Distros pangsaéna pikeun netbook

Béda sareng Windows atanapi Mac, Linux ngagaduhan rupa-rupa distribusi anu nganggo lingkungan grafis sareng aplikasi anu béda sacara standar. Kombinasi ieu ngajantenkeun sababaraha "distros" langkung énggal tibatan anu sanésna atanapi sababaraha di antawisna langkung pas pikeun kagiatan khusus atanapi jinis pakakas khusus, sapertos netbook. Daptar anu kami bagikeun di handap henteu dimaksudkeun pikeun ngawatesan; aya seueur deui distribusi anu tiasa dianggo sampurna dina netbook. Kami ngan saukur ngadorong anjeun pikeun nyarankeun anu mana, numutkeun kami, anu pangsaéna atanapi anu dirancang khusus pikeun dianggo dina netbook.

Ciri utama tina netbook

  1. Tekenanna nyaéta kana gampangna portabilitasna (beuratna sakedik sareng umumna gaduh umur batre anu panjang).
  2. Kusabab kakuatanna nyaéta "mobilitas" na, éta gumantung pisan kana konéksi nirkabel (wifi, bluetooth, jst.)
  3. Éta gaduh jumlah RAM anu kawilang lumrah, biasana 1GB / 2GB.
  4. Éta ngagaduhan layar anu kawilang alit.

 

Karakteristik distro netbook anu saé

Karakteristik anu didadarkeun di luhur ngajantenkeun perlu pikeun distribusi GNU / Linux pilihan urang pikeun ngagaduhan poin "kuat" ieu:

  1. Éta henteu nyéépkeun seueur batré sareng, upami tiasa, éta ngagunakeun mékanisme hemat énergi pangageungna.
  2. Éta henteu aya masalah sareng ngadeteksi wifi atanapi bluetooth.
  3. Éta nyéépkeun sakedik RAM.
  4. Éta ngagaduhan panganteur "nyaman" sareng éta cocog sareng ukuran layar (alit) anu biasana urang mendakan dina netbook.

 

1. JoliOS

Jolicloud dumasarkeun kana Ubuntu, tapi éta dirancang pikeun dianggo dina komputer kalayan spésifikasi anu langkung terbatas dina hal kapasitas disk, mémori, sareng ukuran layar. Antarbeungeut visual (HTML 5 + GNOME) nyarupaan tina tablet sareng menonjol pikeun kagancangan sareng konsumsi sumberdaya na anu handap. Sakumaha tiasa ditingali dina tangkepan layar, JoliOS utamina berorientasi pikeun ngajalankeun aplikasi wéb (gaya ChromeOS), anu dianggo Mozilla Prism. Naon waé ogé, anjeun ogé tiasa masang aplikasi asli, sapertos pamuter pidéo VLC, sareng sanaos henteu kedah disebatkeun yén distro ieu bakal memeres sadaya jus upami urang nyambung kana Internét, dimungkinkeun pikeun nganggo éta off-line.

Tungtungna, kudu dicatet yén dimungkinkeun pikeun masang JoliOS dina Windows atanapi Ubuntu (béta) saolah-olah éta ngan ukur aplikasi anu sanés, anu saé pikeun anu hoyong nguji sateuacan tungtungna dipasang.

JoliOS 1.2

Unduh JoliOS

2. Lubuntu

Éta distro dumasar Ubuntu anu ngagunakeun lingkungan desktop LXDE. Éta menonjol pikeun konsumsi sumberdaya na handap pisan sareng pikeun kamiripan antarbeungeut visual na sareng WinXP klasik ayeuna, anu ngajantenkeun pikaresepeun pisan pikeun anu ngalaksanakeun léngkah munggaran di GNU / Linux.

Sanaos sadaya distro basis LXDE disarankeun pisan pikeun netbook, Lubuntu henteu diragukeun anu pangsaéna pikeun pendatang, henteu ngan kusabab kamiripan antarbeungeut visual na sareng WinXP, sakumaha anu parantos urang tingali, tapi ogé kusabab éta sami komunitas Ubuntu ageung, sahingga langkung gampang pikeun méréskeun naon waé masalah anu bakal timbul.

Lubuntu

Unduh Lubuntu

3. Bodhi Linux

Mangrupikeun distribusi GNU / Linux anu ngamangpaatkeun poténsial pinuh ku manajer jandela Enlightenment. Nyatana, éta mangrupikeun salah sahiji ti saeutik distribusi anu dianggo Pencerahan. Éta sumping, sacara standar, sareng sakumpulan aplikasi minimal sapertos panyungsi, éditor téks, pakakas manajemén rangkep, jsb.

Justru, minimalism mangrupikeun salah sahiji pamendak dina Bodhi Linux, sabab éta henteu disarankeun pikeun pendatang, sanaos disarankeun pikeun anu gaduh sababaraha pangalaman dina Linux. Hal anu paling pikaresepeun ngeunaan distro ieu nyaéta kagancangan anu luar biasa sareng syarat sistem anu handap pisan, bari nyayogikeun pangalaman desktop anu pikaresepeun pisan, gampang dianggo sareng tiasa disesuaikan.

Bodhi linux

Unduh Bodhi Linux

4. Cingcang

Éta dumasarkeun kana Debian sareng nganggo Openbox window manager. Tata perenah ieu dirancang pikeun nawiskeun kasaimbangan anu saé antara kecepatan sareng fungsionalitas. Éta mantep sakumaha Debian sorangan, salian ti ngahijikeun sacara standar interface minimalis sareng modéren anu tiasa gampang disesuaikan, ngajantenkeun sampurna pikeun tim anu gaduh sumber daya terbatas.

Kuring henteu kaleuleuwihan nyatakeun yén éta mangrupikeun salah sahiji distribusi GNU / Linux pangsaéna anu sayogi ayeuna.

Crunchbang

Unduh Crunchbang

5. MacPup

Éta distro dumasar kana Puppy Linux tapi nganggo bungkus Ubuntu. Éta ngagaduhan lingkungan desktop anu ramah sareng ciri anu tangtu anu nunjukkeunana (sanaos masih jauh) Mac OS X.

Macpup sacara standar sareng sababaraha aplikasi gratis anu terang pisan, sapertos AbiWord, Gnumeric, SeaMonkey sareng Opera. Manajer jandela anu digunakeun nyaéta, sakali deui, Pencerahan, anu menonjol pikeun pagelaran grafis anu saé ku sababaraha sumber sistem.

Macpup

Unduh MacPup

6. Manjaro

Mangrupikeun distribusi GNU / Linux dumasar kana Arch Linux, distribusi anu disarankeun khususna pikeun pangguna anu langkung maju, tapi éta ngagaduhan sét Repository nyalira. Distribusi ieu ditujukeun pikeun janten ramah pangguna bari ngajaga fitur Arch, sapertos manajer paket Pacman sareng kasaluyuan AUR (Arch User's Repository). Di sagigireun vérsi utama kalayan XFCE aya vérsi resmi (torek) anu nganggo OpenBox window manager. Aya ogé édisi komunitas anu ngagunakeun E17, MATE, LXDE, Kayu manis / Gnome-shell, sareng KDE / Razor-qt.

Manjaro menonjol pikeun kesederhanaan sareng kagancanganana, nempatkeun kakuatan Arch Linux dugi ka jangkauan pangguna "rata-rata / maju".

Manjaro

Unduh Manjaro

7. Pepermin

Éta mangrupikeun sistem operasi "berbasis awan" anu hadir sareng sajumlah aplikasi wéb anu saé sacara standar. Éta dumasar kana Lubuntu sareng nganggo lingkungan desktop LXDE.
Beda sareng sebaran "web-centric" anu sanés, sapertos ChromeOS atanapi JoliOS, Peppermint ngagaduhan antar muka anu ramah pisan pikeun anu asalna tina Windows sareng resep kana menu "Start" klasik.

pepermin

Unduh Peppermint

8. Zorin OS Lite

Pokokna Zorin OS didamel pikeun niru tampilan sistem operasi anu sanés. Anjeun tiasa milih Windows 2000 atanapi Mac OS X. Kanggo pangguna Windows distro ieu nyayogikeun tampilan anu biasa. Salaku tambahan, éta gampang pisan dianggo, sanaos sareng sababaraha aplikasi dipasang sacara standar.

Zorin

Unduh Zorin

9. SolidX

SolydX (XFCE) mangrupikeun sékrési semi-rolling dumasar kana Debian. Tujuanana nyaéta pikeun gampang dianggo, nyayogikeun lingkungan anu stabil sareng aman. Versi anu disarankeun pikeun netbook nganggo XFCE salaku lingkungan desktop, sanaos ngingetkeun kana KDE. SolydX nganggo manajer jaringan wicd kanggo konéksi Internét sareng hadir nganggo flash sareng codec MP3 dipasang sacara standar. Salaku tambahan, éta kalebet rupa-rupa aplikasi ringan anu saé: Firefox, Exaile, VLC, Abiword sareng Gnumeric.

SolydX

Unduh SolydX

10. Google Chrome OS

Sistem operasi "web-centric", dumasar kana panyungsi anu sami nami sareng Linux. Éta nyaéta sistem anu dianggo dina Chromebook anu beuki populér.

Salah sahiji hal anu paling dikenal ku Google nyaéta kagancangan sistem, kalayan waktos boot 8 detik sareng waktos shutdown anu cukup pondok, salian ti speed na éta muka aplikasi wéb na. Sadaya dokumén, aplikasi, ekstensi, sareng konfigurasi dicadangkeun online dina konsép komputasi awan. Janten upami pangguna kaleungitan mesin na, anjeunna tiasa kéngingkeun mesin anu sanés atanapi aksés ti mesin sanésna, sareng kéngingkeun data anu sami sareng anu anjeunna teraskeun.

ChromeOS

Unduh ChromOS

Sakumaha urang tingali dina dunya perangkat lunak gratis aya seueur pilihan pikeun netbook. Kedah diklarifikasi yén distribusi anu disebatkeun di dieu henteu disimpen dina urutan karesep. Nyatana, distribusi anu pangsaéna mangrupikeun anu paling cocog sareng kabutuhan masing-masing sareng anu jelas-jelas beda-beda. Sacara umum, kuring bakal nyarankeun "newbies" pikeun nyobaan Lubuntu, Crunchbang atanapi MacPup, sedengkeun anu langkung "canggih" tiasa nyobian Manjaro atanapi SolydX.

Akhirna, kuring bakal ngahargaan kabéh pangguna distro ieu anu bisa ngirim koméntar ka kami sahingga entri ieu janten langkung beunghar sareng langkung berguna pikeun anu ngagaduhan netbook sareng mikirkeun ngarobih Sistem Operasi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

121 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Monica cenahna

    Kuring masang debian dina netbook kuring. Abdi hilap pisan bahkan nyobian Chrome OS> - <haha

  2.   Leon Jl cenahna

    sareng mana tina sadaya distro ieu anu anjeun nyarankeun pikeun Compaq Presario anu énggal pikeun ieu sareng upami kuring hoyong ngalih ka linux

    1.    rumaja8 cenahna

      Hai, cobian sareng cobian Manjaro atanapi Lubuntu.

      1.    Sasori69 cenahna

        Kalayan 64-bit Manjaro XFCE (laptop kuring gaduh 6GB RAM) laptop janten panas teuing, kuring nyobian ngajalankeun Dota 2 sareng janten panas anu tungtungna ditutup.

        1.    pansxo di cenahna

          Éta panginten kusabab masalah hardware, éta henteu kedah panas pisan kecuali anjeun nempatkeun seueur usaha kana prosesor, anu saur kuring henteu. Coba linuxmint xfce 64 bit. Éta anu kuring anggo sareng éta cocog sareng kuring sampurna. Dina hal anu tetep panas teuing, kuring nyarankeun anjeun ngabersihan komputer sareng ngarobih témpél termal. Salam sareng wilujeung sumping!

      2.    da3mon cenahna

        panjang sareng ngagulung cara anu milari sebaran anu cocog. Kuring parantos nyobian sahenteuna 10 distro sareng laptop anu overheating uih. éta sanés masalah hardware, éta masalah linux, sareng masalah anu dipikaterang. Kuring parantos nyobian ubuntu, lubuntu, xubuntu, kubuntu, debian mate, debian kde, debian xfce, crunchbang (bunsen), crunchbang ++, linuxmint kde, linuxmint mate (anu terakhir nyaéta anu paling henteu panas teuing, tapi tetep henteu turun di handapeun 70) . ngan ukur distro anu henteu panas nyaéta kali, tapi kali kuring henteu hoyong kali salaku distro utami, kuring hoyong anu langkung raoseun sareng kirang karasa. Kuring badé nyobian solydx pikeun ningali kumaha kaénsahan kuring

        1.    Luis Miguel Mora cenahna

          Dina distro berbasis Ubuntu install cpufreq sareng atur kana modeu PowerSave, ku cara éta bakal tetep panggunaan prosésor sareng teu panas (ogé pasang psensor pikeun ngawas suhu anjeun)

  3.   MAXI cenahna

    Sistem operasi linux naon anu anjeun nyarankeun pikeun aspék acer, sanés netbook. Abdi hoyong janten sakedik langkung gancang sabab pikeun nyatana éta ngalir rada laun

  4.   Gambar placeholder Gustavo Ramirez cenahna

    George,

    Abdi nyobian 3 distro kanggo HP Mini 110 kalayan layar 10.1 inci.
    Hiji-hijina sarat anu kuring gaduh nyaéta supir nirkabel dianggo tanpa ngalakukeun nanaon, kalayan driver nirkabel anu dianggo anjeun tiasa ngalereskeun naon waé, leres? 😉

    Crunchbang: Karesep kuring saprak kuring nyobaan, dumasar kana Debian super ringan, éta mangrupikeun panganteur minimalis, janten tong ngarepkeun sadaya "eye-candy" ti distro anu sanés, pikeun netbook éta saé pisan hal anu goréng nyaéta hargana sakedik kuring damel pikeun ngonpigurasikeunana, ampir sadaya konfigurasi kedah dilakukeun dina file konfigurasi, hal anu saé éta nyandak peluncur pikeun ieu dina ménu. Anu goréng nyaéta nirkabel henteu jalan mimiti. Kauntungannana ieu nyaéta lamun anjeun ngagaduhan aksés pikeun nyambungkeunana ngaliwatan kabel éternet, anjeun tiasa masang sadayana tanpa aya masalah, éta nyandak skrip inisialisasi anu ngamuat program sareng driver anu paling anyar, pikeun multimedia, jst.

    EasyPeasy: Distribusi ieu kuduna khusus pikeun netbook, kuring dipasang, sareng katingalina saé, kuring henteu masihan seueur waktos pikeun ngetés kumargi nirkabel kuring henteu dianggo anu munggaran.

    OpenSUSE 12.1 (Gnome): distro ieu anu parantos kuring pasang, supir nirkabel damel tanpa ngalakukeun nanaon, kuring masang Chrome sareng codec multimédia sareng tiasa dianggo henteu aya masalah.

    Sakumaha anjeun nyarios, netbook ieu khususna pikeun mariksa internét, mail, LibreOffice, jsb. sareng sareng OpenSUSE tiasa dianggo pikeun kuring. Luhureun sadaya, GNOME 3 saé, kuring resep langkung ti 2

    1.    wALOMASTER cenahna

      Kuring masih milari hal anu sami, kuring nyobian Lubuntu, Elementary OS Luna sareng beta 1 sareng 2 tina Freya sareng Deepin Linux. Hijina distro anu mimiti ngadeteksi kartu wi-fi nyaéta Deepin Linux, tapi aya kalan-kalanna janten rada laun. Dina OS SD anjeun kedah ngaktipkeunana kusabab janten supir proprietari henteu langsung dipasang, Lubuntu mangrupikeun carita anu misah sareng anjeun kedah langkung damel pikeun masang supirna !!!

  5.   Jorge cenahna

    guys ... netbook sareng notebook ... aranjeunna bénten ... ulah lepat ... notebook anu langkung alit ... sahingga henteu sadayana distro adaptasi sareng layar sakitar 11 inci ... contona. .. sareng ubuntu 12.04 ... sadayana Henteu kunanaon .. tapi nalika jandela dibuka pikeun pilihan sapertos ngarobah wallpaper atanapi anu sanés ... bagian handap jandela disumputkeun sareng sababaraha tombol sapertos nampi atanapi ngabatalkeun (éta gumantung bisi éta) henteu tiasa diklik ... sareng dina layar pilihan ngan ukur hiji pilihan ... tanpa kamungkinan robih ... Kuring parantos nyobian nganggo msi notebook, hp sareng acer ... sareng sadayana sami ... sareng ps upami anjeun terang naon-naon anu adaptasi kana layar notebook hayu atuh terang. entong janten gachos ... salam ..

    1.    pixie cenahna

      Naha anjeun bingung
      Netbook mangrupikeun komputer alit kalayan sakitar 10 inci layar
      Buku catetan mangrupikeun laptop konvensional, hartosna langkung ageung

    2.    lamberto cenahna

      xubuntu sareng lubuntu panginten tiasa saé kanggo anjeun. Kuring parantos nganggo xubuntu 14.04 sareng saé sareng 1 gig ram sareng neetbook asus ti 8 taun ka pengker. Salam Jorge

  6.   Angelsaracho cenahna

    Sareng kumaha upami xpud? Éta gancang pisan sareng rada béda sareng peryogi sakedik pikeun adaptasi, khususna pikeun anu biasa kana desktop.
    Henteu seueur anu tiasa dilakukeun, tapi pikeun nganapigasi, ngadamel konperénsi pidéo nganggo Skype sareng damel sareng Open Office parantos cekap.
    Utamana nalika SSD Acer kuring lirén damel.

  7.   Juan Barra cenahna

    Perlu disebatkeun atom ututo pikeun jinis prosésor 🙂

  8.   BRP cenahna

    Inpormasi anjeun ngagambarkeun pisan. hatur nuhun

  9.   Ale cenahna

    Kuring gaduh masalah dina laptop kuring, kuring masang UBUNTU 11.10, salaku aplikasi tapi tétéla ku ngabalikan deui sareng ngasupkeun kipas éta tiasa dianggo sepanjang waktos, nyababkeun PC kuring janten panas teuing, kuring hoyong terang naha éta kajantenan ku distro anu diulas di dieu.

  10.   Raimundo riquelme cenahna

    Kuring gaduh Ubuntu 12.04 dina netbook Samsung kuring sareng kuring bagja pisan! Sanaos henteu goréng pikeun terang alternatif anu sanés 🙂 Salam

  11.   Ricardo C. Lucero cenahna

    Kuring gaduh netbook Samsung N150 Plus dimana kuring nguji Ubuntu 12.04 sareng Joly. Éta sapuluh! Ayeuna kuring gaduh Mandriva 12 dipasang sareng kuring paling resep ... Kuring nganggo éta nganggo desktop KDE !!!

  12.   Daniel Rossell cenahna

    Kuki Linux henteu sayogi dina halaman resmi, sareng sanaos sabaraha kuring masihan, kuring henteu mendakan tautan pikeun ngaunduh. Kuring ngagaduhan anu hoyong pisan sareng hoyong pisan nyobaan distribusi éta. Naha aya anu terang dimana kuring tiasa ngaunduh?

  13.   xxmlud cenahna

    Naha ElementaryOS kalebet anu disarankeun?
    Wasalam

    1.    Mauricio cenahna

      SD SD nyaéta 10! Kuring nganggo éta nyaéta OS utama kuring

      1.    kesymaru cenahna

        Aranjeunna kedahna ningali kumaha kamekaran ISIS, aranjeunna bakal ngaley nalika ningali isis ... éta ngan saukur distro pangsaéna anu dianggo di UX sareng UI anu saur kuring aya dina linux, tanpa ragu SD nuju damel anu saé, kuring ngarasa punten teu gaduh waktos kanggo nyumbang tapi waktos ieu kuring ngarencanakeun nyumbang sakitar $ 10 nalika isis kaluar ...

  14.   Jorge cenahna

    Saé !!

    Kuring gaduh Acer Aspire One, distro naon anu anjeun nyarankeun?

    Abdi sareng Lubuntu sareng éta méwah dugi sakedik sakedik nyandak deui kuring pikeun muka sadayana, abdi henteu terang naha.

    Hatur nuhun pisan.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Jigana Lubuntu mangrupakeun pilihan anu saé. Anjeun tiasa ogé nyobaan dumasar kana Openbox, sapertos Crunchbang (dumasar kana Debian) atanapi angkat ka sisi gelap gaya sareng cobian Arch (sanaos kanggo pangguna anu langkung maju).
      Peluk! Paul.

  15.   sareuri cenahna

    Leungit anu pangsaéna, Point Linux kalayan desktop MATE, dumasar kana Debian 7 stabil. 🙂

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Menarik ... Abdi henteu terang anjeunna. Abdi badé ningali éta.
      Peluk! Paul.

    2.    JoseV cenahna

      Hatur nuhun kana rekomendasi anjeun, Point Linux Kuring nyobian di mini Dell kuring, sareng éta fungsina sapertos sutra, langkung saé tibatan Ubuntu, tapi ieu mangrupikeun layar sentuh upami anjeun terang aya pamekaran pikeun ieu, sareng sora dina panyaturna gagal kuring, sareng éta motong tapi nalika kuring nempatkeun headphone teu aya masalah ... Sarua dina Ubuntu 12 tapi saprak kuring mésér éta kuring dihapus W7 tilu taun ka pengker (kuring nganggo Linux ti saprak 98 tapi kuring sanés ahli ... hayu urang sebutkeun »normal »Pangguna)

  16.   ivanbarram cenahna

    Dina pangalaman pribadi kuring, sababaraha taun ka pengker aranjeunna masihan kami seueur netbook PC Asus EEE, saderhana pisan, Celeron 700Mhz, 512 RAM DDR2, 4 GB disk SSD sareng layar 7 ″. carita pondok, pilihan anu pangsaéna deui nyaéta Debian sareng LXDE, kami ngonpigurasikeunana ogé sareng masihan aranjeunna ka sakola désa. kami nempatkeun broadband sélulér nganggo wifi sareng kabel jaringan. Kami masang alat-alatna dina rohangan komputer sareng voila, sadayana dihubungkeun ku jaringan sareng printer laserjet HP. aya sakedik masalah ningali video youtube (seuseueurna kusabab prosesor EEE PC), janten kami nempatkeun pc anu rada langkung kuat ku proyektor sareng voila. 5 taun ka pengker sareng komputer masih lancar, urang ngan ukur sababaraha kali sataun pikeun ngapdet pangotéktak (Chromium) sareng voila. Tina 4GB SSD, aya sakedik langkung gratis tina 1GB pikeun sababaraha hal, sabab file-file disingkronkeun dina séntral pusat.

    Dina pengertian éta, kagunaan Debian kumargi distro sanés hoyongna (sareng ati-ati, kuring Susero / Redhatero dina haté)

    Salam.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Hatur nuhun pikeun ngabagi pangalaman anjeun.
      Rangkulan! Paul.

    2.    Gilberto cenahna

      Pangalaman anu ngamotivasi!

  17.   pansxo di cenahna

    Kuring mairan di luhur, yén kuring parantos nyobian sababaraha distro nganggo komputer jinjing lxde xfce, sareng sajabana .. sareng anu ngareuwaskeun kuring ku kaalusanana, tina sadaya anu kuring uji nyaéta LUBUNTU .. Kuring ngaraos luar biasa yén distros sareng desktop anu sami (xfce) bakal ngajalankeun anu béda-béda.
    Ringkesna, pikeun saha waé anu ngagunakeun netbook atanapi komputer anu gaduh sababaraha sumber, kuring nyarankeun xfce, aranjeunna moal kuciwa.

    1.    iluku cenahna

      Halo pansxo, dina:
      Kuring henteu terang pisan aranjeunna tapi sigana kuring yén Lubuntu ngagunakeun LXDE sareng Xubuntu XFCE.
      Salam.

      1.    pansxo di cenahna

        UPS! bug saeutik dina komentarna kuring haha ​​ieu illukki, lubuntu nganggo LXDE

        1.    hayu urang nganggo linux cenahna

          Éta leres, Lubuntu ngajalankeun LXDE. 🙂

  18.   lord cenahna

    Hai urang, kuring ngagaduhan netbook Acer anu hoyong AO250 sareng kuring nyobian ieu, Linux mint xfce; xubuntu 12.04, os os. Henteu diragukeun tina tilu mnt ku panon anu katutup kalayan konsumsi 128mb di awal éta jauh anu kirang ingetan tuangeun kuring, ayeuna ku pilihan ieu kuring bakal ngegel bug na kuring bakal nyobian bodhi, salam Gusti

  19.   iluku cenahna

    pantun,
    Dina kasus kuring, kuring masang Manjaro Xfce dina netbook kabogoh kuring. Kuring ngarobihna sareng téma Trisquel sabab anjeun resep langkung saé. Kaleresan nyaéta katingalina lumayan stabil sareng gampang dianggo; manehna sorangan nyarios yén anjeunna mimiti resep GNU / Linux. Hiji-hijina masalah anu kuring gaduh nyaéta konci pikeun kacaangan layar henteu jalan (kuring nyobian solusi tina hiji tulisan di dieu tapi teu aya) ogé éta henteu penting.
    Salam.

    1.    pansxo di cenahna

      Hal anu sami kajantenan kuring sareng adi kuring, nganggo netbook samsung .. éta masihan masalah sareng lampu, masalahna nyaéta, nalika anjeun ngahurungkeun laptop nganggo batré, éta hurungkeun sapertos dina modeu hemat lampu sareng anjeun henteu tiasa unggah sacara manual, hiji-hijina jalanna nyaéta hurungkeun deui ku kakuatan anu nyambung, teras anggo ku batréna, sahingga ngajaga lampu hurung.

    2.    hayu urang nganggo linux cenahna
  20.   Hector Zelaya cenahna

    Kuring keuna ku henteuna panangan katuhu sareng KDE sareng plasma-netbook na. Kuring nganggo cakra sareng kaleresan lumayan hébat tapi langkung saé kalayan 2GB RAM

    1.    alunado cenahna

      ... numutkeun kuring, anu tina layar 10 inci, plasma-netbook sigana henteu diperyogikeun. Dina modeu desktop atanapi "Pc" sadayana katingali saé.

  21.   pandev92 cenahna

    Joli Awan teu acan terhenti di énggal pisan?!

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Sanés kuring terang. Situs masih aktip sareng henteu nyarios yén éta parantos dilanjutkeun.
      Peluk! Paul.

        1.    hayu urang nganggo linux cenahna

          Warta sedih, kuring henteu terang.
          En http://jolios.org/ éta henteu nyebatkeun nanaon ngeunaan éta dilanjutkeun ... muhun ... abdi henteu terang.
          Hatur nuhun ogé.
          Peluk! Paul.

  22.   Mika_Seido cenahna

    Adina sareng kuring gaduh netbook, sakedik kirang ti sabulan ka tukang kuring masang Lubuntu, berkat anjeunna bosen windows ngalambatkeun mesin anjeun pisan, anjeunna nyauran anjeunna nembé sareng nyarios yén anjeunna parantos biasa OS sareng program na kabuka gancang sareng aranjeunna sacara umum lakukeun.

    Pikeun bagian kuring, sababaraha dinten ka pengker kuring masang Debian + LXDE dina netbook kuring, sareng lumayan saéna: gancang, éfisién, ngurus suhu sareng sacara umum kuring resep. Sateuacan kuring masang Manjaro + LXDE (versi komunitas) tapi henteu jalan leres, beurit dipisahkeun sepanjang waktos, éta panas teuing sareng sacara umum parobihan éta henteu cocog sareng kuring, éta bakal sabab kuring geus biasa Debian sareng abdi Kumaha waé ogé, kuring bakal masihan Manjaro hiji deui kasempetan tapi dina PC, sareng waktos ieu nganggo versi resmi.

  23.   jamin-samuél cenahna

    Lubuntu mangrupikeun pilihan anu saé, tapi éta nyeri yén vérsi ayeuna "13.10" ngagaduhan masalah anu ageung pisan sareng Xscreensaver sareng masalahna nya éta TEU NGASILKEUN na layar bakal poek saatos 3 menit, komo upami anjeun masang bagja Xscreensaver, éta henteu nerapkeun perobihanna

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Abdi terang kuring nuju sono ... 🙂
      Slitaz mangrupikeun pilihan anu saé pisan ...

  24.   Saul cenahna

    Éntri anu saé pisan.
    Hei, punten tapi tautan Google Chrome OS henteu leres, éta mangrupikeun tautan ka Cr Os, aranjeunna henteu sami.

  25.   Dekomu cenahna

    Aya seueur anu kuring henteu terang, utamina Bodhi Linux, éta henteu pernah ngilu nyobian aranjeunna
    tapi pikeun buku catetan kuring langkung resep lubuntu, éta anu paling cocog sareng anjeunna 😛

  26.   Ocelan cenahna

    Netbook kuring sumping sareng SUSE Linux 11 di awalna, mangrupikeun Compaq Mini CQ10-811LA, hargana 800 dampal suku dua taun ka pengker, saentos kuring hoyong robih, kuring henteu gaduh ideu pikeun ngadamel cadangan atanapi naon waé maka kuring ngaluncurkeun Kuring sorangan, upami kuring ngalakukeun padamelan anu teu mungkin sabab kuring henteu tiasa boot tina USB, saatos abdi mendakan trikna, saatos UnetBooting dimuat, kuring kedah mencét tombol naon waé teras kuring boot, masang EasyPeasy sabab éta ngan ukur salah sahiji anu boot (mimitina mah panginten anu mangrupikeun kaajaiban, tapi teras kuring mendakan trik na anu parantos nyobian distro anu sanés), tapi wifi kuring henteu ngakuan kuring sareng kuring kedah nganggo kabel.
    Abdi capé sareng masang OpenSuse 12.2 KDE, rata-rata éta, tapi kuring henteu raoseun.
    Kuring mendakan Fuduntu sareng ... muhun kuring bogoh, sadayana jalan sampurna, bahkan batréna langkung lami, trackpack damel hébat sareng tepat, LibreOffice nyayogikeun sumber anu ramah tapi proyék na réngsé sareng nalika kuring henteu mendakan distro nanaon resep kuring (Kubuntu, Lubuntu, Linux Mint, Puppy, OpenSuse) Kuring mutuskeun pikeun masang Win7, sareng ieu kuring.
    Akhir-akhir ieu kuring ngarencanakeun masang Lubuntu dina netbook kuring dina partisi sareng neraskeun nyobian batur dugi ka mendakan anu masihan kuring perasaan yén Fuduntu masihan kuring

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Hareupeun! Anjeun kedah teras nyobian ... 🙂

  27.   alunado cenahna

    Nya ... kuring sering ngagunakeun netbook ieu ti mana kuring nyerat. Intel Atom 64 bit - 1,6 Ghz sareng 2 Gb ram. Kuring salawasna sareng debian, sareng sanaos terang yén éta henteu idéal mimitina, kuring milih nempatkeun KADE dina wheezy -kernel 3.2 sareng kde 4.8-. sareng abdi jalan. Lumba-lumba butuh 3 atanapi 4 detik ti saprak anjeun ngajalankeunana? enya ... terus lancar. Icewesel parantos langkung lami ... sakitar 10 detik ... tapi kumargi versi 27 loading dina wéb gancang pisan. Éta nunjukkeun yén éta langkung gancang tibatan naon anu tiasa diijinkeun ku prosésor kuring. Kuring nganggo jawa sareng clementine, sareng sadayana kabuka di KADE sareng henteu ngaleuwihan 1,6 ram .. ogé kalayan libreoffice, abdi hilap.
    Anjeun ayeuna gaduh debian sid -kernel 3.12 sareng kde 4.11- sareng sagala anu diperyogikeun (anu henteu lami) diteukteukan dua dina sababaraha kasus.
    Moral: desktop anu langkung énténg (lxde, atanapi upami anjeun ngan ukur hoyong openbox) moal nyegah aplikasi sapertos panyungsi, offimatis, anu nganggo Java atanapi desain tiasa dianggo gancang.
    Kusabab kitu, upami anjeun gaduh ram 2 Gb, anjeun tiasa sacara gampang nempatkeun kde atanapi gnome tanpa masalah ageung (sanaos sigana kuring yén gnome langkung meakeun, kuring henteu émut kunaon kuring nyobaan sakedik).
    Éta pangalaman kuring sareng éta leres. Kumaha upami aya kernel anu hadé dina lengkungan disusun pikeun netbook anu kuring ningali dina deb tapi pikeun 32 bit. Ieu upami éta tiasa ngabantosan operasi sacara umum, sanés distro sareng desktop anjeun.

    1.    alunado cenahna

      Abdi hilap mairan hiji kanyataan anu langkung penting. Suhu na langkung ti 40 C sareng kirang ti 50 C dina kaayaan normal. Batréna saatos sataun teras-terasan tahan kuring langkung ti tilu jam sapertos anu tiheula. Henteu masalah dina hal-hal éta. Manajemén bener sigana alus pisan !!

  28.   eightbitsunbyte cenahna

    pantun,
    Abdi mendakan tulisan éta pikaresepeun pisan. Kaseueuran distribusi anu kuring henteu sadar kecuali Manjaro sareng ChromOS. Kuring bakal nguji éta salaku mesin virtual pikeun ningali naon anu katingalina ku kuring.
    Hiji salu2!

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Nya! Éta ideu na. Ajak aranjeunna nyobian distro anyar. 🙂

  29.   kembang cenahna

    Kuring pikeun netbook atanapi cruchbang atanapi Archbang kadieu sigana pilihan anu saé pisan, pikeun rasa kuring éta pisan dieusian ku bungkus

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Pikeun kuring, Archbang ngagabungkeun anu pangsaéna pikeun duanana dunya. Mangrupikeun pilihan anu hadé. Kuring ampir bakal wani nyebatkeun yén salah sahiji distro (lightweight) pangsaéna.
      Peluk! Paul.

  30.   Diego Garcia cenahna

    Kuring masang mint linux dina pangkonan HP G42 kuring sabab panginten éta hampang ...
    Naon saur anjeun anu saé? atanapi anjeun nyarankeun anu sanésna dina pos ieu atanapi anu mana?
    naon anu kuring pilari kinerja, anjeun terang, kagancangan sareng sajabana ...

  31.   edgar.kchaz cenahna

    elementosOS dina netbook tiasa dianggo saé pisan, tangtosna, kalayan épék ditumpurkeun, bayangan sareng sadayana, tapi éta masih éndah ... nyatana, éta (henteu aya salahna) sapertos miniMac tapi tiasa dianggo.

    Meureun éta sabab ampir ditulis dina Vala, tapi kuring nyarankeun pisan.

    1.    edgar.kchaz cenahna

      Abdi hilap, kanggo nyobaan Android kanggo PC sareng Chrome OS, kuring panasaran ...

      1.    hayu urang nganggo linux cenahna

        Pikaresepeun! Hatur nuhun parantos kéngingkeun koméntar anjeun.
        Surak! Paul.

    2.    Gilberto cenahna

      elementosos sapertos sutra, sadayana tiasa dianggo kalayan saé.

  32.   sisi cenahna

    Hatur nuhun kana kompilasiana, kumargi hard drive hp mini kuring kabakar, abdi nuju uji coba distro, seuseueurna gagal ku sambungan Wi-Fi, kuring nganggo éta ku boot tina pendrive, kuring badé disebatkeun upami dipasang éta mah wifislax anu tiasa dianggo 100% nganggo wifi tapi éta henteu gaduh kantor terbuka atanapi kantor gratis, kuring henteu ngartos pisan tentang kegigihan tapi kuring henteu tiasa ngahemat parobihan anu kuring lakukeun dina kegigihan nalika di akhirna naroskeun naha anjeun hoyong parobihan sayogi pikeun sési payun? pikeun berpungsi dina internét henteu kunanaon.
    Kuring bakal nyobian sadayana anu didaptarkeun di dieu, salam, payun sareng hatur nuhun kanggo inpormasi.

  33.   Wilson Cortegana cenahna

    Halo, kuring miharep éta ngajawab kuring haha, muhun kuring gaduh netbook samsung N102SP, kuring masang ubuntu 13.10 sababaraha dinten ka pengker sareng anu leres kuring kuciwa ku pagelaranana (super lambat, langkung ti nalika kuring gaduh windows7), ayeuna ngawartosan kuring ngeunaan distro ieu, kuring hoyong terang mana anu langkung pas.

    Wasalam

    1.    pansxo di cenahna

      Kuring nyarankeun linuxmint 16 kalayan desktop xfce. Éta distro anu lengkep pisan sareng salah sahiji desktop anu paling enteng sareng paling cairan. Pasti distro ieu henteu nguciwakeun anjeun. Kabeneran!

    2.    Bryantcore cenahna

      Kuring ogé ngagaduhan netbook éta, kuring masang CrunchBang 11 sareng éta henteu mikawanoh anjeun (atanapi aya masalah) dina kartu jaringan, teras kuring masang Lubuntu tapi kuring kedah ngaunduh driver. Ayeuna kuring parantos milih OS SD, parantos gaduh kumaha jalanna.

      Wasalam

  34.   Pd_car cenahna

    Halo, kuring énggal di dieu kuring kantos maca tulisan sareng sababaraha koméntar, kuring hoyong anjeun nyarankeun sababaraha distro pikeun netbook kuring. Éta mangrupikeun Packard Bell dot se2, kalayan prosésor Intel atom n570, 1gb DDR3 RAM, Windows 7 ... Mudah-mudahan anjeun ngabantosan kuring sabab kuring gaduh sakedik masalah nalika milih anu paling pas, masalah sareng netbook kuring dasarna lambat bubuka program sareng halaman wéb sareng teras macét.

    Hatur nuhun!!!

    1.    pansxo di cenahna

      Kuring nyarankeun linuxmint 16 x86 sareng desktop xfce. Diuji dina netbook kalayan fitur anu sami.
      Kabeneran

    2.    Gilberto cenahna

      Cobian SDOS sareng gentos Midori ku Chromium. Ngalayang!

  35.   Bryant cenahna

    Kontribusi anu saé pisan, kuring bakal nyobian Lubuntu dina notebook RAM 1GB ieu.
    Psdt: Anjeun tiasa nambihan Damn Small Linux, distro ngan ukur 50 MB; salam!

  36.   Aitor cenahna

    Naon distro anu anjeun nyarankeun pikeun Toshiba NB50 kalayan 2GB (dilegaan) sareng prosesor 4 taun?

    Upami OS Chrome, kumaha kuring bootikeun?

    Hatur nuhun sateuacanna

    1.    Aitor cenahna

      Hapunten ieu

      Toshiba NB250

  37.   Aitor cenahna

    nap, naha saur anjeun Point Linux bakal lancar dina netbook kuring (Toshiba NB250) kalayan prosesor Intel Atom anu umurna 4 taun sareng petadisc pisan?

  38.   Salamander cenahna

    Salamdreate sareng salamander papisah yén salamander nyaéta salamander sareng kuring nyarankeun anjeun salamandri 92.4 yén salamander nyaéta salamander anjeun salamander

  39.   Elvis cenahna

    Ngan sababaraha dinten ka pengker kuring nuju diajar sagala rupa anu aya hubunganana sareng Linux, salaku pangguna Windows kuring asa rada teu paduli kana éta tapi kuring kedah nyarios yén kuring sumanget pisan sareng hoyong ngamimitian nganggo sareng khususna ngajajah jagad Free Software pikeun anu hébat jumlah kamungkinan anu ditawarkeunana, sareng khususna pikeun sipat manusa tina idéologi ieu ngabagi élmu pikeun kahadéan umat manusa, hatur nuhun kana sumbangan, salam.

  40.   Bryan cenahna

    Halo, naon anu anjeun nyarankeun pikeun netbook ram 1gb sareng prosesor mono 1.6GHz mono? Kuring mikiran OS ELementary.

    1.    pansxo di cenahna

      Elementary Os… mangrupikeun distro anu saé ... minimalis pisan sareng pikaresepeun. Tapi hanjakalna pikeun perangkat keras anjeun kuring henteu ningali éta salaku pilihan anu pangsaéna sabab éta mangrupikeun desktop anu sakedik langkung nuntut tibatan anu sanés sapertos lxde atanapi xfce. Upami anjeun henteu paduli pisan kana aspékna, kuring nyarankeun anjeun lubuntu sareng lxde desktop, anu paling enteng Kuring parantos nyobian dugi ka ayeuna .. Kacida cairanna pikeun mesin anu gaduh perangkat keras minimal atanapi salaku pilihan anu kadua tapi teu langkung nungtut tibatan linuxmint anu munggaran kalayan xfce desktop dina pamanggih kuring langkung pikaresepeun tibatan lxde tapi kuring ngulang deui anu langkung nuntut sarat. Kuring miharep anjeun untung sareng nyarios ka kami kumaha.

  41.   Jose J Gascon cenahna

    Kuring parantos nyobian seueur sebaran linux dina Netbook ti Mint, ngalangkungan Debian, Android, sareng sajabana kuring ngagaduhan masalah sareng kacaangan desktop, dugi ka nyobian Linux Ultimate Edition 3.8 http://ultimateedition.info/, éta tiasa dianggo gancang sareng upami anjeun henteu resep desktop Mate, kalayan ngalakukeun di terminal sudo apt-get install gnome, install desktop gnome, kalayan fallback gnome sareng pesawat fallback gnome henteu aya gimik, sareng gnome 3, sareng anu sapertos persatuan atanapi persatuan salian ti Xbmc anu asalna salaku aplikasi normal sareng ngajantenkeun gampang pisan dianggo, upami anu anjeun pikahoyong nyaéta Xbmc pikeun pusat hiburan bumi, kalayan ieu anjeun ngagaduhan 2 dunya, upami anjeun bosen xbmc anjeun tiasa nganggo sadayana kakuatan komputer ku nyaluyukeunana sareng kabutuhan anjeun, éta tiasa disaluyukeun tanpa wates.
    Kuring ngajalankeunana dina netbook Gateway LT4002m, kuring lepat sareng masang édisi pamungkas 3.8 amd64, netbook janten 32 bit sareng éta jalan sampurna,
    attentively
    Jose J Gasikon

  42.   Celso mazariegos cenahna

    Hatur nuhun pisan kana naséhat anjeun.

    Ayeuna dina laptop kuring nganggo Xubunto 10.2.

    Kalayan naséhat anjeun kuring badé masangkeun LUBUNTU-14.04. Abdi badé ningali kumaha jalanna.

    Salam ti Guatemala.

  43.   erretrogamer cenahna

    Kuring nganggo Linux Mint 17 Mate sareng tiasa dianggo kalayan saé pisan.

    Kuring bakal nyobian Chrome OS, tapi kusabab éta ngan ukur nganapigasi sareng henteu sanés, tanpa tiasa masang bungkus sareng hal-hal sapertos éta ...

  44.   teu sampurna cenahna

    Héi sadayana, kuring nuju ngembangkeun sebaran anu disebat Xanadu Linux pikeun komputer anu gaduh sababaraha sumber dumasar kana Debian SID, éta dina béta, upami aya anu hoyong nyobian sareng masihan pendapat anjeun, éta bakal ditampi, ieu alamatna ti dimana tiasa diunduh: https://xanadulinux.wordpress.com/

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Oké. Kuring bakal nyobian. hatur nuhun!
      nangkeup! Paul.

    2.    Denis L. cenahna

      Upami aranjeunna ngadamel distribusi anu henteu panas teuing laptopna, maka éta bakal janten distribusi abdi Haha

  45.   Denis L. cenahna

    Nya, kuring gaduh HP anu lami, éta mangrupikeun hp elitebook 6930p, saé pisan sareng lancar pisan sareng Windows, sabab nalika nyobian kalayan sebaran Linux anu béda, janten Fedora, Linux Mint, Ubuntu, Xubuntu, Kali, Elementary, Debian, sareng sadayana kalayan hasil anu sami, laptop janten panas teuing ... Anéh sabab ku Windows ieu henteu kajantenan, sareng éta henteu kajantenan kumargi kuring dipasang dina partisi. Saha waé anu terang aya distribusi anu henteu nyababkeun ieu ?? Abdi parantos bosen nyobian sareng uji coba sareng sami sareng sadaya distribusi… Naon waé bantosan ??

  46.   ngarampog cenahna

    Sareng naon anu kajantenan pikeun lxle anu langkung saé tibatan lubuntu sareng anu sanésna, tinjauan LXLE bakal saé http://lxle.net/

  47.   Peupeuriheun cenahna

    Anu matak, ayeuna kuring henteu gaduh "komputer", ngan netbook 1.66 GHz anu bodo sareng 1 GB RAM DDR2, perkawis konsumsi sumberdaya, sabaraha bédana antara linux arch "murni", manjaro sareng crunchbang?

  48.   roky cenahna

    Teu aya anu nyarioskeun tentang Elive ???

  49.   jorgegeek cenahna

    #! ngirim….
    crunchbang tanpa ragu anu pangsaéna ti anu pangsaéna….

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Abdi satuju, purun.
      Rangkulan! Paul.

    2.    yeuh cenahna

      Pasti anu pangsaéna, kuring dipasang teras disalin kana USB, janten kuring tiasa boot kana sababaraha PC, kuring nganggo dina Thinkpad T43.

  50.   ngagoreng cenahna

    Salam, kuring gaduh mintosx, éta linux dina m lap di 64 bit sareng langkung saé tibatan win 7 sareng kuring kagét ku kagancangan na, nalika muka seueur windows, sareng jero 2014.1 sareng ogé hébat.

  51.   david cenahna

    Punten nyarankeun anu mana anu kuring kedah anggo. Kuring milarian distro linux
    éta henteu ngagaduhan masalah caang, sareng anu ngamungkinkeun kuring ngarobih kacaangan
    gampang, hususna pikeun komputer anu kirang ti 400 mémori
    RAM.

    Abdi ngantosan jawaban na.

  52.   Fabian cenahna

    Halo wilujeng wengi, kuring teras-terasan diserang ku parangkat lunak ringan pikeun mesin low-spésipikasi, sareng aya waktos nalika kuring bet dina Ubuntu sareng "cacharrie" hal anu teu tiasa kuring lakukeun ayeuna, sareng kaleresan parantos ngasingkeun kuring ti Linux kusabab Éta, kuring henteu paduli nempatkeun salah sahiji ieu kusabab sieun nyangkut masalah alit.
    sahenteuna éta parantos direngsekeun ..

  53.   Lionofsnow Aterrazombies cenahna

    Hai, hatur nuhun kanggo inpormasi na. Kuring gaduh Jandéla Kadalapan sareng Zorin 9. Ogé unduh OS anu anéh, disebatna ReactOs ... hanjakalna "live cd" cicing sakedap ngalaksanakeun sababaraha hal ku pakulitanna sareng kuring henteu kantos tiasa nga-pasangna (muhun, éta kuring). Naha aya anu tiasa masihan instruksi ka kuring dina OS ieu, kuring hatur nuhun.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna
  54.   Belerioth cenahna

    Pangalaman kuring sareng Acer Aspire One D257 tangan kadua (prosesor Intel Atom, 2 Gb Ram sareng 500 Gb hard drive), nyaéta nalika uji coba Fedora 21 ku Live CD éta henteu mikawanoh keyboardna; ku sabab éta kuring diuji nganggo Ubuntu 14.10 sareng teu aya masalah dina pangenalan keyboard atanapi Wifi, urang ngan ukur kedah nambihan dukungan pikeun Spanyol. Dorong ku postingan ieu, kuring ngahapus Ubuntu sareng masang Lubuntu 14.10, anu salain ngakuan Wi-Fi, keyboard (dukungan kedah dipasang dina cara anu saderhana), lebet gancang sareng leres ningali pidéo YouTube. Pikeun momen sadayana henteu kunanaon.
    Nuhun kana kiriman sareng koméntar anjeun, aranjeunna seueur ngabantosan.

  55.   facu cenahna

    Halo, kuring hoyong terang mana anu sistem operasi anu pangsaéna pikeun mesin ieu
    anjeun gaduh
    inteel gma3600 tampilan supir
    2gb ram
    Intel® Atom ™ CPU N2600 @ 1.60GHz × 4
    ngadukung x64 sareng x86
    numutkeun ka linux supir grafis anu dianggo nyaéta PowerVR SGX545
    fedora x64 nyaéta hiji-hijina anu masihan kuring lingkungan gnome3, saé pisan x leres
    Abdi hoyong anu leumpang ngurilingan mesin ieu kusabab poko grafik anu leres-leres meresihan kuring

  56.   Gilgamesh cenahna

    Tulisanna saé pisan, kuring asalna tina Windows sareng kuring ngalaksanakeun léngkah munggaran kuring dina Ubuntu, di dunya Linux, dugi ka saé pisan, masalah-masalah anu kuring tiasa ngabéréskeun ngan ukur milarian inpormasi, utamina dina desdelinux, waktosna aranjeunna nyandak anu ngaapresiasi.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Sawangsulna! Peluk! Paul.

  57.   guman cenahna

    Kuring parantos nganggo crunchbang salami 2 taun dina hp mini 110 kalayan 2gb da ram sareng éta gancang gancang, stabil dina pondok, permata!
    tapi sababaraha program teuing kunaon sareng anu sanésna mustahil dipasang kusabab anu anyar panginten ...
    Pokokna, kuring balik deui ka windows 7 dina mesin éta ngan ukur pikeun Bluetooth, tapi padamelan anu kedah kuring lakukeun di dinya parantos réngsé, janten kuring ningali sebaran anu gancang sakumaha CB atanapi bahkan langkung anu pastina ngamungkinkeun kuring gaduh program anu pang anyarna ...
    Sanaos disebatkeun yén netbook ngan ukur pikeun ngecék mail atanapi ngalebetkeun obrolan, saur kuring aya kasalahan sabab salami waktos kuring nganggo éta dina CB éta mesin alit parantos sadayana (sajauh prosesorna diidinan) éta mangrupikeun pusat multimédia, panghasilan sumber, fapmachine abdi… sadayana!
    tapi sakumaha ceuk kuring, CB rada lami sareng kuring milari anu sami tapi langkung modéren….
    saran ???

  58.   Marta cenahna

    Yén kuring ngalengkepan tulisan, kalayan detil ngeunaan sadaya sistem operasi. Pribadi, kumargi Notebooks gaduh sakedik RAM, Ubuntu tiasa dianggo sampurna. Éta ngagaduhan antarmuka anu ramah sareng gampang dianggo. Beda sareng sistem operasi anu sanés, éta gratis kalayan sadaya aplikasi tingkat luhur na.

  59.   Ignacio cenahna

    Réréncangan, kuring ngagaduhan Dell Inspiron Mini 10V sareng éta, kuring parantos dipasang xPud, sareng kuring rada "pikaboseneun" kumargi éta sistem "saé" tapi "samentawis", henteu aya parobihan anu dipasang sareng aplikasi henteu tiasa dipasang sareng éta parantos diteruskeun, mana anu anjeun nyarankeun pikeun netbook Dell Inspiron Mini 10V kuring. Surak!
    saran: nyarankeun 2, hiji, anu pangsaéna numutkeun anjeun numutkeun ciri catetan sareng 2, salah sahiji anu adaptasi atanapi anu tiasa masang parangkat lunak atanapi bungkusan, dimana kuring tiasa ngédit halaman wéb, html, php, jst sareng sababaraha editor gambar anu naon anu kuring paduli, dina xPud kuring junun masang éditor gambar anu sami pisan sareng Photoshop. Salam!

  60.   kaagungan cenahna

    Kuring nyobian sababaraha distro anu disebatkeun di dieu sareng éta saé, kuring kedah nyobian JoliOS sabab éta ngajantenkeun kuring pikaresepeun pisan, kumaha, hayu atuh bejakeun yén ayeuna sareng kuring kantos ngagunakeun bukaan, sareng éta ogé méwah

  61.   furuikisui cenahna

    Kuring nganggo buku chromebook, sareng ngangkut Chrome OS, muhun, éta mangrupikeun panyungsi gancang sareng éta, boro-boro aya aplikasi offline sareng anu ngaganggu kuring. 🙁 sabab datangna sacara standar, kuring sieun ngarobih OS pikeun anu sanés, éta ngan moal ngamimitian deui sareng ampir teu aya tutorial tentang kumaha ngarobih atanapi ngajawab pakakas ieu.

    Abdi nyarankeun anjeun nyobian upami anjeun badé nganggo komputer, contona di dapur, atanapi di kamar mandi, atanapi di gigir TV di ruang tamu. Salami aya wifi, éta tiasa dianggo pikeun sadayana.

  62.   Emanuel cenahna

    Kuring gaduh laptop acer aspire 3756z, layar 15.6, 4GB RAM, prosesor Intel Pentiun dual core T4200 2.30 Gz, hard drive 300 GB. Distribusi Linux naon anu anjeun nyarankeun?

    1.    kaagungan cenahna

      opensuse XD Kuring salawasna nyarankeun éta kuring gaduh sababaraha taun panggunaan, kuring ogé nyobian Ubunku, Kubuntu, Fedora, mmm sababaraha tapi kuring resep éta sacara umum kuring nyarankeun anjeun nganggo desktop GNOME tapi kuring kantos ngagunakeun KDE éta langkung gancang dina mesin kuring.

  63.   William cenahna

    Punten, éta mendesak, naha aya anu tiasa nyarios ka kuring anu mana sadaya sistem operasi program tradisional tiasa dipasang sapertos dina windows !!!!!!!!!!

    1.    kaagungan cenahna

      dulur sadayana. Anjeun ngan ukur kedah ngadamel partisi pikeun windows sareng anu diperpanjang kanggo distro linux anjeun, Ubuntu anu paling saderhana tina segi dual boot

  64.   vvjvg cenahna

    Anu kajadian ka kuring nyaéta waktos-waktos kuring nyobian linux kuring parantos cekap dina 2 jam, kuring henteu tiasa nyebatkeun yén kuring parantos nyobian seueur distro (ubuntu sareng fedora) tapi anu matak kuring gélo nyaéta pikeun sagala anu kuring badé dipasang. anjeun kedah ngaunduh heula anu sanés, atanapi lebetkeun paréntah. Fitur windows anu kuring henteu kantos mendakan dina OS anu sanés nyaéta gampangna masang program.
    Kuring ngagaduhan cita-cita acer sareng 2gh sareng 2gb ram, 32gb eMMC. Kalayan windows éta tiasa dianggo lumayan pantes tapi kadang éta ngagaduhan hits anu khas dina browser internét. Kuring teu aya keluhan khusus tapi kuring hoyong pisan milih linux anu masihan pc kuring béda anu béda di luar standar windows.
    Peryogi dicatet yén komputer berorientasi ka universitas.
    Upami aya anu maju tiasa nyarankeun kuring sistem operasi anu adaptasi sareng minimum kuring, kuring bakal ngahargaan éta, upami henteu, kuring bakal neraskeun sareng win8.1

    1.    JoseV. cenahna

      Nya, kuring nyarankeun anjeun cicing sareng Windows anjeun sareng kuring ngawartosan anjeun kalayan hormat, moal aya anu ngahutbah anjeun, atanapi setan ka Microsoft. Komentar anjeun nunjukkeun yén anjeun henteu cocog sareng cara kerja Linux. Sareng detil na nyaéta: Boh anu anjeun pikahoyong atanapi anjeun benci. Upami anjeun hoyong, anjeun bakal milari kumaha terang kumaha jalanna sareng anjeun bakal nyandak tantangan diajar sadayana upami henteu ... éta sanés pikeun anjeun. Kuring parantos nganggo Linux ti 1998 dina desktop kuring sacara éksklusif. Kuring gaduh mini Dell anu nganggo Windows (sareng anjeunna nganggo perangkat lunak gratis) Windows Phone sareng Android sareng kuring teu ngagaduhan masalah nganggo masing-masing numutkeun kabutuh kuring. Entong salah jalan, anjeun ngan ukur nampi yén upami anjeun mikahayang éta, anjeun bakal milari kumaha terang sareng adaptasi sareng kabutuhan anjeun.

  65.   Hector cenahna

    sobat anu saé kuring badé nyobian zorin you lite kanggo ningali kumaha éta dina laptop mini kuring sareng kuring bakal nyaritakeun

  66.   JoseV cenahna

    Coba Bodhi ku vérsi anyar nyaéta kaéndahan dina mesin kalayan sababaraha sumber, nyeri
    …. Éta henteu dikembangkeun deui.

  67.   Edgar Ilasaca Aquima cenahna

    Halo sadayana

    Kuring maca koméntar anjeun, kasusah utama kuring dina kasus kuring, yén kuring ngagaduhan HP pavilion dv1010la AMD Athlon, kalayan 2 GB, mangrupikeun konsumsi batré laptop, anu langkung saé langkung ti sajam, ayeuna kuring nganggo CUB Linux ( Ubuntu sareng penampilan Chrome OS), tapi kuring hoyong terang mana sebaran anu pang éfisiénna dina konsumsi batré, sareng upami tiasa, carioskeun kuring kumaha jinis prosésor mangaruhan kinerja distro.

    Salam ti Peru

  68.   Jose Vega cenahna

    Kumaha upami, sabab akhir-akhir ieu kuring nyobian seueur vérsi anu kuring unduh, dibakar dugi ka kehabisan disk hehe, teras kuring lebetkeun kana usb dugi ka mendakan anu pangsaéna kanggo hp 1100 netbook anu ngagaduhan atom sareng 1 gb ram, anu Anu paling cocog pikeun kuring nyaéta Elementary (SD-os-freya-32-bit-multi-ubu), édisi ubuntu netbook (ubuntu-netbook-edisi-10.10) tapi dukunganna parantos dilanjutkeun janten kuring ngagentos ogé, Kali (kali- linux-2016.2-i386) saé pisan tapi kaleresan henteu nganggo sadaya alat na dina tungtungna mah tetep sareng Pepermint (Peppermint-7-20160616-i386) salah sahiji anu kuring kenal kartu jaringan nirkabel sareng éta hasil saé, kadang SD ngarautan sakedik, tapi kinerja anu saé pikeun distro mana waé.
    Wasalam

  69.   Martin cenahna

    Punten wartoskeun mana anu pilihan linux anu pangsaéna pikeun laptop dell i5 6gb ram 350 hd

  70.   Santiago cenahna

    Halo, kuring gaduh pamundut. Abdi sanés pangguna linux biasa, sareng kuring ngagaduhan netbook lami (ampir 10 taun) anu dijalankeun dina XP, tapi disk na kaduruk. Ayeuna kuring badé masangkeun sababaraha OS ka éta bahkan pikeun ngagunakeunana pikeun internetan. (Sacara ketat, lalaki sepuh kuring, anu yuswa 73 taun, badé nganggo éta sareng anjeunna ngan ukur bakal nganggo éta kanggo email, maca koran sareng nyerat dokumén ganjil.)
    Kuring nyobian masang Lubuntu anu disarankeun di dieu sareng sadayana henteu kunanaon dugi ka kuring ngagaduhan pesen kasalahan yén pamasangan bootloader Grub parantos gagal.

    Ayeuna, OS na aya satengah jalan sareng kuring henteu terang kumaha carana ngadamelna ...

    Ayeuna pamundutna. Naha Lubuntu tiasa ngajalankeun mesin anu lami sapertos kitu? Naha anjeun nyarankeun distro sanés anu hampang sareng ramah?

    salam

    1.    Santiago cenahna

      Ieu fitur-fiturna tina jaring: HP Mini 110-1020la Netbook, Intel Atom N270 Processor (1.60 GHz), 1GB DDR2 Memory, 10.1 Screen WSVGA Screen, 160GB Hard Drive, 802.11b / g Network, Windows XP Home SP3.

      salam deui

  71.   Alberto cenahna

    Pos anu saé pisan! Kuring bakal nyobian sababaraha bacaan sareng ngagabungkeun sareng halaman wéb ieu: https://andro2id.com/mejores-distribuciones-linux-ligeras/

  72.   Jose Luis Gomez cenahna

    Kuring bosen nyobian distro linux, dina netbook pamaréntah 355 exo pamaréntah Argentina, sareng 2g ram anu kuring nambihkeun x anu disertakeun ku 1g. sareng distro anu paling saé pikeun gancang, stabilitas sareng sabab éta gaduh sadayana supir nyaéta point linux mate 3.2 pipa dina sagala damel lancar sareng dikonsumsi ku pamuter musik sareng firefox dina facebook sapinuhna, éta bieu ngahontal 500 megabyte ram , numutkeun monitor sistem, ngadeteksi wi-fi, sareng naon waé anu anjeun nempatkeun, pikeun kuring dina mesin jenis ieu, distro anu pangsaéna dumasar kana debian… ..