Durden, lingkungan desktop pikeun Arcan

Kamari urang nyarioskeun Arcan, anu mangrupakeun kerangka pikeun nyiptakeun lingkungan GUI sareng desktop sareng anu didamel «Durden» anu mangrupa lingkungan desktop pikeun Arcan Display Server.

Sareng éta lingkungan desktop ieuatanapi ogé nampi pembaruan énggal Sakaligus, peluncuran vérsi desktop anyar "Durden 0.6" ogé diumumkeun.

Lingkungan Desktop Durden ngadukung antar muka ubin kalayan kadali perenah keyboard pinuh salaku tata perenah jandéla ngalir-gratis.

Sadaya setélan, kalebet metode input, font, sareng épék visual, tiasa dirobih sacara langsung, tanpa kedah nga-setélan ulang. Ieu sapertos fitur dasar pikeun kaseueuran (upami henteu kaseueuran lingkungan desktop ayeuna).

Ogé ngamungkinkeun anjeun ngonpigurasikeun dina cara modular teras ngamungkinkeun propil anu kapilih ku pangguna pikeun leres-leres milih setélan, gambar, sareng setélan anu ngagambarkeun desktop anu dipikahoyong atanapi anu biasa ku pangguna.

Internal, didasarkeun kana struktur sapertos sistem file ("Menu") sareng anu sanésna mangrupikeun rujukan kana rute dina struktur ieu.

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngonpigurasikeun paripolah anu misah pikeun tiap jandéla sareng nganggo clipboard misah anu napel dina jandela. Ngarojong damel dina sistem sareng sababaraha monitor kalayan DPI anu sanés.

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nembongkeun ménu aplikasi dina panel (ménu global) atanapi nempatkeun ménu dina judul jandéla.

Widget tiasa disimpen dina desktop. Aya kamampuan internal pikeun ngarékam tindakan dina desktop sareng dina jandéla anu misah.

Subsistem kontrol input ngadukung parobahan tata perenah kibor sareng kamampuan pikeun dianggo sareng alat canggih sapertos konsol gim.

Ngeunaan versi anyar Durden 0.6

Dina versi anyar ieu disebatkeun yén ssareng kuring damel dina ngawangun deui kode kanggo ngabagi layar, sajaba ti éta dialog universal diajukeun pikeun muka sareng / atanapi nyimpen file.

Parobihan anu sanés anu disebatkeun nyaéta kamampuan pikeun nempatkeun tombol anjeun sorangan dina palang status dilaksanakeunSalaku tambahan kana waktos naon aksi tiasa dibatalkeun ku ngaklik katuhu dina judul jandela.

Abdi ogé terange parantos ngusulkeun platform anu anyar pikeun pangiriman jasa publik pikeun damel sareng miniscreens.

Ditambahkeun utilitas tugas kanggo nyimpen catetan sareng daptar hal-hal anu kedah dilakukeun, anu diintegrasikeun sareng sistem pikeun nembongkeun bewara sareng palang status.

Sareng utiliti tilas dipasang pikeun ngalacak kagiatan pangurus jandela sareng ngahasilkeun rékor JSON anu ngadukung Chrome: // trace.

Tina parobihan sanés anu menonjol:

  • Ditambahkeun komponén pikeun pop-up.
  • Ditambahkeun dukungan dasar pikeun gerakan kontrol sareng paréntah pikeun alat puter sapertos 'Surface Dial' sareng 'Griffin PowerMate'.
  • Ditambahkeun komponén pikeun ngatur program ngamimitian.
  • Ditambahkeun utiliti pikeun setelan awal dina boot munggaran.
  • Kamampuh milih desktop virtual pikeun muka windows anyar parantos dilaksanakeun.
  • Bayangan lemes parantos ditambihan kanggo elemen antar muka sareng windows.
  • Ditambahkeun pakakas pikeun ikon cache sareng bagi.
  • Ditambahkeun kamampuan pikeun ngazum gede di daérah caket kursor beurit.

tungtungna, pikeun anu resep tiasa masang lingkungan Desktop Durden, aranjeunna kedah terang yén pamasangan arcan fungsional diperyogikeun (Anjeun tiasa mendakan inpormasi ngeunaan éta ngeunaan pamasanganana dina tautan ieu)

Salaku tambahan pikeun ngadokuméntasikeunana ogé, éta tiasa ngabantosan nutupan konci sistem (fungsi anu disayogikeun dina tingkat luhur ditindih).

Dokuméntasi arcan ogé nyertakeun detil ngeunaan kumaha carana ngadamel X, wayland, sareng klien sanés tiasa dianggo.

Salian ti éta, anjeun kedah ngaitkeun atanapi nyalin subdirektori anu atos disimpen dina tempat panyimpenan ieu dimana arcan milari aplikasi, atanapi nganggo jalur anu mutlak.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa konsultasi langkung lengkep ihwal tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)