Distros diturunkeun tina anu terkenal ogé: Feren OS, Tromjaro sareng Lion OS

Distros diturunkeun tina anu terkenal ogé: Feren OS, Tromjaro sareng Lion OS

Distros diturunkeun tina anu terkenal ogé: Feren OS, Tromjaro sareng Lion OS

Naha urang henteu sumanget, pemula atanapi anu maju pikeun Sistem operasi gratis sareng terbuka, nyaéta, tina sababaraha GNU / Linux Distro, antara séjén; Sacara umum, kami kantos nganggo atanapi ayeuna nganggo salah sahiji Sebaran anu pang populerna sayogi dina internét.

Sareng sababaraha kali, ku sabab stabilitas, damel atanapi diajar, urang condong kapaksa atanapi condong nganggo naon anu urang nyauran Metadistribusi, sapertos anu baheula: Arch atanapi DEBIAN, atanapi anu sanésna lahir deui sapertos kieu, sapertos Manjaro, Ubuntu, Mint, atanapi MX Linux.

Distros Turunan: Perkenalan

Nanging, seueur condong resep GNU / Linux Distro kirang dipikaterang yén biasana ngagaduhan bénten khusus, kaunggulan atanapi ciri anu ngajantenkeun aranjeunna menonjol, tina sipatna Sebaran dasar. Ku alatan éta, dinten ieu urang bakal ngobrol ngeunaan 3 Distros GNU / Linux Turunan nelpon Feren OS, Tromjaro sareng Lion OS.

Distros diturunkeun tina kawéntar anu sanés

Distros Turunan: Feren OS

Féren OS

Numutkeun ka anjeun website resmi, ieu GNU / Linux Distro Dijelaskeun salaku:

"Sistem operasi sumber anu gratis sareng terbuka kalayan modél pseudo-rolling-release. Dirancang janten langkung stabil, kuat sareng aman tibatan anu sanés. Sadayana dilebetkeun ku pangalaman pangguna anu énggal sareng akrab. Sareng ku modél pembaruan, anu ngajamin yén henteu sadayana Sistem Operasi diénggalan sering, tapi ngan ukur bagian tina aplikasi anu sayogi".

Sedengkeun bagian ieu GNU / Linux Distro di tempatna DistroWatch, ngajelaskeun salaku:

"Sebaran Linux desktop dumasar kana édisi utama Linux Mint. Éta dikirim kalayan desktop Kayu manis sareng kalebet lapisan kasaluyuan WINE pikeun ngajalankeun aplikasi Windows. Distro ogé ngintunkeun sareng program produktivitas WPS, anu kalolobaanana cocog sareng Microsoft Office sareng wéb Vivaldi.".

Sareng numutkeun Anjeun bagian warta, Wétan 16 April, parantos nampi a update utama anyar, anu tiasa ditingali langkung rinci dina ieu link.

Distros Turunan: Tromjaro

Tromjaro

Numutkeun ka anjeun website resmi, ieu GNU / Linux Distro Dijelaskeun salaku:

"Sistem Operasi Bebas Perdagangan dumasar kana Linux-Manjaro. Langkung gampang dianggo tibatan MacOS, langkung saé tibatan Windows, langkung tiasa disesuaikan tibatan Android, sareng langkung aman tibatan IOS. Cocog pikeun pangguna Internét, éditor / konsumén média, programer, panulis, désainer, seniman. Sadunya!".

Sajaba ti éta, dina kumpulan tukangeun ieu GNU / Linux Distro Éta ogé didadarkeun salaku:

"Sakelompok sukarelawan nyobian ngajantenkeun sadayana sadar yén gim anu urang ilubiung (El Kaulinan Perdagangan), anu nyiptakeun seueur masalah ayeuna: korupsi, kekerasan, lapar, produk goréng, ngumpulkeun data pikeun kauntungan, invasi privasi, parobihan iklim anu disababkeun ku manusa sareng sadaya limbah sumberdaya. Kaulinan anu ngan saukur ngalungkeun jalma kana kaulinan tipe Monopoli dimana sadayana kedah "dagang": ngalakukeun sababaraha hal pikeun kéngingkeun hal anu sanés. Sareng henteu saimbangna kakuatan ieu antara jalma-jalma anu butuh / dipikahoyong sareng anu gaduh / nyayogikeun nyababkeun manusa kalakuanana parah pisan (ngumpulkeun sumber daya, nyiptakeun produk anu henteu kualitas, ngabohong, nipu, nyiksa, jst) Kituna, urang ngajelaskeun sacara rinci, sareng ku sumber anu saé, sadaya garis pikir sareng solusi ieu pikeun merangan jinis masarakat primitif ieu di Tromsite, ti saprak 2011".

Sareng numutkeun Anjeun bagian ngaleupaskeun, Wétan sasih april, parantos nampi a update utama anyar, anu tiasa ditingali langkung rinci dina ieu link.

Distros Turunan: Singa OS

Singa OS

Numutkeun ka anjeun website resmi, ieu GNU / Linux Distro Dijelaskeun salaku:

"A GNU / Linux Distro dumasar kana MX Linux. Parangkat Lunak Gratis tanpa jaminan. Museur kana bidang kaulinan sareng hiburan (Gaming) berkat kalebetkeun aplikasi Lutris sareng Steam, siap dianggo sareng diputer. Sareng browser Google Chrome, dipasang sacara standar".

Pikeun diunduh, anjeun tiasa ngakses situs resmi na di Sourceforge. Ayeuna teu aya seueur inpormasi perkawis éta, sabab nembé dikembangkeun.

Distros Turunan: MilagrOS

Nyebatkeun khusus

Kaajaiban

Numutkeun ka anjeun website resmi, ieu GNU / Linux Distro Dijelaskeun salaku:

"Édisi pribadi, nyaéta henteu resmi, diréparasi sareng dimuat deui ku kustomisasi anu ekstrim sareng optimalisasi tina Distro GNU / Linux MX-Linux. Dijieun sareng tujuan nunjukkeun kamandirian yén Pamaké tiasa nyiptakeun Distro nyalira ku MX-Linux sareng alat MX-Snapshot na. Salaku tambahan, éta dioptimalkeun pikeun dianggo di bumi sareng kantor, pamekaran sareng panggunaan multimédia, panggunaan kaulinan sareng program hiburan digital sareng hiburan, sareng palaksanaan komputer téknis sareng kagiatan penambangan digital.".

Hal anu pikaresepeun ngeunaan éta nyaéta siga MX Linux, tiasa dianggo tanpa aya masalah naon waé anu anjeun pikahoyong, dina a Drive panyimpenan USB (Pendrive) henteu kedah dipasang. Sareng na filsafat pamakean es damel sacara épéktip sareng éfisién tanpa kedah internétKusabab sagala anu anjeun peryogikeun sareng seueur deui parantos dipasang. Ku alatan éta, éta dianggap prototipe atanapi modél Gampang dipasang sareng nganggo distro GNU / Linux, khususna pikeun alat-alat lami sareng / atanapi sumberdaya rendah, sareng pikeun daérah anu kirang atanapi teu aya konektipitas Internét.

Akhirna, énggal na Vérsi 2.0, anu dibandingkeun sareng versi stabil na sateuacanna, Kaajaiban 1.2, langkung enteng (2.9 GB vs 4.2 GB), kumargi éta nyandak aplikasi anu langkung sateuacana dipasang, tapi nyimpen anu pang gunana sareng nambihan anu énggal, sadayana dumasar kana MX Linux 19.1 (DEBIAN 10), sabalikna MX Linux 18.1 (DEBIAN 9).

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan ieu saeutik kanyaho «Distros GNU/Linux», diturunkeun tina Distribusi anu kawéntar sanés, pikeun ngadukung panyebaran sareng pangumpulanana dina jumlah kelompok pamangku kapentingan pangageungna; janten seueur minat sareng kagunaan, Kanggo sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.