Docker vs Kubernetes: kaunggulan sareng karugian

Docker vs Kubernetes

La virtualisasi parantos janten prakték anu biasa, utamina dina layanan awan pikeun tiasa kéngingkeun langkung seueur tina sérver dina pusat data. Tapi akhir-akhir ieu, virtualisasi berbasis wadah mangrupikeun anu ditumpukeun, kusabab éta ngamungkinkeun manajemén langkung épisién (ku henteu kedah ngaduplikasi prosés anu tangtu). Sareng aya dina puncak ieu Docker vs Kubernetes perang muncul.

Dua proyék anu kawéntar, anu sigana anjeun parantos terang. Duanana sareng kaunggulan sareng karugian, sareng béntenna éta tiasa janten konci nalika ngabantosan anjeun milih proyék numutkeun kabutuhan anjeun ...

Naon virtualisasi dumasar wadah?

virtualisasi vs wadah

Sakumaha anjeun terang, aya sababaraha jinis virtualisasisapertos virtualisasi pinuh, paravirtualization, jst. Nya, dina bagian ieu kuring bakal fokus kana virtualisasi pinuh anu umumna dianggo nalika masang mesin virtual, sareng wadah, supados henteu ngenalkeun variabel sanés anu tiasa ngalieurkeun anjeun.

  • Mesin virtual- Éta pendekatan virtualisasi jangkauan-sentris. Éta dumasarkeun kana hypervisor, sapertos KVM, Xen, atanapi program sapertos VMWare, VirtualBox, jst. Kalayan parangkat lunak ieu, mesin fisik anu lengkep (vCPU, vRAM, disk drive, jaringan virtual, périferal, jst.) Ditiru. Janten, sistem operasi (tamu) tiasa dipasang dina pakakas virtual ieu sareng ti ditu, aplikasi tiasa dipasang sareng dijalankeun dina cara anu sami sapertos anu dilakukeun dina sistem operasi host.
  • Wadahna: éta mangrupikeun téknologi sanés anu mangrupikeun salah sahiji kandang atanapi kotak pasir anu ngagabung dimana sababaraha bagéan sistem lengkep ieu tiasa dikaluarkeun, anu langkung épisién sareng sababaraha kaunggulan portabilitas sareng kaamanan tambahan (sanaos henteu leupas tina kerentanan) . Nyatana, tibatan gaduh hypervisor, dina kasus ieu aya parangkat lunak sapertos Docker sareng Kubernetes anu bakal nganggo sistem host nyalira pikeun ngajalankeun aplikasi anu terasing. Anu ngarugikeunana nyaéta ngan ukur ngamungkinkeun anjeun nyebarkeun aplikasi asli tina OS host éta sorangan. Nyaéta, nalika dina VM anjeun tiasa virtualisasi Windows dina distro Linux, contona, sareng dina Windows éta anjeun tiasa ngajalankeun aplikasi pituin naon waé, dina wadah anjeun ngan ukur tiasa ngalakukeun éta kalayan aplikasi anu dirojong ku sistem host, dina ieu bisi ku Linux ...

Émut yén ekstensi atanapi dukungan virtualisasi pakakas, sapertos Intel VT sareng AMD-V parantos berhasil ningkatkeun performa anu lumayan seueur, ngan ukur 2% overhead CPU. Tapi éta henteu dilarapkeun kana sumber daya sanés sapertos mémori atanapi neundeun nyalira anu dialokasikan pikeun virtualisasi pinuh, anu hartosna paménta sumberdaya anu lumayan.

Sadaya ieu mangrupikeun kontainer anu bakal direngsekeun, anu mana henteu kedah duplikat prosés anu tangtu pikeun tiasa nyebarkeun aplikasi. Salaku conto, upami anjeun hoyong ngadamel wadah nganggo server Apache, ku mesin virtual lengkep anjeun bakal ngagaduhan sistem operasi host, hypervisor, sistem operasi tamu, sareng perangkat lunak pikeun layanan éta. Di sisi anu sanésna, ku wadahna anjeun ngan ukur kedah gaduh parangkat lunak anu nerapkeun jasa éta, sabab éta bakal dijalankeun dina "kotak" dina papisah sareng ngagunakeun sistem operasi host éta sorangan. Salian ti éta, peluncuran aplikasi langkung gancang, ku ngaleungitkeun OS tamu.

Naon Docker?

Docker

Docker mangrupikeun proyék sumber terbuka, dina lisénsi Apache, ditulis dina basa pamrograman Go sareng dianggo pikeun ngajadikeun otomatis panerapan aplikasi dina wadah. Istilah sanésna, parangkat lunak ieu bakal ngamungkinkeun anjeun ngatur kontainer dina sistem operasi anu béda, sabab éta tiasa dianggo dina sababaraha platform.

Nalika Docker némbongan, éta ngagaduhan seueur kaunggulan, sareng gancang sumebar. Visi anu terisolasi na ngeunaan sistem operasi sareng kesederhanaan, diidinan ngawangun wadah ku aplikasi, nerapkeunana, skala, sareng ngaéksekusi kalayan gancang. Hiji cara pikeun ngaluncurkeun sadaya aplikasi anu anjeun peryogikeun ku panggunaan sumberdaya minimum.

Dina kasimpulan, Docker nawiskeun ieu perbawa konci:

  • Isolasi ti lingkungan.
  • Manajemén peti.
  • Kontrol vérsi.
  • Lokasi / Affinity.
  • Lincah.
  • Produktivitas.
  • Kekecapan.

tapi henteu leupas tina masalah-masalah anu tangtu, sapertos nalika wadah éta kedah koordinasi, saling komunikasi. Ieu salah sahiji alesan anu nyababkeun nyiptakeun Kubernetes ...

Salaku kuring bakal mairan engké Docker ngagimbung, Abdi hoyong mairan yén éta mangrupikeun parangkat lunak anu didamel ku pamekar Docker anu sami pikeun tiasa ngolompokkeun séri Docker host dina kluster sahingga ngatur klaster na séntral, salian ti orchestrating container.

Langkung seueur ngeunaan Docker

Naon Kubernetes?

Kubernetes

Asalna didamel ku Google, sareng teras disumbangkeun ka Cloud Native Computing Foundation. Kubernetes Éta ogé sistem sapertos Docker, sumber terbuka, dilisénsikeun dina Apache, sareng nyerat nganggo basa pamrograman Go. Hal ieu digunakeun pikeun ngajadikeun otomatis panerapan sareng manajemén aplikasi kontainer. Salaku tambahan, éta ngadukung lingkungan anu béda pikeun ngajalankeun peti, kalebet Docker.

Tungtungna, Kubernetes nyaéta a rig orkestra wadah anu tanggung jawab ngabantosan wadah anu béda tina mesin anu béda, manajeménana, sareng distribusi kargo diantawisna. Hususna organisasi anu parantos ngajantenkeun proyék ieu janten bagian penting dina jinis skénario ieu ...

  • Penjadwalan otomatis.
  • Kamampuh nyalira nyalira.
  • Rollouts otomatis sareng panyebaran.
  • Beban balancing sareng skala horizontal.
  • Dénsitas luhur pemanfaatan sumberdaya.
  • Fungsi anu berorientasi kana lingkungan bisnis.
  • Manajemén aplikasi terpusat.
  • Prasarana anu tiasa diukur ku nyalira.
  • Konférénsi déklaratif.
  • Réliabilitas.

Langkung seueur ngeunaan Kubernetes

Docker vs Kubernetes

Docker vs Kubernetes

Sakumaha anjeun tiasa tingali dina hartosna, duanana sami pisan dina sababaraha cara, tapi anjeun gaduh bédana, ogé ngagaduhan kaunggulan sareng karugian kawas sagalana. Anjeun panginten mikir yén terang rinci ieu anjeun bakal ngagaduhan sadayana terang mana anu anjeun kedah pilih, gumantung kana tujuan anu anjeun gaduh.

Nanging, masalahna éta anu langkung rumit tibatan éta. Éta sanés perkawis Docker vs Kuernetes, sabab éta bakal sapertos ngabandingkeun hal anu béda pisan sareng anjeun bakal asup kana kasalahan mikir yén anjeun kedah milih antara hiji sareng anu sanés. Hasil Docker vs Kubernetes henteu masuk akal, langkung saé anjeun kedah ngabeungkeut duanana téknologi pikeun nganteurkeun sareng skala aplikasi kontainer dina cara anu langkung saé.

Anu paling pas nyaéta ngabandingkeun Docker ngagimbung sareng Kubernetes. Éta bakal langkung suksés, kumargi Docker Swarm mangrupikeun téknologi orkestrasi Docker pikeun nyiptakeun klaster kontainer. Sanaos, sanaos éta henteu bakal suksés sadayana ... Nyatana, Kubernetes didesain pikeun ngaji dina kluster, tiasa koordinat gugus simpul dina skala dina épisién produksi, sedengkeun Docker ngalakukeunana dina modeu tunggal.

Bedana Docker vs Kubernetes

Nyalametkeun anu bénten, upami anjeun hoyong terang divergénsi antara Docker Swarm sareng Kubernetes, éta bakal:

  • Kubernetes kalebet seueur pilihan pikeun personalization kurang dina Docker Swarm.
  • Docker Swarm nyaéta langkung gampang pikeun ngonpigurasikeun kusabab kesederhanaan na. Salaku tambahan, éta ogé gampang pikeun ngahijikeun kana ékosistem Docker.
  • Sabalikna, éta Kasabaran salah Kubernetes langkung luhur, anu tiasa langkung positip dina lingkungan sapertos server anu sayogi.
  • Docker Swarm nyaéta gancang ngeunaan panyebaran sareng perluasan kontainer.
  • Kubernetes pikeun bagian na nawiskeun jaminan gedé kana nagara golongan.
  • El beban balancing di Kubernetes ngamungkinkeun kasaimbangan anu langkung saé, sanaos henteu otomatis sapertos di Docker.
  • Kubernetes nawiskeun kalenturan hadé, bahkan dina aplikasi rumit.
  • Docker Swarm bakal ngadukung dugi ka 2000 simpul, dibandingkeun sareng 5000 di Kubernetes.
  • Kubernétes nyaéta dioptimalkeun kanggo seueur klaster alit, sedengkeun Dockers kanggo kluster ageung.
  • Kubernétes nyaéta rumit, Docker saderhana.
  • Kubernétes tiasa ngijinkeun bagikeun rohangan panyimpenan antara wadah naon, sedengkeun Docker langkung terbatas sareng ngan dibagi antara wadah dina polong anu sami.
  • Docker Swarm ngamungkinkeun ngagunakeun parangkat lunak pihak katilu pikeun logging sareng monitoring, Kubernetes kalebet pakakas internalna.
  • Docker Swarm kawatesanan dugi ka 95.000 peti, sedengkeun Kubernetes tiasa ngadukung dugi ka 300.000.
  • Sedengkeun Docker ngagaduhan komunitas hébat Kubernetes ogé dirojong ku perusahaan sapertos Microsoft, Amazon, Google, sareng IBM.
  • Docker dianggo ku pausahaan sapertos Spotify, Pinterest, eBay, Twitter, jst. Sedengkeun Kubernetes resep 9GAG, Intuit, Buffer, Evernote, jst.

kauntungan

Saatos ningali sababaraha divergénsi, ayeuna giliran kauntunganana masing-masing:

  • Kubernetes:
    • Organisasi gampang tina jasa kalayan polong.
    • Dimekarkeun ku Google, kalayan pangalaman éksténsif dina industri awan.
    • Hiji komunitas ageung sareng alat orkestra kontainer.
    • Rupa-rupa pilihan panyimpenan, kalebet SAN lokal sareng awan umum.
  • Docker:
    • Cekap sareng gampang setelan awal.
    • Lacak versi wadah pikeun nalungtik variasi.
    • Laju.
    • Dokuméntasi anu saé pisan.
    • Isolasi anu saé diantara aplikasi.

kalemahan

salaku ka karugian:

  • Kubernetes:
    • Migrasi langkung rumit.
    • Instalasi sareng prosés konfigurasi anu rumit.
    • Teu cocog sareng alat Docker anu aya.
    • Ngalaksanakeun klaster manual rumit.
  • Docker:
    • Éta henteu nyayogikeun pilihan panyimpenan.
    • Goréng nurutan.
    • Teu aya program ulang otomatis tina titik anu teu aktip.
    • Peta kedah dilakukeun dina CLI.
    • Manajemén manual sababaraha conto.
    • Anjeun peryogi dukungan pikeun alat-alat sanés.
    • Nyebarkeun manual klaster manual.
    • Teu aya dukungan kanggo cek kaséhatan.
    • Docker mangrupikeun perusahaan nirlaba sareng sababaraha komponén kritisna, sapertos Docker Engine sareng Docker Desktop, sanés sumber terbuka.

Docker vs Kubernetes: Kacindekan

Sakumaha anjeun tiasa bayangkeun, éta henteu gampang pikeun milih antara hiji atanapi anu sanés. Perang Docker vs Kubernetes langkung rumit tibatan sigana. Sareng sadayana bakal gumantung kana tujuan anu anjeun gaduh. Hiji atanapi anu sanés bakal cocog sareng anu langkung saé, sareng éta anu kedah dipilih ku anjeun.

Dina sababaraha kasus anu sanés, ngagunakeun Kubernetes sareng Docker bakal janten anu pangsaéna sadaya pilihan. Duanana proyék dianggo saé babarengan. Ieu tiasa ningkatkeun kaamanan infrastruktur sareng kasadiaan seueur aplikasi. Anjeun bahkan tiasa ngajantenkeun aplikasi langkung seueur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   khourt cenahna

    Hatur nuhun pisan ! Kuring janten langkung jelas pikeun kuring, sareng anu langkung penting pikeun ngarti yén sakumaha seringna, teu aya anu langkung saé atanapi langkung parah, upami sanés masalah milih anu paling pas.
    Meureun kuring ngan ukur butuh conto anu langkung jelas pikeun ngartos dina skenario anu hiji atanapi anu sanés tiasa dianggo langkung saé, sareng dina hal ieu nganggo babarengan.
    Ogé, naon alternatif anu urang gaduh pikeun jinis parangkat lunak ieu?

  2.   khourt cenahna

    Sareng naon kagunaan urang anu mimiti terang perkawis wadah, ningali kasus anu nyata tanpa ngantosan damel di perusahaan ageung?

  3.   Erikson Melgarejo cenahna

    Jigana aya anu salah didefinisikeun didieu, docker mangrupikeun pangatur kontainer, éta henteu tiasa dibandingkeun sareng Orchestrator.

    Babandinganana antara Docker Swarm vs Kubernetes.

    Tétéla nalika ngadamel tulisan anu megah ieu (leres-leres pikaresepeun pikeun pendapat kuring), sababaraha istilah dilangkungan.