DistroView: Xubuntu

Naon Xubuntu?

Xubuntu mangrupikeun 'distro' atanapi 'rasa' tina sebaran anu terkenal di Lisénsi / Linux Ubuntu, Ubuntu. Sakumaha namina nunjukkeun, Xubuntu, anggo Lingkungan Desktop Xfce, sabalikna persatuan de Ubuntu.

Teu kawas persatuan, Xfce éta pisan lampu tapi dina waktos anu sareng pisan customizable. Sacara standar aya aplikasi sapertos AbiWord, Gnumeric, MousePad, sareng anu sanés ...

Jiga Ubuntu ngagunakeun sistem apt. Jiga Ubuntu tiasa ogé maca file Debian (.deb).

Pendapat kuring

Xubuntu mangrupikeun 'distro' anu kuring resep pisan, éta gancang pisan tapi dina waktos anu sami éndah sareng tiasa ngonpigurasi sababaraha cara kalayan téma anu béda. Janten sapertos Lingkungan Desktop anu enteng sapertos aplikasi dijalankeun kalayan saé pisan dina laptop kuring kalayan 1 GB RAM.

tips

Abdi mamatahan anjeun ieu:

  • Pasang LibreOffice, kumargi AbiWord henteu lengkep pisan
  • Gaduh partisi dina disk, kalebet Swap atanapi 'Swap Area', Bumi sareng sistem file.

Tintingan

Xubuntu Default

Xubuntu1

Xubuntu2

Xubuntu3

Xubuntu4

Tandaangan

[4 of 5] Penampilan [/ 4 of 5] [4 of 5] Kagunaan [/ 4 of 5] [4 of 5] Performance [/ 4 of 5] [4 of 5] Gampang pikeun anu ngamimitian [/ 4 of 5] [4 of 5] Stabilitas [/ 4 of 5] [5 of 5] Personal Personal [/ 5 of 5 ] [4 poin] [/ 4 poin]

Tumbu

Unduh téma sareng ngarobih Xfce anjeun dina: Xfce-Tingali

ngalesotkeun

Unduh Xubuntu
Nya éta ngan ukur kuring ngarepkeun anjeun resep, upami kuring ningali yén anjeun resep éta gancang, éta mangrupikeun Linux Mint DistroView. Salu2

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

41 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    Wilujeng Rogergm70:

    Salaku saran kuring hoyong ngawartosan anjeun yén pikeun tulisan salajengna anu anjeun lakukeun salaku Tinjauan, éta bakal pikaresepeun pisan upami anjeun nyarioskeun sakedik langkung seueur ngeunaan pangalaman pribadi anjeun, naon anu anjeun nempatkeun atanapi angkat tina sebaran sareng hal-hal sapertos kitu.

    😉

    1.    Rogergm70 cenahna

      Ok, hatur nuhun elav.
      Abdi tetep émut!

  2.   F3niX cenahna

    Hiji-hijina hal anu saé pikeun Ubuntu nyaéta XUBUNTU, éta mangrupikeun kaéndahan, téma standar anu saé, katingalina mirip Kaledonia, henteu anjeun pikir?

    1.    sephiroth cenahna

      sareng lubuntu ??? saur abdi mah jauhna rasa anu paling raos ku Ubuntu

      1.    freebsddick cenahna

        Nya, ceuk anjeun nyalira, éta ngan ukur opini pribadi sareng sanés bagian tina mayoritas

    2.    ucing cenahna

      Sagala rasa anu saé kecuali anu resmi.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Sareng kumaha upami Ubuntu Minimal hambar?

      2.    anonimo cenahna

        Éta pendapat anjeun, teu kedah éta mayoritas kabeneran.

  3.   iluku cenahna

    Pos anu saé.
    Hatur nuhun kana tautan pikeun Ngepaskeun XFce Kuring bakal ningali pikeun ngalakukeun hiji hal pikeun kuring.
    Hiji-hijina hal anu «aya» dituliskeun «Kuring bakal» kecap gawe ngalakukeun😉
    Salam.

  4.   Carlos Soler cenahna

    Tautan unduh anu leres nyaéta http://xubuntu.org/getxubuntu/.
    Hatur nuhun

    1.    Rogergm70 cenahna

      Nuhun, kuring sono ka:

  5.   Furyvento cenahna

    Xfce parantos ngagaduhan tempat istiméwa dina haté kuring sareng KDE, khususna ayeuna ngamungkinkeun kuring ngagarap Pentium IV anu lami: 3

    Salaku patarosan saderhana, naha sok sumberdaya rendah sok nempatkeun ram sareng henteu ngémutan prosésorna? XD

    1.    anonimo cenahna

      Leres, atanapi langkungna GPU anu terhormat.
      Pentium 4 kalayan 1GB atanapi 4GB RAM bakal teras janten Pentium 4.

  6.   Tesla cenahna

    Kami distro anu kuring sering nyarankeun ka jalma anu énggal dina ieu

  7.   Rogergm70 cenahna

    Hatur nuhun sadayana pikeun pangrojongna!
    Kubuntu DistroView tiasa dileupaskeun énjing.
    Kuring miharep anjeun masihan kuring waktos!
    Salu2

    1.    IvanLinux cenahna

      Kuring ragu yén éta bakal diterbitkeun isukan, sabab boro-boro teuing aya tulisan dina dinten Saptu sareng Minggu.
      Ah! captcha bug ageung tina koméntar: https://blog.desdelinux.net/wp-content/uploads/2013/12/lalalalalalalalalalalalalalalalalaLOL-IvanLinux.png?b68c9b

      1.    elav cenahna

        Hahaha, yakin anjeun salah ngajawabna teras anjeun ngalereskeun kanggo screenshot XDDDD

        1.    eliotime3000 cenahna

          Nya, éta ideu.

        2.    anonimo cenahna

          Éta ogé kajantenan kuring sacara acak dina langkung ti hiji kasempetan, hal anu goréng anu ku cara ieu ogé ngaleungitkeun kahoyong masihan koméntar (anjeun nyerat teras anjeun henteu tiasa ngirim koméntar) sareng waktos-waktos kuring kajadian mupus cookies sareng sadayana moralitas diteruskeun, meureun éta IP atanapi anu sanésna.

        3.    IvanLinux cenahna

          Hahaha troll na, serius captcha na aya kasalahan. (Abdi henteu ngédit gambar naon, teu aya trik -.-)

  8.   ngepung84 cenahna

    ucha, éta henteu tiasa dianggo indikator sora atanapi pesen ...
    parantos aya "ngalereskeun" kanggo sora na.
    sanaos kitu…

  9.   Carlos-Xfce cenahna

    Xubuntu hébat. Éta mangrupikeun hiji-hijina distribusi anu ayeuna kuring anggo. Éta jalan keajaiban pikeun kuring sareng henteu pernah masihan kuring nyeri sirah sapertos batur anu kuring kantos nyobian.

    Kuring henteu satuju kana posisi panulis ngeunaan Abiword. Prosesor kecap ieu saé pisan, énténg tur praktis pisan. Masalahna sareng Ubuntu, turunanana sareng distribusi anu sanésna, nyaéta di Repository aranjeunna gaduh vérsi anu henteu stabil 2.9.2 (pinuh ku "bug"), samentawis versi stabilna 2.86. Kusabab ieu, seueur jalma gaduh pangalaman anu goréng sareng Abiword sareng lirén nganggo éta, tapi sanés sateuacan ngangluh dina sababaraha forum; contona, di Pusat Software Ubuntu aya sababaraha ulasan négatip.

    Abiword 3.0 kaluar dina pertengahan Oktober. Kuring mendakan dina blog "Témbong réplika." Binaries sayogi dina situs Abiword resmi. Nanging, duanana halaman sareng repositories Ubuntu teu acan diréntenkeun. Mudah-mudahan kanggo Xubuntu 14.04, LTS salajengna, aranjeunna nawiskeun Abiword anu diénggalan.

    1.    anonimo cenahna

      Kuring henteu terang di Xubuntu, tapi dina Lubuntu 13.10 Kuring parantos ningali yén aranjeunna parantos ngamutahirkeun Abiword kana versi 3.0.0, éta anu kuring gaduh dina pamasangan perusahaan sareng kuring henteu ngagaduhan PPA anu ditambihan.

  10.   JL cenahna

    pantun,
    Jigana éta analisis anu saé pisan. Nanging, kuring hoyong nunjukkeun hal, tina sudut pandang kuring.
    Kuring ngartos, sareng kuring tiasa ningali tina screenshot, yén Xubuntu parantos ningkat sacara saéstuna dina versi terakhir ieu. Masalahna nyaeta aranjeunna vérsi kalayan sakedik waktos dukunganna; janten kuring moal masang aranjeunna pikeun saha waé. Kuring ngan bakal nganggap nempatkeun batur Xubuntu 12.04; Sareng, jujur, dina versi éta kuring mendakan sacara éstétis rada kasar (dimimitian ku panyorot tina nami-nami anu muncul dina desktop).
    Di sisi anu sanésna, kuring nembé mariksa yén ringan anu sakuduna dituju ieu tiasa kahontal tanpa masalah sareng KDE ogé, nuturkeun rekomendasi anu diterbitkeun ngeunaan kumaha ngaoptimalkeun sareng ngébréhkeun KDE (setélan anu gampang diterapkeun).
    Dugi ka ayeuna, kuring ngan ukur ngémutan masang anu béda ti KDE nalika urang nyarioskeun komputer anu kirang ti 1 GB RAM (Celerón terakhir anu gaduh 1 GB RAM anu kuring nempatkeun HKE, tiasa dianggo tanpa masalah).
    Tanpa ado salajengna, nyumbangkeun pendapat kuring; tapi tulisan na diapresiasi 😉

    1.    anonimo cenahna

      Nya, Xfce sacara umum henteu terang sapertos anu sakali. Janten pilihan kuring pikeun PC kalayan RAM kirang ti 1GB nyaéta Lubuntu.

  11.   poék Ungu cenahna

    Hiji-hijina hal anu leungit nyaéta nambihan Menu Whisker. Upami henteu sacara standar sahenteuna di Repository ...

    PS: Kudu ngalakukeun rekening pikeun ninggalkeun koméntar mangrupikeun repot ...

    1.    anonimo cenahna

      Henteu kakantun bug anu kadang henteu ngijinkeun anjeun masihan koméntar janten nyerat jawaban anu leres.

  12.   blitzkrieg cenahna

    Dina panémbongna kuring bakal masihan skor 1, éta abu-abu anu pikareueuseun pikareueuseun, gerakan file kuring henteu terang deui.

    1.    freebsddick cenahna

      Kuring pikasediheun, meureun nya éta sistem operasi anu anjeun anggo posting didieu !! distro fungsina datar sareng tiasa disaluyukeun pikeun sacara harfiah ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong. Anjeun teu tiasa nyarios anu sami pikeun sampah anu anjeun anggo

      1.    DanielC cenahna

        Leveling !!! Aranjeunna mairan kana hal anu anjeun henteu resep sareng anjeun ngaleungitkeun koméntar kusabab pangguna nganggo windows.
        Nya didinya.

        Sareng henteu, xubuntu kedah menerkeun kasalahan, seueur diantarana diseret ku XFCE sareng henteu seueur ku sistem dasar na. Cimata anu abadi, contona, henteu acan dibereskeun mangtaun-taun.

        1.    anonimo cenahna

          Dina vérsi pangwangunan anu pang anyarna 4.12, fungsi Sync to VBlank parantos parantos ditambihan ka Xfwm komposer, anu sacara total ngaleungitkeun nyaring sareng anu sanésna, sanés kasalahan xfce tapi komposer anu tiasa dirobih.
          Ogé nambihan yén kami anu nganggo AMD / ATI kalayan supir proprietari gaduh Free Tear, anu nyaring na teu aya dina naon waé.
          Lemah pisan argumen anjeun anu leres, anjeun murag kana tingkat anu sami anu anjeun nyarioskeun pikeun ngritik.

  13.   freebsddick cenahna

    Pisan Artikel

    1.    mario cenahna

      Puguh, éta typo?
      ot: nyarioskeun pangguna anu anjeun ngritik budak di luhur, kuring henteu terang yén firefox parantos ngahontal 534.50. mmm: S

      1.    eliotime3000 cenahna

        Éta yén anjeunna nganggo DeLorean, atanapi Dr. Who's TARDIS.

        Tina naon anu kuring ningali kuring Chromium Nightly éta katingalina teuing tinggaleun jaman di hareupeun firefox anjeun unggal wengi.

  14.   Rubén cenahna

    Kusabab Unity sumping ka Ubuntu éta janten karesep kuring tapi ayeuna kuring parantos ngalih kana Linux Mint Xfce, kuring ningali éta langkung réngsé.

    Ayeuna hiji-hijina hal anu kuring langkung resep di Xubuntu dibandingkeun dina Linux Mint nyaéta Xubuntu hadir kalayan langkung seueur program, Linux Mint ngabahekeunana teuing ku seueur program anu kuring henteu anggo, sareng aranjeunna ogé nempatkeun program gnome di jerona, ngagaduhan program pikeun xfce anu teu aya hubunganana sareng éta. sirik ka gnome.

    Upami teu kitu Linux Mint parantos ngéléhkeun kuring.

    1.    anonimo cenahna

      Hal anu goréng ngeunaan Mint xfce (sareng sacara umum sadaya rasa Mint kecuali anu utama) nyaéta sajaba ti waktos anu diperyogikeun pikeun hormat ka * buntu (2-3 bulan ka hareup) éta mangrupikeun waktos dukungan anu pikaseurieun anu parantos ditingalkeun 6 bulan?, Ngajantenkeun aranjeunna anu leres sareng henteu disarankeun, kecuali LTS.

      1.    Rubén cenahna

        Éta leres, sareng kuring henteu ngartos naha aranjeunna ngalakukeun sapertos kieu (dina Ubuntu sami kusabab sabulan total) tapi kuring parantos biasa ngagunakeun sadaya file abdi dina hard drive luar sareng kuring henteu kapikiran pormat sareng pasang deui unggal taun.

  15.   mitcoes cenahna

    Urang kedah mimitian henteu nyauran distro spin, éta ngan saukur rasa atanapi versi, "Xubuntu, versi XFCE tina Ubuntu" atanapi "Xubuntu rasa XFCE tina Ubuntu"

    Janten urang gaduh sababaraha distros ibu Debian, Ubuntu, Fedora - RedHat - SUSE, Arch, Chakra, Manjaro, Gentoo, Sabayon, Slackware sareng sakedik deui, sesa vérsina kadang-kadang, atanapi ampir-ampiran, langkung saé tibatan ibu-ibu ku ngan ukur nyéépkeun waktos. pamutahiran tangtu.

    1.    Tesla cenahna

      Man, upami urang nempatkeun sapertos kieu, aya 3 atanapi 4 distribusi ibu ... Sigana mah dina waktos ieu nalika hiji distro henteu ngabagi pamekar anu sanés, aranjeunna mandiri. Salaku conto, leres yén Fedora atanapi Sabayon nawiskeun béda "rasa desktop" dina halaman wéb anu sami, tapi vérsi ieu dijaga ku pengembang Fedora atanapi Sabayon. Kuring nyangka yén sanajan hiji distro ngagunakeun Repositori (atanapi klon) anu sanés, upami disebat bénten, gaduh pangembang anu béda sareng ngudag tujuan anu sanés, éta kedah diperhatoskeun salaku béda.

      Salaku conto, teu aya anu mikir nyarios yén Linux Mint mangrupikeun vérsi sareng Mate atanapi Cinnamon of Ubuntu, kumargi ngabagi Repository, pamekar henteu sami sareng upami aranjeunna ngalakukeun proyek anu misah éta kusabab hoyong dirawat nyalira atanapi naha henteu aranjeunna ngabagi visi anu sami pikeun sebaran. Di sisi anu sanésna, upami kuring teu salah paham, Xubuntu sareng Kubuntu henteu dikokolakeun deui ku Canonical sahingga henteu deui versi Ubuntu. Anjeun gaduh buktina yén aranjeunna henteu hoyong tega Mir.

      Upami urang nyandak naon anu anjeun nyarios, Chakra sareng Manjaro diturunkeun tina Arch. Ubuntu asalna tina Debian. Sareng Fedora diturunkeun tina Red Hat.

      Pikeun bagian kuring, dina nami anu béda, distribusi anu béda.

      1.    Tesla cenahna

        Hapunten, kuring hoyong nyarios:

        Upami urang nyandak naon anu anjeun carioskeun, Chakra sareng Manjaro mangrupikeun versi KDE sareng XFCE masing-masing, tina Arch Linux. Ubuntu mangrupikeun vérsi Unity of Debian. Sareng Fedora mangrupikeun vérsi komunitas Red Hat.

  16.   Elkin cenahna

    Salam ... hayu atuh bejakeun yén kuring ogé resep xubuntu ... tapi dina vérsi 14,04 éta langkung seueur mémori sareng kuring henteu ngartos naha! Kuring parantos ngahontal 520 ram hungkul sareng firefox kabuka sareng terminal .. di sisi sanésna, dina 12.04 konsumsi na langkung handap ... sareng upami kuring ngabandingkeunna sareng debian wheezy xfce éta henteu pernah ngaleuwihan 300 megabytes konsumsi anu gaduh firefox chromium sareng sababaraha windows dibuka dina panyungsi ... naha aya anu tiasa nyarioskeun kuring kunaon ieu kajantenan?