Dua deui anu ngalanggar kabebasan

Akhir-akhir ieu modél ngalanggar kabébasan jalma ku perusahaan produk internét sareng sistem operasi, boh ku henteu nunjukkeun kode, atanapi ku maksa anjeun ngagaduhan hal anu anjeun teu hoyong, jst.

Perusahaan tina mode ieu nyaéta Microsoft, apel, Kanonis, Facebook o Google / YouTube, pikeun sababaraha alesan anu kuring moal ngajelaskeun di dieu.

Nya Gravatar y WordPress (blog) mangrupikeun bagian tina ieu, kunaon? Gampang pisan:

  • Aranjeunna henteu ngijinkeun anjeun ngahapus akun anjeun
  • Éta saling dikaitkeun ku irung, sapertos Gmail sareng Youtube
  • Dina kasus WordPress, upami anjeun ngagaduhan akun email anu aya hubunganana sareng duanana jasa, anjeun ngan ukur ukur tiasa koméntar kana blog anu nganggo domain wordpress.com nganggo akun WordPress anjeun.

Dina tiori éta sanés janten hal anu goréng tapi dina kasus sapertos kuring (upami kuring sadayana ...):

Dina blog kuring anu sateuacana kuring nganggo akun ieu, anu Gravatar tapi engké kuring teras nempatkeunana salaku sekundér pikeun henteu nganggo Gravatar dina blog kusabab troll anu nyolong éta ti kuring.

Sajauh ieu teu aya anu anéh, tapi kejutan kuring datang nalika sababaraha dinten ka pengker kuring nyobian mairan dina blog anu nganggo domain WordPress, kuring henteu tiasa masihan koméntar.

Dinten ayeuna kuring milarian solusina sareng, kuring lebet kana WordPress, tapi éta henteu ngantep kuring nempatkeun Gravatar tina akun sékundér, ngan ukur anu utami, sareng upami kuring ngarobih akun sékundér kuring ka primér, Gravatar bakal dianggo di anu sanés. blog.

Ieu henteu goréng sapertos perusahaan sanés, tapi kuring bakal masihan rangkéan rekomendasi:

  • Entong ngadamel blog dina WordPress
  • Dina hal éta, gunakeun dua akun anu béda, hiji pikeun blog sareng hiji pikeun situs séjén, pikeun tiasa masihan koméntar dina kasus ninggali blog. Dina konsép naon waé Akun éksternal bakal dikaitkeun kana akun Gravatar dina blog, tapi bakal nganggo anu sanés
  • Entong masihan nami asli anjeun dina profil Gravatar

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

55 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   pandev92 cenahna

    Ehem, henteu ngadamel blog dina wordpress? Sareng naon anu urang lakukeun, kami nganggo kotoran sapi XD's blogger?

    1.    kawani cenahna

      Anjeun bangsat diri anjeun, maka anjeun ngirimkeun sadayana ka aing hahahaha.

      1.    Manual Sumber cenahna

        Kuring ngabayangkeun anjeun hartosna ukur blog WordPress.com, leres? Upami kitu, kuring satuju pisan. Ogé platformna cukup terbatas. Anu pangsaéna tanpa ragu nyaéta WordPress dina hosting nyalira, sareng upami anjeun teu tiasa atanapi henteu hoyong mayar hosting sareng nganggo salah sahiji platform gratis, anjeun kedah waspada yén murah sering mahal.

        Sedengkeun pikeun poin anu anjeun sebatkeun, kuring langkung resep nomer 2, nyaéta tina akun anu dikaitkeun sacara paksa. Mangrupikeun salah sahiji hal anu kuring paling benci ngeunaan jasa Internét. Bisi kuring masalahna nyaéta Google Plus, kusabab kuring muka akun ku email anu kuring henteu anggo tapi kuring henteu tiasa ngarobihna kusabab éta tina Gmail sareng duanana bakal tetep macet saumur hirup kusabab Google hoyongna. Perusahaan kedah diajar henteu sacara paksa numbu jasa mandiri.

        Kusabab ieu, anu pangsaéna bakal gratis sareng desentralisasi alternatif. 🙂

  2.   rogertux cenahna

    Naon kakuatan Canonical anjeun ngalakukeun?

    1.    Cris duran cenahna

      Q

    2.    Cris duran cenahna

      Abdi hoyong terang sami!

    3.    kasimaru cenahna

      Naon anu dilakukeun ku Canonical, kuring hoyong terang!

    4.    kawani cenahna

      Upami aya sigana anyar sareng sadayana haha.

      Nya aya waé:

      Ieu sanés démokrasi: Tandaan Shuttleworth.

      1.    rogertux cenahna

        Éta gumantung tina dimana anjeun ningali ...

        1.    kawani cenahna

          Anu dimaksud ku kuring dina hal kabébasan umumna henteu maksa nanaon.

          Dina kasus Canoni $ sering naon anu aranjeunna lakukeun nyaéta ngalanggar prinsip GNU / Linux ku henteu nyandak komunitas kana akun.

          1.    Ozzar cenahna

            Naon anu diperhatoskeun ku masarakat? Sapertos kotak saran 24-jam anu nganggo kakuatan ngariung, panginten dina unggal distribusi batur atanapi sabagian henteu nyandak kaputusan pikeun anjeun nalika tangtoskeun bungkus kanggo disertakeun, dukungan sareng sésana? Canonical mangrupikeun perusahaan sareng éta tiasa sareng kedah dikokolakeun sabab éta katingalina cocog sareng kabijakanana, sanés kusabab memasarkan produk GNU / Linux upami kedah nuturkeun prinsip "GNU / Linux" nyalira.

          2.    kawani cenahna

            Éta henteu ngupingkeun atanapi ngagaduhan kotak saran, teras-terasan di tengah jalan, tapi anu ngalanggar prinsip GNU / Linux nyaéta Kuring ngalakukeun naon anu kuring kénging tina trik, sareng saha waé anu kagigit parantos terang.

            Aranjeunna tiasa ngalakukeun polling pikeun ningali naon anu dipikahoyong ku pangguna.

          3.    Ozzar cenahna

            Naon anu anjeun carioskeun: "Kuring ngalakukeun naon anu kuring pikagaduh tina rumit, sareng saha anu kagigit parantos terang", naon anu anjeunna gaduh? Éta mangrupikeun kabijakan bisnis, sapertos anu sanés, éta tiasa langkung kirang kaasup, gumantung kana karesep anjeun. Kuring negeskeun deui, kanyataan yén aranjeunna "nganggo Linux" sanés hartosna aranjeunna sanés deui perusahaan swasta anu dikokolakeun sakumaha anu dipikahoyong, pikeun nuturkeun prinsip anu sanés. Éta kaputusan anjeun. Biaya anu diturunkeun tina éta, naha éta salah atanapi henteu, kedahna dipasihkeun ku pangguna, sanés ku urang anu henteu nganggo distribusi éta.

            Salam.

          4.    kawani cenahna

            Éta kawijakan perusahaan, tapi ieu mangrupikeun lapangan anu lemes sareng éta.

            Upami éta bidang sanés anu sanés GNU / Linux, BSD sareng sistem open source sanés, maka moal aya masalah.

            Dina kasus GNU / Linux, kabijakan ieu ngalanggar prinsipna.

      2.    Annubis cenahna

        Sareng naon proyek software gratis éta, mahluk?

        Ngomong-ngomong. Kuring gaduh akun WordPress, pakait sareng email ti mana kuring nyerat sareng éta henteu maksa kuring lebet dimana waé kanggo tiasa mairan dina blog naon waé 😉

        1.    kawani cenahna

          Pikeun kuring dina blog naon waé anu nganggo domain .wordpress.com enya.

          Sareng Ubuntu ... Aaay naon waé anu mania sareng éta.

          1.    Annubis cenahna

            Anjeun gaduh mania. Dugi ka anjeun terang yén di SL teu aya démokrasi, upami henteu meritokrasi, abdi moal lirén 😛

          2.    kawani cenahna

            Ngiringan blog MuyLinux atanapi Malcer sareng baca sadayana penjelasan anu kuring pasihkeun dina masalah éta, kuring teu pati jelas ngajelaskeunana.

  3.   ajag cenahna

    Kuring nganggo Blogger sareng éta tilu perempat sami. Kami hirup dina jaman digital, sareng harga anu mayar nyaéta privasi anjeun. Ngaliwatan Internét, perusahaan sareng pamaréntah tiasa terang sadayana anu dipikahoyong ngeunaan anjeun, naha anjeun damel profil atanapi henteu. Malah riwayat browsing anjeun disimpen mangtaun-taun ku ISP. Dadang Ageung ningali anjeun. Sahenteuna anjeun tiasa masihan data palsu, tapi hésé pisan kabur tina bayangan panjang sapertos kitu.

  4.   Yoyo Fernandez cenahna

    Kuring gaduh sababaraha blog dina WordPress sareng kuring parantos gaduh seueur anu sanés sareng kuring bakal teras-terasan ngagaduhan éta dina WordPress salami hirup

    Blogger nyeri (teu kakantun kualifikasi langkung parah deui) ngagaduhan blog pribadi, kuring terang, kuring gaduh blog dina blogger sareng henteu aya babandingan sareng WordPress

    Anjeun gaduh buktina yén situs ageung sareng blog dijalankeun dina WordPress. Naha anjeun tiasa ngabayangkeun situs ieu dina Blogger? éta bakal matak sedih ...

    Ku jalan kitu, lereskeun sistem "operatif" kanggo "operatif" 😉

    Surak ...

    1.    ajag cenahna

      Ati-ati, éta Blogger ngagaduhan fitur anu disumputkeun anu teu aya anu terang. Salaku conto, dina awal taun ka tukang Google ngarobih kuring henteu terang naon dina sérver sareng seueur éntri sareng koméntar anu ical, sapeupeuting. Akhir-akhir ieu anjeunna parantos nerapkeun saringan lokalisasi kana blog, sareng tombol éditan alit anu sateuacanna muncul pikeun modifikasi téks anu gancang, ayeuna aranjeunna henteu némbongan deui kecuali anjeun nambihan NCR kana alamat wéb ... Pokokna, kuring mikir hijrah ka WordPress, leres dicarioskeun.

    2.    kawani cenahna

      Bangsat sareng katingali Kuring parantos marios tulisan, éta kedah janten yuswa na.

      Pokokna situs ieu béda, hartosna anu aya nyaéta .wordpress.com

    3.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Sababaraha taun ka pengker kuring hoyong ngadamel blog ... kuring panginten Blogger sabab éta ti Google, sareng Google jauh langkung luhur popularitasna tibatan WordPress, tapi ... saatos ningali musibah lengkep nyaéta Blogger, kumaha nyeri platform éta , tanpa ragu WordPress éta (sareng masih aya) pilihan anu pangsaéna pikeun anu kuring pernah ningali.

      kiwari, kawani ngritik WordPress.com sapertos na TEU WordPress.org, anu munggaran nyaéta sistem blogging WP sareng anu kadua CMS sapertos kitu.

      1.    kawani cenahna

        Leres, nalika anjeun anom hahahahaha.

  5.   Yoyo Fernandez cenahna

    Dimana kuring nyarios "hébat" kuring hartosna "hébat"

    Éta narik kuring [/ modeu chavo del 8]

    1.    kawani cenahna

      Entong neuteup jarami dina panon batur, tapi dina balok dina panon anjeun hahahahahaha.

  6.   Carlos-Xfce cenahna

    Halo, Wani. Nuhun kana inpo na. Klarifikasi sakedik: anjeun kedah nangtoskeun yén éta téh WordPress.com, pikeun nyingkahan kekeliruan sareng WordPress.org

    1.    kawani cenahna

      Kuring bakal nempatkeun, tapi hayu, éta blogging

  7.   Kampak cenahna

    Telat xD

  8.   Jose Miguel cenahna

    Kuring satuju ngajaga privasi, kuring ogé henteu gaduh ngalawan Nick (alias), tapi kuring langkung resep ngagunakeun nami, kuring henteu kedah disumputkeun ...

    Di sisi anu sanésna, hayu urang tong hilap jaringan sosial, pinuh ku data pribadi urang.

    1.    kawani cenahna

      Kusabab kitu kuring nyarios ngeunaan Facebook.

      Kuring henteu kantos resep nami aslina, kuring henteu percanten ka diri kuring pikeun nempatkeunana.

    2.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Kuring HATE kedah masihan ngaran tukang kuring dina internét… ¬_¬… Google nyandak G + kuring sababaraha waktos ka pengker sabab kuring nempatkeun nami landihan kuring sanés nami abdi, ieu alesan anu cukup pikeun henteu ningali éta ku panon anu saé sapertos tadi.

      1.    kawani cenahna

        Nya, dina blog tangtu éta kaluar, janten upami anjeun henteu resep, cabut éta gancang-gancang.

    3.    Kharzo cenahna

      Jose Miguel, henteu kunanaon, tapi henteu teuing upami anjeun ogé hoyong nempatkeun nami kulawarga anjeun, sareng tétéla anjeun ngan ukur hiji-hijina di Spanyol anu ngagaduhan .... sambat ngeunaan hal dina wéb sareng saatos dua dinten aranjeunna parantos terang yén éta anjeun xDD

      Ngeunaan tulisan anjeun leres, sigana kuring kurang hormat ka pangguna anu anjeun moal tiasa mupus akun WordPress, jujur, kuring pikir henteu hésé pisan pikeun nambihan tombol kanggo mupus na, atanapi yén aranjeunna mupus sorangan sapertos Microsoft urang.

      Tapi kuring ogé yakin Wani, yén bédana ngalanggar kabébasan antara Microsoft, Apple, Google, Twitter, Facebook sareng Canonical hébat, anu baheula ngalakukeunana sacara wani-wani sareng anu teras-terasan ngan nunjukkeun jabatanana salaku perusahaan, yén kuring terang ngeunaan. Canonical henteu ngagaduhan panto tukang di Ubuntu, ogé henteu ngumpulkeun data pribadi ti pangguna distro na tanpa idin, atanapi hal-hal sapertos kitu, paling-palingna, Ubuntu One, tapi kuring henteu kantos nganggona ogé teu dihaja ngalakukeun janten ...

      1.    kawani cenahna

        Kalayan perusahaan anu sanés abdi hartosna aranjeunna ngalanggar kabebasan, henteu dina cara anu sami, sababaraha henteu ngantep anjeun ngahapus akun, anu sanésna nganggo ieu sanés démokrasi, anu sanésna tanpa ngaleupaskeun kode, jst

        1.    TDE cenahna

          Kuring ngarasa yén "kabébasan" sareng "opini" anjeun henteu ngagaduhan sakedik ideu. Anjeun tiasa bébas ngalakukeun, mikir sareng nyarios naon waé anu anjeun pikahoyong. Langkung ti opini anjeun kedah diémutan, éta jauh tina standar kabébasan. Penting, kuring henteu nolak éta, yén dina ieu, naon anu dipikahoyong ku pangguna anu kadéngé. Nanging, pentingna anu sami henteu tiasa dipasihkeun ka sadayana. Sareng tingali, bahkan dina démokrasi anu sami ieu kahontal.

          Buka Rajoy sareng béjakeun ka anjeunna: Héy man, sigana anjeun kedah ngalakukeun ieu pikeun ningkatkeun padamelan. Hayu urang tingali naha salaku warga nagara anjeun sahenteuna ngagaduhan kasempetan pikeun ngadeukeutan. Sareng nonton, kanggo seueur hal-hal éta anjeun bahkan henteu bébas dina démokrasi. Anjeun henteu bébas, kantun kusabab anjeun dibahas kana rohangan géografis sareng daulat ngalangkungan kawarganagaraan, pikeun nyaritakeun ieu atanapi politikus éta anjeunna mangrupikeun putra ***, sanaos anjeun leres.

          Hal anu sami dina hal ieu anjeun bébas kusabab kabébasan mendasar anjeun dihormat, tapi tong dipikirkeun éta sababna anjeun tiasa kerén naroskeun sora sareng sora nalika aya garis anu jelas anu dituturkeun ku salah sahiji sareng lembaga anu sanés (élmu politik sareng komputer, pikeun conto)

          Démokrasi henteu nunjukkeun kabébasan langsung warga nagara, atanapi dina hal ieu pangguna. Éta ngan ukur anggapna kasar (lepat nyarios anu leres). Upami anjeun mingpin proyek sapertos Ubuntu atanapi anu sanés, anjeun bakal sadar yén anjeun ngan saukur teu tiasa ngajaga sikap terbuka pikeun sadaya sora anu hoyong nganyatakeun pendapatna, éta ngan saukur bakal huru-hara. Upami éta pikeun seueur linuxer, sadayana bakal konsol sareng modeu terminal, sareng sanésna, éta sanés masalahna.

          Dina argumen anjeun anu teras-terasan ngeunaan topik ieu anu anjeun pasihkeun di dieu, sigana penting pikeun kuring pikeun nyaritakeun pangalaman anjeun, tapi kalayan amal sareng hormat kuring kedah nyarios yén di hareup ideu anjeun kabébasan anjeun henteu sigana koheren pisan.

          1.    kawani cenahna

            Kuring ogé henteu nyarios yén anjeun kedah tumut kana pendapat ti sadayana, tapi naroskeun sareng tingali naon anu dicarioskeun ku mayoritas, atanapi ngalakukeun survey, anu langkung teratur.

            Dina tiori, dina démokrasi anjeun tiasa milih, anu saurna sapertos polling anu katingali ku seuseueurna anu bakal dipilih, dina hal milih présidén.

            Éta sanés sual nyandak kana ékstrim, tapi perusahaan-perusahaan ieu nyandakna, sareng ogé anu langkung parah, kalayan jalan tengah.

  9.   lain ngaran cenahna

    Kuring heran lamun aya alternatif pikeun Gmail anu ngahargaan privasi

    1.    Perseus cenahna

      Bangkitna sobat, abdi nganggo na éta saé pikeun kuring 😉

      https://help.riseup.net/es

      1.    lain ngaran cenahna

        hatur nuhun abdi perhatoskeun

        1.    Perseus cenahna

          Upami anjeun peryogi kode undangan ka layanan, punten wartosan kuring sareng kuring bakal masihan ka anjeun 😉

          1.    lain ngaran cenahna

            «Undang kode
            kahiji
            Kadua »

            Gracias

            Naha anjeun peryogi dua kode undangan?

            kirimkeun kuring kode ka scow.in@gmail.com

            hatur nuhun

          2.    Perseus cenahna

            Rengse bro, kode dikirim 😉

          3.    lain ngaran cenahna

            Nuhun, hayu urang tingali naha kuring tiasa mendakan uleman sanés

            🙂

          4.    okerbi cenahna

            Halo Perseus,
            Anjeun bakal ngagaduhan kode pikeun kuring. Upami kitu, anjeun tiasa ngirim kuring ka okerbi@outlook.es

            hatur nuhun

    2.    kawani cenahna

      Atanapi GMX

      1.    Kharzo cenahna

        Henteu seueur teuing, dina gugah teu aya kabijakan privasi anu teu kaungkab seueur halaman, tapi dina GMX ayeuna enya, sareng kanyataanna, kusabab kaayaan anu ditetepkeun sareng ciri-cirina, anjeun tiasa ngajantenkeun anu sanés (Windows Live Hotmail, pikeun conto) yén anjeun moal ningali bédana deui.

        Upami kuring dipasihan pilihan antara ngagunakeun jasa ieu (anu mana seuseueurna ayeuna dianggo) sareng komunikasi normal (nyarios tatap muka) sareng jalma sanés, kuring bakal milih henteu nganggo jasa sapertos jaringan sosial sapertos skype, msn, jsb, sanaos Éta bakal hartosna kuring janten papisah atanapi henteu modis; Abdi henteu nganggo naon-naon, aranjeunna sadayana nempatkeun hal-hal dina kawijakan privasi anu kuring henteu resep, aranjeunna ngabersihan leungeun salaku perusahaan sareng jelas nyatakeun yén lamun anjeun nganggo éta jasa, anjeun teu ngagaduhan kakuatan naon-naon ngeunaan data anu anjeun lebetkeun kana éta, tapi kusabab jalma-jalma henteu maca éta ka aranjeunna, maka aranjeunna kaget nalika aranjeunna ngalakukeun naon anu aranjeunna pikahoyong.

        1.    KZKG ^ Gaara cenahna

          Upami perkawis milih ... langkung resep kana server email abdi nyalira hehehe 🙂

          1.    lain ngaran cenahna

            Langkung saé upami aya anu wani nempatkeun kumaha-carana dina ngalaksanakeunana 🙂

          2.    KZKG ^ Gaara cenahna

            Anjeun peryogi server (Dedicated atanapi VPS), domain, sareng domain canggih jaringan, jasa sareng OS sapertos 🙂

            Aya sababaraha cara pikeun ngalakukeun éta, éta seueur ... sababaraha saderhana, anu sanésna kurang ajar 😀

  10.   Windousian cenahna

    Kabébasan Miskin Wani terus dilanggar.

    1.    kawani cenahna

      Sagalana kajadian ka kuring ...

      1.    KZKG ^ Gaara cenahna

        NGABARAKATAK!!!!

        1.    kawani cenahna

          Anjeun seuri, saé anjeun ogé sambat ngeunaan hal sanés.

  11.   tamuz cenahna

    Sareng naon salahna nyarios leres? Anu masih yakin yén démokrasi aya di planet bumi nyaéta yén éta henteu leres-leres kontak sareng kanyataan, pondokna, patarosan na nyaéta nyalahkeun kanonis pikeun sadaya kajahatan dunya sapertos sateuacanna nyaéta Microsoft, CIA, KGB sareng sajabina ETC panjang