Dua hébat siap nyanghareupan silih sareng hadiahna nyaéta data urang

Facebook siap-siap ngagugat Apple Pikeun "prakték anti kalapa" ku bantosan hukum di luar, Facebook parantos nyiapkeun sababaraha bulan gugatan anti monopoli ngalawan Apple anue kuduna tukang iPhone parantos nyalahgunakeun kakuatanana di pasar smartphone ku maksa pamekar aplikasi nurut kana aturan App Store dilarapkeun ku aplikasi Apple sorangan.

Nada naék antara Facebook sareng Apple sareng saatos tegangan taun, perang antara dua raksasa tiasa ngahontal puncak di pengadilan.

Facebook sareng Google kéngingkeun bagian ageung tina penjualanana tina ikland, pasar anu hargana milyaran dolar sataun. Maka, penting pisan pikeun mérek ageung ieu pikeun mastikeun kasehatan kagiatan ieu. Sanaos Google ngagaduhan Android sareng aturan privasi sanés mumusuhan iklan, Apple sareng ios henteu. Perusahaan tujuanna pikeun ngajantenkeun platform na sistem operasi anu paling aman dina pasaran pikeun pangguna, sareng ieu mangrupikeun masalah pikeun sabagian.

Kanggo inpormasi, Kalayan ios 13, pangiklan tiasa nganggo nomer idéntifikasi unik disebat IDFA (Identifier pikeun Advertisers) pikeun sasaran iklan anu langkung saé sareng perkirakeun efektivitasna. Ieu mangrupikeun nomer idéntifikasi unik tina terminal énkripsi, anu ditugaskeun ku sistem operasi; IDFA dina ios sareng AAID dina Android.

Tapi ios 14 prédiksi yén unggal aplikasi anu badé nganggo kredensial ieu bakal naros ka pangguna pikeun milih pikeun ngalacak nalika aplikasi mimiti diluncurkeun.

Jelasna Setélan privasi ios 14 bakal ngirangan iklan anu ditargetkeun pikeun bisnis. Facebook leres-leres leres, nyatakeun dina bulan Agustus yén pembaruan ieu sacara serius bakal mangaruhan bagéan bisnis na, kalebet pelacak pangguna.

Perusahaan nyarios yén setélan ieu dina Apple's iOS 14 tiasa nyababkeun turun dramatis langkung ti 50% dina kagiatan iklan dina alat Jaringan Pamirsa na.

Anu terakhir ngamungkinkeun pangiklan manjangkeun kampanyeu Facebook sareng Instagram na kana sakumna Internét ngalangkungan rébuan aplikasi anu berkualitas. Jaringan pamirsa ngabantosan pamekar parangkat lunak seluler pikeun ngiklankeun iklan Disasar dina aplikasi ka pangguna dumasar kana data Facebook, ditambah ogé nyatakeun yén éta moal aya gunana upami setélan ios 14 ieu dilaksanakeun.

Salaku réspon ka kelompok hak sipil, manusa sareng digital, Apple Ngadukung Rencana Palaksanaanna kanggo Fitur Transparansi Pangawas Aplikasi Anyar (ATT) sareng Jane Horvath, sutradara senior Apple pikeun privasi global, ngajanjikeun dalapan organisasi, kalebet Amnesty International, Human Rights Watch sareng Electronic Frontier Foundation, kanggo maju sareng réformasi.

"Ngalacak tiasa nyerang, bahkan pikasieuneun, sareng kaseueuran waktos dilakukeun tanpa pangetahuan atanapi idin ti pangguna," nyerat Jane Horvath, sutradara senior privasi global global Apple. "Naon anu disebatkeun ku sababaraha perusahaan 'pangalaman pribadi' sering dijilbab pikeun ngumpulkeun saloba kamungkinan data pikeun jalma, nyiptakeun propil komprehensif ngeunaan éta, teras monetisasi propil éta."

Tungtungna, Apple parantos nunda implementasi lengkep fungsionalitas ios 14 dina mimiti 2021. Léngkah-léngkah ieu sigana nempatkeun karusiahan sareng kerahasiaan data pangguna di luhur kapentingan pangiklan sareng pengembang.

Nanging, aya anu masihan proyéksi naon ieu hartosna pikeun kapayunna. Dumasar kana ulasan ieu, pembaruan ieu ngungkabkeun yén iklan salaku modél monetisasi aplikasi ayeuna nuju ditumpes.

Dina hal ieu, salaku pangguna, aranjeunna ngira-ngira yén urang kedah siap mayar ayeuna kanggo aplikasi ieu anu pernah bébas sareng di luhur sadayana urang kedah émut yén Apple ngeusi komisi 30% tina sadaya pembayaran dina aplikasi.

Pamustunganana, Facebook tiasa mutuskeun henteu mencét biaya, sabab éksékutip na nyanghareupan résistansi internal tina sababaraha pagawé kusabab kampanye publik ngalawan Apple.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.