Elasticsearch hijrah ka lisénsi SSPL anu gratis

Elasticsearch BV ngumumkeun parobahan lisénsi pikeun milarian Elasticsearch, analitik sareng platform panyimpenan, ogé panganteur wéb Kibana.

Salaku pelepasan Elasticsearch 7.11, proyékna éta bakal hijrah tina lisénsi Apache 2.0 kana lisénsi SSPL (Lisénsi publik sisi server), anu nambihan syarat panggunaan tambihan kanggo mastikeun jasa awan tiasa dianggo. Pikeun aranjeunna anu henteu sugema kalayan istilah lisénsi SSPL, lisénsi komérsial disayogikeun, sedengkeun perpustakaan klien bakal tetep disalabarkeun dina lisénsi Apache 2.0.

proyék nu MongoDB parantos nganggo SSPL sareng nyayogikeun kamampuan ngarobih sareng ngadistribusikaeun kode, tapi teu acan ditinjau tara ku Open Source Initiative (OSI), organisasi penegak lisénsi sumber terbuka.

Ahli hukum Red Hat ngagaduhan lisénsi kategori SSPL anu gratis, dituturkeun ku Proyék Fedora pikeun ngalarang sisipan bungkus sareng produk dina lisénsi ieu dina gudangna.

Persetujuan OSI dianggap teu dipikaresep, sabab aya masalah kontroversial dina lisénsi ngeunaan diskriminasi ngalawan sababaraha kategori pangguna (cloud service provider).

Sajaba ti éta, Panulis SSPL henteu réngsé ngarésensi sareng aranjeunna mundur permintaan anu dikintunkeun sateuacanna pikeun marios lisénsi ieu dina OSI.

Lisénsi SSPL dirumuskeun sapertos anu, dina praktékna, aplikasi dina lisénsi ieu moal tiasa dianggo dina jasa awan tanpa mésér lisénsi komérsial; Upami teu kitu, kode sadaya komponén anu kalibet dina operasi jasa awan, kalebet komponén ti pihak katilu, kedah dilisensikeun deui dina SSPL.

Inget yén lisénsi SSPL dumasar kana téks AGPLv3, numana parobihan dijantenkeun bagian 13. Parobihan diréduksi janten tambihan sarat pikeun nyayogikeun lisénsi SSPL sanés ngan ukur kode aplikasi éta nyalira, tapi ogé kode sumber pikeun sadaya komponén anu kalibet dina penyediaan tina jasa awan.

Numutkeun ka Matthew Garrett, ko-diréktur Free Software Foundation, sarat ieu ngalanggar kasaluyuan GPL sareng lisénsi copyleft sanés anu ngalarang pembaharuan lisénsi kode batur.

Salaku alesan parobihan lisénsi, kahoyong nyegah vendor-tunggang bébas menonjol jasa awan dina perangkat lunak sumber kabuka. Pamekar henteu sugema ku kanyataan yén panyadia awan ngajual deui Elasticsearch dina bentuk jasa awan, tapi aranjeunna henteu ngiringan kahirupan masarakat sareng henteu ngabantosan ngembangkeun. Kaayaan diciptakeun dimana panyadia awan anu teu nyambung kana proyék nguntungkeun tina ngajual deui solusi terbuka di luar kotak, sareng pamekar nyalira tinggaleun nanaon.

Parobihan lisénsi moal mangaruhan pangguna Elasticsearch anu ngagunakeun platform salaku backend, tapi éta bakal mangaruhan panyadia layanan awan anu ngajual fungsionalitas Elasticsearch kaluar tina kotak dina bentuk layanan awan.

Jasa awan kedah mésér lisénsi komérsial, muka pinuh kode kode anjeun, tetep dina versi sateuacanna tina Elasticsearch, anu ngagaduhan waktos dukungan terbatas, atanapi sasarengan neraskeun ngembangkeun garpu Elasticsearch dina lisénsi Apache. Garpu Elasticsearch tiasa didamel salaku penyuluh misah tina proyék Open Distro pikeun Elasticsearch anu dikembangkeun ku Amazon.

Sababaraha Analis Ngaevaluasi Pamakéan Terus Élasticsearch Dina Lisensi Perusahaan Anyar anu ngembangkeun jasa online salaku résiko tambahan pikeun bisnis, kumargi kaayaan pikeun muka kamajuan anu patali sacara praktis henteu praktis. Salaku conto, kusabab kecap-kecap anu teu leres, panginten diperyogikeun pikeun masihan deui lisénsi SSPL pikeun sakabéh tumpukan parangkat lunak, kalebet sistem operasi.

sumber: https://www.elastic.co/


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   abdi henteu ngagaduhan xD cenahna

    "Elasticsearch hijrah ka lisénsi SSPL anu gratis", tina judulna kami lepat sareng penerjemah otomatis Google sareng total henteu hormat pikeun Parangkat Lunak Gratis