Distros Linux Spanyol anu pangsaéna

Sababaraha bulan ka pengker urang ngadamel pilihan tina distros Linux anu panghadéna. Dina kasempetan ieu, kami parantos milih distros Linux Spanyol anu pangsaéna: distribusi geografis anu sami, pembaruan terakhir, kualitas sareng parantosan sistem, ukuran komunitasna, jst.

Trisquel (Galicia)

Trisquel GNU / Linux mangrupikeun vérsi tina sistem operasi GNU anu nganggo kernel Linux-libre. Tujuan utama proyék nyaéta ngahasilkeun sistem operasi anu lengkep, gampang digunakeun, lengkep kalayan pangrojong basa anu saé. Versi ayeuna kaasup tarjamahan pikeun Galicia, Inggris, Spanyol, Catalan, Basque, Cina, Perancis, India sareng Portugis.

Wikipedia: Keur http://es.wikipedia.org/wiki/Trisquel_%28linux%29
Situs resmi: http://trisquel.info/

Molinux (Castile)

MoLinux mangrupikeun sebaran resmi GNU / Linux Déwan Komunitas Castilla-La Mancha. MoLinux dumasarkeun kana Ubuntu. Nami unggal vérsi mangrupikeun karakter tina novel "The hidalgo hidalgo Don Quixote de la Mancha", ku Miguel de Cervantes.

Aya ogé versi minimalis: Molinux Zero dumasarkeun kana Puppy Linux 4.2 sareng nampilkeun salaku sarat minimum prosésor 166Mhz, 32Mb Ram + Swap (64Mb Recommended), CDROM + 20x drive sareng hard disk. Diantara fitur utami, diperhatoskeun yén éta ngagaduhan pérsi langsung sareng tiasa gampang dipasang dina USB, Zip sareng Hard Drive.

Wikipedia: Keur http://es.wikipedia.org/wiki/Molinux
Situs resmi: http://www.bilib.es/recursos/molinux/

ASLinux

ASLinux Desktop sayogi pikeun Intel 32-bit sareng CPU AMD XNUMX-bit, éta ngagaduhan lingkungan anu lengkep, stabil sareng intuitif anu ngagampangkeun aksés kana Linux sareng anu kalebet sadaya fitur anu diperyogikeun ku pangguna akhir: otomatisasi kantor, Internét, multimedia, pendidikan, kaulinan , sareng sajabana, sareng sistem kaamanan anu lengkep sapertos firewall pribadi, scanner virus Windows, sareng filter spam. ASLinux Desktop ngagabungkeun kakuatan sareng stabilitas Linux, kakuatan sareng kagunaan Debian Sarge, sareng keramahan sareng gampang digunakeunana KDE. Titik kuat na nyaéta kagunaan hébat na.

ASLinux Desktop sayogi salaku unduhan gratis.1 Aya ogé édisi boxed anu, dugi ka versi 2.0, ditawarkeun salaku tambahan séri jasa canggih pikeun pangguna ngalangkungan portal ASLinux, sapertos dukungan téknis, dokuméntasi sareng undeuran parangkat lunak tambahan . Sadaya jasa ieu ayeuna ditawarkeun ka sadaya pangguna gratis.

Wikipedia: Keur http://es.wikipedia.org/wiki/ASLinux_Desktop
Situs resmi: http://www.activasistemas.com/index.php?id=7

Lliurex (Valencia)

Dilaksanakeun ku Kamentrian Atikan Generalitat Valenciana, tujuan utamina nyaéta ngenalkeun téknologi inpormasi sareng komunikasi anyar dumasar kana perangkat lunak gratis dina sistem pendidikan Komunitas Valencian. LliureX dumasarkeun kana Ubuntu, tapi versi sateuacanna didasarkeun kana Debian.

Éta disebarkeun dina dua basa ko-resmi Komunitas Valencian, Valencian sareng Spanyol, sareng dina dua modeu: masang sareng salaku CD mandiri (LiveCD).

Wikipedia: Keur http://es.wikipedia.org/wiki/LliureX
Situs resmi: http://lliurex.net/home/

Guadalinex (Andalusia)

Guadalinex mangrupikeun sebaran Linux anu dipromosikeun ku Junta de Andalucía pikeun ngamajukeun panggunaan perangkat lunak gratis di komunitas otonom na. Éta diideuan ku GnuLinEx, proyék anu sami ku Junta de Extremadura. Mimitina éta dumasar kana Debian GNU / Linux kusabab perjanjian awal antara Junta de Andalucía sareng Extremadura, sareng ti saprak vérsi 3.0 éta dumasar kana Ubuntu.

Wikipedia: Keur http://es.wikipedia.org/wiki/Guadalinex
Situs resmi: http://www.guadalinex.org/

GNULinEx (Extremadura)

gnuLinEx mangrupikeun sebaran Linux gratis dumasarkeun kana Debian GNU / Linux sareng GNOME, kalayan OpenOffice.org salaku suite kantor, diantara aplikasi sanés.

Éta diwanohkeun ku Kamentrian Ékonomi, Perdagangan sareng Inovasi Komunitas Otonom Extremadura (Spanyol), janten pelopor sareng didukung ku organisasi publik sareng swasta anu sanés di sésana Spanyol. Salami waktos anu cekap, komunitas Extremadura ogé nawiskeun dukungan pikeun komunitas Andalusia (anu diideuan ku GnuLinex ngembangkeun Guadalinex) dina nerapkeun solusi terbuka di sakola, administrasi, jst.

Wikipedia: Keur http://es.wikipedia.org/wiki/GnuLinEx
Situs resmi: http://linex.gobex.es/

MAX (Madrid)

MAX atanapi MAdrid_LinuX mangrupikeun sistem operasi anu didasarkeun kana Ubuntu (anu dina gilirannana dumasar kana Debian GNU / Linux) anu didamel ku Dinas Pendidikan Komunitas Madrid. Dugi ka vérsi 2 dumasarkeun kana Knoppix, sebaran CD langsung dumasar kana Debian GNU / Linux.

Sistem operasi ieu tiasa dianggo dina modeu LiveDVD, sareng tiasa ogé dipasang dina hard disk. Ti saprak 2003, distribusi MAX parantos dipasang dina sadaya komputer anu dipasang ku Departemen Pendidikan Daerah Madrid di pusat pendidikan non-universitas.

Éta disebarkeun ngalangkungan gambar ISO CD atanapi DVD, anu terakhir mangrupikeun vérsi "resmi". Disk anu ngandung distribusi kalebet pilihan instalasi tilu, sabab éta dipaké pikeun masang versi klien sareng sérver, ogé ngamungkinkeun pamasangan bootable minimal dina mémori portabel USB. Éta ogé ngagaduhan sistem anu ngamungkinkeun aplikasi parangkat lunak gratis dipasang dina mesin Microsoft Windows.

Situs resmi: http://www.educa2.madrid.org/web/max?c=an

Linkat (Katalonia)

Linkat mangrupikeun distribusi GNU / Linux Dinas Pendidikan Generalitat Catalonia. Éta dumasarkeun kana sebaran OpenSUSE sareng operasi program dumasar kana paket rpm. Ayeuna nuju dina tahap 3.0 sareng nganggo lingkungan desktop Gnome sacara standar, sanaos lingkungan KDE sareng XFCE ogé sayogi.

Wikipedia: Keur http://es.wikipedia.org/wiki/Linkat
Situs resmi: http://linkat.xtec.cat/portal/index.php

Distros anu saé nyaéta: Kademar y Bardinux.

Catetan: aranjeunna dikaluarkeun tina daptar Catix, AugustuX, gnUAMix, Lazarux, LinEspa, LU3CM, Melinux sareng anu sanésna kusabab henteu ngalaman pembaruan dina sababaraha taun terakhir. Pikeun ningali daptar lengkep pisan sadaya distro Spanyol, kuring nyarankeun anjeun didatangan Wikipedia.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

18 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Manajemén diri cenahna

    Kademar sono http://www.kademar.org/ sareng Bardinux http://bardinux.ull.es/ sareng pastina urang masih ngantunkeun langkung ti hiji.

  2.   Wani Thd cenahna

    Leres, sabab urang Catalan ogé Spanyol, sanaos aranjeunna henteu resep

  3.   Francesc Llort cenahna

    Ngamutahirkeun. The Càtix bakal aya dina daptar deui sareng vérsi na 1.7, dumasar kana wheezy. Lumayan, lumayan lengkep, parantos tina cd live na.
    http://catix.cat/

    Ku jalan kitu, naon waé urang Catalan atanapi anu sanésna, hayu masing-masing mutuskeun, sanaos anjeun henteu resep.

    1.    Miguel cenahna

      Di unggal komunitas lingkungan, asupna atanapi kaluarna salah sahiji tatangga na diputuskeun ku sadayana tatangga. Sanés milik anjeun? . Upami Lembah Aran hoyong kamerdekaan Catalonia, naha tiasa diputuskeun ku sadayana urang Aragon nyalira atanapi naha sadayana urang Catalan bakal mutuskeun?

      1.    lolbimbo cenahna

        Lawangna enya, kaluarna henteu, atanapi upami anjeun badé ngantunkeun komunitas cicing di apartemen anu sanés, moal tatangga ngantep anjeun sabab anjeun kedah milih?

        Tangtosna aranjeunna tiasa mutuskeun nyalira.

    2.    manuel manrique cenahna

      Jalma-jalma Cartagena hoyong gaduh linux urang nyalira sareng mandiri.
      Éta nyaéta: CartaLinux.
      Éta bakal dumasar kana Murcilinux
      Sareng éta bakal ngagaduhan basa standar salaku El Panocho

  4.   Linux cenahna

    Ieu distro anu saé pisan dina basa Spanyol dumasar kana memeres Debian:

    http://www.lihuen.linti.unlp.edu.ar/index.php?title=P%C3%A1gina_principal

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Leres ... Sae pisan tb!
    The 05/08/2011 23:18, «Disqus» <>
    nulis:

  6.   Jose cenahna

    Sareng Antergos ?. Cinnarch kuno.

  7.   JuanMa cenahna

    Abdi nyayogikeun distro anu kuring anggo, Bugtraq, dina versi Hideung randa na. Dumasar kana debian, ubuntu, sareng open suse. Aya anu tiasa milih.

  8.   cenahna

    Sedengkeun pikeun sebaran nagara, naha aranjeunna henteu ngahijikeun sareng ngajantenkeun pikeun Spanyol sacara umum? Éta bakal cekap pikeun ngadukung bahasa sapertos Catalan, Spanyol sareng éta bakal ngirangan biaya ngajaga distribusi salian ti nyoko sareng dokuméntasi langkung gampil.

  9.   RichminD cenahna

    Salaku pangguna Linkat, kuring kedah nyarios yén, dinten ayeuna, inpormasi ngeunaan distro ieu bénten sareng anu dipedar di dieu. Ti dinten ayeuna, Linkat dumasarkeun kana Ubuntu 12.04 LTS. Inpormasi anu manpaat anu sanés: Lingkungan desktop nyaéta GNOME 2 sareng henteu nganggo Unity.

    Salam.

  10.   apu314 cenahna

    Kompilasi anu saé pisan, tapi sa kuring ngarti, Bardinux sanés distro ti Catalonia tapi ti Tenerife, Canary Islands, dikembangkeun ku Universitas La Laguna.

    Salam!

  11.   oge7 cenahna

    kenangan naon nalika kuring nganggo guadalinex edu 10.04: 'D

  12.   Jordi cenahna

    Héi sadayana, kuring parantos dipasang Max 8 sareng Abdi hoyong masang Windows 10 ogé, kumaha carana dilakukeun? Anu kuring leres-leres leungit, hatur nuhun anu ngabantosan kuring

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo! Mimiti, hapunten anu kasép dina ngawaler.
      Kuring nyarankeun anjeun nganggo jasa Tanya Ti Linux kami (http://ask.desdelinux.net) pikeun ngalaksanakeun jenis konsultasi ieu. Ku cara éta anjeun tiasa kéngingkeun bantosan ti sadayana masarakat.
      Rangkulan! Paul

  13.   Manuel Blanco Montero cenahna

    Abdi gaduh 14 Taun Nganggo = Linux Made> di Spanyol Ayeuna kuring nganggo Max Linux 8.0 «TI VENEZUELA» SELAMAT KA SPANISH Pikeun NGADEGKEUN LINUX KUALITAS TINGGI & NINGKATKEUN KECIL