EDuke32: Kumaha cara masang sareng maénkeun Duke Nukem 3D dina GNU / Linux?

EDuke32: Kumaha cara masang sareng maénkeun Duke Nukem 3D dina GNU / Linux?

EDuke32: Kumaha cara masang sareng maénkeun Duke Nukem 3D dina GNU / Linux?

Pikeun dinten ayeuna, dinten mimiti Juni, kami nyayogikeun permainan jaman baheula anu hadé pikeun pikaresepeun, pikaresepeun sareng ngembang kami Daptar Kaulinan éta Genre FPS (Mimiti Pamanah) naon anu urang tiasa maénkeun Lisénsi / Linux Ubuntu. Sareng ieu, henteu sanés mangrupikeun sepuh sareng dunya anu dikenal Adipati Nukem 3D tina leungeun tina "EDuke32".

"EDuke32" mangrupakeun kamungkinan anu luar biasa pikeun anu nganggap dirina gamers de la "Sakola heubeul", tiasa maénkeun éndah tur klasik deui Kaulinan FPS dina GNU / Linux, ngagantikeun Windows 95/98, tina umur emas 16/32 Bit games.

Kiamat: Kumaha carana maén Doom sareng kaulinan FPS anu sanés nganggo GZDoom?

Kiamat: Kumaha carana maén Doom sareng kaulinan FPS anu sanés nganggo GZDoom?

Sareng pikeun anu resep kana Kaulinan dina Linux, sareng khususna kanggo Gamer Kaulinan FPS de la "Sakola heubeul", kami bakal ngantepkeun anjeun di handap sababaraha éntri anu patali panganyarna ngeunaan Doom sareng kaulinan anu sanésna langkungna:

"GZDoom mangrupikeun salah sahiji 3 Pelabuhan ayeuna milik ZDoom, anu mangrupikeun kulawarga ningkat Pelabuhan Mesin Doom pikeun dieksekusi dina Sistem Operasi modéren. Pelabuhan ieu dianggo dina Windows modéren, Linux, sareng OS X, nambihan fitur-fitur anyar anu teu aya dina kaulinan anu mimitina diterbitkeun ku Id Software. Palabuhan ZDoom anu langkung lami tiasa dianggo sareng disebarkeun gratis. Henteu aya kauntungan anu tiasa hasil tina jualanana. GZDoom sareng turunanana salaku vérsi 3.0.0 dilisénsikeun dina GPL sareng tunduk kana istilah sareng batesan lisénsi énggal." ¿Kumaha cara maénkeun Doom sareng kaulinan FPS anu sanés nganggo GZDoom?

Tulisan anu aya hubunganana:
Kiamat: Kumaha carana maén Doom sareng kaulinan FPS anu sanés nganggo GZDoom?

Tulisan anu aya hubunganana:
Quake3: Kumaha cara masang sareng ngagunakeun Kaulinan FPS klasik ieu dina GNU / Linux?
Tulisan anu aya hubunganana:
Wolfenstein - Blade of Agony: Versi anyar 3.0 sayogi pikeun GZDoom
Tulisan anu aya hubunganana:
FPS: Pangalusna Puter Shooter Kaulinan Pangalusna Sadia pikeun Linux

EDuke32: Adipati Nukem 3D dina GNU / Linux

EDuke32: Adipati Nukem 3D pikeun GNU / Linux

Naon ari EDuke32?

Numutkeun pamekar na di na website resmi, "EDuke32" Ieu:

"Mesin mesin bumi gratis anu saé sareng adaptasi tina gim shooter jalma kahiji anu klasik pikeun PC anu disebut Duke Nukem 3D (Duke3D), sayogi pikeun Windows, Linux, Mac OS X, FreeBSD, sababaraha alat portabel, sareng anu sanésna sanés. Salaku tambahan, kami parantos nambihan rébuan fitur anu saé sareng pikaresepeun sareng pembaruan pikeun pamaén biasa, ogé kamampuan ngédit tambahan sareng ekstensi skrip pikeun pamekar homebrew sareng panyipta mod. EDuke32 lengkep bébas nganggo perangkat lunak sumber kabuka pikeun sadaya tujuan non-komersial."

perbawa

Diantara anu seueur pitur, fungsi sareng berita naon kaasup "EDuke32", 10 di handap ieu tiasa disebatkeun:

  1. EDuke32 dilisénsikeun ku Lisénsi GNU GPL sareng Lisénsi BUILD.
  2. Éta tiasa dianggo sacara asli henteu gumantung kana jinis emulasi naon waé.
  3. Éta jalan dina resolusi luhur, sapertos: 3072 x 2304.
  4. Ngidinan anjeun milih antara dua panarjamah OpenGL anu dipercepat ku hardware anu sanés, atanapi modeu parangkat lunak klasik anu anjeun hirupkeun.
  5. Éta ngalereskeun jumlah bug anu teu waras anu henteu bahaya dina dinten DOS, tapi fatal ku modél mémori anu dijagi modéren. Maka, EDuke32 nabrak kirang ti aslina.
  6. Ayeuna mangrupikeun hiji-hijina palabuan ti Duke3D anu aktip dikembangkeun sareng dijaga mangtaun-taun.
  7. Éta nampilkeun panarjamah "Polimér" endah Plagman, anu ngagentos panerima "Polymost" Ken Silverman.
  8. Éta ngagaduhan sajumlah éksténsif anyar pikeun sistem skrip gim, ngamungkinkeun mods gim anu nandingan bahkan gim modéren.
  9. Ngajalankeun HRP kalayan dukungan pikeun sadaya fitur, seuseueurna anu meryogikeun EDuke32; teu aya palabuhan anu sanés anu tiasa ngajalankeun HRP kalayan sadaya fitur diaktipkeun.
  10. Tambihkeun konsol pitur lengkep, kalebet tali konci gaya Gempa, alias paréntah, parantosan tab canggih, riwayat paréntah lengkep, téks warna, sareng seueur deui.

nyatet: Éta ngan ukur nganggo basa Inggris.

Unduh, pamasangan, panggunaan sareng screenshot

ngalesotkeun

Pikeun ngaunduhna, anjeun kedah waé nuturkeun ieu link sareng unduh file ayeuna anu disebat:

«eduke32_src_20210629-9443-33e98f55a.tar.xz»

Sareng tina anu sanés ieu link, file anu namina:

"Duke3d.grp"

Pamasangan sareng panggunaan

Pikeun pamasanganana, anjeun kedah unzip file na «eduke32_src_20210629-9443-33e98f55a.tar.xz» sareng di jero folder unzipped anu didamel anjeun kedah nyalin file na "Duke3d.grp". Maka éta kedah disusun, pikeun nyiptakeun laksana ngagunakeun paréntah ieu ti jero folder anu didamel ku dekompresi:

make RELEASE=0

Sareng kanggo panggunaan (palaksanaan), upami aya kompilasi anu suksés, ngan ukur paréntah ieu anu kedah dilaksanakeun:

./eduke32

Kanggo panggunaan anu langkung praktis, disarankeun pikeun ngaganti nami folder anu teu dibungkus zip janten "Eduke32". Sareng upami kompilasi atanapi palaksanaan anu teu hasil, cobian pasang bungkusan anu disarankeun ieu:

sudo apt install build-essential nasm libgl1-mesa-dev libglu1-mesa-dev libsdl1.2-dev libsdl-mixer1.2-dev libsdl2-dev libsdl2-mixer-dev flac libflac-dev libvorbis-dev libvpx-dev libgtk2.0-dev freepats

Para inpormasi resmi langkung ngeunaan pamasangan sareng panggunaan "EDuke32" ngeunaan sagala rupa Sistem operasi, sareng rupa-rupa Distribusi GNU / Linux didukung, aksés kana tautan ieu dina anjeun wiki:

  1. Pamasangan sareng konfigurasi
  2. bungkusan
  3. Repository APT
  4. Ngawangun EDuke32 dina Linux

nyatet: Kanggo kasus praktis kami, kami parantos nganggo Respin Linux disebut Kaajaiban GNU / Linux anu dumasar kana MX Linux Ubuntu 19 (Debian 10), sareng diwangun nuturkeun urang «Pitunjuk pikeun Snapshot MX Linux».

Poto layar

EDuke32: Potret layar 1

EDuke32: Potret layar 2

EDuke32: Potret layar 3

EDuke32: Potret layar 4

EDuke32: Potret layar 5

EDuke32: Potret layar 6

EDuke32: Potret layar 7

"EDuke32 mangrupikeun raja anu teu dibantah palabuhan Adipati Nukem 3D."

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «EDuke32», anu mangrupakeun mesin kaulinan imah bébas sareng adaptasi tina kaulinan jelema nu nembak teu brukbrak Palasik pikeun PC disebut Adipati Nukem 3D; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegramtandaMastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé.

Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinuxSedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Bravo cenahna

    Sareng sakumaha biasa tanpa aya tinjauan basa anu aya.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Bravo. Hatur nuhun kana koméntar sareng paniténan anjeun. Rengse, nambihan téks: «Catetan: Éta ngan ukur nganggo basa Inggris, dina bagian fitur.»

  2.   Deadpool cenahna

    Dimana perpustakaan?

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Surak, Deadpool. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Perpustakaan (file) anu mana anu anjeun tuju? Kuring nembé nyobian prosedur instalasi sadayana sareng éta tiasa dianggo sampurna. Atanapi anjeun hartosna bagian tina gim anu kalebet Perpustakaan?