Drones: Proyék open source pangsaéna dina pasaran

Drones: Proyék open source pangsaéna dina pasaran

Drones: Proyék open source pangsaéna dina pasaran

Kiwari, desain, konstruksi jeung pamakéan "Drone" Éta mangrupikeun hal anu umum pisan sareng ku jalanna waktos, kacenderungan ieu langkung seueur. Janten éta "Drone" terestrial, hawa atawa akuatik, kalawan ngagunakeun atawa henteu tina Kecerdasan Buatan (AIs)Pikeun panggunaan sipil sareng militér, balapan di daérah ieu parantos dilaksanakeun sareng seueur pesaing.

Sareng aya henteu ngan pesaing sareng proyék swasta sareng katutup. Aya seueur kalayan proyék gratis sareng kabuka, sareng pastina langkung seueur waktos bakal terang. Sarta dina pos ieu, urang bakal ngajajah sababaraha pangalusna dipikawanoh kalawan Proyék open source pikeun "Drones".

Otomotif: Proyék Sumber Terbuka Anu Sateuacanna Kanggo Kapayunna

Otomotif: Proyék Sumber Terbuka Anu Sateuacanna Kanggo Kapayunna

Sareng sapertos biasa, sateuacan pinuh kana topik dinten ieu ngeunaan alam "Drone" jeung proyék open source aya, urang bakal ninggalkeun pikeun maranéhanana kabetot dina Ngalanglang sejen urang tulisan patali saméméhna jeung jejer sarupa, link di handap ieu. Janten anjeun tiasa ngajalajah éta, upami diperyogikeun, saatos maca ieu publikasi:

"La «Otomotif» o Ngaji diri ayeuna ngarujuk kana kamampuan nyiptakeun kaayaan pikeun a tutumpakan, mobil atanapi robot, tiasa niru kapasitas manusa pikeun manajemén sareng kontrol. Maksudna, yén anjeunna tiasa ningali lingkungan anu aya di sakurilingna sareng napigasi sasuai. Pikeun ngahontal seueur tujuan ieu, kendaraan (mobil, drone, robot) dilengkepan téknologi sanggup nganggap lingkungan ngagunakeun téhnik kompléks saperti laser, radar, tutupar, sistem posisi global sareng visi komputer." Otomotif: Proyék Sumber Terbuka Anu Sateuacanna Kanggo Kapayunna

Otomotif: Proyék Sumber Terbuka Anu Sateuacanna Kanggo Kapayunna
Tulisan anu aya hubunganana:
Otomotif: Proyék Sumber Terbuka Anu Sateuacanna Kanggo Kapayunna

Drones: Proyék Open Source Ayeuna

Drones: Proyék Open Source Ayeuna

Di dieu nyaeta daptar leutik nu pangalusna dipikawanoh Proyék open source pikeun "Drones":

ArduPilot

Éta sistem autopilot anu tiasa dipercaya, serbaguna, sareng open source anu ngadukung seueur jinis kendaraan: multicopters, helikopter tradisional, pesawat jangjang tetep, kapal, kapal selam, rovers, sareng anu sanésna. Sajaba ti éta, éta sanggup ngadalikeun ampir sagala sistem wahana imaginable, ti pesawat konvensional, quadcopters, multirotors jeung helikopter ka rovers, kapal, balancing robot komo kapal selam. Éta terus-terusan ngembang pikeun ngadukung jinis kendaraan énggal. Tempo GitHub

UAV Paparazzi

Éta mangrupikeun proyek hardware sareng software Drones open source (Unmanned Aerial Vehicles) anu nyertakeun sistem autopilot sareng parangkat lunak stasiun bumi pikeun multicopter / multirotor, jangjang tetep, helikopter sareng pesawat hibrida anu diadegkeun dina 2003. Saterusna, éta dirancang kalayan penerbangan otonom salaku tujuan primér sarta hiber manual salaku tujuan sekundér. Ti mimiti dirancang kalayan portability dina pikiran jeung kamampuhan pikeun ngadalikeun sababaraha pesawat dina sistem anu sarua. Tempo GitHub

PX4 Drone Autopilot

Éta mangrupikeun parangkat lunak kontrol penerbangan open source pikeun drone sareng kendaraan anu teu aya awak sanés. Proyék éta nyayogikeun set alat anu fleksibel pikeun pamekar drone pikeun ngabagi téknologi pikeun nyiptakeun solusi anu cocog pikeun aplikasi drone. PX4 diayakeun ku Dronecode, organisasi nirlaba Yayasan Linux. PX4 kacida portabel, bebas tina Sistem Operasi jeung ngarojong Linux Ubuntu, NuttX jeung MacOS out of the box (Out of the Box). Tempo GitHub

proyék jeung organisasi dipikawanoh séjén

  1. Perusahaan Auterion PX4
  2. Dronecode Yayasan (PX4 Autopilot, Patalina MAV, MAVSDK jeung QGroundControl)
  3. DronePan
  4. Drone Jurnalisme Lab
  5. ngapung
  6. LibrePilot
  7. Matrix Pilot
  8. OpenDroneMap
  9. SMACCMPilot

Tungtungna, upami anjeun resep topik anu aya hubunganana sareng Drones sarta Kaulinan, kami nyarankeun artikel panungtungan ieu, saméméhna diterbitkeun:

Drone in LiftOff (screenshot)
Tulisan anu aya hubunganana:
Liftoff: video game balap drone kalayan dukungan Linux

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, sadaya ieu metot jeung endah proyék open source ngeunaan "Drone" mangrupa inisiatif unggulan ku pausahaan téhnologi badag sarta sedeng-ukuran, nu deui nyorot poténsi nu Software gratis sareng Sumber Terbuka di loba wewengkon téhnologis jeung komérsial, utamana maranéhanana salaku penting salaku pamakéan otomatis tina kandaraan sagala rupa, sarta hususna Mobil jeung Drones.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   fpvmania cenahna

    Proyék open source pikeun balap drones par excellence nyaéta Betaflight, tapi aya seueur deui. Blheli_S, OpenTx, EdgeTx, DeviationTx, Cleanflight, Emuflight, sareng seueur deui.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, FpvMania. Hatur nuhun pikeun koméntar anjeun sareng kontribusi anu saé pikeun langkung seueur proyék. Kami bakal marios aranjeunna pikeun ngahaturanan pos tambahan.