Facebook milarian investor pikeun cryptocurrency na sareng ngagentos sistem TDC

Logo Bitcoin

Kami émut éta sawatara waktos ka pengker, perkawis naon Facebook damel dina nyiptakeun cryptocurrency nyalira basis blockchain pikeun mindahkeun artos ngalangkungan WhatsApp.

Mata uang ieu bakal dianggo pikeun ngirim artos online ngalangkungan aplikasi talatah instan WhatsApp anjeun. Firma nunjuk ka India salaku konsumén mimiti cryptocurrency ieu kusabab 480 juta pangguna di nagara éta nyambung ka internét.

Kusabab ieu, sungut maksudna pikeun ngadegkeun pendekatan blockchain na nyalira. Pangembang Blockchain mangrupikeun padamel anu paling gancang dina opat taun ka pengker, numutkeun laporan anu disayogikeun ku situs wéb.

Kakuatan anu hébat sareng perusahaan ageung teras-terasan nanem modal dina téknologi ieu, sapertos kasus Facebook buta Amérika.

Dina Méi taun kamari, Facebook nunjuk David Marcus, tilas kapala PayPal sareng mantan bos Facebook Messenger, kapala cabang blockchain Facebook.

Cabang anyar ieu diwangun ku sakitar opat puluh urang, kalebet insinyur, manajer produk, akademisi, sareng ahli hukum anu gaduh pangalaman dina cryptocurrency sareng pamayaran.

Dina cabang Facebook ieu urang tiasa nyebatkeun kapribadian ieu:

  • Tomer Barel, wakil presiden résiko sareng operasi di Facebook ngeunaan "blockchain on Facebook" sareng tilas kapala panipuan sareng manajemén résiko, tilas wakil presiden eksekutif PayPal.
  • Meron Colbeci, Manajer Produk pikeun Facebook's Blockchain, mingpin manajemén produk pikeun pangmayaran jalma-ka-jalma PayPal.
  • Christina Smedley, Grup Merk sareng Manajer Marketing, tanggel waler pikeun komunikasi global sareng pamasaran merek di PayPal, sareng anu sanésna.

Facebook narékahan ngagentos sistem kartu kiridit sareng sistem pamayaran na

Sababaraha dinten ka pengker Wall Street Journal (WSJ) ngumumkeun yén Facebook milari investasi 1.000 milyar dolar éta bakal ngamungkinkeun anjeun nerapkeun sistem pamayaran anjeun dumasar kana cryptocurrency.

Tujuanana utama nyaéta nyiptakeun sistem anu tiasa dianggo salaku pilihan pembayaran anu mirip sareng PayPal sareng Apple Pay, anu tiasa diaksés ku saha waé anu mésér dina Internét sareng tiasa bersaing langsung sareng kartu kiridit tradisional.

Kanggo ayeuna, Teu jelas kumaha produkna bakal jalan, tapi parantos Facebook nargétkeun lembaga kauangan pikeun nguatkeun nilai mata uang anjeun pikeun ngalindungan tina turun naek dadakan dina bitcoin.

Laporan WSJ ngungkabkeun éta Facebook ayeuna nuju diskusi sareng Anu utama Jaringan pamayaran Visa sareng MasterCard ngeunaan pangrojong anu mungkin.

Upami usaha Facebook ayeuna janten konklusif, éta bakal ngancam ngaganggu pipa e-commerce tradisional sareng sigana bakal janten aplikasi anu paling lega tina cryptocurrency dugi ka ayeuna.

Salah sahiji kaunggulan strategis hébat Facebook nyaéta kanyataan yén sababaraha situs wéb parantos nganggo API -na pikeun ngamungkinkeun para pangguna log in kalayan kredensial Facebook na.

Maka, éta cekap pikeun ngan saukur manjangkeun infrastruktur anu aya ieu pikeun ngamungkinkeun para pangguna ieu mésér tina halaman wéb pihak katilu nganggo kredensial Facebook na.

Sigana minat dina koin ieu Facebook parantos dimimitian karaos di lingkungan cryptocurrency.

Laporan WSJ ogé nyebatkeun éta Facebook hoyong ngahargaan kauangan kauangan anu nganggo iklan atanapi fitur sanés dina platform anjeun.

Dina panon batur, sistemna anjeun badé ngonpigurasikeun Facebook éta ngagaduhan sababaraha kakirangan anu kedah dibahas.

Kitu kasus kaamanan pikeun pangguna panggunaan ieu babarengan sareng kredensialna, kusabab propil mata uang anu bakal dianggo tina "ampir alat pinter naon waé" anu jalma jahat tiasa ngamangpaatkeun kakurangan sistem, aplikasi atanapi kalayan metode anu sanés pikeun kéngingkeun inpormasi pangguna.

Anu janten poin ngalawan, kusabab lembaga perbankan nawiskeun perlindungan tina maling atanapi karugian, hal anu masih diragukeun ngeunaan taruhan Facebook anyar ieu.

Nanging, minat anu parantos dipasihkeun ku jalma-jalma anu resep pisan kana cryptocurrency, nunjukkeun yén hal-hal anu éndah di payun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.