Facebook mésér WhatsApp, Facebook mésér langkung seueur inpormasi ti kami

Sapertos nalika Google mésér Motorola, sapertos nalika Facebook mésér Instagram, sapertos nalika Microsoft mésér Nokia ... sakali deui, mésér milyuner ngajantenkeun situs jaringan ampir sami nyayogikeun inpormasi anu sami, mésér produk anu suksés pisan di tangan perusahaan ageung sareng jutaan cadang.

Waktos Ieu deui Facebook anu nempatkeun sorotan.

Facebook sareng Instagram

Sawatara waktos ka pengker aya anu disebat Instagram, seueur anu nganggo éta sabab éta anu béda ti monopoli hébat? Facebook, ngamungkinkeun urang pikeun ngabagi poto sareng réréncangan ti telepon sélulér di luar jangkauan Facebook sareng panutupan privasi na, seueur anu nganggo ... seueur anu rumaos aman, tapi henteu deui. Dinten anu saé Facebook mésér Instagram, tapi naon maksadna hartosna?:

  • Facebook nyéépkeun sajumlah artos anu ngumbar seueur masalah pikeun anjeunna.
  • Pasanggiri atanapi musuh poténsial dipiceun, sabab ayeuna aranjeunna sanés pesaing, tapi sipatna milikna
  • Anjeunna nyandak alternatif, pilihan séjén ti pangguna internét, ayeuna teu aya tempat anu sanés dituju, ngan ukur Facebook
  • Anjeunna mésér sajumlah inpormasi pangguna anu teu aya tandinganna, nyaéta anjeunna mésér perusahaan, basis data, sareng aranjeunna inpormasi anu urang TEU hoyong Facebook, sabab kami nganggo Instagram sanés Facebook

Naha anjeun perhatoskeun gedéna beuli ieu?

Facebook sareng Whatsapp

Ayeuna sareng Facebook ngagaleuh WhatsApp kajadian anu sami:

  • Facebook nyéépkeun sajumlah artos anu, sakali deui, ngumbar seueur masalah pikeun anjeunna
  • WhatsApp mangrupikeun semi-saingan pikeun Facebook, kumargi anu nganggo WhatsApp TEU nganggo Facebook Messenger, janten pesaing
  • Naha anjeun ngagaduhan ideu sabaraha jutaan nomer telepon sareng paguneman jalma-jalma Facebook anu parantos mésér ayeuna? Ayeuna saha anu ngagaduhan basis data WhatsApp? …. enya enya ... kuring bakal ngantepkeun di dinya ¬_¬

facebook-instagram facebook-whatsapp

Pendapat pangguna?

Dina dua gerakan, Facebook parantos ngambil alih raja fotografi sareng ayeuna janten raja olahtalatah. Naha murangkalih calik? 😉 Tapi, ieu sanés hartosna éta sok ditampi ku sadayana.

Nalika hal Instagram, numutkeun ka ulikan ku Hexagon Layung (perusahaan khusus dina studi média sosial) nyatakeun yén ngan 12% tina 201.000 sebutan akuisisi dina Twitter anu positip langsung saatos pengumuman éta. Sedengkeun 10% nyatakeun henteu resep na dina Facebook sareng anu sanés 10% ogé janji bakal mupus diri tina Instagram

Ayeuna ku Facebook ngalakukeun halna nyalira ku ngagaleuh WhatsApp, muhun, kuring tiasa ngalakukeun seueur hal tapi ngaramal ka payun sanes salah sahijina ... Nanging, saha waé anu nyerat ka aranjeunna sanaos aranjeunna henteu nganggo WhatsApp (sareng kuring resep éta!) Teu tiasa langkung dina Ngalawan jinis paméséran ieu, pameseran dimana seueur inpormasi tina jutaan pangguna ngarobih kapamilikan tanpa konsultasi anu paling kapangaruhan, pangguna.

Ku jalan kitu, naha anjeun terang yén Facebook tiasa ningali SMS / MMS anjeun? Maksad abdi, ayeuna Facebook ngagaduhan inpormasi Instagram anjeun, upami anjeun mutuskeun unduh whatsapp sareng anggoana (rupa dina Linux kalayan Pidgin atanapi sanésna) sabab Facebook ogé ngagaduhan inpormasi anjeun, ditambah sadaya inpormasi anu anjeun parantos pasihkeun ku diri nyalira ku ngeusian profil Facebook anjeun, sareng éta kumaha kaayaan urang, mikeun sagala rupa anu kajantenan sareng kajadian dina kahirupan urang

Anjeun moal ngaraos 'aman' atanapi 'dijaga' deui LOL!

Pikeun ngajual atanapi henteu ngajual, éta patarosan

Hayu tingali, hayu urang henteu budak sorangan ... upami Google atanapi Facebook sumping énjing sareng nawiskeun aranjeunna sababaraha juta pikeun halaman wébna, 99.9% jalma anu aya dina posisi éta bakal payu, nyésakeun sésana 0.01% pikeun anu bakal disebat gélo, aranjeunna bakal disebat malah idiot pikeun sésana.

Masalahna nyaéta nalika batur aya dina posisi éta aranjeunna ngan ukur ngagaduhan dua pilihan: Jual atanapi Entong ngajual:

  • Ngajual: Anjeun ngajual produk tina hasil, tina kerja sareng usaha dina kahirupan anjeun. Anjeun gaduh ide anu saé, anjeun damel produk anu saé, anjeun ngajual ka perusahaan anu hébat sareng anjeun janten jutawan, sareng éta waé. Sakumaha saderhana éta, éta bakal nempatkeun sababaraha cara, candak ku cara anu gampang, tapi cara anu bakal ngajantenkeun anjeun dipikasono ku jutaan pangguna, sabab anjeun parantos ngajual inpormasi pribadi jalma-jalma éta ka perusahaan sanés.
  • Entong jual: Anjeun tiasa ogé milih henteu ngajual. Hayu urang tingali, dugi ka ayeuna anjeun ngamimitian proyek ti mimiti, anjeun hirupkeun, dibentuk sareng dipelak, sareng éta tumuh ... éta tumuh pisan janten salah sahiji hébat (Google, Facebook, sareng sajabana) merhatoskeun anjeun, hoyong mésér ti anjeun. Ieu ngan ukur ngandung hiji hal: Anjeun sareng proyek / produk anjeun seueur hargana! . Upami perusahaan ageung kersa mayar 1 juta dolar pikeun produk X, éta hartosna yén dina waktos éta atanapi dina waktos X produk anjeun bakal berharga henteu 1 juta, tapi seueur deui. Teu aya perusahaan ageung ayeuna anu bodo, upami aranjeunna badé mésér artos X jumlah artos, éta kusabab aranjeunna terang yén bakal nguntungkeun, aranjeunna bakal kéngingkeun X + 1000 kali artos diinvestasikeun. Janten upami anjeun parantos ngalaksanakeun nol ti titik anu luhur dugi ka ayeuna, Naha henteu teraskeun taruhan ka anjeun sareng proyék anjeun? Sajauh ieu teu aya anu goréng pikeun anjeun, anjeun tiasa teras-terasan janten otonom, teu ngagaduhan anu gaduh sareng teras tumuh sareng
    ngalih, kuring ngulang deui, dugi ka ayeuna anjeun parantos ngalakukeun anu saé, naha anjeun badé ngabahayakeun parah? Nyandak pilihan pikeun ngajual mangrupikeun cara anu paling gampang, tapi éta henteu salawasna paling adil pikeun sadayana atanapi anu pang leresna.
  1. Kumaha saur anjeun ngeunaan mésér WhatsApp dina Facebook?
  2. Naha aranjeunna bakal teras nganggo whatsapp atanapi aranjeunna bakal buka telegram?
  3. Naha anjeun sieun yén Telegram bakal dipésér ku anu sanés anu kapayunna?

Didinya kuring ngantunkeun 🙂


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

24 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   raven291286 cenahna

    Kaleresan kuring henteu terang pisan ngeunaan topik ieu sareng kuring henteu hariwang kusabab kuring henteu gaduh telepon sélulér ku WhatsApp tapi terang yén Facebook tetep mésér aplikasi sareng inpormasi pribadi upami sigana serius pikeun kuring ... éta anu tiasa kuring carioskeun, kuring resep pisan kana tulisan ieu, kuring hoyong nempatkeun kana blog kuring sareng kiridit pikeun anjeun? Surak

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Éta bakal janten pelesir kuring, maju! 🙂

      Hal anu sami kajadian ka kuring, kuring henteu terang deui situs atanapi perusahaan mana anu tiasa dipercaya sareng masihan inpormasi kuring ... ¬¬

  2.   Mordraug cenahna

    Masalah anu cukup, urang sadayana terang seueur pelanggaran privasi anu dilakukeun ku Facebook (hal anu matak héran sanés anu diperyogikeun ku Facebook, tapi naon anu pangguna purun masihan nalika nampi istilah sareng saratna) sareng langkung seueur inpormasi anu dipiboga ku perusahaan. janten langkung parah pikeun urang sadayana anu hoyong ngajaga privasi minimum ...

    WhatsApp dina diri na menjijikeun nalika nanganan inpormasi pribadi, kuring henteu hoyong ngabayangkeun kumaha kaayaan Facebook ayeuna ... hayu, éta ibarat miceun béngsin sareng data kami anu ngaduruk. Sareng anu saleresna pikahariwangeun dina masalah ieu nyaéta yén kaseueuran jalma henteu masihan terang yén Facebook atanapi WhatsApp nanganan data pribadi na.

    Kuring henteu kantos nganggo facebook, whatsapp atanapi jaringan sosial naon waé, kuring sareng jalma sapertos kuring mangrupikeun pangusiran anyar abad ka-XNUMX, tapi hanjakalna kuring terang yén seueur data abdi ngalayang kusabab kulawarga sareng babaturan 🙁

    Pokokna ... antara google sareng facebook sabab kuring yakin yén 2014 mangrupikeun taun privasi data pribadi D:

    1.    Diogénes cenahna

      Hapunten anu kaserat, tapi halaman ieu dina hiji cara atanapi anu sanés mangrupikeun jaringan sosial. Janten ulah nyarios yén anjeun henteu kantos nganggo jaringan sosial, sabab éta, dina abad XXI, mangrupikeun bohong ageung.

  3.   A Tal Lucas cenahna

    Atanapi WhatsApp henteu aman pisan dina hal privasi data kami. Ngeunaan ngajual atanapi henteu ngajual, upami aranjeunna nawiskeun anjeun 19000 juta ...

  4.   Jorge cenahna

    1. Kuring parantos nyerah, kuring pikir yén antara google sareng facebook aranjeunna bahkan terang alamat bumi sareng kahirupan sapopoe kuring. (Éta kajantenan kuring pikeun ngagunakeun telepon sélulér android, facebook, whatsapp, instagram (kuring parantos ngahapus sababaraha bulan ka pengker), mesin pencari google sareng gmail.

    2. Sigana kuring henteu nganggo telegram sabab sadaya kontak kuring aya dina whatsapp
    3. Kuring henteu terang, tapi upami aranjeunna nawiskeun anjeun cekap artos aranjeunna tungtungna tiasa ngalakukeunana, saha anu terang.

    1.    raven291286 cenahna

      Henteu aya anu aman dina waktos-waktos ieu, teu aya privasi sanajan anjeun pikir éta. Surak

  5.   Joaquín cenahna

    Kaleresan aya kagum kumaha polah "para gegeden". Éta saé.

    Hiji-hijina hal anu kakurangan Facebook nyaéta ngagaduhan nomer telepon pangguna na sareng ayeuna éta gaduh aranjeunna. Salaku tambahan, para pangguna ieu saling berinteraksi sareng ngoméntaran hal-hal sapertos "Kémah sareng kitu", anu berkat 'San G' kalayan peta na sareng smartphone anu diberkati, urang tiasa ningali dina profil sobat-sobat wajah urang legenda "1 jam kamari liwat ti telepon sélulér anjeun. Deukeut »😀

    Urang bakal ningali kumaha novel hébat ieu teraskeun. Facebook sareng Google henteu acan ngagabung kakuatan sareng Microsoft sareng minuhan tujuan Skynet dina paréntah NSA. Ayeuna kuring heran: sareng Ubuntu ... naon peranna?

    1.    Diogénes cenahna

      Facebook parantos gaduh nomer telepon urang pikeun waktos anu lami, dina inpormasi dasar tina profil kami éta, salami anjeun parantos nambalan. Kusabab kitu kuring henteu ngarti kana karesahan sapertos kitu. Masalah GPS sagampang mareumanana atanapi ngonpigurasikeun Facebook pikeun henteu nempatkeun tagna. Ayeuna, upami privasi ngeunaan éta masalah anu sanés.

      Wasalam

  6.   diazepam cenahna

    Abdi henteu hoyong maca tulisan sanés tina sinetron ieu ……… Kuring asalna tina debat Bizantium di rohangan jaringan gratis sareng kami ngamimitian nyarioskeun kirangna aplikasi killer di xmpp. Di sana aranjeunna benci ideu klienna ngaksés agenda maranéhna, tapi éta justru konci pikeun kasuksésan WhatsApp sareng naon anu aranjeunna nyalin garis, viber, telegram, jst sabab pangguna ULAH hoyong éta. Tapi tangtosna, éta borreguismo pikeun aranjeunna.

    Oh ku jalan kitu, tulisan ieu kedah dihapus.
    https://blog.desdelinux.net/como-usar-whatsapp-en-linux-con-pidgin/
    Anu dina whatsapp janten pissed sareng dipiceun repos
    https://github.com/github/dmca/blob/master/2014-02-12-WhatsApp.md

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Hatur nuhun kana béwara!
      Upami kitu, kami henteu ngahapus tapi kami nambihan bewara dina awal tulisan anu netelakeun yén cara anu dijelaskeun pikeun ngadamel WhatsApp tiasa dianggo dina pidgin parantos lirén damel.
      Peluk! Paul.

  7.   miskin mah cenahna

    Dina ieu sabab kaseueuran halaman naroskeun sahenteuna pikeun ngirim surat anjeun pikeun ilubiung, dina Starship Troopers anjeun kedah ngalakukeun jasa militér pikeun janten warga nagara nalika anjeun kedah ngantunkeun data anjeun ngan ukur pikeun masihan pendapat anjeun.
    Kuring parantos lami ngantunkeun facebug, hiji dinten kuring bakal kabur ti cengkat jahat google sareng nalika parangkat x86 sumping kuring bakal ninggalkeun ios sareng hirup sapertos master stallman

  8.   IvanLinux cenahna

    Man!, Éta moal matak hariwang teuing, atoh, urang moal aya anu goréng pikeun disumputkeun, atanapi naha kuring lepat?

    1.    vidagnu cenahna

      Kuring satuju sareng anjeun, kami ogé dina jaman jaringan sosial, anu dipikaresep ku pangguna nyaéta ngabagi kahirupan aranjeunna sareng sadayana ...

    2.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Éta henteu ngagaduhan hal anu goréng pikeun disumputkeun atanapi henteu, nyaéta ... anjeun ngurilingan jalanan anu nyarios ka sadayana anu teu dikenal naon ulang taun anjeun, rasa anjeun sareng naon anu anjeun lakukeun unggal dinten? … Henteu? … Teras naha ngalakukeun éta dina internét?

      1.    Ñandekuera cenahna

        Persis. Ogé, upami kuring aya anu disumputkeun, naon anu lumangsung? saha anu bakal mutuskeun éta goréng atanapi henteu? Facebook? The Yankees? Hayu angkat…

  9.   jam tangan deui cenahna

    Kuring parantos angkat ka Telegram sareng réréncangan seueur ogé. Tanpa janten panacea, éta langkung saé tibatan whatsapp sareng open source sahenteuna 😀

  10.   peterczech cenahna

    Sigana mah kuring anu lengkep normal sareng diarepkeun .. Urang nyarioskeun perkawis perusahaan: D ..
    Numutkeun kuring, lepatna aya dina pangguna. Upami aplikasi sapertos Facebook sareng WhatsApp nyimpen inpormasi kami… Naha aranjeunna nganggo éta?

    Aya pilihan anu langkung saé anu hadé anu énkripsi komunikasi urang ka luar.

  11.   Ñandekuera cenahna

    Pos anu saé, rerencangan, berita leres-leres ngabandungan. Kabeneran kuring henteu pernah nganggo WhatsApp pikeun kanyataan yén éta naroskeun nomer telepon kuring.
    Kuring henteu terang Telegram, sareng masalah sareng olahtalatah instan sok saha waé anu anjeun komunikasi, upami sadaya réréncangan anjeun nganggo program, logis anjeun ogé nganggo éta. Éta ku panyebaran, hayu urang sebutkeun, ku henteu "di luar." Hal anu sami kajadian sareng Facebook.
    Kuring miharep éta langkung gampang pikeun sadayana nganggo Gibberbot, contona ...
    Salam.

  12.   liamngls cenahna

    Sigana kuring hal anu paling normal di dunya sabab jelas Facebook henteu resep kana aplikasi éta sorangan, anu aranjeunna pikahoyong nyaéta pangguna na data na, sigana ogé padang rumput heboh ageung, sajumlah ngahina artos pikeun sababaraha »Garis kode.

    Ngeunaan barangna sareng tentang ngajual atanapi henteu ngajual kuring henteu ningali jelas, upami anjeun henteu ngajual aplikasi anjeun anjeun bakal maot kasuksésan sareng henteu nampi tawaran deui atanapi sahanteuna hiji anu luhur sareng meureun anjeun henteu resep deui jual pisan, anjeun kedah tumut kana yén kasuksésan hal-hal ieu luntur lumayan gancang ku jalanna waktos, WhatsApp pangaosna 14K juta dinten ayeuna tapi panginten dina dua taun éta moal aya artos nanaon.

    Dina tingkat perusahaan ageung éta tiasa janten masalah rumit tapi pikeun pangembang independen anu panginten henteu terang kumaha artos produkna, tawaran beuli ngahina tina gaya ieu mangrupikeun kasempetan unik anu henteu kedah ditolak.

    Hal anu sanésna nyaéta masalah étika sareng moral, aya unggal anjing kedah ngaletak buntutna sareng tega akibatna 🙂

  13.   eliotime3000 cenahna

    Éta sami anu bakal kajadian sareng Snaptu: Mimitina, amarahna; terus leungitna mutlak.

    Kalayan WhatsApp kuring henteu ngagaduhan mémori anu saé kanggo nyarios, kumargi éta jasa olahtalatah instan anu paling biasa kuring kantos nyobian. Kaleresan kuring henteu heran yén Facebook kéngingkeun éta pikeun popularitasna (sahenteuna kuring dina Telegram, anu parantos ngantep kuring masang éta dina mémori éksternal smartphone kuring).

    Kalayan XMPP / Jabber, pikeun janten populér, anjeun kedah ngalaksanakeun ieu: museurkeun usahana kana panerapan di Diaspora *, sareng nyebatna "Diaspora * Messenger", kumargi kecap "Messenger" parantos nyangkut kana uteuk urang hatur nuhun ka warisan Windows Live Messenger (anu saliwatan, sateuacan pupusna, Tencent QQ parantos ngaleungitkeun tina segi kualitas jasa sareng fungsi), sareng yén aplikasi Diaspora * resmi diperyogikeun pikeun unggal alat pinter anu aya dina nyanghareupan lahan (kaasup anu masih nganggo J2ME / MIDLet).

    Sateuacan gaduh "smartphone" munggaran kuring, kuring nganggo Sony Ericsson W200 anu dipikacinta pikeun aksés Internét tina telepon sélulér kuring. Kalayan Snaptu, kuring tiasa ngagunakeunana siga éta alat anu pinter, sabab éta ngamungkinkeun kuring aksés kana Facebook, Twitter sareng ogé ngagunakeunana salaku RSS feed reader. 3 taun ka pengker Facebook kéngingkeun perusahaan anu ngurus aplikasi ieu, sareng ayeuna aranjeunna ngan ukur ngadamel "Facebook kanggo telepon naon waé", anu kuring pikir tiasa dianggo langkung saé tibatan aplikasi resmi pikeun Android.

    Barina ogé, Telegram ngaraoskeun longsoran rébuan pangguna anu frustasi kusabab WhatsApp ngalaman "kacilakaan" dina sérver na.

    Pokokna, kuring bakal ngadukung Diaspora * sareng XMPP / Jabber, sareng yén Kontalk ngamungkinkeun kuring masangkeunana dina mémori éksternal sapertos anu dilakukeun Telegram.

  14.   linkaevolution cenahna

    Henteu ngan ukur google sareng facebook masihan inpormasi kami, tapi ogé pamaréntahan kami nyalira (Argentina). Dinten anu sanés kuring milarian nami indung kuring sareng réréncangan langsung dina mesin pencari sareng kuring ngalangkungan halaman wéb dimana sadaya data AFIP némbongan, nomer telepon, dokumén, alamat, padamelan kuring, jst. Éta mangrupikeun ... kami henteu tiasa nyimpen inpormasi kami. Kuring ngamimitian ngahapus akun halaman anu lami pisan sareng kuring mikir ngahapus anu ti ayeuna, tapi tapi, nyaéta lamun kuring ngalakukeun, kuring bakal katinggaleun sistem sareng kuring henteu tiasa komunikasi sareng saha waé. Kuring nganggo Facebook, Google, Twitter, Instagram, WhatsApp sareng ampir sadaya jaringan sosial anu sanés sabab éta kusabab sadaya réréncangan abdi aya, kuring teu ngagaduhan pilihan tapi nganggo éta. Abdi hoyong angkat ka Telegram, tapi anu goréng nyaéta henteu aya batur kuring anu terang atanapi hoyong méakkeun pikeun ngaunduhna. Kasalahan anu hébat nyaéta pangguna anu ngantepkeun diri dibawa kabur, pikeun nuturkeun massa.

    Naon anu kuring lakukeun pikeun ngajaga data kuring? Meureun kuring kedah ngarobih data palsu leres?
    Naon anu anjeun nyarankeun kuring?

    1.    diazepam cenahna

      Abdi tiasa masihan anjeun sababaraha léngkah anu kedah dilakukeun, anjeun kedah nuturkeunnana dina urutan:

      1) Kagungan kopi sareng susu.
      2) Lalajo program Kristen anu saé (éta parantos ngabantosan kuring, sareng kuring atéis)
      3) Kaduruk salinan anjeun tina 1984 sareng maca Pemberontakan langkung saé di Ladang, atanapi Frankenstein.
      4) Maca tulisan ieu ka anjeun
      http://www.slate.com/articles/technology/future_tense/2014/02/how_i_learned_to_stop_worrying_and_love_a_less_private_internet.html
      5) Ngayakinkeun diri yén anjeun sanés téroris atanapi penjahat.
      6) bobo anu saé
      7) Nalika anjeun hudang, parios yén sadayana sami dina dunya
      8) Yakin diri yén anjeun sanés téroris atanapi kriminal, deui.
      9) Rénghap napas teras ngupingkeun rékaman Enya
      10) Nalika anjeun ngupingkeunana, anjeun maca ieu
      https://www.eff.org/deeplinks/2013/10/ten-steps-against-surveillance

      Anjeun teu kedah ngalakukeun sadayana sakaligus, tapi step by step anjeun bakal kéngingkeun kayakinan sareng anjeun bakal ngaraos aman.

      Sareng pikeun program, buka prism-break.org

  15.   Santiago Burgos cenahna

    Nya, sacara pribadi, upami Telegram ngabantosan cukup jalma pikeun tetep kontak, maka kuring pikir kuring bakal hijrah, kusabab program ieu kanggo sadaya selera sareng warna (Webapp, Windows, Linux, Mac, Android, sareng sajabana sanaos éta henteu gaduh FirefoxOS sareng anu sanés) , Ieu bahkan pikeun PC !! Anu hartosna yén jalma sanés tiasa ngagaduhan Android di jalan sareng kuring aya di kantor sareng nyarios ti klien wéb atanapi program Windows atanapi naon waé sareng anjeunna tina teleponna kumargi kuring ngabayangkeun yén Telegram sami sareng WhatsApp dina kanyataan yén éta naroskeun ka anjeun pikeun aya di tempat anu aya hubunganana sareng rencana data antar

    Kuring henteu ngagaduhan WhatsApp ogé, sareng langkung saé kuring henteu mésér hiji nganggo beuli ieu ti Facebook (tong dianggap salaku pangguna FB, tapi sacara pribadi kuring ogé benci FB janten anjeun henteu nyalira @ KZKG ^ Gaara), ogé kuring adi (pangguna WhatsApp) nyarios yén anjeunna parantos nyababkeun masalah dina sérver sareng henteu nyambung, janten upami kuring tiasa hijrah ka anjeunna sareng seueur deui kuring bakal ngahontal cekap pikeun masalah éta sareng aranjeunna tetep kontak (sanaos kuring bakal ningali kumaha kuring ngalakukeun sabab Blackberry henteu Éta némbongan salaku platform sareng seueur jalma anu kuring terang nganggo éta, bahkan di perusahaan kuring)