Kovel 1.0 dileupaskeun, éditor bébas voxel pikeun Linux, Haiku sareng Windows

Versi umum mimiti Kovel parantos diterbitkeun. Kovel mangrupikeun modél editor XNUMXD dumasar kana konsép voxel. Voxel nyaéta piksel dina tilu diménsi. Kovel fokus kana gampang digunakeun, ngalih tina program anu langkung rumit sapertos Blénder atanapi Maya.

KovelRotate Kovel damel di Linux, Haiku sareng Windows, éta sumber terbuka, kode na aya dina GitHub sareng éta hampang pisan. Éta ngan ukur vérsi anu munggaran tapi éta parantos ngamungkinkeun anjeun ngekspor modél ka Collada DAE, sahingga tiasa dibuka Blénder, Contona.

Blénder Kovel Kovel nganggo format KVL, anu kompak pisan sareng éfisiénna. Éta dumasarkeun kana BSON, palaksanaan binér JSON anu dilakukeun ku MongoDB pikeun basis data na. Éta ogé kalebet alat kovelcli, pikeun ngamanipulasi format ieu nganggo skrip Bash.

Kumaha cara ngagunakeunana? Basajan. Nalika nyieun file anyar kami bakal milih ukuran gridna. Sacara standar kisi disetél ka 5. Ieu ngandung harti yén modél bakal ngagaduhan dimensi maksimum 5x5x5. Ayeuna urang milih matéri na. Dina vérsi ieu ngan ukur aya warna murni salaku bahan, dina vérsi ka hareup bakal aya tékstur ogé. Ayeuna urang kantun pencét dina elemen grid. Urang tingali kumaha voxel disimpen dina posisi anu parantos kami tuduhkeun dina grid. Pikeun naék naék lantai urang ngagunakeun tombol Naék jeung Turun. Urang tiasa muterkeun sareng ngazum modél pikeun fokus dina daérah anu tangtu. Iraha waé urang tiasa bolaykeun. Rendering waktos nyata berkat OpenGL.

kovelhaiku Boh kode sumber boh bungkus DEB ayeuna tiasa diunduh tina halaman wéb resmi. Émut yén éta héjo kénéh, tapi katingalina saé.

Kaca resmi Kovel


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Leo cenahna

    Sigana mah parangkat lunak anu saé, tapi dina prakna, naon éta tiasa dianggo? Abdi henteu tiasa ngabayangkeun.

  2.   Éta masihan_ cenahna

    Kanggo minecraft, meureun? Éta hiji-hijina hal anu tiasa dipikirkeun. 🙂

  3.   Fermin cenahna

    Screenshot kadua Windows éta dina blog anu disebut DesdeLinux ... Ahem ... xD
    Panen waktos payun, lalaki, pepotong gambarna. xP

  4.   zetaka01 cenahna

    Kuring henteu weruh, meureun pikeun ngarancang témplat pikeun printer 3D.

    Hiji salam.