EFF ngawartosan Google yén ngagantikeun cookies pikeun ngalacak ku FLoC tiasa nyababkeun masalah

Yayasan Électric Frontier (EFF) parantos ngritik API FLoC diwanohkeun ku Google salaku bagian tina prakarsa Sandbox Privasi, ti saprak Chrome 89 parantos ngamimitian palaksanaan ékspérimén tina séri API anu tiasa ngagentos cookies pihak-katilu anu dianggo pikeun ngalacak gerakan.

Kalayan éta di masa hareup, Google ngarencanakeun pikeun ngaleungitkeun panggunaan cookie pelacak sareng ngeureunkeun dukungan Chrome pikeun cookies pihak katilu anu disetél nalika ngadatangan situs sanés domain halaman ayeuna.

API FLoC dirancang pikeun nangtoskeun kategori minat pangguna tanpa idéntifikasi masing-masing sareng tanpa aya rujukan sajarah kunjungan ka situs khusus.

FLOC ngamungkinkeun anjeun nyorot kelompok pangguna anu gaduh minat anu sami tanpa ngaidentipikasi pangguna individu. Kapentingan pangguna diidéntifikasi ku 'cohorts', labél pondok anu ngajelaskeun sababaraha kelompok minat.

Kohort diitung dina sisi browser ku nerapkeun algoritma pembelajaran mesin pikeun ngotéktak data sajarah sareng kontén anu dibuka dina browser. Detil tetep aya dina pangguna, sareng ngan ukur inpormasi umum ngeunaan kohort anu ngagambarkeun minat sareng ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngiklankeun pariwara anu relevan tanpa nyukcruk pangguna khusus anu dikirimkeun ka luar.

Numutkeun ka EFF, API anu diusulkeun tiasa ngaganti sababaraha masalah sareng anu sanés. Upami situs naon waé anu tiasa kéngingkeun tag ngeunaan kapentingan, kondisina badé didamel pikeun diskriminasi pangguna, numutkeun kahoyong sareng sudut pandangna, ogé panggunaan target predatory.

Daripada ninggalkeun nargétkeun sadayana, Google nyobian ngagentos orientasi saméméhnar kalayan metoda anyar pitunjuk kalayan masalahna nyalira.

Sababaraha usulan na nunjukkeun yén anjeunna henteu diajar pelajaran anu leres tina réaksi anu lumangsung kana modél bisnis panjagaan. Pos ieu bakalan difokuskeun salah sahiji dalil sapertos, fohéréd kohort learning (FLoC), anu panginten paling ambisius sareng berpotensi paling ngarusak.

EFF yakin yén terserah ka pangguna pikeun mutuskeun inpormasi naon anu bakal dikirimkeun ka unggal situs sareng henteu hariwang ngeunaan kanyataan yén ngambah kagiatan anjeun anu kapungkur tiasa dianggo pikeun ngamanipulasi anjeun nalika muka situs. Perkenalan FLoC tiasa nyababkeun kanyataan yén inpormasi ngeunaan paripolah pangguna bakalan sapertos stigma pikeun nuturkeun anjeun ti hiji situs ka situs séjén.

Diantara résiko anyar nyaéta:

  • Munculna faktor tambahan pikeun idéntifikasi anu disumputkeun tina browser pangguna ("sidik browser"). Sanaos cohorts FLoC bakal ngahontal rébuan jalma, éta tiasa dianggo pikeun ningkatkeun akurasi idéntifikasi peramban nalika dianggo sasarengan sareng data teu langsung sanés sapertos resolusi layar, daptar jinis MIME anu didukung, parameter khusus dina header (HTTP / 2 sareng HTTPS ), dipasang plugins sareng font, kasadiaan API wéb anu tangtu, fungsi rendering khusus kartu grafis sareng WebGL sareng Canvas, manipulasi CSS, keyboard sareng mouse fungsi.
  • Nyayogikeun data pribadi tambihan ka pelacak anu parantos ngaidentipikasi pangguna. Salaku conto, upami pangguna dikenalkeun sareng lebet kana rekeningna, jasa sacara jelas tiasa map data ngeunaan karesep anu dikhususkeun dina kohort ka pangguna khusus na, nalika ngarobah kohort, lacak transformasi karesepna.
  • Rékayasa tibalik tina sejarah kunjungan dumasar kana data kohort teu dikaluarkeun. Analisis algoritma alokasi kohort bakal ngamungkinkeun pikeun nangtoskeun situs mana anu dipikaresep didatangan ku pangguna. Tiasa ogé pikeun nyandak kasimpulan dumasar kana kohort kana umur, status sosial, orientasi gender, karesep politik, kasusah kauangan atanapi kasusah anu ngalaman.
  • Diskriminasi dumasar kana karesep pangguna. Salaku conto, tawaran padamelan sareng pinjaman tiasa bénten-bénten dumasar kana etnis, agama, jenis kelamin, sareng umur. Pinjaman dina tingkat suku bunga anu ngagelebug tiasa ditumpukeun ka pangguna anu nganggo uang, sareng preferensi demografi sareng politik tiasa dianggo pikeun ningkatkeun kapercayaan salah informasi.

sumber: https://www.eff.org


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.