Dmenu sareng Rofi: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun WMs

Dmenu sareng Rofi: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun WMs

Dmenu sareng Rofi: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun WMs

Neruskeun téma tina Peluncur Aplikasi (Peluncur), dinten ieu urang bakal nyarioskeun perkawis 2 anu sanés dianggo, tapi khususna dina Manajer Jandéla (WM), langkung ti dina Lingkungan Desktop (DE). Sareng 2 ieu disebat: Dmenu sareng Rofi.

Perhatoskeun, sapertos anu bakal ditingali dina gambar di handap ieu, launcher linier sareng saderhana sapertos Dmenu y Rofi ogé tiasa dianggo dina sababaraha SD urang Como XFCE. Sareng sabalikna, nyaéta, peluncur grafis sareng kuat sapertos kitu Albert, Kupfer, Ulancher sareng Synaps tiasa ngalayanan sababaraha WM urang anu aya, anu kuring terang pasti, saprak kuring parantos nyobian sababaraha peluncur ieu kana sababaraha WM urang.

Ulauncher sareng Synaps: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun Linux

Ulauncher sareng Synaps: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun Linux

Pikeun aranjeunna anu henteu acan ningali sareng / atanapi maca tulisan kami sateuacanna sareng terakhir ngeunaan anu sanés Peluncur Aplikasi (Peluncur), anjeun tiasa ngakses aranjeunna, saatos maca ieu publikasi, ku ngaklik tautan anu aya hubunganana:

Tulisan anu aya hubunganana:
Otak: Aplikasi Buka Palang-Platform pikeun Produktivitas

Tulisan anu aya hubunganana:
Albert sareng Kupfer: 2 kendi unggulan salaku alternatip pikeun Cerebro
Tulisan anu aya hubunganana:
Ulauncher sareng Synaps: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun Linux

Sareng émut aya seueur anu sanés, Peluncur Aplikasi Aktip sareng Teu AktifKayaning:

  • Navigator Jandéla Avant (Awn): https://launchpad.net/awn
  • Bashrun2: http://henning-liebenau.de/bashrun2/
  • Dmenu: https://tools.suckless.org/dmenu/
  • DockBarX: https://github.com/M7S/dockbarx
  • Bebek Peluncur: https://launchpad.net/~the-duck/+archive/ubuntu/launcher
  • jgmenu: https://github.com/johanmalm/jgmenu
  • GNOME Entong: https://do.cooperateam.net/
  • Pie Gnome: https://schneegans.github.io/gnome-pie.html
  • Krunner: https://userbase.kde.org/Plasma/Krunner
  • Peluncuran: https://www.launchy.net/index.php
  • munara lantera: https://github.com/emgram769/lighthouse
  • Mutasi: https://github.com/qdore/Mutate
  • Plasma kick-off: https://userbase.kde.org/Plasma/Kickoff
  • Pménu: https://github.com/sgtpep/pmenu
  • Rofi: https://github.com/davatorium/rofi
  • Slingshot: https://launchpad.net/slingshot
  • Synapse: https://launchpad.net/synaps-project
  • Ulauncher: https://ulauncher.io/
  • Menu Kumis: https://gottcode.org/xfce4-whiskermenu-plugin/
  • wofi: https://hg.sr.ht/~scoopta/wofi
  • Zazu: https://zazuapp.org/

Dmenu di I3wm

Peluncuran anu disarankeun pikeun WMs: Dmenu sareng Rofi

Dmenu

Peluncur cahaya sareng fungsional ieu dijelaskeun dina na website resmi, sukamaha kieu:

"Menu dinamis pikeun X, mimitina mah dirancang pikeun dwm. Nanganan sajumlah ageung item ménu anu ditetepkeun ku pangguna éfisién".

Jiga batur launcher pikeun WMs, Dmenu ogé saderhana sareng fungsional, kacida adaptasi sareng tiasa disesuaikan, tungtungna, kabuka pikeun kamungkinan dirobah atanapi dilengkepan ku tambihan pihak katilu atanapi sorangan, ngalangkungan program, naskah jeung / atawa saderhana paréntah paréntah khusus nalika ngonpigurasi pikeun ngamimitian dina WM urang o SD urang dimana éta bakal dieksekusi.

dina bagian skrip sababaraha tambahan anu saé mangpaat sareng pikaresepeun tiasa diunduh tina halaman wéb na. Sedengkeun pikeun kustomisasi langkung maju, sababaraha garis kode dicandak tina seueur file konfigurasi (dotfiles) sayogi dina Internét, ku pangguna sareng komunitas anu resep pikeun peluncur populér ieu.

Pribadi, kuring resep pisan ngagabungkeunana sareng Aplikasi Fzf, anu mangrupikeun mesin pencari tujuan umum pikeun mesin pencari kabur. Kanggo naon anu biasana kuring pasang Dmenu sareng Fzf dina paréntah tunggal ajakan, sapertos anu dipidangkeun di handap ieu:

«sudo apt install suckless-tools fzf»

Kuring parantos ngahijikeunana sapertos kieu, dina wm i3 ngagunakeun file anu saluyu dina jalur: «.config/i3/config»

Sareng ngagunakeun a setelan mangpaat ieu dipendakan dina Internét:

«bindsym $mod+z exec --no-startup-id xterm -e i3-dmenu-desktop --dmenu=fzf for_window floating enable»

Tungtungna, perlu dicatet yén ayeuna Dmenu kanggo vérsi na 5.0, anu parantos dileupaskeun nembé (02/09/2020), sakumaha kacatet dina na situs resmi dina platform Git. Maka, anjeun tiasa ngaunduh sareng nganggo vérsi pangénggalna ieu pikeun ningali manpaatna anu paling anyar, saupamina anjeun henteu kersa nganggo Dmenu ti Repositori Distro anjeun.

Dmenu di XFCE

Rofi

Launcher saderhana tapi serbaguna ieu salajengna dijelaskeun dina na website resmi, sukamaha kieu:

"Tukeur jandela, peluncur aplikasi, sareng gaganti dmenu".

Sareng dasarna, Rofi parantos kéngingkeun kagunaanna ayeuna atanapi jumlah fungsionalitas gampang diwangun, kusabab éta dimimitian salaku klon SimpleSwitcher, ditulis ku Sean Pringle, teras janten Rofi ayeuna ku ngalebetkeun répertoar seueur fitur tambahan, sapertos peluncur aplikasi sareng peluncur ssh, ngamungkinkeun janten tindakan ngagentos Menu Titip jeung / atawa Dmenu.

Ku alatan éta Rofi, sami sareng anjeunna Dmenu, anjeun tiasa nyayogikeun pangguna tungtung a GNU / Linux Distro, daptar tékstual pilihan ti mana salah sahiji atanapi langkung tiasa dipilih, henteu paduli naha éta paréntah paréntah pikeun ngajalankeun aplikasi, pilihan jandéla atanapi pilihan anu disayogikeun ku skrip éksternal.

Rofi Gampang dipasang, sabab éta aya di kaseueuran Repository di Distribusi GNU / Linux. Salaku conto, ku paréntah paréntah saderhana di handap, kuring parantos dipasang di MX Linux:

«sudo apt install rofi»

Halaman wéb resmi anjeun di GitHub, dina basa Inggris, éta lengkep informatif lengkep, anu ngajantenkeun alat anu didokumentasikeun anu saé sareng gampang dianggo. Nanging, sapertos Dmenu, anjeun tiasa mendakan dina internét, konfigurasi anu pikaresepeun atanapi kustomisasi panggunaan sareng penampilan pikeun diuji. Anjeun tiasa ogé nganjang ka anu selalu dipercaya Arch Wiki pikeun milari inpormasi lengkep ngeunaan Rofi.

Rofi di XFCE

Sareng pamustunganana, sakumaha anjeun tiasa tingali dina 2 gambar sateuacanna, Dmenu sareng Rofi tiasa dilaksanakeun, contona, dina a DE Como XFCE.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan 2 launcher aplikasi idéal anu disarankeun pisan sareng anu parantos dikenal ieu disebat «Dmenu y Rofi», anu sering dianggo ku komunitas pangguna ageung perkawis na Gerentes Jandéla (WMS) tibatan batur, sapertos Ulauncher, Synaps, Albert sareng Kupfer; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   pedruchini cenahna

    Kuring nganggo dMenu-ngalegaan (dMenu langkung lengkep).
    Di sisi anu sanésna, kaunggulan dMenu (sareng meureun ogé ti Rofi), henteu sapertos peluncur anu sanés, nyaéta ngan ukur nyéépkeun sumber daya (sareng sakedik pisan) nalika anjeun ngagunakeun éta. Anu sanésna nyéépkeun sumberdaya sanaos anjeun henteu nganggo.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Pedruchini. Hatur nuhun kana koméntar sareng kontribusina. Kuring henteu terang Dmenu Extended, janten kuring ngantunkeun tautan kana halaman wéb resmi pikeun anu resep:

      - https://markhedleyjones.com/projects/dmenu-extended

  2.   M13 cenahna

    Kuring parantos nyobian sababaraha hal éta sareng anu leres henteu ngayakinkeun kuring, aya waé anu henteu cocog sareng kuring. Hiji-hijina anu kuring anggo, kuring resep sareng raos gancang, raoseun sareng anu henteu aya dina daptar ieu, nyaéta jgmenu, digabungkeun sareng gmrun.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, M13. Hatur nuhun kana koméntar sareng kontribusina. Abdi badé nalungtik ngeunaan hiji anu parantos anjeun carioskeun.

bool (leres)