terang yén ti saprak GNOME angkat ka cabang 3 pamekaranana sadayana janten gélo. Aya jalma anu ningali ieu salaku gerakan otoriter, katépaan ku interfaces sélulér.

Nanging, aya anu luput tina urang. Kunaon Naon anu bakal kajadian ayeuna? Naha urang ngungsi di teror, ceurik dina tiiseun, atanapi ngabantingkeun méja dina sirah para pangembang? Kuring bakal nyobian ngajawab patarosan ieu tina sudut pandang kuring, sabab urang sadayana kedah ngagaduhan pendapat ngeunaan masalah ieu. Ti mimiti, teras?

Ngahijikeun interfaces

Mangtaun-taun ka pengker aya konflik sareng KDE sareng kamekaranana, dumasarkeun kana Qt. Ieu mangrupikeun perang anu seueur di urang henteu kedah hirup sareng urang tingali dina Wikipedia (buku sejarah urang ngeunaan jenis hal ieu) salaku récéh, anu lami. Sanaos parantos aya anu sanés pakakas grafik, schism libertarian waktos éta nyababkeun ngembangkeun alternatif énggal pikeun méréskeun kabutuhan komputasi pribadi, salawasna dumasar kana métaforis desktop tradisional. Sadayana sabab Qt No. era software gratis. Ayeuna éta, tapi pamisahna tetep.

Sedengkeun dugi ka vérsi 2.3 urang tiasa nyarios ngeunaan GNOME sareng KDE sakumaha anu sami sareng tiasa ngusulkeun masing-masing salaku alternatip ka anu sanésna gumantung kana kaayaan atanapi selera anu tangtu, ayeuna duaan béda teuing. Mimiti, kusabab métafora desktop GNOME sacara radikal robih gancang pisan, sareng anu kadua, kusabab KDE ngalaman prosés anu sami sababaraha waktos ka pengker. Duanana mekar, tapi ku bédana ageung yén GNOME nyaéta a nyatakeun percobaan. Sareng éta henteu leres-leres goréng.

Pikiran umum ngeunaan Lisénsi / Linux Ubuntu sareng ngalegaan kana sistem anu sanés Windows nyaéta yén aranjeunna hésé teuing, bénten, anéh sareng anu pangguna moal tiasa ngartos aranjeunna. Distribusi éta kedahna langkung gampang deui, hal anu henteu berlaku deui sareng nyarioskeun ngeunaan anu sieun pisan di terminal, saolah-olah aranjeunna ngémutan éta mangrupikeun kenangan jaman baheula, hal anu henteu kedah dianggo deui.

Ieu mangrupikeun GNOME énggal sumping, anu parantos aya sakedik. Pamasangan GNOME bakal masihan kami lingkungan anu koheren pikeun dirina sareng ngan ukur nyalira. Jalma anu parantos diuji vérsi 3.6 ningali éta. Nautilus énggal sami sareng anu biasa, dikirangan fungsi (sabagian henteu kaget teuing) sareng kagunaan anu cukup saé, sabab éta saluyu sareng dirina sareng Shell.

Koherénsi anu kuring nyarios siga anu sesah dipikaharti, tapi dina kanyataanna éta hal anu dasar. Ieu gampang dicontoan. Ayeuna, ménu anu henteu aya gunana anu anjeun kantos kéngingkeun ku ngaklik nami aplikasi ngalebetkeun fungsi énggal. Antarbeungeut dijantenkeun langkung minimal sareng kirang gangguan, persis sami sareng tujuan proyék dasar.

Who teu acan nyobian sebaran éta, masih dina tahap béta anu aya, punten lakukeun. Ngan anjeun bakal ngartos ogé naon anu kuring badé nyarios: SD parantos saluyu sareng dirina. Dina koméntar pengumuman ngeunaan kasadiaan béta batur nyarios ngeunaan ménu global sareng aranjeunna ngaréspon yén naon anu dipikahoyongna. Éta leres, sareng alesan anu saderhana pisan.

Aplikasi SD henteu gaduh deui ménu tibatan pakakas, anu masihan urang sadayana pilihan anu urang peryogikeun. Seueur anu bakal mikir yén SD teu langkung ti simile, tiruan Mac OS; tapi aranjeunna langkung jauh. Aranjeunna terang naon anu dilakukeun. Aranjeunna sadar visi nyalira ngeunaan kumaha kaayaanana, maksa pageuh kana konsép anu siga impianana.

Terus aya kayu manis. Kalayan tiup kode, aranjeunna nyumpingan jalma anu teu tiasa deui nganggo angin puyuh tina ékspérimén ieu. Éta ogé ngabaru, tapi aranjeunna langkung ati-ati tibatan munculna. Aranjeunna narékahan pikeun milari deui pangalaman anu kaliwat sareng ngabébaskeun urang kinerja yén GNOME nampi urang.

Tapi leres-leres sadaya usaha ditujukeun pikeun ngahijikeun. Aplikasi na henteu ngan ukur katingalina sami, aranjeunna raos sami sareng dianggo dina cara anu sami. Ieu konsistensi anu urang ngantosan.

Inovasi penting

Dialog anyar tina kira-kira Naon anu katingalina ku Pantheon, panggunaan CSS pikeun gaya antarbeungeut sareng ekstensi anu tiasa dipasang pikeun panyungsi GNOME, sareng pendekatan énggal KDE pikeun QML mangrupikeun waktos anu kapengker.

Inovasi penting sareng éta kajadian dina sagala rupa. Dina GNOME 3 urang ningali paningkatan GTK sapertos anu saacanna. Kami moal tiasa cicing dina téknologi anu sami deui (leres, kuring nyarios sareng anjeun Xfce) pikeun hiji alesan saderhana: obsolescence. Ékspérimén anu urang jalankeun ayeuna écés bakal ngahasilkeun ékosistem anu hadé énjing; saatos perang sengit pikeun kaunggulan dina inovasi. Sanaos ieu dibahayakeun ku hal-hal alit, kumaha ngan ukur aya hiji kontributor full-time di GTK sareng éta ngan ukur dijaga ku GNOME, kalayan desktop anu sanés dumasar ieu toolkit ngagunakeun éta tanpa ngadukung.

Inovasi penting sareng urang kedah ngadukungana. Mangrupikeun prosés anu nyeri, tapi éta mangpaat.

Naon anu bakal kajadian ayeuna?

Hayu urang mimitian ku spekulasi terang-terangan yén urang resep pisan. Kami badé ngolompokkeun nubuat kami ku desktop supados urang tiasa langkung ngartos sareng langkung modular. Ku cara kieu, masing-masing pertanda éta mandiri ti anu samemehna sareng anu henteu kajantenan moal miceun sésana. Perhatian di dieu, kuring sanés tukang pesulap atanapi sababaraha lalaki langkung. Kuring ngan ukur badé ngadamel sakedik percobaan. Waktos bakal masihan kuring alesan atanapi henteu.

GNOME Shell

  • Jalma-jalma bakal mimiti humandeuar ngeunaan henteu sanggup ngagunakeun aplikasi GNOME épisién di luar lingkungan.
  • Leungiteun modeu dijengkang éta bakal ngabalukarkeun pamekaran langkung cairan.
  • Kami bakal ngagaduhan garpuh, nulis ulang lengkep, atanapi pendekatan anyar pikeun ngembangkeun aplikasi penting dina GTK. Kahartos ku aranjeunna, Inkscape, AbiWord, Glom, Gnumeric sareng anu sanésna. Aranjeunna bakal dingaranan salaku: véktor, naskah, data y nomer. Anu hiji ieu nyeri pisan sareng langsung ngahiji sareng anu munggaran.
  • OS GNOME bakal ngarobih hal. Tapi éta bakal ditunda sababaraha kali.
  • Sistem operasi ieu bakal nyandak sistem pamasangan paket grafis anu bénten-bénten béda ti anu urang terang.

kayu manis

  • Réa distribusi bakal muncul anu bakal nyandak éta salaku lingkungan standar.
  • Éta bakal lebet Repository ArchLinux [tambahan] dina 6 bulan ka payun.
  • Bakal aya masalah sareng kamekaranana sareng éta bakal tungtungna garpu
  • Linux Mint bakal lungsur édisi MATE dugi pertengahan 2013.

Xfce

  • Leungit kasempetan na janten mainstream desktop, éta bakal ngalih kana GTK 3 dina akhir taun 2013. Tapi saatos debat sengit anu bakal ngajantenkeun serius pakakas.
  • Xfce bakal ngembangkeun aplikasi langkung mirip sareng proyék SD sareng urang tiasa ningali caket atanapi ékspérimén sareng Granite sareng Vala.

KDE

  • Urang tiasa ningali hiji toko plasmoid sami sareng naon anu parantos dilakukeun GNOME nalika Qt Quick langkung nyebar.
  • Plasma bakal tiasa nganggo CSS di awal 2014.

Manajer jandela sareng lingkungan anu sanés

Anjeun parantos terang yén kuring resep manajer jandela ubin tapi kuring ngan ukur ngagunakeun éta dina komputer lami kuring, sabab éta henteu sanggup deui ngadukung monster sapertos GNOME. Janten kumaha jalanna sareng Debian stabil, nalika versi stabil 7 dileupaskeun kuring bakal ngalakukeun pamasangan anu bersih sareng i3, anu disarankeun ku sadayana. Tapi ngan ukur dina hiji éta.

  • Ubuntu bakal neraskeun sareng Unity. Naha aranjeunna ngarepkeun anu sanés?
  • 3 manajer jandéla ubin bakal ditilar.
Ieu spekulasi murni sareng henteu didasarkeun kana data anu dipercaya tapi kana persépsi pangguna biasa. Kuring teu ngagaduhan inpormasi pikeun ngabuktikeun ramalan ieu sareng éta ngan kedah ditingali salaku hasil tina percobaan pamikiran. Punten tong percanten sareng henteu ngalakukeun ieu di bumi. Émut, spekulasi.

Peryogi?

Leres éta. Bahkan ku résiko katingal teuing sapertos smartphone, hasil ngahijikeun interfaces nguntungkeun urang sadayana, lami sareng anu énggal. Upami aya kurva diajar anu kirang lungkawing antara masing-masing aplikasi, sadayana janten gampang. Sanaos ékspérimén kuring sareng GNOME Shell sareng kulawarga marmot teu hasil, éta henteu hartosna éta moal hasil pikeun anu sanés.

Prosés ieu nyeri sareng parantos nyababkeun jalma-jalma pikeun ninggalkeun GNU / Linux sadayana. Sareng kuring henteu nyalahkeun aranjeunna, tapi anjeun kedah tahan. Anu paling parah parantos réngsé, sanaos kapayunna tiasa siap-siap pikeun nyabok kuring pikeun pernyataan saderhana anu kuring énggal.

Éta diperyogikeun ayeuna sabab sadaya sistem ngalaman prosés anu sami sareng éta mangrupikeun kasempetan emas pikeun parangkat lunak gratis. Kabur kana distribusi naon waé upami anjeun henteu tiasa nganggo UI Modern deui!

conclusions

Tarohan nuju ka hareup

Saatos sadayana nyarios ieu, kuring kedah nyarios yén kuring ngan ukur ngalakukeun éta pikeun nangtang ka hareup. Naha naon anu kuring carioskeun nyata? Naha éta parantos kajantenan sareng kuring henteu terang ngeunaan éta? Abdi henteu terang. Ieu mangrupikeun waktos anu anéh sareng langkung saé pikeun ati-ati, tapi daptar ieu masihan kami ideu kumaha katebak - atanapi henteu - dunya ieu tiasa janten. Janten kuring ngadamel tarohan terakhir kuring:

GNOME bakal janten desktop anu dominan deui dina 2 taun, pikeun vérsi 4.4; upami panomeranna tetep sami. Urang tingali naha kuring leres, atanapi kuring bakal ngelek kecap kuring nganggo coklat panas. Dina waktos paket-paket éta badarat di Arch, bakal tiis di dieu.

Sareng ayeuna naon anu kuring lakukeun?

Antosan di dinya. Kayu manis lumayan saé upami anjeun peryogi lingkungan GTK sareng KDE moal pernah ngantepkeun anjeun. Xfce ogé masihan pangalaman anu saé, tapi konservatif teuing. Éta ngan ukur ngantosan kapayunna. Sareng budak lalaki éta bakal pikaresepeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

97 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   RafaGCG cenahna

    Sakumaha ceuk Mel Gibson dina Pakarang Lethal, "Abdi sepuh teuing pikeun kotoran ieu."
    Naha anjeun henteu kantos dugi ka tungtungna? kana produk réngsé… saatos 14 taun gelut sareng Linux kuring ningali éta henteu pernah réngsé.

    Akhir-akhir ieu kuring kedah mikir, saluyu sareng WIN sareng OSX yén masing-masing ngonci kami dina kandangna sareng bla bla bla ... Bahawa kabébasan pangaweruh ngeunaan GNU mangrupikeun cara séjén pikeun janten budak pikeun pangguna normal. Program swasta ngonci pikeun kéngingkeun artos ti anjeun, normal, perusahaan sapertos kitu. GNU ngajual anjeun yén anjeun bakal bébas nganggo komputer tapi dikutuk pikeun diajar salami hirup ... Salami anjeun resep atanapi ngaraos resep, henteu kunanaon. Tapi nalika anjeun henteu gaduh waktos atanapi anjeun henteu raoseun deui ... Akhirna éta sadayana bakal ngahaturanan waktos / diajar atanapi ngahaturkeun artos.

    Éta masihan perasaan yén modél propriétari tertutup nyaéta kontrol sareng réliabilitas (Abdi nyarios ngeunaan Apple) sareng Soft Libre nyaéta CAOS, sarébu buah dirakit sapertos gunung miko anu raksasa, dimana sok aya anu ngagilirkeun supados langkung pas.

    Kuring cicing dina jangka sedeng ... tapi kuring perhatoskeun sakitar 10 taun kuring moal gaduh deui kahoyong pikeun neraskeun diajar ... sareng nalika kuring prediksi ... bau kuring bakal tungtungna di OS X atanapi sarimbag na pikeun kagok. atanapi meureun dina distro murangkalih atanapi anu sapertos kitu, langkung saderhana tibatan ubuntu, mundur kusabab kanyataan yén upami aya anu henteu tiasa dianggo, éta henteu dianggo sareng éta waé.

    Sedengkeun urang bakal neraskeun diajar.

    1.    elav cenahna

      Abdi ngartos naon anu anjeun maksudkan .. Kadang-kadang hal anu sami kajadian ka kuring, tapi kuring henteu terang, éta bakal dugi ka titik anu GNU / Linux kalayan sadaya desktop na sapertos Windows atanapi Mac OS X dina anu anjeun maksakeun .. Nyatana, gumantung kana perangkat keras sareng kabutuhan anu anjeun gaduh, parantos aya distribusi anu nawiskeun kasempetan ieu pikeun anjeun.

      1.    anti cenahna

        Saur kuring bakal nyarankeun Mageia anu pangpayunna, sanaos kuring nganggo Arch. Utamana kusabab éta ngagaduhan pusat konfigurasi, komunitas anu kuat, siklus pangembangan cukup lami yén pembaruan sanés panyiksaan rutin sareng éta lumayan stabil.
        Tapi teu aya anu paduli ...

        1.    Cureoks cenahna

          Naon tulisan anu saé sareng naon anu anjeun carioskeun ngeunaan Mageia leres pisan leres, komunitasna terang dimana aranjeunna badé sareng dukungan anu saé pikeun tiap vérsi.
          Ieu mangrupikeun hiji-hijina distro anu dianggo 100% dina netbook sony Y.
          Sanaos ayeuna nuju nganggo Cakra, kuring ngalaman masalah, janten kuring ngemutan parobihanana.

        2.    Ghermain cenahna

          Kuring masang Mageia pikeun uji sabab distro kadua saatos Mint numutkeun Distrowatch; tapi kuring henteu acan tiasa ngonpigurasikeun wifi sareng aya kekacoan anu kedah dipilari (atanapi meureun kuring henteu terang kumaha carana ngalakukeun éta ogé) janten kuring masih ragu bakal ngantunkeunana atanapi nempatkeun Kayu Manis 14 Nadia, sanaos Kuring badé ngaunduh SD dina x64 sareng dicobian, éta anu saé, anu goréng sareng anu goréng tina Linux ... seueur pisan anu tiasa dipilih anu tungtungna kuring milih anu henteu diperyogikeun sababaraha kali, sabab hiji-hijina cara pikeun terang naha éta lumaku pikeun anjeun atanapi henteu nyaéta ku cara masang sareng nguji, upami henteu pangalaman anu sanésna didasarkeun kana komputer saha waé anu nguji éta sareng sababaraha kali éta henteu cocog sareng spésifikasi salah sahiji anu anjeun gaduh.

          1.    Cureoks cenahna

            Tingali di pusat jejaring Mageia atanapi bagian pusat kontrol hardware.

          2.    Ghermain cenahna

            Nuhun, kuring bakal nyobian hiji waktos terakhir, upami éta henteu tiasa dianggo… bye Mageia.

    2.    DanielC cenahna

      Nyobian "sistem pikeun kagok" pikeun jalma anu fokus kana ngajauhkeun sabisa-bisa yén pangguna hariwang ngeunaan masalah nanganan sakedik langkung jero tibatan konfigurasi saderhana komputer sareng gadget sigana mah kurang ajar bahkan kurang ajar.

      Anu dipikahoyong ku jalma-jalma nyaéta ngagaduhan sistem anu siap dianggo sareng henteu siap dikonfigurasi, langkung-langkung ngonpigurasikeun pikeun masangna, aranjeunna henteu kedah diajar hal saluareun manajemén desktop sareng produktivitas sareng parangkat lunak santai.

      Jalma anu hoyong diajar langkung seueur tibatan ngartos kumaha nanganan alternatif parangkat lunak bakal aya, tapi éta henteu ngajantenkeun aranjeunna langkung atanapi kirang kagok tibatan pangguna anu ngan ukur hoyong sistem anu tiasa dianggo atanapi maénkeun.

      1.    RafaGCG cenahna

        DanielC, kuring parantos nempatkeun "sistem pikeun kagok" anu ngarujuk kana OS X langkung ti anu sanésna, dina hartos yén éta anu paling gampang ditangan, tibatan windows. Kuring ogé parantos ningali yén sababaraha nempatkeun OS X sareng windows dina kantong anu sami. Sareng éta henteu sami dina hal kagunaan sareng kaamanan / stabilitas langkung saé ogé urang nyarios. OS X tiasa dianggo dina mesin anu ditutup sareng diuji kalayan kisaran anu parantos aya, éta anu ngaganggu seueur peminat GNU anu urang sadayana terang alesanna, tapi anu pasti anu ngajantenkeun sistem tiasa dianggo sapertos jam. Win sareng Linux henteu didesain atanapi diuji ku sadaya kamungkinan mesin, kabébasan panggunaan éta mangrupikeun salah sahiji masalahna anu maksa pangguna pikeun kudu ngarengsekeun setélan hardware. Kuring sono ka pabrikan anu ngadamel mesin tertutup sareng distro Linux khusus pikeun mesin éta, kalayan kernel anu pas pikeun mesin éta, kalayan sadaya driver anu ngagaduhan lisénsi dina mesin éta. Atanapi éta FSF nyalira nyatujuan hardware sareng Linux. Kuring parantos nyobian nyetél komputer Linux sababaraha kali, sareng kuring henteu kantos kéngingkeun komputer anu ngagaduhan lisénsi Linux ... dimimitian ku grafik, teraskeun sareng chipset ... Dina forum, urang sadayana bosen nyarios yén Linux tiasa dianggo sadayana. , tapi teras éta bohong. Linux tiasa dianggo pisan nalika hardwarena ditutup sapertos dina DTT decoder kalayan kernel linux contona. Kusabab pabrikna parantos nyiptakeun perangkat keras sareng parangkat lunak pikeun mesin éta (heck like Apple). Tapi dina kahirupan nyata ku komputer kusabab patén-patén di luhur sadayana, sareng yén aranjeunna henteu ngaleupaskeun spésifikasi tingkat handap, Linux henteu tiasa dianggo digulung, anjeun kedah némbak éta. Sareng éta sanés masalah GNU / Linux, éta mangrupikeun salah sahiji anu sanésna anu sabotase atanapi henteu damel bareng, sapertos anu anjeun badé sebutkeun.

        Ayeuna, kuring henteu raoseun dina windows, ogé teu nyaman dina linux, ogé teu nyaman dina OS X teu salah sahiji tina tilu karya anu dipikahoyong. Tiluanana ngagaduhan kaunggulan sareng karugian. Janten kuring sanés fanboy tina tiluanana. Sanaos, ku kapribadian kuring resep Linux sareng filosofi langkung, tapi sanés fungsina sareng hayu urang nyarioskeun ngeunaan produktivitas.
        Kalayan Linux anjeun tiasa ngalakukeun sadayana, tapi dina sababaraha kasus langkung laun tibatan sareng solusi anu sanés. Profésional fotografi / Signage / Desain sareng MAC / Adobe 4000 euro sareng plotter 3000 euro sareng kaméra 5000 euro produktip dina karyana. Mesinna henteu ngagantung, OS X mikawanoh kaméra sareng plotterna. Kusabab éta ngagaduhan supir khusus nalika stroke buku cek…. sareng propésionalna parantos nyéépkeun 12000 euro tapi produktif / kalapa dina karyana. Di Linux, RAWs kaméra henteu mikawanoh aranjeunna 100% sabab parantos direkayasa tibalik, berkat DCRAW anu hebat, tapi éta henteu tiasa dianggo ogé pabrikan, kusabab NIKON sareng CANON henteu ngaleupaskeun spésifikasi. Sareng plotter 3000 euro henteu dianggo langkung ti 60% sareng supir umum. Éta lepat linux? henteu Tapi éta naon aya. Naha kuring resep béda? Leres. Tapi éta moal aya, sakumaha anu kuring pikahoyong kusabab aya kapentingan komérsial anu sanésna. Salami hardware GNU henteu didamel yén produktipitasna moal kahontal. Atanapi éta profesional fotografi nyéépkeun 12000 euro kanggo senang-senang.

        Linux mangrupikeun utopia anu saé, anu parantos asak dina seueur bidang sareng dina sababaraha éta ngalangkungan sagala rupa dina pagelaran, contona komputer super. Sareng komputasi pikeun komputasi. Sareng éta ngalayanan 90% jalma, sareng 100% kanggo panggunaan rumah tangga. Tapi éta PERNAH bakal nyusul sistem anu sanés, dugi ka R&D dilakukeun dina Linux éta moal kajadian. Tapi P&P dilakukeun ku perusahaan anu hoyong ngasilkeun artos éta nguntungkeun aranjeunna pikeun naon waé anu henteu bakal nganteurkeun P&P ka GNU.

        Henteu masalah kumaha Linux kuring, bakal aya waktos anu anjeun sadar. Éta nyandak sakedik ilusi kuring, tapi éta naon, éta dunya kapitalis.

        1.    DanielC cenahna

          Nya, leres, jelaskeun kumaha maksad anjeun nyarios ungkapan éta, kuring ngartos anjeun sacara sampurna ... salaku conto di dieu kuring, ngajawab tina Windows kusabab kuring kapaksa ngalakukeun éta nalika kuring ngalakukeun sababaraha pancén anu teu tiasa kuring lakukeun dina Linux.

          1.    Ghermain cenahna

            Numutkeun hal di luhur, rasa kuring nyaéta Linux kusabab seueur alesan, tapi kuring tetep gumantung kana W $ Kuring henteu mendakan aplikasi anu sami sareng ngalangkungan Outlook, anu aya bieu nyertakeun 60%, dina download manager kuring henteu mendakan sami-sami atanapi langkung unggul tibatan IDM atanapi MiPony, JDownloader henteu deui janten kalangkang naon éta, beurat pisan sareng henteu jalan sakumaha kuduna, KGet sareng WGet ngalakukeun anu diperyogikeun, dina celus teu aya gaganti pikeun Nokia Suite, Motoro , Samsung, Wammu mangrupikeun bencana total sareng ku LibreOffice, anu mangrupikeun aliran anu pangsaéna, anjeun kedah nyaluyukeun kanggo M $ 2010 supados tetep satia.
            Sareng salaku permata kuring ningali yén nalika kuring nyambung ngalangkungan Kubuntu sareng nganggo VirtualBox sareng ngalebetkeun halaman ngalangkungan IE, ikon IE sareng W $ némbongan sanaos sistem dasarna Kubuntu sareng upami kuring lebet ngalangkungan PearLinux (sapertos ayeuna) ngalangkungan Midori katingalina Abdi nyambung liwat Midori ngalangkungan MAC ... hehehe ... 🙂

      2.    anti cenahna

        Sareng saha anu nyarios naon-naon ngalawan aranjeunna? Kuring nyarankeun Mageia sabab sadayana parantos siap sareng konfigurasi gampang pisan. Urang sadayana kedah diajar, tapi sahenteuna kuring, upami kuring peryogi ngenalkeun batur ka GNU / Linux kuring bakal nempatkeun Mageia sareng KDE.

        1.    DanielC cenahna

          anti, waleran kuring sanés kanggo anjeun, sanaos ditingali dihandap anjeun, upami anjeun ningali sacara caket éta dina tingkat tabulasi anu béda tibatan anjeun, nyaéta sanés kanggo atanapi bahkan pikeun elav, anu mana anu anjeun jawab, tapi pikeun RafaGCG

          Sugan upami aya anu sapertos "salaku réspon ka ..." kalebet sacara standar dina seratan, ieu bakal nyingkahan kekeliruan.

          Tong sedih.

          1.    anti cenahna

            Orale, anjeun leres. Kasalahan kuring.

    3.    Blaire pascal cenahna

      Dear kolega RafaGCG. Cara mikir kuring, tibatan pendapat pribadi kuring, nyaéta GNU / Linux kedah pernah ngahontal filsafat sapertos OSX, langkung-langkung Windows. Abdi resep kana kaayaan aranjeunna ayeuna, sareng kuring henteu ngartos naon anu anjeun hartosna ku diajar salami kahirupan lol. Ieu murni dugi ka pangguna. Upami anjeun henteu hoyong diajar, tetep nganggo sebaran anu gampang dianggo, sareng upami anjeun hoyong, cobian sebaran "sesah" kanggo pangguna normal. Leres éta sapertos meccano raksasa dimana unggal potongan kedah diputer, tapi jujur ​​kuring resep yén aranjeunna masihan kuring "bolus" anu kuring teu tiasa ngarobih. Ogé, ah, kamampuan pikeun ngonpigurasikeun sadayana. Sanaos mangrupakeun meccano pikeun anu mikahoyong.

      Ieu mangrupikeun pendapat anu handap tina pangguna / batur sapagawean / geek kulawarga hébat ieu. Sareng éta henteu masihan kuring raos réliabilitas, éta parangkat lunak propriétari.

      Salam ti Kosta Rika.

    4.    Giskard cenahna

      Éta anu diucapkeun ku Danny Glover 😛

    5.    jlbaena cenahna

      Éta kedah janten masalah umur (hartosna abdi nganggo linux, tangtosna!), Kuring parantos ngalakukeun ieu sakitar taun anu sami sareng anjeun (Sarge mangrupikeun distribusi tar munggaran kuring pikeun ninggali windows) sareng kuring ngagaduhan masa anu teu paduli. . Kuring perhatoskeun kumaha pahargaan kuring kana sababaraha hal robih, contona:
      Rolling distro, naha sok up to date mangrupikeun nilai? Di sagigireun éta, kuring yakin yén aranjeunna parantos ngaganggu pikeun ngabenerkeun seueur bug. Abdi resep stabilitas.
      Meja-meja, dimana kamana waé? Nya, kuring henteu paduli, tapi anu henteu acuh ka kuring nyaéta ninggali filsafat unix (modularitas, kesederhanaan, kajelasan, optimasi anu mantap, ...) dimana dimana sadayana tetep di KDE atanapi di GNOME? Aranjeunna henteu luntur prinsip, henteu kuring gaduh pangalaman dina produk apel, tapi kesan kuring nyaéta yén aranjeunna ngarancang tina prinsip éta sareng aranjeunna sigana henteu ngalakukeun tindakan parah teuing.

      Kesan kuring: 9 taun ka pengker hal anu sami dibahas, dina forum anu sanés anu parantos ngaleungit, tapi intina, sami; Janten ayeuna kuring gaduh kembang api dina layar kuring nalika kuring ngalihkeun méja, méja semantis, jaringan sosial internal, sareng hal-hal anu teu aya tungtungna anu kuring henteu nganggo sakedik waktos sareng sigana mah aranjeunna aya pikeun tuang égo batur, tapi kami Éta dimana kami, ti sudut pandang pangguna.

      1.    msx cenahna

        "Distro-rolling, naha sok diupdate a nilaina?"
        Anjeun nganggo Debian. Dina watesan ampir teu mungkin pikeun anjeun ngartos éta.

        "Abdi langkung resep stabilitas."
        IDEM.
        Slogan hirupna debianeros nyaéta aranjeunna langkung milih stabilitas tibatan sagala hal.
        REALITAS ageung nyaéta dinten ayeuna _ sadayana_ distro stabil.
        Nanging, kumargi debianeros ngagaduhan masalah janten paling anyar sareng éta masihan aranjeunna vertigo nganggo program anu kirang ti 1 taun, sareng kusabab aranjeunna henteu pernah nyobian distro sapertos Arch atanapi Gentoo, sareng upami aranjeunna tumaros, sigana mah aranjeunna parantos lepat, nyaéta aranjeunna gaduh peurih, prasangka sareng takwa atavistik tina jenis distro ieu.

        Duka tina seueur debianeros Arch padet salaku batu, éta gancang, fleksibel sareng modéren, panginten sabagian kusabab filsafat KISS na, sacara diamétris sabalikna tina konsép Debian distribusi GNU / Linux, numutkeun anu henteu ngan ukur diidinan nempatkeun sadaya leungeun anu dipikahoyong Dina bungkusan anu aranjeunna candak ti hulu, tapi di luhur éta aranjeunna ngagaduhan arahan anu ngatur kumaha sadayana bungkus hulu badé dimanipulasi sateuacana lebet kana distro xD, anu sacara paksaan henteu ngahasilkeun vanili dina Debian sareng selalu butuh waktos sarébu taun ngalereskeun masalah anu pernahna aya. Goréng, goréng pisan Debian!

        "Tapi anu henteu acuh ka kuring nyaéta ninggali filsafat unix"
        Éta relatif.
        Unix mangrupikeun ideu anu cemerlang sareng cemerlang dieksekusi. Nanging, dinten ayeuna 30 taun atanapi langkung saatos didamelna urang mendakan yén sababaraha hal tiasa dilakukeun ku cara anu langkung épisién, anu ogé henteu goréng.
        Kauntungan hébat anu urang gaduh dinten ayeuna nyaéta urang gaduh sadayana pangalaman anu saencana pikeun tiasa ngagedékeun Unix ka cakrawala anyar.
        Tanpa ngaléngkah deui, systemd mangrupikeun téknologi anyar ieu anu, sakumaha ngaganggu unixeros sakola lami, ngabéréskeun seueur masalah anu aya dina prosés sistem boot (systemd mangrupikeun PID 1) sareng muka panto pikeun kamungkinan anu hadé, kana modérnisasi saleresna tina paradigma Unix.
        Di sisi anu sanésna, unixeros sakola lami sok ngagaduhan distro sapertos Slackware atanapi sistem operasi sapertos FreeBSD.

        "Kuring teu gaduh pangalaman dina produk Apple, tapi kesan kuring nyaéta yén aranjeunna ngarancang tina prinsip éta sareng henteu sigana yén aranjeunna ngalakukeun kalakuan parah teuing."
        Kabeneran dinten ayeuna aya kateupastian dina industri ngeunaan Apple kusabab kaseueuran analis satuju yén aranjeunna parantos kakurangan ideu sareng henteu ngaluarkeun produk atanapi téknologi anyar dina waktos anu sareng - mini iPad mangrupikeun kagagalan anu rongkah sareng sababaraha minggu ka pengker saham perusahaan. ngalaman turunna utama kahijina dina waktos anu lami.
        Kuring henteu terang kumaha aranjeunna bakal tiasa dianggo sareng Darwin, mestizo anu diideuan ku FreeBSD, tapi upami aya hiji hal anu pasti éta salaku Unix éta musibah kumargi Apple ngirimkeun sadayana awan dina sérver HP AIX, upami aranjeunna ngalaksanakeun leres sakumaha anjeun nyarioskeun bakal ngagaduhan server nyalira. sareng aranjeunna henteu kedah ngaleungitkeun mésér produk tina kompetisi.

        «Meja-méja, dimana kamana? »
        Anjeun tiasa buka unggal situs sareng ningali manifes unggal pamekar, éta henteu rumit 😉

        «Kesan kuring: 9 taun ka pengker hal anu sami dibahas, dina forum sanés anu parantos ngaleungit, tapi intina, sami; Janten ayeuna kuring gaduh kembang api dina layar kuring nalika kuring ngalihkeun méja, méja semantis, jaringan sosial internal, sareng hal-hal anu teu aya tungtungna anu kuring henteu nganggo sakedik waktos sareng sigana mah aranjeunna aya pikeun tuang égo batur, tapi kami dimana urang ayana, ti sudut pandang pangguna. »
        HAHAHAH, NAON!?
        Tangtosna, hal anu sami dibahas sareng anu sami bakal teras-terasan didiskusikeun kumargi sistem teras-terasan mekar ogé kabutuhan masarakat!
        Nyatana, PEMBAHASAN anu sami nyaéta anu didamel ku Microsoft, Apple sareng perusahaan pangwangunan sanésna ngeunaan produkna sareng anjeun henteu kantos mendakan! xDD Kuring terang naon anu kuring carioskeun kusabab éta pangalaman damel kuring di perusahaan pangembangan parangkat lunak sareng perangkat keras (luar biasa) dimana kuring damel 😉

        «Sertifikasi aranjeunna dina layar kuring nalika kuring ngaganti méja kuring»
        Sok aya, dina jandéla 3.1 aya screensaver anu luar biasa tina hiji corak di hiji pulau, lengkep animasi, janten teras-terasan aya.

        "Desktop semantis"
        Naha anjeun terang naon anu dimaksud desktop semantis sareng kamungkinan anu ditawarkeunana !!! ???
        Yakin, kusabab Dolphin ayeuna praktisna sami sareng File Manager anu lami pikeun Win atanapi Mac, leres.

        «Sareng sajajalan hal-hal anu biasana kuring henteu anggo»
        Tangtosna, anjeun henteu nganggo aranjeunna sareng kusabab anjeun henteu nganggona hal anu paling logis nyaéta aranjeunna ngaleungit, naha sih aranjeunna ngembangkeun éta upami anjeun henteu pernah nganggo éta!?
        Anjeun kedah ningali saluareun bujal, kokolot kuring.

        "Tapi kami aya dimana kami, tina sudut pandang pangguna."
        Tungtungna dimana kuring ngamimitian, saur La Renga urang te-ma-zo:
        http://www.youtube.com/watch?v=9lpnSfgVGYE

        Kabeneran kami jauh pisan ti taun 2003 (salami 9 taun anjeun namina): hal anu luar biasa parantos kajantenan di dunya GNU / Linux sareng ukuran tumiba kana kanyataan nyaéta Steam bakal datang kana platform kami ... anjeun néwak gedena ieu sareng naon ngagambarkeun? Naha anjeun émut naon ari GNU / Linux di 2003? Éta sakedik langkung seueur tibatan pangurus sistem sareng hatur nuhun.

        Kuring ngalakukeun rekening deui cuentas

        1.    RudaMale cenahna

          +1 pikeun anu positip sareng +1 pikeun anu lumpuh 😉

          1.    jlbaena cenahna

            Ole! réspon konstruktif, éfisién sareng witty.

        2.    jlbaena cenahna

          Anjeun ngabahekeun kuring ku jawaban anu éksténsif sapertos kitu, Mugi Gusti Stalzman urang nyalindung ka kuring!

          Kuring lulus tina ngagulung, anjeun tiasa nganggo naon waé anu anjeun pikahoyong, khususna Archlinux lulus, tapi sanés kusabab kuring henteu percanten ka distro, anu kuring henteu percanten nyaéta Allan Mcrae, upami anjeunna henteu nganggo distribusi na salaku lingkungan pikeun produksi kusabab kuring ' abdi badé nganggona. Ku jalan kitu, kumaha bug direngsekeun dina archlinux? Milari jalan anu sanés? atanapi ngantosan resepna muncul? Éta sabab anjeun teu némbalan éta.

          Éta hal henteu robih ti saprak 2003 ditingalikeun ku jawaban anjeun, dunya Linux masih pinuh paranoid dina pertahanan anu luncat pertama kalina, ngan ukur masalah pikeun terang kumaha ngarangsangna.

          Iraha kuring nyarios yén kuring nganggo debian? Naha anjeun ngalangkungan kelas maca? Naha kuring kantos nyarios sebaran anu kuring anggo? Naha kuring kaleungitan ingetan?

          Nya henteu, abdi henteu terang naon anu dimaksud desktop semantis, kumaha jalanna? Upami kuring milari haziolitik, kde ngadeteksi paranoia kuring dina keyboard sareng milari aranjeunna pikeun kuring. LANGKAH, kuring langkung resep gugah sareng nyandak éta tina kabinet ubar kuring.

          Naha Systemd mangrupikeun terobosan? Sareng saha anu nyarios sabalikna, omong-omongan, sigana kuring yén KISS sareng Systemd, ummmmmm, siga aranjeunna henteu nambahan, tapi teu aya masalah aya hal dina kamus anu ngalereskeun sadayana: eufimisme disebat.

          Atanapi kuring parantos nyarios yén aranjeunna henteu ngembangkeun anu henteu kuring anggo, naha anjeun ngalangkungan maca kelas atanapi naon? (Kuring ngamimitian ngulang deui, éta kusabab umur). Tapi hayu, upami kuring ngawadul ngeunaan windows sabab éta ngajantenkeun kuring nyandak pamaén anu kuring henteu badé anggo, nalika éta kajantenan di linux kuring teras-terasan bersiul, panon anu henteu ningali…. , tapi upami kuring henteu ngalakukeun nanaon tapi ngarenghik, upami kuring gaduh kde kuring ngonpigurasi sareng disusun sareng pilihan -no-sematic-desktop.

          Kuring nyumbang kana kagagalan Apple, kuring henteu nganggo produkna.

          Kuring nyumbang kana kameunangan linux, kuring henteu nganggo Archlinux.

          Salam pamuda kuring.

    6.    RudaMale cenahna

      Kuring perhatoskeun yén saprak kuring nganggo GNU / Linux kuring langkung fleksibel pikeun adaptasi sareng antar muka, sareng kuring parantos nganggo sadayana, bahkan "mode elang", atanapi anu sapertos kitu. Éta anu ngagaduhan kabébasan, di dinya ngalumpuhkeun ngagaduhan seueur pilihan, éta tiasa rada "teu raoseun", pikeun bagian kuring resep yén proyék dikali, aya inovasi, bakal aya terminal anu raos di bumi (ogé sakedik).

  2.   elav cenahna

    Salembar tulisan, kuring resep sareng henteu diragukeun anjeun leres pisan dina sagala hal anu anjeun paparinkeun, bahkan dina asumsi anjeun ..

    1.    anti cenahna

      Kuring miharep taruhan anu kuring lakukeun tiasa dicumponan. Upami henteu, kuring bakal kaleungitan kredibilitas lengkep xD

  3.   ridri cenahna

    Disebutkeun yén urang masih dina jaman néolitik dina internét. Pasti bakal aya parobihan anu beuki pusing. Henteu lami ka tukang kuring ngupingkeun tungtung browser, sanaos ayeuna katingalina penting pisan. Sareng disebatkeun ogé yén parangkat lunak éta jauh pisan dina hubungan sareng kamungkinan alat-alat anyar. Sigana mah hiji-hijina kabiasaan anu bakal urang anggo nyaéta ngarobah sacara konstan.

    1.    elav cenahna

      Anu paling parah nyaéta kuring henteu langgeng, kuring moal tiasa nikmati kamajuan téknologi dina 150 taun: '(

  4.   Leper_Ivan cenahna

    Kuring muji tulisan ieu! Éta saé pisan, sareng sakumaha ceuk elav sateuacanna, kuring masihan anjeun hak dina sagala anu anjeun pikirkeun. Kuring khususna ngantunkeun Gnome nalika 3.xx pencét Repository Arch. Kuring murag asih sareng Gnome 2.32 sareng kuring pikir kuring moal liren mikacinta éta. Mate mangrupakeun salah sahiji sekutu pangalusna kuring ..

    Nyarios XFCE, kuring ngira yén desktop ieu tetep dina waktosna. Poe ieu kuring milarian téma anu ngahijikeun GTK3 sababaraha jam, tapi teu masuk akal, atanapi sahenteuna pikeun ayeuna kuring henteu tiasa mendakan anu sesuai sareng anu diarepkeun kuring.

    Meureun koméntar kuring henteu aya gunana, meureun éta masihan kesan yén kuring henteu ngartos (Naon anu tiasa dimungkinkeun), tapi percanten ka kuring, kuring ngartos, sareng éta ngadorong kuring pikeun nyobaan kayu manis ..

    1.    elav cenahna

      Sarua ogé Thunar parantos gaduh tab, Xfce bakal ngagaduhan dukungan pikeun Gtk3.. anjeun ngan kedah ngantosan sakedik, sabab kaayaan tumiba dina beuratna sorangan.

      1.    Leper_Ivan cenahna

        Tangtosna, kasabaran mangrupikeun kualitas anu hadé pikeun sababaraha urang.

  5.   Dragnell cenahna

    Tulisan anu saé, kuring parantos ngagunakeun SD ti saprak sadidinten ngawangun langkung ti 2 bulan ayeuna sareng janten jelas naon anu anjeun hartosna kalayan kasaluyuan sarengna, pikaresepeun pisan dina pendapat abdi. Salam

  6.   mcder3 cenahna

    Upami plasma angkat ka CSS kuring pikir yén dina pandangan kuring éta bakal janten musibah ... bakal aya kirang kustomisasi sareng téma na bakal sami sareng seueur cara.

    1.    anti cenahna

      Éta mangrupikeun asumsi. Pikeun kuring éta langkung gampil (sareng parantos aya téma anu sami pisan) pikeun gaya kalayan CSS sareng Qt parantos ngadukungana, hatur nuhun kana QSS. Teu aya anu sanés nyaéta yén KDE ngalaksanakeunana. Spekulasi kuring, mimitina.

      1.    mcder3 cenahna

        Sawaréh anjeun leres, aya kamiripan anu wajar tapi dina tungtungna sababaraha téma menonjol ti anu sanés. tapi pikeun kuring kuring pikir éta langkung gampang pikeun neraskeun damel sapinuhna sareng file vektor anu teratur, tibatan nganggo file CSS (sigana éta masalah rasa XD)

    2.    elav cenahna

      Anu kajadian sareng KDE nyaéta janten rumit pisan (sahenteuna pikeun kuring) pikeun ngarobih téma atanapi ngadamel téma.

      1.    mcder3 cenahna

        Kitu ogé ngadamel téma dina CSS ... émut yén henteu sadayana urang program XD

        Pikeun nyiptakeun téma anjeun kedah ngabalikeun insinyur Air sareng ti dinya sadayana janten gampang dipikaharti (ogé ku ngadatangan pituduh ieu: http://techbase.kde.org/Development/Tutorials/Plasma/ThemeDetails)

        1.    anti cenahna

          Ngalakukeun éta dina CSS hartosna file tunggal (ogé, kuring henteu terang kumaha aranjeunna bakal nerapkeunana; tapi dina GNOME sareng Kayu Manis éta ngan ukur CSS tunggal sareng sababaraha gambar) sareng éta henteu leres-leres program. Éta pikeun nangtoskeun, atanapi anu sami; kumaha rupana.

      2.    jorgemanjarrezlerma cenahna

        Kumaha upami Elav.

        Anjeun terang, kuring pikir cabang pangembangan KDE salajengna (5) saur kuring bakal nyandak sababaraha kejutan sareng langkung saé. Kuring henteu terang naon anu bakal aranjeunna tapi ningali paningkatan anu hébat kana naon KOffice sareng kapasitas kustomisasi na bakal ngajantenkeun langkung saé tibatan anu parantos aya. Kuring mairan hal di luhur kusabab ékspérimén anu anyar muncul (BE: Shell and Hommer) ogé versi tablet na masihan kami ideu yén tim pamekaran sareng kualitas tiasa ngarencanakeun.

        1.    elav cenahna

          Nya, parobihanana sababaraha sareng saé pisan, tapi hayu urang ngarepkeun ningali naon waé anu radikal dina panganteur na. Jalma-jalma di KDE jelas yén anu diperyogikeun ku Desktop nyaéta optimasi sareng koréksi kasalahan, janten pamutahiranana biasana sapertos kieu. Pasti, hal-hal anyar bakal ditambihan (malah dina vérsi 4.10) ..

  7.   Hyuuga_Neji cenahna

    Mudah-mudahan hiji dinten dunya lingkungan cahaya ngahontal dilema anu sami…. Pikeun urang anu nganggo LXDE atanapi lingkungan anu langkung enteng, perobihanana katingali tapi langkung laun.

  8.   sengit cenahna

    Ngomongkeun inovasi, aya proyek anyar anu narik perhatian kuring. Mangrupikeun lingkungan desktop anyar anu saluyu sareng darat sareng disebat Hawaii.

    Inpormasi lengkep
    http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTIxMzc

    http://www.maui-project.org/

  9.   Dahar sareng cenahna

    Jigana masalahna nyaeta aranjeunna hoyong modernisasikeun gancang teuing. GNOME, contona, ngadamel parobihan ... teuing dadakan. Aranjeunna kedahna nyiptakeun anu mirip sareng MGSEs ti mimiti, janten sanés swap chip total. Masih, kuring resep GNOME Shell, sareng kuring henteu ningali naon anu salah sareng GTK3.
    Persatuan mangrupikeun carita anu sanés ... Jero anu kuring resep. Tangtosna, masalah anjeun stabilitas sareng barang ... Nalika nganggo GNOME Shell kuring henteu resep ngagunakeun béta, dina Unity mah. Éta pisan sababna naha Ubuntu Kuring henteu acan ngamutahirkeun ka 12.10.
    XFCE sigana henteu konservatif pisan pikeun kuring, éta tetep dina garis minimalis na tapi tanpa "motong" teuing hal-hal anu "indah" (numutkeun kuring LXDE langkung heuras). Upami éta kajantenan GTK3 kuring bakal bungah, kuring henteu ningali naon anu salah. xD
    Sareng kuring ningali seueur masa depan pikeun Kayu Manusa, saur kuring urang Mint ngalakukeun padamelan anu saé pisan, sareng ti alit kuring nyobian versi 1.6, éta stabil pisan.
    Janten kuring bakal neraskeun nganggo Ubuntu sareng Unity sareng GNOME Shell dina hiji sisi, Xubuntu (anu kuring nuju ngaduruk ayeuna) di sisi anu sanésna, sareng panginten, dina partisi anu kuring tinggaleun (ti mana kuring ngarencanakeun ngahapus Arch sabab kuring pasti ngalakukeun teu resep deui) Kuring bakal nempatkeun Mint, Fedora (kanggo anu ka belas waktos) atanapi anu nganggo KDE.

  10.   Perseus cenahna

    Hebat tulisan bro, kuring ngan ukur henteu satuju kana 1 hal, kuring yakin pisan yén Gnome bakal deui nempatan tempat munggaran di antara lingkungan desktop, kuring pikir hiji-hijina cara kuring tiasa ngahontal ieu bakal berkat kanyataan yén distribusi anu paling populér maksa éta shoehorn sapertos biasa Éta parantos kajantenan, tapi sakumaha anu urang tingali akhir-akhir ieu, seuseueurna tétéla tonggong atanapi paling henteu aranjeunna ngaleupaskeun diri tina sakedik-sakedik (Ubuntu, LM, jst.). Kuring henteu terang naha kuring mendakan analogi anu tangtu pikeun Gnome kalayan kaayaan anu dialami W8 XD.

    Tanpa ragu, KDE bakal janten raja, tapi masih seueur pikeun teraskeun ningkatkeun, sanés dina operasi atanapi karakteristikna, éta kedah dianggo dumasar kana kanyataan pikeun ngaleungitkeun stigma anu seueur ditugaskeun sacara teu adil, anu tatu lami anu tetep henteu cageur disebat Qt.

    Ayeuna, ieu kolam renang kuring:

    Persatuan bakal janten tempat ka 2 salaku lingkungan anu paling sering dianggo ngalawan Pantheon, urang panginten henteu ningali ieu dina waktos anu caket, tapi éta bakal kajadian. Kayu manis moal lirén janten ékspérimén tim LM, hal anu janten adat.

    Mate bakal tetep salaku pilihan pikeun sadaya pangguna nostalgia.

    XFCE gaduh masa depan anu teu pasti, janten éta bakal berakhir salaku hal anu saé anu pernah tiasa ngahiji, éta moal ngaleungit, tapi paling kamungkinan éta bakal diserep ku sababaraha lingkungan anu sanés (kuring yakin pisan yén ieu alesan anu leres kunaon Debian henteu Kuring réngsé ngayakinkeun diri nalika nyobian nyoko).

    Anu henteu dipikaterang ageung dina kaulinan ieu nyaéta E17, lingkungan desktop anu, upami didukung leres, ngagaduhan kasempetan kasuksésan anu langkung saé tibatan XFCE sareng Gnome digabungkeun. Tapi sapertos naon waé di jagat GNU / Linux, pilih kasih (henteu nyarios fanboyism) aturan, maréntah pikeun ngahargaan saha anu pantes dihormat.

    1.    Blaire pascal cenahna

      Hehehe, kuring pribadi henteu ningali masa depan pikeun Unity, Kayu manis, sareng meureun Mate.

    2.    anti cenahna

      Éta prediksi kuring. Éta pisan kamungkinan gagal.

    3.    elav cenahna

      Ayeuna, ieu kolam renang kuring:

      Persatuan bakal janten tempat ka 2 salaku lingkungan anu paling sering dianggo ngalawan Pantheon, urang panginten henteu ningali ieu dina waktos anu caket, tapi éta bakal kajadian. Kayu manis moal lirén janten ékspérimén tim LM, hal anu janten adat.

      Mate bakal tetep salaku pilihan pikeun sadaya pangguna nostalgia.

      XFCE gaduh masa depan anu teu pasti, janten éta bakal berakhir salaku hal anu saé anu pernah tiasa ngahiji, éta moal ngaleungit, tapi paling kamungkinan éta bakal diserep ku sababaraha lingkungan anu sanés (kuring yakin pisan yén ieu alesan anu leres kunaon Debian henteu Kuring réngsé ngayakinkeun diri nalika nyobian nyoko).

      Anu henteu dipikaterang ageung dina kaulinan ieu nyaéta E17, lingkungan desktop anu, upami didukung leres, ngagaduhan kasempetan kasuksésan anu langkung saé tibatan XFCE sareng Gnome digabungkeun. Tapi sapertos naon waé di jagad raya GNU / Linux, pilih kasih (henteu nyarios fanboyism) nyaéta bos, maréntah pikeun ngahargaan anu pantes dihormat.

      Ku teu sangka Kayu Manis gaduh hubungan anu handap sapertos kitu, atanapi saur E17 ngagaduhan langkung popularitas (sanaos anjeun resep): P.

      1.    Perseus cenahna

        XD, tangtosna kuring resep E17 sareng upami kuring resep éta kusabab potensi asli anu dipibanda (kuring yakin pisan yén kacenderungan kuring lengkep nutupan kautamaan sareng cacatna), saha anu tiasa nutupan panonpoé ku ramo? Kusabab kitu kuring nyarios yén upami dipasihan kasempetan éta tiasa janten hal anu penting, hal anu ampir teu mungkin di GNU / Linux, nalika favoritisme teras-terasan fokus kana prakték anu sami sareng kultus agama

        Kami gaduh buktina ieu di KDE, janten lingkungan anu paling lengkep sareng stabil, ngan ukur 3 tina 10 sebaran paling populér anu ngagunakeun éta salaku standar (openSUSE, Mageia sareng PCLinuxOS).

        Naon sésana 6? (Kuring henteu ngalebetkeun Arch pikeun alesan anu jelas):

        LM, Ubuntu, Fedora, Debian, Zorin.

        Sadayana nganggo Gnome. Janten patarosan kuring nyaéta: Dimana kohérénsi nalika aranjeunna nyarios yén Gnome mangrupikeun musibah, anu pangembangna mangrupikeun jalma anu otoriter, jst ..? Janten naon anu tiasa urang ngarepkeun tina E17? Kalayan panorama ieu, henteu ...

        1.    elav cenahna

          Sugan anu jéntréna nyaéta jaman baheula, kusabab gampangna konfigurasi sareng anu sanésna, Gnome langkung seueur dianggo tibatan KDE (bahkan dina tingkat bisnis), ogé, ku robih ti Qt4 aya seueur jalma anu angkat (kuring kalebet diri kuring) ka Gnome sareng éta leres-leres raoseun ...

          1.    Emanuel cenahna

            Abdi satuju sareng elav. gnome langkung seueur dianggo tibatan kde sareng gampang diatur.

  11.   diazepam cenahna

    Ieu siga kolom anu ditulis ku John C. Dvorak. Salamet.

    1.    anti cenahna

      Kusabab prediksi anu salah?

      1.    diazepam cenahna

        Nyaan kusabab kontropérsi John. Upami anjeun masihan Majalah PC, kuring langsung kana kolom Dvorak, sanés kusabab ramalanana tapi kusabab pendapat kontroversial "hak liberal / tech konservatif" na. Éta konservatisme dina téknologi (ditambah John hating Apple) nyaéta anu ngajantenkeun ramalanana sering salah.

  12.   Blaire pascal cenahna

    Ngahaturkeun nuhun ka panulis tulisan ieu. Éta ngagaduhan prosa anu leres-leres ngajantenkeun anjeun mikir. Sabenerna kuring resep kana hal-hal sakumaha kaayaan aranjeunna ayeuna. Saur abdi langkung saé ngagaduhan sababaraha "garis" anu tiasa dipilih tibatan nuturkeun anu mana waé upami aya kagagalan ... sapertos anu urang carioskeun di dieu, aranjeunna nguseup, sapertos Windows Vista. Upami lingkungan gagal, upami éta henteu adaptasi sareng kabutuhan urang, kuring resep gaduh sababaraha pilihan, kabébasan pikeun milih, mangrupikeun hal anu kuring henteu pernah bakal robih pikeun garis pangembangan anu aya. Iwal ti tangtosna, fragméntasi anu ageung tina GNU / Linux. Salaku conto, nyarioskeun distribusi, rupi-rupi henteu saé, sapertos anu kuring nyarios dina blog anu sanés, hiji Ubuntu, OpenSUSE, Fedora, Debian, Arch, RHEL, SUSE sareng anu hébat anu sanés, tapi sanés setan Ubuntu, Christian Ubuntu, Justin Bieber Linux, atanapi hal-hal sanés. Janten

  13.   Blaire pascal cenahna

    Jigana KDE bade arah anu leres. Mimiti, ngembangkeun antar muka pikeun pangguna desktop sareng laptop, tapi ogé ngembangkeun antar muka pikeun telepon sélulér arah anu sanés. Éta bakal langkung saé upami Gnome parantos sami.

  14.   jorgemanjarrezlerma cenahna

    Kumaha upami Anti.

    Anjeun terang, kuring sapuk pisan sareng anjeun kumargi naon anu anjeun angkat dina ieu rohangan mangrupikeun hal anu kuring parantos kantos pendukung salami lami sareng dina waktos anu sanés kuring ogé parantos masihan koméntar perkawis didieu. Upami éta bakal kajadian atanapi henteu, mustahil pikeun terang kumargi anjeun sanés oracle terang masa depan. Naon kanyataan na lamun kuring tiasa ningali éta kacenderungan ngahijikeun. Gnome mangrupikeun conto anu jelas sareng teu aya ékspérimén anu ngamungkinkeun, contona, KDE pikeun niron persatuan atanapi bahkan lingkungan anu béda (janten: cangkang). Pitunjuk anu tiasa manpaat nyaéta kanyataan yén karya meriam babarengan sareng google pikeun ngagaduhan lingkungan anu ramah numutkeun sistem anu dimaksud. Pitunjuk anu sanés tiasa dipertimbangkeun nyaéta kamiripan anu luar biasa antara Android, webOS, sareng cangkang gnome.

    Di luhur sanés pikeun membela gnome, kuring ngan ukur nyarios yén léngkahna parantos dilaksanakeun sareng padamelanana dilakukeun, sanés ngan ukur pikeun kanyataan saderhana inovasi tapi kusabab ékosistem katutup sapertos apel sareng ayeuna microsoft ngabakukeun lingkunganana jadi yén kurva diajar minimal sareng penetrasi maksimum mungkin; ieu nunjukkeun yén Linux teu tiasa ditingalkeun. Cannonical sareng Google contona, nyaéta perusahaan anu bisnis pikeun ngahasilkeun artos sareng tangtosna aranjeunna moal sono kasempetan pikeun mesék potongan jajan na.

    Kebangkitan alat-alat sélulér sapertos tablet sareng smartphone atanapi smartphone maksa desktop janten langkung intuitif, ieu nunjukkeun yén ngaleungitkeun naon anu henteu diperyogikeun sareng ngan ukur nyésakeun dasarna. Salaku conto, seueur anu humandeuar ngeunaan nautilus 3.6.x sareng kuring leres-leres henteu ningali sababna, kumargi ngan ukur bentukna anu robih sakedik sareng henteu latar tukangna; ogé upami urang nambihan yén urang tiasa ngadamel sababaraha pangaluyuan urang tiasa ngagaduhan sababaraha hal anu henteu jelas-jelas aya, sapertos ménu kontekstual.

    Di luhur mangrupikeun kontradiksi dina dunya GNU / Linux kumargi premisna sok janten kasadiaan pikeun diajar sareng nawiskeun kaanekaragaman, janten tina sudut pandang kuring henteu logis pikeun nutup mekar sareng kéngingkeun élmu anyar.

    Kuring parantos gaduh sababaraha taun pangalaman sanés ngan ukur dina linux tapi dina industri IT janten kuring henteu nganggap dirina improviser. Kuring nganggap sareng malikan yén analisis anjeun jelas sareng yén visi anu anjeun usulkeun henteu lepat, di sagigireun éta kuring ngabagi.

    Pikeun rujukan: Kuring parantos nganggo linux salaku desktop definitif kuring ti taun 1999 sareng distro anu munggaran nyaéta slackware 4 sareng KDE salaku desktop kuring (anu paling konservatif, tradisional sareng salah sahiji anu pang lami), dina waktos ayeuna kuring nganggo Arch with GNOME Shell salaku abdi desktop. Kuring parantos nganggo sadayana DE (KDE, Gnome, XFCE, LXDE, E17 sareng Razor-QT) ogé WM (openbox, dwm, fluxbox, jsb).

  15.   karlinux cenahna

    Abdi resep tulisan éta, resep pisan sareng mugia demi SL sadayana ieu kajantenan. Kuring ogé satuju sareng koméntar yén persatuan teu gaduh masa depan upami henteu ngémutan sababaraha hal, sareng ku SD kuring satuju pisan, nyatana éta anu kuring anggo sareng éta sato galak…. Ngan hiji hal sabab gumantung kana repos Ubuntu, kuring kedah mikir ngeunaan ngarobih indung indung (Debian) sabab ayeuna henteu tapi dina jumlahna anjeun masang perpustakaan naon waé sareng anjeun badé masangkeun lensa persatuan komo persatuan éta sorangan …. Tulisan anu saé pisan

  16.   kikilovem cenahna

    "Linux mangrupikeun utopia anu saé ..." saur Rafa GCG diantara alesan sanés. Kecap tina tulisan anjeun mawa beurat pisan. Kuring bakal nyatakeun yén, meureun, rada éléh, atanapi pesimis, tapi henteu dibébaskeun tina kanyataan anu pasti, sanaos aranjeunna henteu aya visi anu rada futuristik, kusabab éta nyarios dina jangka panjang sareng di dunya komputasi kami henteu terang naon anu bakal kajadian dina dua dinten. Alami Linux mangrupikeun utopia anu saé. Tapi sadayana terang yén "hirup" dina dirina sorangan parantos bagian tina utopia. Sakumna Alam Semesta urang mangrupikeun bagian tina utopia. Linux mangrupikeun utopia sareng éta utopia anu éndah. Tantangan anu hébat sok dimimitian ku utopia.

  17.   fVckingmania.naraka cenahna

    Naon anu diucapkeun ku sadayana, POST anu luar biasa !!! Kuring satuju sareng ampir sadaya "spekulasi" anjeun sareng kuring leres-leres sakedik dikaluarkeun tina dunya Parangkat Lunak Gratis sareng berita sacara umum janten ayeuna anjeun ngantunkeun kuring sareng seueur kahoyong pikeun mimiti diajar.

    @RafaGCG: Sobat, hanjakalna urang sok kedah masihan naon, GNU / Linux ngabantosan urang dina saku tapi éta meres otak urang sareng Microsoft sareng Apple ngabantosan urang dina uteuk tapi éta meresan saku urang 😀 😀 😀, tapi kuring kedah nyarios yén kuring pisan Numutkeun anjeun, dina tungtungna kuring bakal tungtungna nyebarkeun (saha waé éta) pikeun barudak di kalangan barudak, supados henteu kedah seueur pareuman atanapi ngabakar langkung seueur neuron LOL

  18.   Wada cenahna

    Nhaa, salami gaduh terminal mah bakal damang 😀

  19.   Jose cenahna

    Abdi satuju. Upami anjeun ningali Gnome nyaéta anu leres-leres parantos ngamimitian jalan…. Sareng éta bakal ngajantenkeun anjeun kana "méja ka hareup" gancang dina cara anu stabil sareng pikaresepeun, tanpa trauma.

  20.   Jose cenahna

    Kolam renang kuring (sareng kahoyong kuring):

    Ku waktos Gnome ngahontal tujuan Gnome OS, saur kuring éta moal ngahasilkeun deui mamang sareng modérenitas sareng pendekatan integrasi aplikasi anu parantos dimimitian bakal dicindekkeun.
    KDE bakal tetep aya…. tapi hal anu sarua anu kajadian ka MacOS atanapi ios, éta peryogi corak.
    Sadaya usulan ieu (Kayu manis, Mate, jst.) Bakal tetep salaku pilihan minoritas, dibarengan ku XFCE.
    Akhirna, jalma-jalma anu bébas, nyaéta, Unity…. Boh éta robih sacara drastis atanapi aranjeunna bakal tungtungna mayar kanggo éta.

  21.   Mr j cenahna

    Saderek, lingkungan éta bakal kajayaan anu, salian ti anu paling tiasa dianggo, anu paling pikaresepeun. Poho yén OS ngan ukur dijantenkeun dadasar pikeun aplikasi, pangguna (kuring sanés nyarioskeun lingkungan bisnis, dimana masalah langkung penting) bakal milih sistem anu anjeunna raoseun sareng ningali anjeunna langkung pikaresepeun, tapi anu datang kumaha windows 8 anyar ieu…. Abdi sareng panulis, GNOME bakalan janten raja, kacuali KDE gaduh ace dina leungeun baju na.

  22.   lain ngaran cenahna

    ku jalanna waktos urang ngalih ngaleungitkeun fungsionalitas

  23.   elav cenahna

    Kasuksésan Desktop gumantung kana pangguna anu ngagunakeunana. Hayu urang nyandak ElementaryOS salaku conto, sadayana saé pisan, diurus pisan, épék keren, tapi sabaraha pangguna anu ngalayananna? Kalayan kecap séjén, yén sagalana minimalis, ampir tanpa pilihan sanés hal anu dipikaresep ku saréréa.

    Bakal aya pangguna anu resep ngaropea Desktop na, ngagaduhan pilihan pikeun ampir sadayana, sareng anu Pantheon, atanapi GNOME, atanapi Unity, atanapi Xfce gaduhna atanapi ngalakukeun éta sapertos KDE.

    Sahenteuna kuring ngarasa teu nyaman tanpa pilihan Dolphin, KATE, sareng sajabana ... Tapi tangtosna, éta kuring. ElementaryOS geulis sapertos anu kuring carioskeun sateuacanna, tapi saatos dianggo salami 20 menit, kuring leres-leres hoyong kabur, kusabab aplikasina henteu nyugemakeun kuring pisan.

    GNOME terus berinovasi, tapi sadayana sapertos percobaan. Iraha leres bakal gaduh versi anu stabil sareng performa anu saé? Ku waktos ieu kajantenan, KDE (anu parantos nangtoskeun tujuan optimalisasi na) parantos parantos néwak langkung seueur pangguna. Detil sanésna, kuring tiasa nganggo KDE dina PC, Netbook atanapi tablet, bahkan dina Windows ... Naha kuring tiasa ngalakukeun éta sareng Gnome? Naha Gnome gaduh tim QA?

    Éta mangrupikeun sababaraha detil anu ngawartosan kuring yén pikeun seueur antar muka anyar, éta moal pernah nempatan posisi luhur anu pernah dilakukeun.

    1.    Perseus cenahna

      Bro, naha kuring ngajantenkeun anjeun kadua atanapi urang lirénkeun anjeunna di dinya XD?

      Pantulan anu hébat sareng percanten ka kuring kuring bagikeun sadayana 😀

      1.    msx cenahna

        Kuring resep pisan sareng kuring pikir visi proyék GNOME dina hal pangwangunan anu anyar leres ... sanaos sacara logis éta henteu seueur pilihan sareng fitur, kuring ningali éta salaku pilihan anu hadé pikeun tablet, jauh langkung saé tibatan Android, anu mangrupakeun kernel frankensteinized kalayan mesin virtual Java dijalankeun di luhur.

        Distro anu lincah, hampang sareng fleksibel sapertos ArchARM kalayan GNOME / Shell atanapi anu sami dina tablet mangrupikeun pilihan anu pikabitaeun pisan, anu paling penting kusabab henteu sapertos Plasma Active anu ngudag konsép fungsional "gadget" ku cara anu sanés kuring ngagaduhan distro lengkep dina alat toél leutik kalayan antar muka anu dirancang khusus pikeun tujuan ieu!

    2.    Anibal cenahna

      Anu kuring tingali dina KDE nyaéta yén éta tiasa disesuaikan pisan, tapi éta henteu saderhana, sareng éta henteu standar ku seueur hal.
      Di sisi anu sanésna, gnome hadir sareng seueur standar, tapi masang ekstensi gampang pisan sareng gancang.

      1.    msx cenahna

        Abdi taat!

    3.    helena_ryuu cenahna

      éta subyektif, kuring nembé ngusahakeun ka KDE (deui), sareng sapertos sateuacanna, kuring asa kalimpudan sareng teu betah ku seueur pilihan anu kuring anggap ngan saukur aya gunana, dina poéan kuring henteu nganggo ikon dina desktop kuring, kuring henteu nganggo widget, kuring henteu nganggo mesin pikeun ngindéks eusi, sareng sajabana…. Hal séjén anu kuring henteu resep ngeunaan KDE nyaéta cara éta henteu ngan ukur DE tapi ogé SC, nyaéta "atanapi enya atanapi enya" anjeun kedah masang program KDE, kusabab aplikasi gtk katingalna henteu goréng bari henteu dibalikkeun .. . tapi hal anu lamun kuring kudu muji KDE nyaéta éstétika na. 😀

      numutkeun kuring xfce kedahna SUDAH parantos ngaluncatan ka gtk3, tapi hé, ayeuna ngantosan dugi ka sataun sanés. XFCE ayeuna mangrupikeun desktop anu serbaguna pisan sareng enteng, éta ngan cekap sareng éta leres-leres fungsina, tapi éta pendapat pribadi kuring, nyaéta kuring nganggo dina desktop kuring.

      hal anu boro-boro ngahasilkeun seuneu dina komune parangkat lunak gratis nyaéta ubin WM (sakaterang kuring terang), ayeuna kuring ngalih tina openbox ka Awesome WM dina laptop kuring, sareng kuring kedah nyarios yén éta parantos narik ati kuring, éta produktif pisan, éndah sareng fungsina, hampang sareng pikaresepeun pisan pikeun ngonpigurasikeunana sareng rc.lua anjeun 😀 hahahaha langkung, kuring nuju nyiapkeun tutorial pikeun masang wm ieu sareng sababaraha widget anu narik pisan. Arch + Heboh matak heran ceurik hahahaha

      ngeunaan Gnome, kusabab kuring parantos nyobian sakedik, éta beurat, henteu tiasa dikonfigurasi pisan, kuring ngaraos parantos mundur.

      1.    msx cenahna

        "Kalayan seueur pilihan anu kuring mendakan henteu kapaké, dina kahirupan sadidinten"
        Anu anjeun henteu nganggo éta sanés hartosna éta henteu aya gunana, kuring henteu nganggo digiKam tapi kuring terang sababaraha fotografer anu henteu ngarobih pikeun dunya 😉

        "Kuring henteu nganggo mesin pikeun ngindéks eusi,"
        Aya kalan nalika indéks henteu seueur teuing, utamina nalika anjeun damel sareng seueur file sareng khususna sababaraha vérsi na, aya waktuna nami éta hal ampir anekdot, anjeun ngan ukur nganggo éta pikeun pendaptaran kumargi anjeun ngalih sareng «Énggal dirobih", "dirobih dina jam terakhir", sareng sajabana. masing-masing dina gilirannana dipesen ku kelompok, jinis file ... tah, naon waé anu anjeun resep.
        Henteu sia-sia Apple parantos nerapkeun paradigma ieu mangtaun-taun saprak mesin na anu mimitina ditujukeun ka masarakat grafik propésional dimana umumna gaduh 20 vérsi anu sami tina file anu sami, masing-masing aya koréksi tambahan leutik, ideu anyar, jst.
        Kuring nyéépkeun% 70 waktos kuring di terminal tapi nalika kuring damel sacara tuntas sareng sababaraha salinan file anu sami, indexing mangrupikeun berkah:
        http://i.imgur.com/MmCuM.png

        «Hal anu sanés anu kuring teu resep ngeunaan KDE nyaéta cara éta sanés ngan ukur DE tapi ogé SC, nyaéta" o enya atanapi enya "anjeun kedah masang program KDE"
        PALSU…
        ... sareng kaget kuring salaku panahan anjeun nyarios yén nalika anjeun terang pisan yén anjeun tiasa milih pikeun masang suite lengkep sareng aplikasi tambahan anu sanés bagian tina kompilasi resmi atanapi, gagal éta, ngan ukur aplikasi anu anjeun pikahoyong .
        Sésa anu dipasang nyaéta sistem dasar sabab KDE SC dirancang salaku anjeun nyarios "kompilasi parangkat lunak" sareng sanés ngan ukur lingkungan desktop.
        Kerugian tina pendekatan ieu nyaéta yén upami anjeun ngan ukur resep masang hiji atanapi dua aplikasi, anjeun ogé kedah ngaunduh seueur runtime tambahan, kaunggulanana nyaéta langkung gampang pikeun saha waé pikeun ngembangkeun aplikasi anu didukung pinuh pikeun KDE kusabab éta nyayogikeun perpustakaan ageung sareng sajumlah API pikeun berinteraksi sareng sistem sahingga anjeun ngan ukur hariwang ngeunaan program aplikasi anjeun sareng henteu ogé ngeunaan ngahijikeun kana lingkungan.

        »Nya, aplikasi gtk katingalna henteu goréng dibalik…… tapi hal anu kuring kedah muji ngeunaan KDE nyaéta éstétika na.»
        Pasti, aranjeunna katingalina goréng dina cara anu sami sareng aplikasi KDE SC katingal goréng di GNOME! Maksad abdi… wtf !!
        Kuring jujur ​​pikir anjeun kaliru dina hal ieu miss! xD
        Pariksa kumaha rupi aplikasi ieu Gtk +:
        http://i.imgur.com/9W2kY.png
        http://i.imgur.com/SDvvu.png
        http://i.imgur.com/uXDl4.png

        "Dina pendapat abdi xfce kedahna SUDAH parantos ngaluncatan ka gtk3,"
        Upami teu lepat, éta dina postingan anu terakhir dina blog anu sami ieu anu salah saurang penggemar Xfce nyerat kalayan tepat ngeunaan topik ieu sareng ngaitkeun url perdana anu aranjeunna perhatoskeun kana topik anu penting - upami éta gagal mémori kuring - aranjeunna tetep henteu tiasa hijrah pinuh ka Gtk3 kusabab sababaraha sauyunan kode, tapi aranjeunna damel sareng jalma GNOME pikeun méréskeun masalah.

        «Kuring ngarobih ti openbox ka Awesome WM dina laptop kuring, sareng kuring kedah nyarios yén éta parantos narik ati kuring, éta produktif pisan, geulis sareng fungsional, ringan sareng pikaresepeun pisan pikeun ngonpigurasikeunana sareng rc.lua anjeun hahahaha, kuring nuju nyiapkeun tutorial kanggo masang wm ieu sareng sababaraha widget anu menarik pisan. Arch + Heboh matak heran ceurik hahahaha »
        Tah didinya !!
        Kuring nganggo seueur WM dina waktos éta sareng tungtungna kuring sok balik ka AwesomeWM, kuring resep dwm janten langkung minimalis tapi teu gaduh waktos kanggo ngonpigurasikeunana.

        // *
        Kuring miharep yén nalika anjeun ngagantungkeun panduan anjeun nempatkeun sababaraha konfigurasi pikeun ngagaduhan bar inpormasi anu saé kalayan beban jaringan, cpus, data konéksi, sareng sajabana! ;-D
        * //

        Salam sareng kuring ngarepkeun ningali tulisan na gancang-gancang!

        1.    helena_ryuu cenahna

          kalem nu ampir anjeun pencét kuring ¬¬ hahaha
          Kusabab kitu kuring nyarios yén éta mangrupikeun pendapat pribadi sareng subyektif kuring, henteu siga kanyataan batur hahaha.

          anjeun leres dina poin anjeun, sabab kuring leres pisan pikeun kuring, ngeunaan SC, éta rumit pikeun kuring milih antara pakét-pakét atanapi pilihan anu sanés (nami lolos ka kuring) percanten kuring masihan kasempetan ka KDE tapi kuring indit turun sapertos 600 mb, (Abdi sanés anti-KDE, panginten henteu éta hal kuring)

          saliwatan, méja anjeun massa !!!! xD Abdi resep kana téma 😀 sareng aplikasi na katingalina saé!. Kuring mundur naon anu dicarioskeun ngeunaan GTK.

          Kuring henteu terang kumaha anjeun maca pikiran kuring, sadaya widget beban jaringan, beban CPU, rohangan HD, mémori ram. anjeun moal kuciwa; D

          PS: Kuring mimiti seuri sareng video anu sopan santun sareng jelema bodo hahahahahahahaajajajaja
          surak ^ _ ^

          1.    msx cenahna

            «Sareng anjeun bajingan !!!», naon macanudo babi, eh! Kuring ngaunduhna kusabab émut kuring ningali dina TV, kapungkur.

            «Tenang yén anjeun ampir pencét kuring» Ooops éta sanés niat kuring, sakapeung kuring rada heureuy, sigana mah kusabab 0Rh-, sahenteuna sisi kulawarga sapertos kitu ;-D

            "Sadaya widget beban jaringan, cpu ngamuat rohangan HD, mémori ram. Anjeun moal kuciwa, D »YUM !!! Hebat, anjeun bakal janten guru Lua / Heboh WM anyar kuring harita!

            Halo2!

          2.    KZKG ^ Gaara cenahna

            Leres, anjeunna ngagaduhan kabiasaan éta ... anjeunna kabawa ku émosi sareng ampir tungtungna ngahina atanapi nyerang batur ... msx naha kuring kedah narik perhatian anjeun deui? 😀

            Perlakukan saha waé di dieu siga anu babaturan kulawarga, masing-masing gaduh pandangan masing-masing, sanaos tiasa sami sareng anu anjeun atanapi henteu ... henteu masalah, éta kudu dihargaan 😉

          3.    msx cenahna

            Henteu Kazita, kuring moal pernah ngahina atanapi nyerang batur kusabab watesanna !! >: D

            Éta ngan ukur vehemence, ilmu (kadang kuring tiasa lepat, tangtosna) sareng téstostéron, éta sanés soal luncat sapertos capung ngalangkungan padang rumput hejo nempatkeun leungeun anjeun dina karinjang anyaman sareng ngadistribusikaeun kembang ka sisi 😉

      2.    msx cenahna

        Haha, juuuusto Abdi mendakan tulisan ieu, kuring nyanggakeun kanggo anjeun pikeun ngudag Apple>: D

        [kode] Masalah ageung Apple: Google Langkung Hadé Dina Desain Langkung gancang tibatan Apple langkung saé dina Internét [/ code]

        Catetanna tina Business Insider janten sababaraha kapercayaan ngagaduhan 😀
        http://www.businessinsider.com/apple-google-design-web-services-2012-11

        1.    Emanuel cenahna

          Henteu Kazita, kuring moal pernah ngahina atanapi nyerang batur kusabab watesanna !! >: D?

  24.   rodolfo cenahna

    Tina tulisan éta kuring satuju yén Ubuntu bakal neraskeun ngadukung Persatuan sareng Xfce pamustunganana milari atanapi ngembangkeun anu sanés sapertos gtk, sacara pribadi kuring tetep sareng xfce, jalanna saé, éta dewasa, stabil, anjeun tiasa ngalakukeun seueur hal. éta tapi éta masihan anjeun langkung saé Sistem pikeun Gnome kuring henteu ningali masa depan kusabab panyipta na seueur mitra sareng Microsoft pikeun raos kuring. Nyaan kuring gaduh mamang sareng Kde tapi tetep sanaos robih sareng révolusi kd4. Di sisi anu sanésna, Gnome anu ningali anjeunna ayeuna posisi langkung saé henteu hadé pisan.

  25.   msx cenahna

    "Seueur anu bakal nyangka yén SD henteu langkung ti ngan ukur simile, tiruan ti Mac OS; tapi aranjeunna langkung jauh. Aranjeunna terang naon anu dilakukeun. Aranjeunna sadar visi nyalira ngeunaan kumaha kaayaanana, maksa mantep kana konsép anu siga impianana. "

    Sapuk pisan satuju @anti, anu ceking badé ngaléoskeun éta sareng OS dasar, éta mangrupikeun sistem operasi GNU / Linux hébat anu anyar anu henteu lami bakal _large_ bayangan Ubuntu sareng ngagentos Linux Mint ka tempat katilu anu sedih.
    Sakumaha anjeun nyarios, SD henteu ngan ukur masalah éstétis tapi pendekatan konseptual dina pendapat abdi, leres pisan sareng fokus kana kagunaan sareng kanyamanan pikeun pangguna akhir.
    Nalika kamari énjing kuring nunjukkeun ka adi kuring kaajaiban anyar ieu yén kuring parantos dipasang dina mesinna (sareng Chromium sareng sababaraha addon sapertos AdBlock, Minimalistic ALL, LastPass, Chromium Wheel Scroller, Session Buddy sareng sababaraha aplikasi sanés) -santos éta nolak siga ucing anu hoyong mandi- anjeunna ngan saukur nyarios ka kuring: «nuuuh, kumaha saéna, kumaha raosna sareng di luhur na lucu pisan !! Abdi henteu tiasa nganggo naon anu anjeun pasang sateuacanna, sigana prasejarah ayeuna! »...

    "Naon anu anjeun pasang kuring sateuacanna" nyaéta Linux Mint 13 Kayu manis sareng salaku panyungsi Firefox 😛
    Sareng kaleresan éta hargana henteu dipasang dina mesin anjeun! xD tapi hé, nalika anjeun nganggona tuntas, anjeun sadar yén éta bulistir hubunganana sareng KDE SC (anu dina Arch gampang lincah, sapertos déwa, sampurna!) sareng éta sacara efektif difokuskeun ka pangguna anu henteu nungtut pinuh pikeun aranjeunna. sistem ...

    Wasalam

    1.    Ghermain cenahna

      Dupi anjeun parantos nyobian masang Pir Linux?
      http://pearlinux.fr/
      Dina netbook AAOD255E kuring kalayan RAM 2GB éta méwah, kuring nempatkeunana pikeun ditukeurkeun pikeun SD ... saha waé anu ngagunakeun éta bakal sadar naha. Ayeuna kuring mikir nempatkeun éta dina laptop RV408 kuring di tukeran pikeun Mageia x64 sabab kuring henteu tiasa ngadamel wifi pikeun jalan.

      1.    msx cenahna

        Anjeun terang yén dina waktos éta, kalayan vérsi anu samemehna kuring henteu kapikat teuing, éta pasti kusabab pir!?
        Di dinya kuring ningali deui, saur aranjeunna aranjeunna ngaluarkeun édisi énggal, upami kuring ningali pikaresepeun kuring nurunkeunana pikeun nguji.
        Dina waktos éta kuring émut yén salah sahiji hal anu ngajantenkeun kaciri teu pikaresepeun dina panon kuring nyaéta henteu ngasupkeun anu anyar tapi éta ngan ukur kulit Ubuntu, nyaéta hal anu saha waé anu dipasang Ubuntu tiasa dilakukeun ku nambihan dok anu hadé, jst. (Sakumaha aya dina waktos éta pak pikeun kulit Ubuntu salaku MacOS X).
        Di dinya kuring parios deui sareng ngawartosan anjeun 🙂

      2.    msx cenahna

        Abdi ningal di dinya ...
        Dina sagala kajujuran sigana kuring yén éta jauh taun jauh ti SD, henteu paduli kumaha sarimbag na sacara grafis.

        Tapi hé, éta masalah rasa 🙂

        1.    Ghermain cenahna

          Éta kajadian ka anjeun sami sareng kuring sareng vérsi 5 sateuacana; éta nanaon flashy.
          Sakumaha ceuk kuring dina koméntar anu sanés; antara suka ... teu aya anu henteu resep ... sareng Linux ngagaduhan toko anu seueur pikeun milih anu paling cocog sareng alat-alat mesin anjeun heula, kadua kana desktop anu anjeun resep sareng katilu kana fungsi sareng parangkat lunak anu anjeun anggo.
          Abdi ayeuna ti PearLinux 6 sareng éta mirip pisan sareng MAC anu bahkan nyasabkeun identifier halaman; Abdi kaciri siga anu nganggo MAC sareng Midori ... hehehe hal-hal ... 🙂

          1.    msx cenahna

            Sisi, Midori masrahkeun agén pangguna éta (!?)
            Anjeun tiasa mariksa agén lengkep di: useragentstring.com

    2.    RafaGCG cenahna

      Kuring bakal nyobian SD SD dina anu virtual pikeun ningali kumaha rupana, anjeun parantos ngajantenkeun kuring hoyong.

  26.   descargas cenahna

    Sigana mah saeutik pisan anu bakal robih, bakal aya jalma anu bakal ngusahakeun distribusi anu paling sesah, sareng anu sanés anu bakal milih jalan anu gampang. Nalika aranjeunna nunjukkeun, kami bakal tetep sangsara tina pakakas khusus pikeun sebaran anu béda. Surak

  27.   Oscar tangguh cenahna

    Tulisan ieu mangrupikeun anu pangsaéna anu kuring kantos baca dina blog dina sababaraha bulan terakhir

    1.    Ghermain cenahna

      Naha anjeun hoyong terang kunaon DesdeLinux nyaéta Favorit N Favor1 kuring? Kusabab kualitas eusi anu dipostingna, sababaraha topik langkung pikaresepeun tibatan anu sanés tapi teu aya runtah, upami aranjeunna hoyong kanyataan tanpa akomodasi, ieu tempat anu kedahna katingali, kuring resep kasederhanaan, kaseriusan, panilitian, kakuatan pikeun mairan tanpa sénsor, hormat di Tempat kahiji jalma anu ilubiung, pikeun hal éta diperhitungkeun diantara nominasi sareng kusabab éta alesan éta tetep ngagaduhan kunjungan sareng pengikut unggal dinten.

      1.    RudaMale cenahna

        Sareng kusabab troll langka. Salam

  28.   abib91 cenahna

    Kuring ningali koméntar sareng kuring ngaraos isin nyerat ieu, sababaraha parantos aya di ieu mangtaun-taun sareng kuring gaduh sakedik waktos. Nanging, ieu anu kuring badé nyerat tiasa ngabantosan para linuxer kalayan langkung seueur pangalaman pikeun terang sudut pandang jalma-jalma anu nembé ngamimitian mendakan éta kuring anyar dina Linux, kuring nembé yuswa 5 bulan, kuring ngamimitian ku kubuntu anu ngagunakeun KDE salaku standar desktop sareng Éta pikareueuseun pikeun kuring sabab éta hésé pikeun kuring pikeun ngonpigurasikeunana (saur kuring waktos éta mangrupikeun pangguna anu matak pikasieuneun pikeun kuring, bahkan kuring bakal ninggalkeun petualangan alit kuring di linux saacanna) Kuring sadar yén éta asalna tina ubuntu jadi kuring mutuskeun pikeun nyobaan versi 12.04 LTS sareng kuring resep pisan, kuring resep konsép DASH, kuring pasti resep sareng Ubuntu parantos janten kakasih kuring, mimitina ideu palang persatuan di sisi kénca desktop hese pikeun kuring, kuring tungtungna nyumput na tungtung masalah. 🙂 Ubuntu aya di dieu pikeun ngalakukeun hal-hal anu hébat, saur kuring upami éta anu pang hébatna di jagad raya Linux éta sanés ku kabeneran. Éta mengesankeun naon anu dilakukeun tim pengembangan babarengan sareng Canonical. Upami anjeun hoyong hijrah tina windows ka Linux, Unity ti Ubuntu pasti mangrupikeun pilihan anu pangsaéna !!!

  29.   RudaMale cenahna

    Iraha sistem rating némbongan pikeun koméntar? Éta bakal hébat.

  30.   cahaya cenahna

    Kamana waé desktop atanapi OS angkat, sakumaha ceuk perusahaan Oracle dina dokumenter "Éta ngeunaan ngahontal téknologi transparan pikeun pangguna, anjeun mencét saklar lampu sareng nyandak lampu instan sareng anjeun henteu kedah terang naon prosés na pikeun anu sumping kana fokus éta dihurungkeun ”. Mangkana éta bakal kajadian sareng sadaya kamajuan téknologi nganggo atanapi henteu sareng urang.

    Kami lalaki mangrupikeun sato kabiasaan, kami sieun anu anyar pikeun nyoko kana hal-hal anyar, sieun aya parobihan. Kuring ngamimitian hirup kuring di Linux kalayan gnome 2.x sareng anu leres éta kuring raoseun, tapi teras-terasan barobah sareng sadayana janten ngarobih kuring, henteu naha tapi kuring kedah masihan kasempetan kuring nyobian Cinnamon hiji proyek anu saé, ayeuna tétéla yén kuring nanganan KDE kuring kaget = O.

    Pokokna, saluareun filsafat Unix, kuring resep filsafat Linux, komunitas, sareng ngantepkeun janten dinten anu urang lirén ngabunuh diri pikeun kapitalisme sareng urang sadayana merata sareng silih rojong dina hal JADI Mugi-mugi dinten bakal datang nalika waktuna sumping nalika teu aya. gelut pikeun patén-patén sareng yén sadayana ngahijikeun.

    Atoh, téknologi maju sareng atanapi henteu sareng urang, upami urang masih hirup pikeun bulan hareup xD atanapi urang henteu bunuh diri dina perang xD Kuring ngarepkeun kamajuan téknologi sahenteuna janten bagian ti éta dugi ka kakurung dina kabiasaan kuring xD

  31.   Fernando Monroy cenahna

    Tulisan anu saé, aya seueur yayasan dina naon anu anjeun paparinkeun tapi masarakat bakal janten anu mutuskeun ngubur sababaraha desktop sapertos anu kajantenan sareng seueur distro kapungkur.

    Catetan: punten pikeun aksen, abdi henteu gaduh keyboard anu leres-leres dikonfigurasi.

  32.   truko22 cenahna

    Kusabab kuring hijrah kuring ngan ukur nganggo distro sareng KDE, kuring gaduh PC anu parantos aya sareng abdi salami 6 taun sareng dina unggal versi anyar KDE, éta langkung gancang sareng langkung stabil, bénten pisan sareng desktop sareng OS anu sanés.

  33.   kalangkang cenahna

    Gening dina tulisan. Subjék na rumit sareng anjeun parantos ngaliput pisan, kalebet ramalan. Ayeuna aya seueur jalma anu leungit di Linux, éta mangrupikeun tahap tina seueur parobihan sareng sababaraha urang sesah adaptasi sareng anu énggal. Kami bakal ningali naon anu tungtungna ditumpukeun, pikeun bagian kuring kuring parantos ngalangkungan jalur distribusi anu panjang dina distribusi anu, pikeun waktos ayeuna, parantos réngsé di SolusOS.

  34.   tamuz cenahna

    Éta mangrupikeun tulisan anu saé pisan, dina pamanggih kuring persatuan gaduh seueur masa depan sareng katingalina yén sesah pikeun kuring adaptasi, tapi éta mangrupikeun hal anu ngan ukur waktos bakal mastikeun

  35.   abimaelmartell cenahna

    masalah windows -> virus sareng layar biru, mac problem -> mahal, masalah linux -> desktops
    Henteu aya anu raoseun dina kahirupan ieu

    1.    anti cenahna

      Éta mangrupikeun pernyataan anu saderhana teuing. Aya virus pikeun sadayana tilu sistem. Komputer sorangan mahal, sareng Mac parantos diskon akhir-akhir ieu dina sistem operasi na. Sareng anjeun moal tiasa sambat ngeunaan méja. Aya pikeun sadayana sareng upami anjeun hoyong anu pangsaéna, lebetkeun KDE langsung sareng henteu lirén.

      Sareng upami hirup henteu asup akal, éta sanés masalah kuring. Nietzsche ngaduruk sirahna cekap pikeun nyatakeun yén éta mangrupikeun pengulangan kajadian anu sami.

  36.   auroszx cenahna

    Wah, tulisan na alus pisan, kuring bakal nyarios suksés pisan dina sagala hal 🙂 Pikaseurieun anjeun henteu nyebatkeun naon-naon ngeunaan LXDE atanapi RazorQt. LXDe pikeun mahluk anu lami, sareng RazorQt pikeun ngembangkeun lengkep sareng kami henteu terang naon anu bakal di pikahareupeun.

    Pokokna, kuring resep pisan 🙂