Earlyoom utas pikeun dilebetkeun kana Fedora 32 pikeun nyegah tina kacilakaan mémori

kamar mimiti

nu Pamekar Fedora parantos ngabahas topik anu umum anu masih keneh batu dina sapatu Linux sareng anu parantos lami aya anu ngobrol ngeunaan masalah anu badé nampilkeun Linux gaduh mémori low dina sistem, ngarah kana sistem ngagantung atanapi nunjukkeun turunna kinerja.

Pamekar Fedora parantos ngabahas cara nyingkahan gangguan mémori ti saprak usum panas 2019, dina raraga ningkatkeun pangalaman pangguna di lingkungan desktop. Nyanghareupan kaayaan ieu anu lumangsung di Fedora, pamekar nyarios sareng nyatujuan citakan tina Earlyoom en vérsi salajengna tina Fedora anu bakal janten vérsi Fedora 32.

Kelompok damel parantos ngusulkeun sababaraha solusi pikeun ngabekukan desktop nalika anjeun damel, anu ngagaduhan pangaruh anu signifikan dina pangalaman pangguna. Nanging, SIGKIL, anu cageur deui sadaya sistem kalayan gancang sareng ngan ukur ngeureunkeun prosésna, parantos diusulkeun sateuacanna, ku ngirim SIGTERM pikeun masihan pitunjuk dina akhir prosés, éta tiasa dipilih dina sababaraha tahap pikeun pangguna.

Ngeunaan EarlyOOM

kamar mimiti éta prosés latar anu bakal dilebetkeun kana Fedora 32 pikeun ngaréspon mimiti pikeun mémori dina sistem.

Upami jumlah mémori anu sayogi kirang ti nilai anu parantos ditangtukeun, saterusna gumantung ukuran mémori sésana Sigterm (mémori gratis kirang ti 10%) atanapi Sigkill (<5%) bakal dikirim anu ku paksaan prosés anu nyéépkeun paling mémori bakal réngsé.

Di dieu prosés kalayan nilai pangluhurna bakal dicandak / proc / * / oom_score, Tanpa ngarahkeun kaayaan sistem pikeun mupus buffer sistem.

Kalayan éta Earlyoom bakal ngijinkeun sistem pikeun ngaréspon langkung gancang pikeun kaluar mémori tanpa kedah nyauran supir OOM (Out of Memory) dina kernel, anu naék nalika kaayaan janten kritis sareng sistem, sakumaha aturan, henteu deui ngaréspon pangguna.

Dina vérsi Fedora sanés, dimungkinkeun pikeun ngaktipkeun driver mémori rendah monitor mémori low anu ngagunakeun antarbeungeut / proc / pressure / memory  anu diwanohkeun dina kernel Linux 4.20 sareng ningkat dina 5.2.

Pikeun meunteun kurangna ingetan dina sistem, Béda sareng earlyoom, éta ngolah sareng ngirim bewara ngalangkungan DBus ngeunaan kabutuhan pikeun ngirangan konsumsi memori (upami saatos ieu kaayaan teu balik deui ka normal, dimungkinkeun pikeun ngaktipkeun kernel OOM Killer).

Monitor kalayan mémori lemah meryogikeun modifikasi aplikasi, jadina dianggap salaku solusi pikeun masa depan anu jauh, anu tiasa dianggo saatos porting aplikasi GNOME.

Pikeun ngawaskeun kaayaan kaluar tina ingetan, aplikasi dina Glib 2.63.3 nambihan GMemoryMonitor API, anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngawas sinyal tina monitor mémori lemah sareng nyandak tindakan (contona, aplikasi tiasa ngosongkeun mémori anu dianggo pikeun cache, nyimpen file, ngamimitian ngumpulkeun sampah, nyobian ngirangan fragméntasi mémori, atanapi ngalengkepan prosés dukungan anu teu aktip).

Dukungan GMemoryMonitor ogé parantos ditambihan ka xdg-desktop-portal pikeun dianggo dina aplikasi mandiri anu dikirimkeun dina format flatpak.

tungtungna Penting pikeun disebatkeun yén standar implementasi EarlyOOM di Fedora ngan ukur pikeun vérsi desktop janten ngawangun Fedora anu sanés moal ngagaduhan éta.

Salaku data tambahan, Disebutkeun yén EarlyOOM dikembangkeun pikeun dianggo dina desktop sareng sigana teu mungkin yén éditan sanés bakal dilakukeun kecuali paménta nambahan. Ayeuna paket na sayogi kanggo sebaran Linux anu béda sareng pamekar OpenSUSE ogé ngabahas kalebet na dina sistem.

Si anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta ngeunaan kalebet EarlyOOM anjeun tiasa konsultasi tautan ieu di handap dimana éta mekarkeun diskusi. 

Tambien anjeun tiasa konsultasi dokuméntasi sareng pamasangan dina vérsi anu langkung lami tina Fedora dina link ieu. 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Autopilot cenahna

    Vm.swappiness sareng vm.dirty_bytes henteu cekap pikeun nyingkahan kacilakaan desktop.

    Warta anu saé pisan!