dmenu: peluncur aplikasi ultra lampu

dmenu mangrupikeun peluncur menu anu gancang, dinamis sareng enteng kanggo X. Éta tiasa dibandingkeun sareng Quicksilver dina OS X, atanapi nganggo Peluncuran dina Windows. Kalayan pencét tombol, ménu nembongan dmenu, ngamungkinkeun anjeun konci nami anu program naon anu anjeun hoyongkeun cimata.

Pamasangan sareng konfigurasi

dmenu aya di gudang ampir sadaya distro populér. Masang dina Arch sareng turunan, lebetkeun:

pacman -S dmenu

Sésana, anjeun tiasa teras-teras ngalih kana Synaptic kanggo milarian bungkus anu aya dina alat ieu. Dina Debian, Ubuntu sareng turunan paket pikeun dipasang disebat pdmenu.

Sakali dipasang, disarankeun pikeun masihan hotkey ka dmenu. Ieu tiasa dilakukeun naha ngalangkungan konfigurasi lingkungan desktop (GNOME, KDE, XFCE, Openbox, sareng sajabana), atanapi ku program sapertos xbindkeys.

Pikeun ngarobih setélan dmenu anu biasana (warna font, latar tukang, sareng sajabana), anjeun tiasa ngadamel skrip sareng ngajalankeunana sapertos kieu:

#! / bin / sh `dmenu_path | dmenu -fn '- * - terminus - * - r-normal - * - * - 120 - * - * - * - * - iso8859- *' -nb '# 000000' -nf '#FFFFFF' -sb '# 0066ff '`&& eval" exec $ exe "

Skrip ieu nampilkeun konfigurasi anu has. Simpen skrip dimana wae (~ / bin mangrupikeun pilihan anu saé) sareng pasihkeun idin pikeun ngaéksekusi.

sumber: dmenu


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Shupacabra cenahna

    Kumaha saéna upami tiasa nyobian sateuacan dipasang, sapertos wisata kanonis énggal, urang kedah ngalakukeun proyék anu sami sareng sadaya lingkungan sareng peluncur

  2.   kawani cenahna

    Kuring ningali éta mangpaat tapi kuring henteu resep jinis tulisan anu digunakeunna

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngarobah font standar. Tingali conto anu muncul dina tungtung tulisan.
      Peluk! Paul.

  3.   Oscar Dario Trujillo Tejada cenahna

    Dina debian sareng kuring ngabayangkeun yén dina lengkungan ogé, dmenu_run ieu anu ngirangan ukuran naskahna, saur kuring langkung ngartos sapertos kitu, sanaon hasilna dina dua kasus sami.

    #! / Bin / sh
    dmenu_run -fn '- * - terminus - * - r-normal - * - * - 120 - * - * - * - * - iso8859- *' -nb '# 000000' -nf '#FFFFFF' -sb '# 0066ff '

    Kuring parantos nyobian na panginten éta sami sareng kuring bakal tetep sareng anu kuring kantos sateuacan «gmrun», cara ngalengkepan otomatis béda, anu langkung saé dina dmenu, tapi gmrun ngamungkinkeun, dina garis anu sami, kanggo ngalengkepan langkung seueur hal tibatan ukur kecap munggaran

    #! / Bin / sh
    dmenu_run -fn '- * - terminus - * - r-normal - * - * - 120 - * - * - * - * - iso8859- *' -nb '# 000000' -nf '#FFFFFF' -sb '# 0066ff '

    Wasalam

    PS: upami anjeun hoyong ngarobih font, anjeun tiasa kéngingkeun nami fontna, cara dmenu ngagunakeunana, ku paréntah xfontsel, éta rada anéh, tapi nembé maca font na

    1.    dhunter cenahna

      Sagampil bahagia sareng gmrun, kuring ngagaduhan nalika lebet IceWm.

  4.   Oscar Dario Trujillo Tejada cenahna

    Anjeun tiasa nempatkeun kana alt + f2 anu sami hehe

  5.   kawani cenahna

    Éta Openbox

  6.   Osvaldo Martin cenahna

    atanapi sareng Do atanapi Synaptic dina Linux ...

  7.   licik cenahna

    gambarna mangrupikeun screenshot of Fluxbox, leres?

    saé pisan, tapi kuring tetep sareng Alt + F2 tercinta, langkung gancang tibatan teu mungkin ieu.

  8.   kawani cenahna

    Béjakeun ka pangguna OpenSUSE nganggo Synaptic heh heh

  9.   nutux cenahna

    OKÉ,

    Sora pikaresepeun. Tapi ... kumaha carana dianggo sakali dipasang?
    Nalika ngaéksekusi éta, garis hideung némbongan, sareng nalika nyeratna henteu aya anu réngsé.
    Naha anjeun kedah ngalebetkeun data apriori?

    Wasalam

bool (leres)