Di Glibc aranjeunna parantos ngabolaykeun mindahkeun wajib kode hak kana FSF

Pamekar Glibc dileupaskeun nembé ngalangkungan milis anu aranjeunna damel sababaraha parobahan khusus kana aturan pikeun narima parobahan sareng mindahkeun hak cipta, anu mana hak wajib mindahkeun hak milik alih kode kana Open Source Foundation parantos dibatalkeun.

Ku analogi sareng parobihan anu sateuacanna diadopsi dina proyék GCC, panandatanganan perjanjian CLA sareng Free Software Foundation di Glibc parantos ngalih kana kategori operasi opsional anu dilakukeun ku paménta pamekar.

Kalayan parobahan anyar dilakukeun kana aturan, panarimaan patch ayeuna bakal diijinkeun tanpa mindahkeun hak kana FOSS Foundation, kacuali kode anu dibagi sareng proyék-proyék GNU sanés ngalangkungan Gnulib.

Kontributor anu ngagaduhan tugas hak cipta FSF henteu kedah dirobih naon waé. Kontributor anu hoyong nganggo Sertipikat Pengembang ti Asal [2] kedah nambihan pesen 'Ditandatangan ku' kana konfirmasi anjeun.

Kodeu anu dibagikeun sareng bungkus GNU anu sanés ngalangkungan Gnulib bakal teras-terasan pikeun meryogikeun tugas ka FSF.

Salian ti mindahkeun hak milik ka Open Source Foundation, pamekar gaduh kasempetan pikeun mastikeun hak mindahkeun kode kana proyék Glibc ngagunakeun mékanisme Sertipikat Pengembang Asal (DCO). Numutkeun ka DCO, pelacak pangarang dilakukeun ku ngalampirkeun garis "Ditandatangan ku: nami pamekar sareng email" pikeun unggal perobihan.

Ku ngalampirkeun tandatangan ieu kana tambalan, pengembang negeskeun pangarangna ngeunaan kode anu ditransferkeun sareng nampi distribusi na salaku bagian tina proyék atanapi salaku bagian tina kode dina lisénsi gratis. Beda sareng tindakan proyék GCC, kaputusan di Glibc henteu dikaluarkeun ku déwan pangaturan ti luhur, tapi dilakukeun saatos diskusi awal sareng sadaya perwakilan masarakat.

Pembatalan tanda tangan wajib tina perjanjian sareng Yayasan Sumber Terbuka pisan mempermudah penggabungan pamilon énggal pikeun pamekaran sareng ngajantenkeun proyék bebas tina tren Open Source Foundation. Sanaos panandatanganan CLA ku pamilon masing-masing ngan ukur nyéépkeun waktos dina dokumen anu teu perlu, pikeun perusahaan sareng karyawan perusahaan ageung alih hak ka Yayasan STR pakait sareng seueur panundaan sareng persetujuan hukum, anu henteu teras-terasan réngsé hasil .

Panolakan manajemén terpusat hak kode ogé ngahijikeun istilah lisénsi anu ditampi mimitina, sabab ngarobih lisénsi ayeuna peryogi kéngingkeun idin pribadi pikeun masing-masing pangembang anu henteu ngalihkeun hak kana Free Software Foundation.

Najan kitu, Kodeu Glibc masih dilisensikeun "LGPLv2.1 atanapi langkung énggal", anu ngamungkinkeun hijrah ka LGPL versi anu langkung énggal tanpa persetujuan tambahan. Kusabab hak-hak kaseueuran kode tetep aya dina tangan Yayasan Perangkat Lunak Gratis, organisasi ieu terus ngagaduhan peran penjamin pikeun distribusi kode Glibc ngan ukur dina lisénsi copyleft gratis.

Salaku conto, Yayasan Perangkat Lunak Gratis tiasa ngahalangan usaha pikeun ngenalkeun lisénsi komérsial / dual atanapi peluncuran produk propriétari tertutup ngalangkungan perjanjian misah sareng panulis kode.

Diantara kakurangan tina nilarkeun manajemén terpusat hak kode, kabingungan parantos timbul dina negosiasi masalah perizinan. Upami sateuacanna sadayana klaim ngeunaan palanggaran kaayaan lisénsi direngsekeun ku interaksi sareng organisasi, ayeuna akibat tina pelanggaran, kalebet anu teu dihaja, janten teu tiasa diprediksi sareng meryogikeun kasepakatan sareng masing-masing pamilon.

Salaku conto, kaayaan sareng kernel Linux, dimana pamekar kernel masing-masing memicu tindakan hukum, kalebet pikeun tujuan kauntungan pribadi.

Parobihan aturan diberlakukeun dina 2 Agustus sareng aranjeunna bakal mangaruhan sadayana cabang Glibc anu sayogi pikeun pamekaran, tungtungna upami anjeun resep diajar langkung seueur ngeunaan éta, anjeun tiasa konsultasi sacara rinci Dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.