Dokumén PDF teu aman

Dina perang anu tetep pikeun ngajaga komputer urang bersih sareng aman, ancaman sareng kerentanan kalikeun kalayan kagancangan anu luar biasa. Hal-hal anu henteu bahaya sateuacanna ayeuna parantos janten pakakas anu ideal pikeun anu ngembangkeun parangkat lunak jahat sareng milari kauntungan ku cara anu haram. Salah sahiji hal éta nyaéta dokumén dina format PDF. Numutkeun ka ulikan anu dilakukeun ku perusahaan ScanSafe, dalapan puluh persén tina kerentanan anu dideteksi taun kamari aya hubunganana sareng Dokumén PDF anu ngandung kode jahat.


Isro nyaéta dinten anu antipirus saderhana sareng pembaruan alit. Parangkat lunak jahat parantos janten legiun anu teu aya gairah anu tumuh sareng mutasi unggal dinten, milarian cara énggal pikeun jalan pintas sistem kaamanan, mangpaatkeun kerentanan, sareng akhirna ngahontal komputer urang. Internét parantos lami janten titik Éntri nomer hiji pikeun hama ieu, janten pertahanan anu kuat dina hal antivirus sareng firewall penting pisan. Tautan paling lemah tetep pamaké, tapi kadang software na lepat. The dokumén dina format PDF Éta kedah leres-leres henteu bahaya, tapi kusabab cacat kaamanan dina pamaca standarna, aranjeunna janten salah sahiji alat pilihan pikeun panyipta malware. Numutkeun laporan anu ditepikeun ku perusahaan ScanSafe (Cabangna Cisco), dalapan puluh persén tina kerentanan anu dideteksi nalika taun 2009 aya hubunganana sareng sababaraha Dokumén PDF anu dikandungna kode jahat, milarian ngamangpaatkeun sababaraha cacat kaamanan anu aya dina software Adobe (langkung khusus, anu Maca sareng Acrobat) parantos sangsara.

Adobe nyobian ngaréspon kakurangan ieu gancang-gancang ku tambalan périodik, tapi hasilna pas pisan. Kuartal kahiji taun kamari dimimitian ku tingkat 56 persén, nepi ka genep puluh persén, teras ka tujuh puluh, sareng tungtungna kana dalapan puluh persén. Salaku tambahan kana kalemahan dina parangkat lunak Adobe, éta mangrupikeun popularitas program na anu ogé narik perhatian penjahat. Pamakéan tina format PDF éta ageung pisan, sareng pangguna peryogi pamaca PDF anu caket. Seueur program anu nganggo format ieu sateuacan ngainstal Adobe Reader dina komputer, sareng ningali éta muka file PDF tanpa masalah, pangguna nganggo éta tanpa ngémutan alternatif anu séjén. Masih, sanaos jumlah kerentanan anu dideteksi, prosedur ngajaga diri tetep sami: Tetep awas sareng Adobe Reader (upami aranjeunna nganggo), nganonaktipkeun JavaScript dina bagian konfigurasi na, entong dianggo dina cara anu terintegrasi nganggo pangotektak wéb, sareng tingali pisan kana sumber file PDF.

Pilihan

Teu goréng mertimbangkeun alternatif pikeun pamaca PDF. Dina platform Windows, foxit Reader mangrupa salah sahiji anu pang disarankeun, tapi SumatraPDF Éta parantos naék pisan di jaman-jaman ayeuna, sareng tetep entep sakumaha biasa.

PDF vs. Djvu

'DjVu', mangrupikeun téknologi komprési gambar anu sumping pikeun masihan jawaban anu saluyu pikeun sarat pamekaran wéb pikeun eusi gambar, foto, sareng digitalisasi dokumén sacara umum.

Panempo dokumén DjVu

Ngagaduhan sababaraha kasus babandingan komprési tina 5 nepi ka 10 kali langkung luhur dibandingkeun metode anu sanés ('jpeg' contona), sareng damel dina lapisan ngajantenkeun langkung optimal pikeun ngahijikeun kana pamekaran wéb. Éta parantos dikembangkeun ku AT&T ti saprak 1996 (detil teknis).

Kusabab karakteristikna anu saé anu masihan seueur panggunaan, 'DjVu' mangrupikeun format publikasi anu sigana bakal ngagentos, salaku standar énggal, 'PDF' anu langkung populér urang.

Upami 'DjVu' saé pisan ... kumaha kuring henteu terang anjeunna ...?

Badé heuras menerkeun alesan kurangna penyebaran pilihan alus anu aya dina software bébas (sakumaha tara ka software proprietary, atanapi -lengkap-, dina seueur pilihan gratis), janten anjeun tiasa ngantepkeun imajinasi anjeun janten liar sareng milih anu anjeun paling resep -di jalanna, dugi ka sababaraha dinten ka pengker kanggo kuring anjeunna ogé jarang dikenal, kuring kantos nguping namina tapi kuring henteu émut dina kontéks na ... -. Kusabab éta sanés intina, sareng dina kasimpulanana, hayu urang sebutkeun yén aya seueur pisan pakakas anu saé sareng unggulan anu sesah tiasa nutupan / terang sadayana. Tapi, upami anjeun maca ieu, anu inpormasi salah Dina hubungan ieu, kami ngarepkeun éta tiasa diungkulan, atanapi memotivasi anjeun-sahenteuna -na milari waleran anu langkung saé.

Ngeunaan kinerja 'DjVu', anjeun tiasa ngakses inpormasi komparatif anu salawasna langkung saé ngagaduhan ideu anu akurat, pikeun éta patokan-patokan anu jadi élmuwan komputer pikaresepeun. Pikeun kuring, ngan ku mendakan ukuran file anu turun sacara signifikanjeung kualitas anu aya hubunganana sareng format PDF anu dijaga (salah sahiji kamungkinan ngagantian), éta parantos valid salaku pilihan. Langkung seueur, upami anjeun maca ngabandingkeun anjeun parantos terang yén henteu ngan nilaina dijaga tapi éta langkung saé ...

Ngagunakeun DjVu

Nya, urang dugi ka bagian anu pangsaéna, sareng dimana misteri na dibukaan: Kumaha nerapkeun DjVu dina komputer urang! Di dieu hanjakalna urang kedah ngadamel divisi: pangguna / pangguna gratis dina MS-Windows.

Upami anjeun diantara anu munggaran, anjeun anggo 'GNU / Linux', anjeun tiasa milih varian 'DjVuLibre' -GPL pikeun format 'DjVu', anu nyusun sareng masang teu ngan ukur alat anu diperlukeun pikeun dianggo, tapi ogé plug-in pikeun browser. Perlu diémutan yén anjeun mimiti tumut kana paket distribusi anjeun nyalira (sababaraha tiasa diaksés dina halaman unduhan), sareng upami anjeun henteu tiasa mendakanana maka unduh kode sumber (dina pas, ningali katergantungan henteu pernah teuing) .

Sanajan anjeun ngan ukur hoyong gaduh aksés kana jenis file ieu, anjeun ogé kedah masang bungkus sateuacanna, kusabab éta ngagaduhan panémbong (siga Spartan tapi fungsional pisan), sareng éta ogé anu ngamungkinkeun plug-in pikeun browser.

Pikeun pangguna MS-Windows, pilihan anu paling saderhana nyaéta pasang colokan na ngaktipkeun maca 'DjVu' dina panyungsi, sahingga tiasa aksés maca jenis file ieu (*). (Tangtosna MAC-Os X ogé ngagaduhan vérsi na).

Upami anjeun hoyong ngahasilkeun aranjeunna atanapi hijrahkeun format anu sanés, aya sababaraha alat dina halaman wéb resmi, tapi kuring henteu acan tiasa ngaevaluasi éta. (Komentar kalayan pangalaman anjeun wilujeng sumping.)

Sakumaha anu kuring tos saurna, Dina Parangkat Lunak Gratis aya seueur pilihan ... sareng buka "ujung" fitur sareng téknologi anyar, ngalaksanakeunana dina a "Incremental" biasa ... Nya, upami nganggo Gnome, meureun anjeun parantos gaduh maca 'DjVu': 'mekar' Diantara kualitas na ogé nawiskeun salaku ciri janten anu maca djvu. Upami anjeun aya di hiji lingkungan KDE, sareng upami anjeun teu hoyong ngantosan dugi 'KDE-4', di luhur bakal ngabantosan anjeun. Upami teu kitu, 'okular' disebat janten manajer dokumen universal pikeun KDE, sareng anu meryogikeun lingkungan sateuacanna, mangrupikeun pilihan.

Tungtungna, teu kurang pentingna nyaéta kamungkinan ditawarkeun ku jalma-jalma di 'djvuzone.org', pikeun ngagunakeun konvérsi dokumén online: 'Any2DjVu'

Sakumaha anjeun ningali, teu aya seueur "Tina téknis" yén kuring khusus tiasa mairan ... upami anjeun ngagaduhan masalah ieu anjeun bakal salawasna giliran sumber. Éta ngan saukur pikeun masihan ideu ngeunaan téknologi komprési gambar ieu anu kusabab kualitas na aya dina jalan anu unggul (patarosan na bakal: Piraku anjeun teu acan ngalakukeun ...?), sareng éta salaku ciri anu henteu pati penting nyaéta software bébas.

Tapi ... tetep lakukeun ...

Sanaos pormat ieu ngagaduhan alat gratis, aya bédana dina énkoder sareng dékoder: sanaos fungsional sareng saé, énkoder pangsaéna nyaéta "proprietariat" dipasarkeun sasarengan sareng jasa dumasar kana téknologi ieu, ku perusahaan 'LizardTech Inc.', sareng éta pikeun jinis lisénsi -anu ngajantenkeun aranjeunna henteu cocog- anu terakhir henteu kalebetkeun kana 'DjVuLibre '. Éta khusus ngeunaan supir GhostScript 'GSDjVu', anu bertindak salaku pelengkap 'DjVuDigital' (PostScript sareng PDF kana DjVu dokumen konvérter). AT&T parantos ngajantenkeun supirna, tapi parantos teu dilisensikeun dina 'Common Public Lisensi V1.0' (CPL), anu dilakukeun sauyunan dina hal redistribusi dina 'GPL' (lisénsi sésana suite 'DjVuLibre').
Anjeun tiasa ngahubungi 'AT&T organisasi Lisénsi Harta Inteléktual' (licensing@att.com), salian ti ngahaturkeun nuhun ka aranjeunna pikeun nyayogikeun kode na, nyungkeun aranjeunna ngaleupaskeun handapeun 'GPL' (atanapi cocog), supados éta cocog pikeun distribusi deui . Argumen sareng panjelasan anu lengkep sareng lengkep tiasa dipendakan di 'djvulibre.djvuzone.org'.

Ku jalan kasimpulan

aya hiji gaganti anu hadé pikeun format file 'PDF', boh alesan filosofis dina ngagunakeun Perangkat Lunak Gratis sareng Teknologi; atanapi -tanpa langkung-, pikeun ngan ukur kinerja sareng tanpa kaleungitan kualitas, umumna ngahasilkeun: format anu saluyu nyaéta 'DjVu'.

Ngalaksanakeun éta gampang, tiasa milih plug-in saderhana, anu maca file anu parantos ngahijikeun aksés kana format ieu ('evince', dina Gnome, contona), atanapi masang rangkéan alat leutik upami anu anjeun pikahoyong damel sareng / di dinya, sareng pikeun aranjeunna henteu langkung saé tibatan 'DjVuLibre'. Upami anjeun kedah ngajaga atanapi hijrah dokumén pribadi, anjeun tiasa milih konverter online sapertos 'Any2DjVu'.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.