Repository lokal CentOS 7 (eunteung)

Upami kitu, ieu kuring mawa anjeun kumaha eunteung CentOS 7. Naon manpaatna ieu? Diantarana, anjeun nyimpen bandwidth Internét, anjeun nyimpen salinan lokal tina tempat panyimpenan anjeun anu unduhan sareng pamasangan langkung gancang, sareng anu utami penting pisan salaku server pembaruan upami anjeun gaduh 10 server atanapi 1000 workstation nganggo CentOS saur kuring. ieu mangrupikeun pilihan anu pangsaéna anjeun sabab anjeun tiasa nawiskeun jasa pembaruan gancang sareng kalayan gancang jaringan LAN anjeun.

Ayeuna, anjeun tiasa ngadamel eunteung anjeun ngeunaan 10 cara tapi kuring badé ngawartosan anjeun anu saur kuring pang gancangna sareng paling raoseun, muhun anjeun tiasa ngadamel eunteung dina distribusi anu ngadukung rsync. Yaiiiiii! saha waé, anjeun ngan ukur tiasa maca bagian rsync, ngadamel repository centOS lokal dina ubuntu, debian, fedora, redhat, slackware, aranjeunna sadayana ngadukung rsync

rsync mangrupikeun aplikasi gratis pikeun sistem tipe-Unix sareng Microsoft Windows anu nawiskeun pangiriman épisién data tambahan, anu ogé ngoperasikeun data anu dikomprés sareng énkripsi. Ngagunakeun téhnik enkode délta, éta ngamungkinkeun anjeun nyingkronkeun file sareng diréktori antara dua mesin dina jaringan atanapi antara dua lokasi dina mesin anu sami, ngaminimalkeun volume data anu ditransfer.

Urang teraskeun masang rsync
# yum install rsync

Sakali dipasang anjeun ngan ukur kedah milarian dina daptar Eunteung CentOS sababaraha eunteung caket lokal anjeun anu tiasa dianggo sareng rsync (éta kolom kagenep) Rsync Lokasi

Ngadamel folder dimana anjeun tiasa nempatkeun Repository, kuring ngan ukur ngadamel eunteung tina CentOS 7, kumplit sareng isos sareng sadaya folder anu sayogi, anu ngeusian 38 GB, janten perhatoskeun upami anjeun badé ngadamel kaca spion versi sanés centOS atanapi eunteung pinuh. Sakumaha seueur rohangan anu bakal diilikan na? Éta mangrupikeun hal anu anjeun kedah analisa.

# mkdir -p /home/repo/CentOS/7

Repository ngagaduhan sadayana folder ieu:

  • atom
  • centosplus
  • awan
  • cr
  • extras
  • fasttrack
  • isos
  • os
  • sclo
  • neundeun
  • apdet
  • ampir

rsync jalanna sapertos kieu:

# rsync --delete-excluded --exclude "local" --exclude "isos" --exclude "*.iso"

  • Kalayan tag mupus - dikaluarkeun sareng –kecualikan anjeun tiasa malire folder atanapi file, contona folder iso, atanapi file .iso, gampang pisan leres?

# rsync -aqzH --delete msync.centos.org::CentOS /path/to/local/mirror/root

  • Kalayan pilihan -Mupus, bakal mupus file anu teu aya dina sumberna.
  • -a arsip sareng toko
  • -q modeu jempé, neken pesen anu henteu kasalahan
  • -z data komprési nalika mindahkeun
  • -H jaga tautan anu sesah, upami anjeun hoyong, kuring ogé bakal nyarankeun pilihan na -l pikeun nahan symlinks

Kumaha cara kuring ngalakukeun éta? saderhana sapertos kieu:

# rsync -avzqlH --delete --delay-updates rsync://ftp.osuosl.org/centos/7/ /home/repo/CentOS/7

Entong buru-buru, sareng kuring bakal ngajelaskeun naha kuring ngalakukeun éta sapertos kitu.

  • –Delay-update Tempatkeun sadaya file anu diénggalan dina akhir sadaya unduhan, naha anjeun ngartos kuring? Maksudna, anjeunna henteu ngamutahirkeun unggal-unggal ngunduh file anyar, tapi sabalikna, upami aya 100 file anyar, saatos réngsé 100 file anyar, rsync na tempatna dina tempatna
  • rsync: //ftp.osuosl.org/centos/7/ sabab kuring ngan ukur hoyong ngalakukeun CentOS 7
  • / var / www / html / repo / CentOS / 7 dimana kuring badé nempatkeun sadaya file anu kuring salin tina sumberna.

Henteu perlu, tapi kuring nyarankeun bungkus panyipta, kantun naon anu dilakukeun nyaéta masihan ciri http sareng nyiptakeun indéks pikeun Repository anjeun

# yum install createrepo

Maka ngan ukur ngajalankeun paréntah nunjuk ka Repository anjeun

# createrepo /home/repo/CentOS/7

Ayeuna parantos réngsé, anjeun kedah ngabagi sababaraha cara, kuring sok nganggo server http, teraskeun sareng CentOS 7, anjeun tiasa masang pangladén dasar sapertos kieu (anggo httpd, éta henteu apache)

# yum group install -y "Basic Web Server

Ngadamel tautan simbolis tina situs Repository anu sanés kana folder "www"

# ln -s /home/repo /var/www/html/repo

Kami nyiptakeun folder situs-sayogi sareng situs-diaktipkeun
# mkdir /etc/httpd/sites-available
# mkdir /etc/httpd/sites-enabled

Kami ngédit file httpd.conf kanggo nambihan sadaya situs aktip-aktif situs kami

# vi /etc/httpd/conf/httpd.conf

Tambihkeun garis ieu kana tungtung file
Kalebet situs Pilihan-diaktipkeun / *. Conf

Kami nyieun sareng ngédit halaman wéb kami

# vi /etc/httpd/sites-available/repocentos.conf


ServerName repocentos.com
#ServerAlias ​​conto.com
DocumentRoot / var / www / html / repo / CentOS /
ErrorLog /var/log/httpd/error.log
CustomLog /var/log/httpd/requests.log digabungkeun

Kami ngaktipkeun situs ku nyiptakeun tautan simbolis

# ln -s /etc/httpd/sites-available/repocentos.conf  /etc/httpd/sites-enabled/repocentos.conf

Kami ngarobih pamilik sareng grup file sareng folder kanggo apache

# chown apache. www/ -R

Kami ngajalankeun paréntah ieu supados server wéb mimitian ti saprak mimiti mesin

# systemctl enable httpd.service

Urang balikan deui wéb sareng paréntah ieu

# systemctl restart httpd

Kumaha urang tiasa ngagunakeunana?

Ngadamel file dina /etc/yum.repos.d/local.repo terasempelkeun garis ieu:

[os] ngaran = master - Base baseurl = http: //ip atanapi url/ repo / CentOS / $ releasever / os / $ basearch / gpgcheck = 1 gpgkey = file: /// jsb / pki / rpm-gpg / RPM-GPG-KEY-CentOS-7 [apdet] nami = master - Ngamutahirkeun baseurl = http: //ip atanapi url/ repo / CentOS / $ releasever / updates / $ basearch / gpgcheck = 1 gpgkey = file: /// jsb / pki / rpm-gpg / RPM-GPG-KEY-CentOS-7 [tambahan] ngaran = master - Ekstra baseurl = http: //ip atanapi url/ repo / CentOS / $ releasever / extra / $ basearch / gpgcheck = 1 gpgkey = file: /// jsb / pki / rpm-gpg / RPM-GPG-KEY-CentOS-7 [centosplus] nami = master - CentosPlus baseurl = http: //ip atanapi url/ repo / CentOS / $ releasever / centosplus / $ basearch / gpgcheck = 1 gpgkey = file: /// jsb / pki / rpm-gpg / RPM-GPG-KEY-CentOS-7

Kami nyegerkeun Repository sareng:
# yum clean all

# yum repolist all

# yum update

Nya éta kanggo waktos ieu. Sakumaha biasana émut pikeun nuturkeun sacara caket kana tulisan kuring sareng halaman wéb ieu. Koméntar sahingga urang sadayana ngabagi élmu, dugi ka waktos salajengna !!!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elendilnarsil cenahna

    Naha Centos cocog kanggo dianggo dina PC desktop pangguna-akhir? Atanapi mangrupikeun limbah sumberdaya? Kuring parantos nyobian liwat Live-usb sareng kuring resep pisan.

    1.    BrodyDalle cenahna

      Éta stabil pisan, éta saéstuna mangrupikeun pilihan anu saé. Hatur nuhun kana koméntar anjeun

    2.    HO2Gi cenahna

      Dear elendilnarsil nganggo Fedora salaku pangguna akhir kalayan centos anjeun kedah seueur damel sareng éta mangrupikeun sérver anu mantep pisan.

  2.   Gonzalo Martinez cenahna

    Kakuatan tiasa. Tapi éta henteu pisan ditujukeun pikeun desktop pangguna normal.

    Entong héran upami Wifi atanapi sababaraha penyelam kuring henteu terang, kaméra wéb, (kumargi éta kalebet supir sanés nanaon tina server anu sesah), yén dina repo teu aya paket abdi henteu terang, codecs, automation kantor, atanapi siga kitu, atanapi bungkus na tos lami (tapi mantep sapertos beusi)

    1.    BrodyDalle cenahna

      Kuring henteu satuju sareng anjeun, aya Repository resmi anu berorientasi kana tujuan ieu, sapertos epel sareng nux https://wiki.centos.org/TipsAndTricks/MultimediaOnCentOS7

  3.   Gonzalo Martinez cenahna

    Bade tulisan, saé !!

    Upami anjeun gaduh seueur komputer Linux, pamasanganna janten langkung gancang sareng langkung praktis.

    1.    BrodyDalle cenahna

      éta leres, hatur nuhun kana koméntar anjeun

  4.   Alexmanafan cenahna

    Halo kolega, naha kuring tiasa ngabatalkeun sareng neraskeun unduh repo? teraskeun dimana kuring angkat?
    hatur nuhun

  5.   luis cenahna

    babaturan mamang, nalika kuring meakeun Repo ku http, nyaéta ningali struktur répo tina httpd
    http://172.16.1.9 Kuring kéngingkeun halaman apache tapi abdi hoyong nempatkeun http://172.16.1.9/??? pikeun ningali struktur ku http.

    Gracias

  6.   Odnamra cenahna

    Kuring kedah naroskeun patarosan pikeun mamang anu timbul ...
    rsync -avzqlH –delete –delay-updates rsync:…. Malah aya kasaéan tapi kuring henteu kedah nempatkeun dimana badé disalin engké?
    Salaku conto: rsync -avzqlH –delete –delay-updates rsync:…. / ngajalankeun / média / miuser / Data / Repository / centos7 / 7 /

  7.   Gambar placeholder Daniel Morales cenahna

    Haturan wilujeng siang

    Milarian inpormasi dina Wéb Abdi kéngingkeun manual anu pikaresepeun ieu anu anjeun tulis, Selamat atas itu. Patarosan kuring timbul sabab kuring hoyong ngadamel Mirror kalayan sababaraha sebaran Linux, Centos, OracleLinux, Debian, sadayana nganggo vérsi pangénggalna anu kuring pasang di perusahaan. Tapi kumaha kuring tiasa ngadamel server eunteung anu sami nyimpen sababaraha distribusi sareng versi? Naha kuring kedah ngadamel folder sanés anu namina sebaran sareng sajabina? Repositori ieu diperbarui sacara otomatis atanapi naha kuring kedah sering ngajalankeun paréntah? Tingali pikeun koméntar anjeun. Dinten senang